Hirdetés
- Apple MacBook
- Androidos tablet topic
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
vati
senior tag
/OFF
Fejv@dászlány esetében azért kérdeztem rá, mert 1/ ahogy leírta az minden volt csak nem pontos - fejvadászként biztos tudja, interjún ugranak az ilyesmire 2/ egy másik topikból úgy rémlett, a fősulit estin/levelezőn járja, azon kívül csak kereskedelmi érettségije van
Lezüllő oktatás: azért ez nem (csak) a tanárok alacsony fiztésének a függvénye! Attól hogy jól megemelték a fizukat, nem kezdett el szárnyalni az oktatás színvonala, ugyanazok az emberek ugyanolyan hozzáállással oktatnak. Ehhez valahol hivatástudat kell, akiben nincs meg, a pénztől se lesz.
Én inkább a hibás oktatáspolitikában látom az oktatás lezüllésének okát: kinek volt jó ez a felhígítás, hogy boldog-boldogtalan szerezhet diplomát, nulla felvételi, hogy csak pénzkérdés lett hogy valaki kiseggeljen egy papírt? Amitől a ''régi'' diplomák is elértéktelenednek. Régen, amikor még 100 feletti felvételi ponthatárok voltak komolyabb helyekre, és pusztán az a tény hogy valaki bejutott valami elitebb szakra, egyfajta garanciát jelentett (ha nem is 100%-osat) hogy az illető nem hülye.
Valljuk be NEM KELL ennyi diplomás. Az állások max 10-15%-a igényel valóban diplomás embert - régen, a kemény felvételis rendszerben kb. ennyinek volt esélye felsőfokú végzettséget szerezni. (és nem volt a mostani strukturális munkanélküliség) Aki tudott valami tehetséget is produkálni, nemcsak pénzt. Manapság mivel a ''papír'' nem beszél helyettünk, a pofátlan, nyomulós, nagyarcú, önmarketingben erős, esetleg pénzes, kapcsolatos figurák jutnak automatikusan esélyhez, nem az okosak. Már az iskolákban, egyetemeken is. Ez szvsz a politika bűne.
1990 óta ELTŰNTEK a munkásszármazású gyerekek az egyetemekről! Hirtelen ennyit butult volna ez a réteg?
Én jobban éreztem magamat abban a világban amikor a papír beszélt helyettem. Uff. /On
Új hozzászólás Aktív témák
- Arc Raiders
- Apple MacBook
- Androidos tablet topic
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4157
- Honor 200 Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Akció! Gamer PC-Számítógép! Beszámítás! X870 /R7 7800X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 2TB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest