Hirdetés
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kompakt vízhűtés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi haladó szinten
- Hobby elektronika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- E-book olvasók
- Megerősítette, majd letagadta a TSMC, hogy segítenek az Intelnek
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz csibe1 #21291 üzenetére
Ertem en, de a fonok gondolkodasat probalom megerteni.
Nekem ki ne akarja talalni senki, hogy egy honapban ki tudnak mutatni 30 liter plusz fogyasztast.
Mesz tizezret, kanyarodsz, araszolsz, stb, es szaz km-nyi fogyasztast lat honap vegen… na…A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz csibe1 #21289 üzenetére
Rakotsz a resolajcsore/visszafolyora, sose fogja megtudni, aztan szepen lassan telecsorog egy 20as kanna.
Ha valaki lopni akar, akkor legalabb esze legyen hozza..A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
FeZ...
aktív tag
válasz csibe1 #21238 üzenetére
Hát...igazából te nem tudsz értelmezőn olvasni. Amit Tüzi betett, ott pont le van írva, hogy "árufuvarozást végző teergépkocsi vezető". Értem én, hogy ez egy buszos vizsga volt, de ettől még előfordulhatnak benne egyéb kérdések is, mint a kreszben volt biciklis téma is. Az is lehet, hogy vannak benne hibák is, de azt idővel kijavítják. (korábban a barátomnál volt a vizsgán egy hibás válaszos kérdés, azt a vizsga előtt mondták, hogy ott a B-t kell bejelölni, még ha nem is jó, mert azt fogadja el a program helyesnek. Mára már kijavították, csak az "Istenek malmai lassan őrölnek" ;-) ) Azt is értem, hogy szemétségnek gondolod, hogy úgy van fogalmazva a kérdés, hogy megzavarhasson, de ha megtanultad a kreszt (vagy mást) és értelmezőn olvasod el a kérdést - tehát pont nem rutinból ikszelsz, mert hát ezt a kérdést ismered, már kitöltötted jól 1000x, - akkor lehet rájuk válaszolni helyesen és erre írtam azt, hogy emiatt remélhetőleg megtanulod a tananyagot és nem rutinból válaszolsz rá. Én nem tapsolok senkinek, ha olvasod, bizonyos értelemben pl. a GKI szerintem is egy faszság, 80%-ban csak lehúzásra megy. Én csak azzal vitatkoztam, hogy szar az egész e-Titán és nem lehet rendesen vizsgázni vele. Ez nem igaz, mint írtam nálunk GKI-n egy ember bukott, az is csak vezetésből, pedig az oktatás (az e-Titán-on kívüli !!) finoman szólva sem volt ideális, de ez már az iskola sara. Az is igaz, hogy van mit javítani még rajta, de a végén kéri is a program, hogy mondd el a véleményedet, ötleteidet. Én pl. írtam oda dolgokat, hátha bejut egyszer valakinél. :-) A lehúzásokban sem vitatkozom, mert ez olyan magyar szokás lett, azonban nem direkt erre mennek, (lásd a fentieket), és pl. hallottam olyanról, akinek külföldön 800e-be került a GKI, úgyhogy el lehet dönteni, hogy a 200e-300e mennyire lehúzás itthon erre a sz...ra ?! (azért gondolhatod, hogy én sem kaptam röhögőgörcsöt amikor mondták az árát - nekem 240e-t ajánlottak ki rá).
-
FeZ...
aktív tag
válasz csibe1 #21230 üzenetére
Azért lássuk be, nem az a cél, hogy a tesztet ki tudd tölteni, hanem az, hogy megtanuld a KRESZ-t és más egyebeket. Régen, amikor papír alapú volt a vizsga, akkor is voltak csűr-csavart kérdések, amiket a teszteken megszoktál, azután meg a vizsgán nem egészen olyan volt. Ez nem újkeletű dolog. ;-) Ahogy írtam, ha eleget gyakorolsz és figyelmes vagy, simán hozható a vizsga. Nálunk a suliból senki se bukott meg a GKI elméleti részein, pedig egyetemi docens nem volt közöttünk egy se.
-
veterán
válasz csibe1 #21226 üzenetére
Ez egy dolog.
Az igazan bicskanyitogato az az, hogy a vizsgakerdesek 70%a nincs meg az etitanban.
Meg amit a multkor irtam az is gyonyoru sztori…
Holnap delelott bemegyek, vegignyomkodom, aztan vagy igen vagy nem, de mar mindket helyre (etitan meg kozponti informacios akarmi) megirtam egy-egy emailt, amiben szepen es erthetoen a tudtukra adom, hogy a torvenyi hataridon belul az osszes elerhetosegemet minden nyilvantartas es adatbazisbol torolni sziveskedjenek, mert online scam-tevekenyseg amit csinalnak, es ha egy levelet is kapok a hatarido lejarta utan, akkor abbol perre megyunk.
Soha tobbet nem gkizek, meg ugy altalaban nem fizetek semmiert ebben az orszagban. Inkabb kimegyek svedekhez, megtanulok svedul, kkifizetek ketmilliot, de itt soha tobbet…
Ha ez meglesz, akkor utana ugyis mar csak felujitora kell mennem… bekaphatjak…A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
FeZ...
aktív tag
válasz csibe1 #21226 üzenetére
"Azt ismerős is észrevette, hogy finoman szólva is szemét módon vannak megfogalmazva a kérdések."
Van némi különbség az e-Titan és a vizsgaprogram között, ez igaz, de ha gyakorlásban valóban rengetegszer végigpörgeti az ember a teszteket, simán lehet hozni a vizsgát, még a 4 válaszos kérdéseknél is. Persze arra figyelni kell, hogy a kérdést alaposan olvassa el az ember, mert néha csak pici különbségek vannak benne, mondjuk az eddig megszokott kérdéshez képest és pont tök más lesz tőle a válasz rá . Én áprilisban vizsgáztam, előtte egy hétig csak gyakoroltam és simán átmentem elsőre, pedig előtte közöm nem volt ehhez a szakmához.
-
veterán
válasz csibe1 #21218 üzenetére
14.-rol van szo Mert ugye buszos nem csinalhat ket egymast koveto 24-est, csak a kamionos, az is csak akkor ha 4 hetben megvan a ket 45os.
13128814
Nem nagyon tudok semmi erdemi infoval szolgalni revos dolgokkal kapcsolatban, max annyival, hogy elobb inkabb nyiss egy nyugdijelotakarekossagi (NEM biztositas) szamlat, ahova befizetsz evi 750ezret, es nyitsz egy Nyesz-r szamlat a masik 500e befizetesnek. Igy kaphatsz evi 250ezer adojovairast.
Ha ezen felul marad penzed peldaul revon jatszani, akkor hajra
De revon minden penzbol adozni kell, mig az elobbi kettonel (szinte mindig) nem.
Ezek utan ha ugy erzed, irj privatot
De befektetesek temaban a megfelelo “mibe tegyem a befektetesein” topikban hasznosabb iranyba mehetsz el mint a revos bohockodas (mert az adovonzata miatt az igazabol az)A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz csibe1 #21194 üzenetére
Hat az az igazsag, hogy utanvettel mar en sem adok el semmit.
kell, kell persze, kuld el legyszi utanvettel!
elkuldom, aztan baszik atvenni, utana meg nekem kerul penzembe, hogy visszakapjam amit elkuldtem.
ezt parszor eljatszottam, es a 20ezredik bukott forint utan befejeztem… gondolom ezt unta meg az alza is.
nekem pedig bejott a revo, evi negyvenparezer a metal csomagom, de a devizavaltas, es az utalasok, valamint a Japanbol rendelgetesek utani 1 szazalekok boven visszahozzak az arat.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz csibe1 #21161 üzenetére
Ilyen ez
jon, aztan kiveszik, es megy is
azert mondom mindenkinek, hogy 30 utan (de mar inkabb 25) evente-ketevente ultrahang, meg labor, mert ha nalam elojott ez a szar, akkor tenyleg barkinel. Nem iszom, nem bagozom, elvetve eszem hust, nem sozok semmit, iszok rendesen, mozgok amikor csak tudok kulonben rosszul erzem magam, ami kicsit sok az talan a szenhidrat, de azt meg lemozgom, mert 85 kilo vagyok a 185 centimhez.
Es nem eszek szemet kajat, mekis hamburgert, meg olcso parizsit, passziv dohanyzast is kerulom, sot, oblitot sem hasznalok mosashoz, mert nem tudom mi szivodik fel belole amikor izzadok…
Aztan megis becumiztam…A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz csibe1 #21159 üzenetére
Nem az eletmod volt a bibi szerintem.
Dokik is annyit mondtak, hogy “ez csak ugy jon”
A rizikofaktorok nalam kb 0-n vannak, aztan megis.
ki tudja mikor indult ez el…
ha megis ettol van akkor ott rohadjon meg, akkor is megyek vissza vezetni.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
lazoltan
csendes tag
válasz csibe1 #21120 üzenetére
Nem értem, mit kell bogaraszni? Én nem találkoztam ilyen problémákkal. Megkapod a belépéshez szükséges adatokat, belepsz, vegognyomod, tesztelsz, megkapod az igazolást, megkapja az iskola is, lejelentenek vizsgára és kész. Tényleg nem értem, mi ebben annyira nehéz, de elfogadom, ha valakinek az.
Nem kell amúgy online csinálni semmit, beulhet bárki frontális oktatásra is, ha igaz."A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
lazoltan
csendes tag
válasz csibe1 #21118 üzenetére
Nekem még soha nem volt gondom az etitannal, már két tanfolyamot megcsináltam vele. Nekem tetszik, hogy nem kell a többi sofőr között ülnöm a tanfolyamon, még hallgatni a zsibbasztó szövegüket, várni a cigiszünetre még a szüttyögésre meg a "vicces" beszólásokra. 5 óra alatt letolható az egész. A vizsgákon általában én voltam az első eddig.
Ez inkább generációs különbség, a legtöbb idősebb sofőr képtelen a számítógépet használni (a Facebook kivételével, mert azt úgy forgatják, mint Luke Skywalker a lezerkardot) és könnyebb fikázni a rendszert. Nem mondom, a GKI tananyag nagy része haszontalan, de itthon ezeréves kamionokkal oktatnak, ez hungarikum, el kell fogadni.
Emlékeim szerint annyit gyakorolsz, amennyit akarsz a határidőn belül, ha az nem elég, mert valaki szarik rá, az nem a rendszer hibája.
Most ezt ne vegyétek magatokra, csak ha ingetek"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
Zolás
addikt
válasz csibe1 #21105 üzenetére
Nekem szólt a doki, csak nem tudtam megoldani hogy hazaérjek-kivárjam amíg megjön-és utána menjek tovább. Így buktam egy évet.
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
Zolás
addikt
válasz csibe1 #21103 üzenetére
Én ugyanígy buktam egy évet legutóbb, kellett a lóvé, nem maradtam otthon arra az egy hétre. Aki kitalálta ezt a szülinapos dolgot is egy kretén degenerált állat volt, de hogy nem lehet folytatólagosra kérni, meg kell várni amíg lejár, hogy 5 évre legyen...
Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
HoTaZo
addikt
válasz csibe1 #20902 üzenetére
Hát, ez a hsz. így tök fölösleges, személyeskedő, bántó.
Továbbá, szerintem is sajnálatos, hogy egy alap felszereltség nem tartalmaz kihangosítót, a média jóformán múlt századi.
Ok, hogy ne legyen minden egység tapifelület, sőt! De azért, amit Zolás bemutatott, az az alja. Ami nemcsak a Scaniat, hanem a főnökét is minősíti. A sofőrnek meg hadd legyen igénye XXI. Századi felszereltségre!Ha már azon szőrnyülködtünk, kacagtunk itt Somatommal, hogy a 2019-es Volvoban a média 2.3.7-es (valahogy így) Android rendszerrel fut.
A 2013-as "babakocsiban" is modernebb kinézetű média egység van, mint ránézésre Zoláséban. De, ki is iktatták, mert bekapcsolgatott magától, de semmit sem tudtam rácsatlakoztatni. Inkább elhoztam egy Bt hangszórót, az közvetíti a teló hangját.
Máris XXI. Századi!Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Zolás
addikt
Köszi hogy átmentél személyeskedésbe. Én se futnák össze egy csibével, aki azt se tudja merre van az előre.
A gyári kihangosító hiánya zavar, ehhez a kétforintos szarhoz egy egyforintos csíptetős mikrofont kaptunk, amivel nem lehet telefonálni. Így minden kollégám 2024-ben fülhallgatót vásárolgat, esetleg a kezébe van a kihangosított telefon, ami veszélyes, meg zavaró. Plusz így multikormány sincs, tehát kénytelen vagyok elvenni a kezem a kormányról ha hangerőt, következő zenét, vagy bármit szeretnék. Szintén zavaró. De minek is magyarázok ilyet egy csibének? Majd ha felnő, és lesz belőle valaki....Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
zsid
senior tag
Volt néhány nagy navis kamionom/teherautóm és menet közben ezeken semmit nem tudsz nyomkodni. Mármint nincs olyan funkció amire menet közben szükséged lenne. Zenét/rádiót tudsz váltani a multikormányról, a navit ha használod indulás előtt állítod be, de a mai telefonok mellett... már 10 éve is gyorsabb volt a mapsre begépelni a címet, mint a Scaniában a kijelzőt tapicskolni.
Szóval attól nem kell tartanod, hogy valaki a kijelző nyomkodása miatt fog legyalulni.
<tRucKdriFteR>
-
Di Natale
aktív tag
válasz csibe1 #20723 üzenetére
Azért lepődtem meg annyira, mert a sikeres GKI vizsga után annak reményében éltem, hogy a másfél éves jogosítvány szerzés tortúrának ezennel vége. Erkölcsi bizonyítványt is igényelnem kellett, hétfőn mehetek a háziorvoshoz, hogy további időpontot kapjak a tüdőszűrésre. Csütörtökön sofőrkártyáért megyek.Majd mehetek a K&H Bankba szép kártyát is igényelni, illetve egészségügyi kiskönyvet is szerválhatok valahonnan.
Tehát azért látszik, hogy van bőven dolgom a felmondási időm alatt. -
veterán
válasz csibe1 #20647 üzenetére
Anno, a szep idokben, HC-nal 3 evig ki sem engedtek a teleprol.
Bent meloztal, akasztottal, tolattal, hoztad-vitted a potokat... Utra sem engedtek ki, nemhogy nemzetkozibe... most meg...A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
lazoltan
csendes tag
válasz csibe1 #20647 üzenetére
Duplán jártam a kreszt, duplán jártam a Bü-re, duplán csináltam a rutint, a forgalmat, duplán fizettem vizsgadíjakat pár hónap eltolással. (Aztán levizsgaztam gki-bol forgaloomban ismét). Egy 3 sebességes Mercedes akármivel, amit vezetés előtt 20 perc volt elindítani.
Mégis ennek mi értelme volt?
Egyébként régen sem kellett gyakorlat, hanem kivartad a 2 évet és ha babakocsit sem toltál életedben soha csinalhattad a CE-t. Annyi felelősségtudata meg legyen már mindenkinek, ha nem biztos magában, gyakorol.Többet érne ha nem 30 éves bontószokevenyekkel kéne tanulni hanem modern technikával, nyergessel, tandemmel, amivel akarsz, vezetéstechnikai képzéssel, de így is dragallja mindenki a tanfolyamot.
Ettől a konnyitestol nem fogják tömegesen kezdok ellepni az utakst ebben biztos vagyok
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
HoTaZo
addikt
-
-
KAMELOT
titán
válasz csibe1 #20501 üzenetére
Kihagytad azt...
Ha neked otthon van töltő és leég a kocsi, neadj isten a házad akkor a biztosító nem fizet. Viszont töltőn történik ez akkor a biztosító fizet.
Akik vettek ilyet mind eladják még garancia előtt és ott rohadnak majd meg a bazárokban, mert senkinek nem kell egy bizonytalan kocsi, amiben semmit nem tudsz szerelni.
Igen van aksi csere és motor csere. Darabja 10-20k euro
Azt meg ott baxxa meg ahol van!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
lazoltan
csendes tag
-
lazoltan
csendes tag
-
HoTaZo
addikt
válasz csibe1 #19908 üzenetére
La petite histoire de la France
De nem tudom, hogy melyik évad, melyik része. Ráadásul, egy részben több ilyen kis epizód van. Sok olyan epizód van, ami fabatkát sem ér, de ezzel a sráccal (Albán Ivanov) vannak jó a poénok.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
lazoltan
csendes tag
válasz csibe1 #19867 üzenetére
Azert ha Mo-n vasarolsz egy autót és a fantasztikus eredetvizsgálaton átmegy, de később valahogy kibukik, hogy lopott volt, akkor futhatsz a pénzed után.
Egyebkent nem értem, mi közöm van az autó előző tulajanak a parkolási vetsegeihez, mindkét intézkedés a hatóság i kompetenciáját mutatja.
Ugyanakkor egy lekerdezest meg lehet ejteni vásárlás előtt, és tőlem meg sosem akartak elkobozni semmit, tehát a normálisabb embereket ez kevésbé érinti, nem?"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
Qtya123
őstag
válasz csibe1 #19855 üzenetére
Én is azt hittem, még év elején írtam is róla itt a fórumon, hogy a kanadai követségen mi lett volna a pénz és az egyéb juttatások.
Meg hát ugye eléggé rugalmasnak kell lenni, nem az a reggel megyek, délután hazajövök munkakör. Álmomban nem gondoltam én sem, hogy ennyi a pénz. Ennél szerintem a szemétszállítón lévő sofőr is többet kap, a BKV-s meg egészen biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz csibe1 #19774 üzenetére
A számát teszi el, nem magát a kártyát. De azzal mi lesz?
Bár már több olyan helyen voltam, ahol az útlevelet elvették, és csak kimenetkor kaptam meg... szóval...A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
lazoltan
csendes tag
válasz csibe1 #19774 üzenetére
Srácok, szerintem túlgondoljátok. Ha nem adod oda neki, akkor elzavar, hogy ott nem rakodhatsz, és indulhat egy teljesen felesleges szabadságharc. Mégha igazad is van, francnak kell ez.
Gondolom azért kérik el, hogy ne maradjon nálad az ő kártyájuk. A zuhanyzóhoz is sokszor vagy kulcsot adsz vagy valamilyen kártyát, különben nem zuhanyzol.A telefonunk azt is tudja, hogy milyen színű az alsó nadrágunk, merre járunk, stb, függetlenül attól, hogy mi van beállítva
"A világot nem úgy látjuk, ahogy az van, hanem úgy, ahogyan mi vagyunk." Epiktétosz
-
eshe
tag
válasz csibe1 #19325 üzenetére
Mindenhol pézre megy a játék,hogy kapsz érte valamit vagy sem az más kérdés.Németben csinálta az ismerős,ott be kellett járni rendesen hétvégén oktatàsra.Három vagy négy hétvége volt,de az összeg is jóval több mint nálunk.
Nézd azt aki tudatosan szabálytalankodik rendszeresen és megbüntetik nem tudom sajnálni,csak ilyenkor a céget is büntessék szarrá ,hogy ne jusson eszükbe sem többet.Egyidőben az előző cégnél is az volt a jelszó hogy menjetek ,nem számít semmi.Aztán pár svájci büntetés és rendszeres kontroll után már nem kellett annyira sietni .
Az hogy a szabályok bonyolítása és szigorítása a mi érdekünket szolgálná és nem a pénzbeszedés meg egymás kiszorítása lenne a cél az egy nagy hazugság.Elég csak a 56 napos tachora meg a határátlépés rögzitésre gondolni,a 10 órás max munkaidő meg az 561 sikeres kombinálásáról ne is beszéljünk. -
eshe
tag
válasz csibe1 #19300 üzenetére
Mért eddig mi értelme volt
?A németeknél eddig sem volt vizsga,csak tanfolyam kötelező részvétellel és jelenlét igazolással.A pénzt ki fizetjük így is,a jelenlétigazolást majd megoldjuk okosba.Pedig lenne értelme időnként átismételni a dolgokat ha komolyan vennék az egèszet.Csak hát itt is úgy hiányzik mindenkinek ez az egész mint mókusnak az erdőtűz.Persze ha a sofőrnek ingyen lenne és netán még fizetnének azért mert ott vagy ....... -
Teodor52
senior tag
válasz csibe1 #19277 üzenetére
Szia!
Elnézést a késedelmes válaszért.
Korábbi felkeresésed alkalmával is írtam, egyszerűen érdekel a kamionozással kapcsolatos téma és ha valamiben nem vagyok biztos megkérdezem, mert ahogy írod is a neten nem minden található meg vagy ha, igen nem egyértelmű.
Remélem nem terhelem a kérdéseimmel a fórumtársakat!?
kzolisajnos:
Fogalom megvan, de egy példa.
Neten talált infó nem egyértelmű.Szóval vonattal vagy busszal vagy személyautóval az utasülésen utazok a telephelyre és nincs hálókocsi, akkor készenlétnet számit vagy nem?
Azt tudom, hogy személyautóval megyek fel és én vezetek akkor egyéb munkának minősül.
-
lazoltan
csendes tag
válasz csibe1 #19184 üzenetére
Azért nem lehetnek átláthatóbbak a szabályok, mert a döntéshozók életükben egy percet nem dolgoztak abban a szakmában aminek a szabályozásán dolgoznak, és őket nem érdekli, nem érdekük, hogy nekünk könnyebb legyen a munkánk.
A hatóságoknak a bonyolult szabályozás csak egy lehetőség a szívózásra.
De nézzétek meg, 2023-at írunk, AI írja az online újságok cikkeit, a csillagszemű jövőkutatók az őnvezetéstől várják a csodát, mi meg tetris kijelzőn programozunk annak a tehernek a súlyával, hogyha rosszkor nyomjuk az Ok gombot, akkor aggódhatunk a következő 28+1 napban, hogy milyen kedve lesz a rendőrnek aki esetleg megállít.
-
Avicularia
veterán
válasz csibe1 #19184 üzenetére
Nálunk biztos nem a bírságok miatt. Bármennyire vágnak meg, max 10.000 sek lehet a büntetés amit ki kell fizetned. Szerintem nem akarják leamortizálni az embert anyagilag, mert akkor tarthat el az állam. Inkább korlátozzák a max büntetést a sofőröknek. Ez kevesebb mint a fél havi fizetésed, nem dönti romba a családot, mint otthon egy-egy combosabb büntetés.
-
Avicularia
veterán
válasz csibe1 #19181 üzenetére
Nálunk is csomó cikket olvasni, hogy az elkövetkező 10 évben 50.000 új sofőr kell majd. Közben meg az a hozzáállás, hogy legyen meg mindened (ADR, Targoncavezetői engedély, stb) és pakold magad halálra. Kedvencem a 25 méteres pótos szerelvénnyel való áruterítés, mikor is naponta egy csomó alkalommal kell le fel csattintani a pótot és valahol otthagyni amíg a gépest pakolod.
-
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #18986 üzenetére
Sztem a hátsó lámpa is jellegzetes. A sztenderd kombit is halottaskocsinak nevezték a formája miatt. Ennek az alapja egy W210 kombi. Pontosabban S210, mert Merciéknél a kombi kódja az "S".
Ilyen, amikor Brabusék megvadítják egy V12 -vel.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
kesenyi
tag
válasz csibe1 #18924 üzenetére
Kis hazánkban amiből lehet plusz pénzt kihúzni, azt sosem törlik el.
A megújító vizsga lesz átreformálva. Lehetőség lesz kiváltani taneremben beülve letudva azt "x" óra számot,(ez több nap), és cserébe nem kell felújító vizsgát tenni hagyományos módszerrel gépen vizsgateremben, persze kifizetni ugyanúgy ki kell. -
Somatom
veterán
válasz csibe1 #18888 üzenetére
A balos korong pont a matricákra esik.
Mindegy, kis dolgok ezek. A kamionon kívülről viszont tuti, hogy az ablaktörlő holtterébe esik, úgyhogy azt mindenképpen takarítani kell felrakás előtt. Ahhoz van toldós törlő, de hogyan lehet rányomni a korongot a szélvédő tetejére mejdnem 4m magasan? Valami spaniferes rögzítéssel próbálkoznék.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #18858 üzenetére
Hiába futnék, egy centtel sem kapnék többet. Akkor meg minek? Nem értem, hogy ez miért jó a főnöknek. Sőt! Elhúzom 9 óra fölé a vezetőidőt, meg 10:50 pihenőnél bekezdem a napokat, hogy péntekre csak 9/13 maradjon. Még azt is felzabáltatom, hogy minél több vezetés maradjon szombatra. Ebben az etapban 10 óra szombati vezetést írtam az elszámolásba. Az 150 Euro. Ha csak így lehet plusz lóvéhoz jutni, ám legyen!
-
veterán
válasz csibe1 #18544 üzenetére
Ez egy folyamat, ami egy roppant bonyolult rendszerben zajlik.
Egyre gyorsuló mértékben lesz egyre szarabb, nem egyik pillanatról a másikra, de erős a gyanúm, hogy 2060 környékén itt már globális szopás lesz, és 2080ban már nem kell szilveszteri bulizni.De persze az, hogy a komplexebb életformák eltűnnek, nem jelenti azt, hogy a mikrobiális, de akár még csak a rovartársadalom nagy részét ez nagyon zavarná.
Ez eltűnik, lesz helyette más.
Ahhoz nagyon nagyon pudingok vagyunk, hogy teljesen sterillé tegyük a bolygót, elég akár csak a medveállatkákra gondolni.
Pár millió év, és lesz helyettünk más.
A lényeget már elértük, dolgunkat megtettük. Teleraktuk a bolygó felszínét műanyaggal, itt az ideje lelépni[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
veterán
válasz csibe1 #18387 üzenetére
Hát, a kormányt két kézzel fogod.
A féket jobb kézzel, a kuplungot ballal kezeled, de igazából az egész (hirtelen) irányváltást a kormánnyal kezded, majd tözsből dolgozol utána.
Azért rakja ki a lábát a motoros, mert az kb munka nélkül van (leginkább a jobbos) míg a kormányt elengedve vagy a fékről, vagy a kuplungról veszed el a kezed, ami szituban elég gáz lehet. Szóval a jobb láb kb rizikó nélküli.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #18270 üzenetére
Tudom. Érdekes volt látni más szerepben. Kicsit sok jutott neki, de ennyi filmes túlzás belefér. MC szempontból meglepően hiteles a story. Egyértelmű, hogy belsős infókat kapott a stáb. Tetszik, ahogy egyértelműsítették, hogy kik állnak a háttérben.
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #18268 üzenetére
Úgy emlékszem, hogy az egy Fat Boy, vagy egy Heritage volt, aminek semmi köze az enyémhez. Ilyen motorja Jax Teller -nek volt a Sons of Anarchy sorozatból. Itthon Kemény Motorosok címmel ment.
-
veterán
válasz csibe1 #18204 üzenetére
Ott náluk (svédeknél) azért kicsit fejlettebb a közösségi szolidaritás és úgy állecuzámmen a tudatalatti társadalmi képességek halmaza mint a keleti blokkban.
Eszébe nem jutna egyik tősgyökeres svédnek sem, hogy ilyen történjen.
Igazából a skót viccek lehet, hogy jobban illenek a svédekre mint a skótokra, de azért az ott egy társadalom, nem csak emberek halmaza.És működik
Van egy nagyszerű megállapítás, régebben olvastam.
Mi a különbség a keleti és a nyugati rendszer között?
Keleten azt mondják meg, hogy mit szabad, nyugaton meg azt, hogy mit nem szabad.
Ezért a keleti folyton ügyeskedik, a nyugati meg nem érti miért amikor lehet nyugodtan, békességben is élni.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
Somatom
veterán
válasz csibe1 #15959 üzenetére
Hát igen. Logisztikailag tényleg nem jó nekik, de nekem szerdától két hét a vállalt etapom. Ha a plusz két nap kell nekik, akkor maradok, ha nem, akkor szépen bevisznek szerdán és viszlát. Nekem úgy is jó, ha szerdán átpakolok másik autóba két napra. Ahhoz be kell vigyenek, a cuccaim nagy részét kipakolom a szekrényembe, meg a személyautóba és csak egy könnyített menetfelszereléssel vágok neki egy másik autóban a maradék két napnak. Akkor pénteken pikk-pakk kidobálom azt a két napnyi cuccot, kifújatom a fülkét és go home.
[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
válasz csibe1 #15656 üzenetére
Ha minden igaz, akkor nem kell tartanom a szlovén tilalomtól. Reggel 6-kor mehettem rakodni, Plattinghban, irány a Brenner, 17 órára estem be Lonato del Garda-ba. Még leszedték, kaptak egy kis rúd Salamé ungerese-t, amit itt árulnak ezzel a névvel az borzalom.
Így holnap reggel nyitásra át tudok állni a felrakóra, letolok 8-9 órát, kiveszek egy 9 órás pihit és töltöm éjszaka a telepre onnan meg haza.
Innen 13 óra vezetés a telephely.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
HoTaZo
addikt
válasz csibe1 #15652 üzenetére
Nem, mi olyan megbízást kaptunk, amin az van, hogy 16 óra előtt ide kell érnem. Ez a fuvar vagy több kézen ment át és a bábák közt elveszett a gyermek vagy rossz időponthoz írták a referencia számot.
Ezzel csak az a baj, hogy holnap nem fogom tudni lerakni Olaszországban és nem tudom majd felvenni a hazamenős cuccot, majd csak pénteken, s ha beszopom a szlovén tilalmat, akkor kint hétvégézek, amit meg vastagon számolnak a szlovének.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
veterán
válasz csibe1 #14976 üzenetére
Nálunk lehet kártyával...
Portugál gyerek ma úgy megtolta a tetőmet, hogy targoncával kellett visszahúzni...
Nem vagyok rasszista, de eddig csak néger okozott kárt targoncával.
Háromszor is. Megába nem fér be a cucc, kiemeltem a tetőt 10 centit, mondom neki, hogy tedd le, és csúsztasd, lassan. Tetőt nem tudtam feljebb rakni, mert akkor meg a hátsó felcsapódó részt gyűrtem volna meg.
Gyerek jön, slunggal, mondom stop bazdmeg, tolja mint süket a csengőt, a tetőt meg vitte magával.
6 órát át szenvedtem vele mire ponyva került rá.
Csak ki kellett emelnem az egész tetőt, hátsó izét lecsuktam, bejátszottam a tető alá az egészet, és valamiért nem rúgta ki magát amikor kiengedtem a féket, pedig vártam...
Nem tudom, de úgy szájbarúgnám az ilyet aki megszervezi, hogy 2mm helyért a saját anyját is, 1 centiért már másik helyre is, a kamionos meg sz.ojon vele, meg a targoncás is...
Hihetetlen. Át kellett állítanom a csatokat is, mert a cuccon fekszik a tető. Remélem kivesznek németeknél, megmérnek, az lenne a hab a tortára.
Ez az egész már megadta az alaphangot, most hazafelére az összes páros sebességem elment vadászni (külön élmény, hogy kettesből indulsz), 23 tonna, portugálokon keresztül irány Pozsony.
De vidáman fogom fel, ma kifizettem a motorom, szóval leszarok mindent innentől, jövő héten megvan, aztán gyia.[ Szerkesztve ]
A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
HoTaZo
addikt
válasz csibe1 #14939 üzenetére
Ja. Mondjuk, az enyém nem, mert átküldte a megbízást.
De, végülis jó a vége, Giro elrabolt egy órát az életemből, de időben (pénteki dugó előtt) el tudtam indulni haza. Most finom Bordeaux-i bort szürcsölök 20 hónap érlelésű Comté sajttal.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Qtya123
őstag
válasz csibe1 #14810 üzenetére
A GKI-t hagyjuk is... Május közepén jár le. Gondoltam nem hagyom a hosszabbítást az utolsó pillanatra, ezért március közepén jelentkeztem egy tanfolyamra.
Megküldték az e-learning tananyagot, végigvittem 2 nap alatt és szóltam, hogy akkor mennék vizsgára. Ez volt márciusban.
Közlik, hogy szimulátoros gyakorlat is lesz (papíron) és arra kell mellém egy ember párnak, de amíg az nincs, addig nem lehet leigazolni a szimulátort és nem mehetek vizsgázni.Most sikerült párt találni erre a nyomorultságra, aztán most fognak vizsgaidőpontot vadászni. Valószínűleg május első felére lesz időpont. De onnan még több hét is lehet, mire kiküldik az új kártyát. Vicc. Ha ez a fő állásom lenne, akkor azért nem tudnék dolgozni akár 1-2-3 hétig, mert van ez az egész kreténség?
Mikor kellene a megújításra jelentkezni, hogy ne csússzon ki az ember? 1 évvel előtte....? -
veterán
Zeebrugge-ben beszéltem belga kamionossal.
Na.
Minden hétvége otthon, péntek estétől, hétfő reggelig.
Belga-spanyol.
3800
Nem 2800, hanem 3800....
-
KAMELOT
titán
1. szoktam nézni a csajt...Ügyes
2. ----
3. Na arra mindenki kiváncsi leszek. Nem lesz belőle semmi.
4. Csak nehogy odaxarjanak az út közepére
5. Önvezető kamion----kiváncsi leszek, ha előzni fogja valaki nem e lesz valaki olyan g.ci, hogy hirtelen ráfékez az meg satuféket nyom. Erre nagyon vigyázzanak.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
zsid
senior tag
válasz csibe1 #14577 üzenetére
Magyarországon is rengeteg szemétégető van, nyaranta minimum két naponta lángol egy szeméttelep..
Itt megy az égetőbe a lakossági hulladék, a begyüjtött kutyasz@r,némi ipari hulladék, fahulladék, szennyvíziszap,a komposztálási maradék..Ezek a kis égetők némi távhő mellett 8-20MW teljesítményű erőművek is.
Zürichtől a munkahelyemig ~50km-en 5db szemétégető van és egy cementgyár ami éget hulladékot is.<tRucKdriFteR>
-
KAMELOT
titán
válasz csibe1 #14558 üzenetére
Múltkor megállok hollandban. Milyen faxa, kerítéses parkoló, az egész üres. Nézem a képeket...valaki fotózta, hogy éjjel migránsok másznak be
Egyből léptem onnan, pedig benzinkutas parkoló volt. Ennyire jó egyes helyeken a biztonság. Legjobb IZ állni ott nyugalom van. Múltkor Ditzingen előtt 3km álltam egy kis IZ-ban. Nyugalom, csend!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Automata kávégépek
- PlayStation 5
- Politika
- Asztalra is jöhet a Windows és az ARM duója
- Spórolós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- További aktív témák...
- Asus TUF A15 FA507 - 15,6"QHD 165Hz - Ryzen 9 7940HS - 16GB - 1TB - RTX 4070 8GB - 2,5év garancia
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
- Dell Latitude 7480, I5-7300u, 8GB, 256GB M.2, POOR, FHD, Számla, Gari
- Teclast Mini PC/ 12. gen. processzor/16GB/512GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest