- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- UHD filmek lejátszása
- Epson nyomtatók
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen TV-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- VR topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mihály8060
csendes tag
há nekem lesz 8magos procim veszek
-
gV
őstag
már itt van: egyelőre SAP benchmark eredmények formájában összehasonlítva az előző 7400-as (Dunnington) generációval
4 procis X7460 vs X7560
8 procis X7460 vs X7560
forrássztem ha db2 lett volna használva sql helyett a 8 procis Nehalem-EX rendszernél is jobban skálázodott volna
ark.intel info remélem még kiegészitik pár infoval
-
gV
őstag
Nehalem EX vs Power 7 [link]
-
zsolt1129
addikt
válasz
shabbarulez #47 üzenetére
-
shabbarulez
őstag
Intel Previews Intel Xeon 'Nehalem-EX' Processor [link]
-
-
gV
őstag
kistesó (Gainestown) tesztje [link]
-
peti_s
addikt
válasz
shabbarulez #23 üzenetére
Köszi az előrelátást, de engem igazából most már a Cell processzorok is érdekelnének PC-be.
Na az vajon mikor lesz. Mert 2002 körűl már volt az IBM-nek többmagos processzora és úgy 3-4 év volt ezt PC-be is átrakni. Bár gondolom erre kevesebb az esély. Pedig a Cell proceszorok nagyon erősek.
-
nbl2
senior tag
Amíg a programok nem használják ki rendesen még a 4 magot sem, addig a 8-nak sincs sok értelme.
-
csavarlazito
tag
A 8 magra gondoltam.
Valahogy átlagos felhasználásra és a játékok többségéhez nem érzem a quad plusz magjait akkora előnynek, amennyivel többet zabál és kényesebb. Volt, kipróbáltam..
De mire ezek kijönnek (2 év szerintem asztaliban a 4+ mag), az összes új program támogatni fogja a sokmagot. Ha ezt megfejelik egy erős architektúrával, nagyon komoly vas lesz. Kerül amibe kerül. -
gV
őstag
válasz
shabbarulez #23 üzenetére
Mainstreamben szerintem a Core magok mellé bekerülnek majd a Larrabee magok és a gyártástechnológia fejlődésével inkább a Larrabee magok számossága fog növekedni, a Core magok száma meg 4 körül megáll majd.
én az Intel helyébe cpu+Larrabee magokat a mostani proci felépítéssel kihagynám, és inkább a Tera-scale-ban vetném be eggyütt, mivel ott lenne megfelelő mennyiségü és sávszélességü memoria ami kell h hatékonyan működjenek.
-
shabbarulez
őstag
Év végéig a Westmere 32nm-en 6 magon jön majd az extreme desktop és Xeon UP/DP szegmensbe, de a mainstream szegmens szerintem 32nm-en is megmarad a 2 és 4 magos kialakítás mellett. 2 év múlva a Sandy Bridgenél extreme desktop és Xeon UP/DP szegmensnél elképzelhetőnél tartom a 8 magot, de mainstreamnél szerintem már nem nagyon fog a Core magok száma 4 fölé növekedni. Mainstreamben szerintem a Core magok mellé bekerülnek majd a Larrabee magok és a gyártástechnológia fejlődésével inkább a Larrabee magok számossága fog növekedni, a Core magok száma meg 4 körül megáll majd.
Nem hiszem hogy mainstream szegmensben 4-nél több általános célú magnál többnek értelme lenne, egyszerűen kevés olyan feladat van ahol értelmesen ki lehetne használni. Azoknál a feladatoknál ahol a nagyfokú párhuzamosság kiaknáznható, ott a Larrabee magok úgyis sokkal jobban teljesítenek mint a Core magok, ezért érdemesebb inkább azok számát növelni.
Szerver szegmensbe több értelme lehet az egyre több általános célú magnak, de idővel ott is be fog jönni a képbe a Larrabee, főleg a HPC jellegű felhasználásoknál.
-
törölt tag
Bivaly erős az a Core i7, de a legtöbbeknek otthonra még a Quad is sok, nemhogy a Nehalem. Magyarul a desktop szegmensben nincs miért sietni a 8 magos processzorokkal. Főleg, hogy az i7-et is alig bírják eladni.
Úgy járt az Intel, mint a Microsoft a Vistával. Túl jó lett az előző generáció, s az új bár korszerűbb, fejlettebb, a felhasználó pont tesz rá, mert neki bőven jó az előző is.
-
Oliverda
titán
válasz
shabbarulez #18 üzenetére
Szerintem nem erre gondolt.
-
peti_s
addikt
Max 1 és 3/4 év, ha a 32 nm-es CoreI7 nem is, de az új foglalatváltás után 32 nm-en csak kiad már az Intel asztali számítógépekbe is 8 magos processzort. Ennek azért brutális ereje lehet, hiszen mindenki a CoreI7-et dícséri hogy milyen erős, ebben meg mindenből 2x annyi van. Húhh
Már várnám az AMD válaszát is, kár hogy nem tudom hogy a 6 magos Opteronok milyen erősek. Itt PH-n pedig már nagyon várnám a Phenom II tesztet
. Elég sok dolgot várok.
-
shabbarulez
őstag
Ez a proci vagy 2x nagyobb lesz mint a 65nm-es Phenom, úgy 600mm2 körül, 2,1 milliárd tranzisztorból. Viszont nem azt a vásárlói szegmenst és ársávot célozza meg mint a Phenom, így az előállítási költség vonzatát is teljesen máshogy kell értékelni. Az Phenomnál az a gond hogy mainstreames 100-200 dolláros ársávba kínálják azt a nagyméretű monolitikus chipet, ezt viszont jóval kisebb volumenben gyártják majd és 1000-3000 dollár közötti ársávba lesz pozícionálva ahogy a többi többutas szerver chip is.
-
gV
őstag
válasz
csavarlazito #16 üzenetére
arra várhatsz, ez mp szerverekbe megy vagyis 4+ procis alaplapok készülnek majd hozzá, maga a procinak LGA1566-os foglalata lesz
-
csavarlazito
tag
A Quadot kihagyom, ilyen lesz a következő procim, vagyis ennek a desktop változata.
-
Loretto
veterán
Odébb lesz míg a desktop PC-ben is ezek dolgoznak.
-
peti_s
addikt
válasz
#72042496 #10 üzenetére
Jah, sztem is, egy ilyet egy átlagfelhasználó nem tudom mire tudna használni. Max. egy mérnök, de sztem még annak is túl sok lenne. Majd megy a globális felmelegedés hatásait kiszámolni
. Vagy a hurrikánok pusztító hatását, hogy mi várható. Úgytudom ilyenekre szoktak használni több százat is hasonlókból.
-
Thrawn
félisten
Tudom, a 'vajon natív 8 magos-e' kérdésre válaszoltam csak.
Balika911: Tekintve, hogy egy waferből hány ép magot tudnak legyártani, háááát, nem lesz olcsó mulatság az tuti.
szerk: Erről a képről az jutott eszembe, mikor az Intel azt nyilatkozta a Phenomról, hogy merész vállalkozás volt natív négymagost 65 nm-en gyártani. Hát ez a proci kb ugyanaz a kategória, úgyhogy megmutathatják milyen mérnökeik vannak
-
peti_s
addikt
Érdekelne mit tud egy ilyen, és vajon natív 8 magos-e. Gondolom 32 nm-en a CoreI7-is 8 magos lesz majd.
-
zsolt1129
addikt
Az Intel műhelyében javában készül a vállalat legfrissebb szerver processzora, amely a jelenlegi négymagos megoldásokkal ellentétben már nyolc maggal és egyéb újításokkal is rendelkezni fog, ugyanis a termék a Core i7-es modellekkel azonos architektúrára épül. Az Intel nagyjából két hét múlva rántja le a leplet az újdonságról, pontosabban annak várható kódnevéről és specifikációiról.
Az új, Nehalem alapú Xeon processzor a jelenlegi modellekhez képest kétszerannyi, azaz 8 maggal fog rendelkezni, a termék 45 nm-es gyártástechnológia segítségével készül. Az új architektúra jóvoltából egyetlen nyolcmagos processzor összesen 16 darab szálon tud majd dolgozni, ugyanis az új Xeon modellből a HT támogatás sem fog hiányozni. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy egyetlen mag két szállal birkózik meg egy időben. Az új processzor a Nehalem architektúrának köszönhetően már az új QPI (QuickPath) technológiával is el lesz látva (a HyperTransporthoz hasonló soros csatlakozás), amely szükségtelenné teszi a klasszikus, dedikált rendszerbusz használatát. A termék pontos specifikációival kapcsolatban egyelőre további részletek nem szivárogtak ki.
A CPU bemutatójára február 9-én kerül sor a Solid-State Circuits Conference alkalmával, ám a várakozások szerint ezen a rendezvényen a gyártó valószínűleg még nem mutatja be magát a nyolcmagos processzort, mindössze a specifikációkkal kapcsolatban szolgál részletekkel, illetve a távolabbi tervekkel kapcsolatban mutat majd néhány útitervet. A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint az új, nyolcmagos processzorok várhatóan az év első negyedévének végén kerülhetnek majd forgalomba. Az új Xeon modellel kapcsolatban további részletekkel az SSCC alkalmával jelentkezünk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook S761 - i7-2GEN I 8GB I 320GB I 13,3" HD I HDMI I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest