Új hozzászólás Aktív témák
-
shabbarulez
őstag
Év végéig a Westmere 32nm-en 6 magon jön majd az extreme desktop és Xeon UP/DP szegmensbe, de a mainstream szegmens szerintem 32nm-en is megmarad a 2 és 4 magos kialakítás mellett. 2 év múlva a Sandy Bridgenél extreme desktop és Xeon UP/DP szegmensnél elképzelhetőnél tartom a 8 magot, de mainstreamnél szerintem már nem nagyon fog a Core magok száma 4 fölé növekedni. Mainstreamben szerintem a Core magok mellé bekerülnek majd a Larrabee magok és a gyártástechnológia fejlődésével inkább a Larrabee magok számossága fog növekedni, a Core magok száma meg 4 körül megáll majd.
Nem hiszem hogy mainstream szegmensben 4-nél több általános célú magnál többnek értelme lenne, egyszerűen kevés olyan feladat van ahol értelmesen ki lehetne használni. Azoknál a feladatoknál ahol a nagyfokú párhuzamosság kiaknáznható, ott a Larrabee magok úgyis sokkal jobban teljesítenek mint a Core magok, ezért érdemesebb inkább azok számát növelni.
Szerver szegmensbe több értelme lehet az egyre több általános célú magnak, de idővel ott is be fog jönni a képbe a Larrabee, főleg a HPC jellegű felhasználásoknál.
-
törölt tag
Bivaly erős az a Core i7, de a legtöbbeknek otthonra még a Quad is sok, nemhogy a Nehalem. Magyarul a desktop szegmensben nincs miért sietni a 8 magos processzorokkal. Főleg, hogy az i7-et is alig bírják eladni.
Úgy járt az Intel, mint a Microsoft a Vistával. Túl jó lett az előző generáció, s az új bár korszerűbb, fejlettebb, a felhasználó pont tesz rá, mert neki bőven jó az előző is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Elektromos autók - motorok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Akkor is nehéz dolga lesz az Intelnek, ha részesedést vásárol benne az USA
- Fogyjunk le!
- BestBuy ruhás topik
- Hardcore pizza és kenyér topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új MSI Katana 15 Gamer FHD IPS 144Hz i7-13620H 10mag 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8-16GB I 256SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest