- Apple asztali gépek
- UHD filmek lejátszása
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Akciókamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
MtHq
tag
válasz
Gubek-Einste #2036 üzenetére
Én megnézném még azt az osztót is, véletlenül nem valami aranyszínű csoda-e
-
MtHq
tag
válasz
Oliverda #1999 üzenetére
Szoftverfüggő, a hibrid modemekben. Például az SB5100-at 3 féle típusban gyártották, van az SB5100 és az SB5100E, ennél szoftvertől függően EuroDOCSIS (8MHz széles csatornák) vagy Amerikai (sima) DOCSIS módban is tudott működni. Kiadtak azonban egy SB5100i nevű cuccot, amiben a tunernél a szűrő is más volt és szoftveresen nem tudtad rávenni az Euro működésre. Azt kell kideríteni, hogy a tuner milyen benne, mert ha alkalmas rá, akkor elég egy szoftver csere, illetve távmanagementtel a frekvencia beállítást kell átállítani (freq plan) és akkor euro módba kapcsol.
-
MtHq
tag
Ne félj ilyen esetben kijönnek, és leszedik a kábeled. Érdemes mindenképpen orvosolni a problémát, vagy egy multimédiás osztóval megoldani, de inkább egy kettes osztó, ahogy előttem szólók is írták, TV ágra HPF (felüláteresztő szűrő), mondjuk egy HPF 80 vagy 85. Az alacsony jelszintet nekik kell megoldani, hogy normálisan szintezzék a node-ot és az erősítőket, de a házon belüli hálózat a Te felelősséged, és ha azzal zavart okozol a szolgáltató hálózatában a helytelen kiépítéssel, akkor kizárhat a szolgáltatásból addig, amíg nem szünteted meg a zavart.
-
MtHq
tag
válasz
kabelmania27 #1957 üzenetére
Hadd kérdezzek már én is egy kicsit, 4x vagy 5x árnyékolású RG6 vagy 59-es kábelt tudsz valahol? Méterre, vagy akár 100/305m dob is jó.
-
MtHq
tag
A forgat-sat bolt webshopját tudom ajánlani, náluk minőségi dolgok vannak, szerintem korrekt áron.
Bár én mindig személyesen vásárolok itt.
-
MtHq
tag
válasz
Gubek-Einste #1945 üzenetére
+1, ha lehet inkább ott krimpeltesd is fel a csatlakozókat, otthon felszerelhető "csavarós" F csatlakozót én nem ajánlanék manapság. (Csak ezért a műveletért pedig felesleges 5-6 ezerért krimpelő fogót venned)
-
MtHq
tag
Nyilván, de azért nem csak Docsis3-ban használnak 256 QAM-et, már a Docsis2-n is mindenki szinte 256Qam-et használt az értelmesebbek közül. Akár HFC akár tiszta koax alapú a hálózat.. bár a HFC-vel azért jobb, kevesebb a koax hossz, így jobb a jel/zaj viszony
bambano:
Visszirányban én sem láttam még 64QAMnél nagyobbat, nem tudom hogy egyáltalán támogatják-e a modemek, nem biztos. Általában 256 QAM a le, 64 QAM a fel. De olyat is láttam ahol még sima TDMA upstream van B meg QPSK-val mert akkora a zaj
-
MtHq
tag
válasz
kabelmania27 #1144 üzenetére
Szerintem azt hagyjuk, hogy az milyen volt.. Amikor kültéren lógott ki ajtó nélküli dobozból az erősítő, szerintem sokat nem kell hozzáfűzni a dologhoz, hogy milyen lehetett
-
MtHq
tag
válasz
kabelmania27 #1127 üzenetére
Ez így még rendben van, gondolom nincs messze az erősítőtől (UPC társasház talán?). 35 fölötti SNR már jónak mondható. 40-es az pedig már jó, és elvárható azért. Bár arra figyelni kell, hogy ezek a modemek szeretnek ráhazudni az SNR-re 1-2dB-t. Gondolom EPC39xx
-
MtHq
tag
válasz
kabelmania27 #1125 üzenetére
Na az nagyon csúnya, gondolom az SNR-je pedig alacsony.. Túl van küldve ott az előreirány jelszintje, jelezni kéne szolgáltató felé, hogy kicsit gáz ez így.. +30dBmV (90dB) jel az túl magas :S Még akkor elmegy ha az SNR-je jó, de szerintem bezajosodik..
-
MtHq
tag
válasz
kabelmania27 #1122 üzenetére
A bejövő jeled még rendben van, visszirány is jó és jó az SNR. Ezzel így ebben a formában szerintem nincs baj. Talán kicsit erős a bejövőd.. ehhez tudnék ajánlani egy multimédiás splittert, ami modem ágon 10dB-t csillapít, kimenőn 3 dB körül. A másik ágon pedig nem csillapít annyit, hogy jó legyen a TV jeled.
Van is egy ilyenem ha érdekel
-
MtHq
tag
válasz
kabelmania27 #1120 üzenetére
Ott akkor valami elég csúnyán el van szintezve azon a hálózaton
4-es splitter ha 7.5dB csillapításos + 2 darab 2-es, ami 2x3.5dB, akkor az azt jelenti, hogy 14.5dB csillapítás után 5 dBmV a jeled.. Tehát akkor a bemenő jeled +20dBmV ami elég húzós.. -
MtHq
tag
válasz
kabelmania27 #1120 üzenetére
Modemeknél a sok splitter miatt általában a visszirány problémás. Első kettes osztó után van pl. -46, -48 dBmV-s jelszint. Emögé beraksz még mondjuk egy 3-as osztót, aminek kimenetenként 7.5dB a csillapítása, akkor rögtön kapsz egy -53dBmV, -55dBmV-s upstream jelet. Működik vele, de nagyon határeset.. Ezért ajánlott a legelső kettes splitterre (osztóra) kötni a modemet, a másikra a TV-t, vagy a többi osztást. Legjobb egy olyan multimédiás osztó, amin van külön egy out a modemnek, meg mondjuk 2-3 kimenet a TV-knek, amik egyben HPF80 szűrők is (tv-szűrő közönséges nevén).
Új hozzászólás Aktív témák
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xbox Ultimate előfizetések
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest