Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Házimozi belépő szinten
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Azonnali informatikai kérdések órája
Aktív témák
-
Ploszi
senior tag
válasz
Hacked_3882 #32 üzenetére
jól döntöttél :) én a régi 5.1es Jazz-emet abban a pillanatban eladtam, ahogy összeraktam a házimozit, most azon megy minden:rádio, TV, DVD, a meg a számítőgép is :DDD
-
Hacked_3882
csendes tag
Mégegyszer mindenkinek köszi a tippeket, végül az eredmény egy nagyon oldszkúl Akai kvadrofón erősítő (nagyon durván néz ki... :) ) és egy pár nagy JBL hangfal. Nagyon szép tiszta hangja van a szettnek, szerintem tényleg szebb, mint a J9940, amennyire emlékezetből vissza tudom idézni a Jazz cucc által kiváltott szépségélményt :)
Mondtad, hogy vannak ilyen tesztprogik, amivel a magasat és a mélyet lehet tesztelni - honnan lehet szerezni ilyet? -
gericooper
aktív tag
annak aki nem *****usbuzi, meg nem dolby 5.1 rajongó a következőt írnám:
1. jbl tlx 500 3 utas hangfalak 8''-os méllyel (ennél minek nagyobb *****us, amikor fél méterre vannak a hangfalak)
2. tda mosfet saját építésű 2x200 W-os erőködő (így az erősítő 1/4-ig sincs kihajtva általában), túlméretezett táppal. igen jó minőségű összekötő kábel pc és erősítő között. bármelyik pc-s hangrendszer mellé odatenném. nincs búgás kiemelt *****usnál, nincs gerjedés, ami van az a szokásos minimális sercegés a magassugárzónál, ha közel teszem a fülemet hozzá. van viszont tiszta hifi minőségű hang (hangsúlyozom: pc-hez mint hangkeltő eszközhöz képest), amit nap mint nap élvezet hallgatni. értéke kb 60 +20 k -
LukE
veterán
Ahoz hogy kijojjon erositve egy adott jel, a felharmonikusok miatt joval nagyobb tartomanyt kell atvinnie az erositonek, mint amit tenylegesen hallani akarsz. Magas frekik atvitele ezert kell.
Egyebkent ezek, mint a nevuk is mutatja, 5.1-es hangfal, vagy hazimozi szettek. Arra pont jok, mert arra talaltak ki. Ha csak erre, vagy meg jatekokhoz kell, akkor hajra:).
De a nehany szazezres hazimozi erositok hangja is rosszabb, mint egy 100e alatti sztereo erositoe. Ugyhogy, ha van penze az embernek (tobb 100e-t akarna ilyesmire kolteni), akkor mondjuk 1 jo sztereo erosito + 1 par jo hangfal elore. Erre mehet zene, meg hasonlok. Es vagy hazimozi erosito hajtja meg a tobbit, vagy oda is sztereok plussz egy aktiv melylada. Hatulra egyebkent is kissebb dobozokat szoktak rakni, ezert nem kell azoknak ugyan olyan draganak lenni. -
TitiRii
senior tag
nos
csak sorban a kérdésekre:
györben van a ez a cég
akár postán is lehet rendelni tőlük
vagy személyesen vagy az oldalon található partner cégeknél amelyek közül sok bpi is van
igen az átlag ember 20khz ig hal
és kb 50 hz ig also határban
mégis a 20hz és a 30 khz nél nagyobb hangok teszik élvezetessé
pont ti is irtátok hogy megmozgatya a belsö szerveimet a mély meg lebontya a házat..azokat a hangokat amelyek ezt okozzák nem is halyátok
vannak teszt cdk és progik
ahol magasat mélyet és sorrundot lehet tesztelni.
a mély olyan hogy erösödik erösödik
maly alig hallod de a polcon minden elborul az üveg meg ugy hullámzik mint valami selyem poszto a szélben
a cdn ugyanis egy hang 10hz enként megy lefele 100hz tol indulva
nekem 50hz ig hangos
40 hz nál már alig hallani de akkor már minden nindenhol rezeg
fölfele a magas hangoknál ez ugyanigy van
csak ott 5000hz ként megy felfele. 15khz tol kezdödik bevallom én már azt is alig hallom mert a magas hangszoroim elég gyengék
de érdekes hogy 25khz nál magasabb hangerön a poharak ''szolnak'' bugnak az üveg tárgyak a szobában :)) kb mint egy hangvilla -
Pala
veterán
Nagyrészt igazad van, de azt is figyelembe kell venni, hogy azokat a ''műanyag minidobozokat'' nem házimozi hangminőségre vágyó emberkéknek gyártják. Szerintem azért lehet kapni 100ezer ft-ért ''jó'' hangfalrendszert, aminek a hangja is tiszta, a szatellitek a mélynomyóval képesek kiegészíteni egymást, nem nyomja el az egyik a másikat. Csak az a baj, hogy a mai hangfalak/hangfalrendszerek szinte kivétel nélkül a *****usra fektetik a hangsúlyt, mindegyik csak dübörög, mint az állat, nagyon kevés az olyan, amelyik képes tisztán, sercegés/recsegés vagy bármilyen hiba nélkül tisztán megszólaltatni a magasat is! És ezt a mai zeneirányzatok váltják ki, amelyekben sajnos túlynyomórészt a sok *****us próbál feeling-et adni.
-
Hacked_3882
csendes tag
Persze, láttam az összeszerelt subokat is, de az még csak egy a hatból :)
Tényleg köszönöm a tippeket, nagyonis barkácsolós vagyok, mostmár csak a barátnőmet kell meggyőzni, hogy igaz, hogy nagyon dizájnos a Jazz (neki nagyon bejött), de ennek meg szebb lesz a hangja.
Szólok majd, hogy ki nyert... :) -
Den
veterán
válasz
Hacked_3882 #20 üzenetére
Ha azt a linket nézted, ami én írtam ott látod hogy a sub-ok összeszerelve is kaphatók.
Egyébként nem ördöngősség megépíteni, én öcsémmel csináltam, úgy hogy soha nem építettünmk még hangszórót. Ezt csináltuk :
[L]http://www.somogyiaudio.com/hss-r7030.htm[/L]
Lapszabásznál leszabattam a lapokat, utána azt a két lapot amin a hangszóró és a csövek vannak elvittem egy asztaloshoz, az maróval megcsinálta a lyukakat. utána összecsavaroztuk a lapokat az éleknél siloplasztal tömítve, becsavaroztk a hangszórót és a csöveket, bekötöttük a hangszórót (egy darab kábel egyik vége a hangszóró, a másik az erősítő kivezetéséhez csavarozva), és kész.
de ha nem vagy barkécsoló hajlamú végülis a jazz-el s jól jársz.
itt vannak a forgalmazók: [L]http://www.somogyiaudio.com/partnerek.htm[/L] -
Hacked_3882
csendes tag
válasz
Hacked_3882 #20 üzenetére
Ja, most nézem, hogy Győrben vannak. Pesten hogyan lehet hozzájutni a cuccaikhoz?
-
Hacked_3882
csendes tag
Persze, néztem a oldalt már az előbb is. De a legkomplettebb megoldás is az, hogy csak a hangszórókat kell beépíteni a dobozba... bár végülis az nem olyan rizikós.
Nektek ez nem furcsa? Gyanítom, hogy ha teljesen összeszerelve is forgalmaznának (persze lehet, hogy forgalmaznak, csak még nem derült ki), akkor az olyan ''fontos-a-hangminőség-de-nincs-meg-a-tudásom-és-félek-hogy-elcseszem'' emberek jó eséllyel ott vásárolnának.
Persze a professzionális megoldás az, ha minden egyes darabot te választasz ki, de akkor is elveszted a piac egy nagy szeletét.
vagy én nem vagyok nagy szelet? :)
Az már biztos, hogy megpróbálok hétfőn elnézni a bótba. -
TitiRii
senior tag
ez teljesen igy van :)
én is igy használom per pill:D
csak anyival rosszab hogy többb helyet áramot fogyaszt és külön kell álitani :(
amugy ha épitetsz a leg olcsobb ha 6 mono erősitöböl csinálják
és szerintem ez egy nagyon jo minőség is igy mivel a mono csúcs végfokok anyiba kerülnek mint a normál stereo.
igaz hogy stereobol csak 3 kéne mig igy 6 :( -
Den
veterán
válasz
Hacked_3882 #13 üzenetére
Nem kell félni, lehet szettet is kapni, ahol a doboz lapjai is le vannak szabva, csak ragasztani/csavarozni kell, sőt lehet subokat összerakva is kapni, vagy készreszerelt dobozokat hangszóró nélkül.
itt érdemes nézelődni, különösen az árakat :
[L]http://www.somogyi.hu/hangfal.htm[/L] -
TitiRii
senior tag
válasz
Hacked_3882 #13 üzenetére
elég kicsinek tünik...
meg 22khz a max felsö határ..
mp3 hoz meg div x hez szo szo
de dvd hez meg audio cd hez (vagy 386 os mp3 hoz ogg vagy wma hoz már nagyon kevés)
és az erősitő elektronikárol nem irnak
a dobozok meg nagyon kicsik ha tényleg ekkora teljesitményt ad le rms be
enyi pénzért én még mindig használhatóbb alternatívának tartom a somogyit. -
Hacked_3882
csendes tag
Persze, ezek korrekt kritikák... épp azért van szó erről a hang(fal)rendszerről.
http://www.station.hu/akcio.php?item_id=2834&dealerid=100
Azért ez nem tűnt gagyinak. Ez elvileg pont 100W-os mélynyomó (nem pmpo...) és már 30Hztől nyomja.
Egyébként ismered ezt a konkrét szettet?
És tegyük hozzá: azok a bevásárlóközpontos százötvenezres házimozi-rendszerek is műanyag dobozzal, párcentis membránokkal (gyanítom, a kisebbek egyutasan) indulnak, és azért a mélynyomó sem 150 wattos...
Én is jobban szeretem a hagyományos eszközöket, de ha 5.1-es rendszert akarok, ahhoz eddig csak 150 körül láttam (nekem ennél a Jazznél gagyibbnak tűnő) megoldásokat.
A Somogyi-cuccokról is hallottam, de kösz a linket. Körülnéztem, de talán azért tartok az otthon való szerelgetéstől, mert félek, hogy elcseszem... :( -
-
Den
veterán
válasz
Hacked_3882 #7 üzenetére
70-80k körül már asztali készletek is vannak újonnan.
-
TitiRii
senior tag
bocs most kicsit lehuzo iromány következik sory mindenkitöl..
Nos nem tudom hogy a müanyag mini dobozokkal(de még a fa dobozokkal is) amikben egy 1 utas pár centis papir membrános 2 w os hangszoro van amit ráadásul egy szimpla pár wattos erösitö halyt hogy lehet rámondani hogy jol szol.. vagy hogy szép hangja van..
persze a 40 éves videoton tv khez vagy rádiokhoz söt az öcsém walkmenjéhez képest szép hangjuk van.
viszonyitás kérdése..
na de 1* üljetek be bármeik nagy elektronikai bevásárló központban a házimozi szobába...
azokkal az árakkal tertmészetesen nem össze mérhetök ezek..
de minöségben sem
de mondok egy alternativ elfogadható minőségű példát:
www.somogyi.hu
hifi piacon elég ''gyengének'' számít
de az összes akár több 100 e ft os pcs hangfal rendszertis lepipálja töbszörösen
és 75e ft bol böven kijön egy 5.1 es hangfal rendszer is.
csak kis kézi munka meg faragás
vagy veszed készen csak akkor drágább vagy csak kisebbet tudsz.
de amit minimum össze lehet hozni az 1 utas recsegöktöl és ''ményomokkal'' szemben az 2-3 utas fron 10-90 liter bas reflex dobozban 2-4 utas közép 10-30 liters dobozban
a ményomonak meg mindenkinek csak a pénze és a fantáziája szabhat határt.
ez inkább egy jotanács akart lenni mindenkinek aki hangfal rendszert akar vásárolni. mert sajnos a mai pcs piacon kaphato hagfal rendszerek inkább hangszoro rendszerek iszonyat árakon..
ja és amik rá vannak irva hogy 2000-4000w pmpo...
az inkább röhely mint info :)
a tényleges teljesitményük nem több 5 watnál általábban
egy hangfal rendszer 50w nál indul
és nem 2000hz-22khz ig terjed hanem kb 200hz tol 44khz ig
a ményomo meg nem 15w nál hanem 150w nál és nem 100-500hz ig tart hanem 30hz tol 300hz ig.
ameik hangfal rendszer ezeket tugya azt már talán nevezhetyük házi mozinak vagy 5.1 es hangfal rendszernek.
akinek kell segitek mit honann miet menyiért.
amit irtam tapasztalatbol irtam ithon is van jaz,logitech és bl ''hangfal rendszer'' és nyomába se érnek a 20 éves videoton nak se hangeröben se hangszinben és tisztaságban amikor 1 más mellet halod öket szolni kb walkman és egy koncert közti külömbség van köztük.
igaz 1 hátránya van az ien épitet hangfal rendszernek:kell hozzá egy erősitö is.
ezt 2 féle képp szerezhető be: vagy használtan 30 tol indulva veszünk egy 5.1 es házi mozi erősitöt (igy még rds es rádionk is lesz) vagy épitetünk egyett ami10-15 e ft ol indul.ennek is megvannak az előnyei és hátrányai.
akit bövebben érdekel a téma keressen meg.
és sorry ha bárinek is a lelki világába gázoltam. -
Hacked_3882
csendes tag
Köszi a tippeket / tapasztalatokat. Attól az importőrtől lehet vajon közvetlenül szerezni? Gondolom olcsóbban kijönne, plusz eddig a weben böngészve árlistákat úgy tűnt, hogy boltokban vagy egyáltalán nem tartják vagy csak megrendelésre (gondolom mert túl nagy lenne?)
Igen, szerintem is: ha folyamatosan búg, az a felszedett zaj lehet... bár amennyire tudom a már erősített jelet vivő hangfalkábeleket gyakran nem árnyékolják (gondolom mert elhanyagolható a felszedett zaj a már erősített jelhez képest).
Az alternatíva, ami bennem felmerült, az egy asztali cucc - egy használt házimozi-erősítő és hagyományos hangfalak. Persze kicsit több lenne és annyira nem vágom a témát, hogy tudjam, hogy mivel tudna többet egy ilyen asztali cucc a Jazznél (elsősorban hangminőség szempontjából). Erről tudtok vmit / van tapasztalatotok? -
Goodman
tag
Nekem is lassan 1 eve van ilyen hangfalam, jo lenne, ha nem lenne kontakthibas,
3szor vittem vissza a k*******h-be, 3szor adtak vissza hogy ''megjavitottak''.
Ehhez kepest ugyanugy kontakthibas, es ugyanugy bug a melynyomo :)) -
Nimrod
addikt
válasz
Hacked_3882 #1 üzenetére
A Jazz elég jó márka, nem szokott vele gond lenni.
-
The_Tom
senior tag
válasz
Hacked_3882 #1 üzenetére
Hi!
Én kb egy eve birtoklok egy ilyet leirom a tapasztalatokat:
Jo: szerintem jo hangja van, a *****us vmi brutal, egy kb 2,5x3,5 meteres szobaban van nekem berakva, de ha mondjuk a Guns N' Roses-You could be mine-t hallgatom a szomszedok aszt hiszik foldrengs van :D Nagyon korrekt a hangminoseg is.
Ami nem: tegnap azt csinalta, meg mar elotte is 1x-2x, hogy a kozépso, amin a kezelok is vannak ''lefagy''. Tehat nem reagal semmire, se taviranyitora se a sajat gombjaira ilyenkor kihuz-bedug es megy. Bar lehet hogy nem igazan van benne rendesen a kabel mert eleg rossz helyen van. A masik: ugye nem adnak hozza hatso tartokat hanem azt kulon kell venni, namarmost amit lacc a weblapon az nem az amit adnak hozza, mert nekem egy olyan allvanyt adtak mint a mikrofonoke, nagy vastag csobol semmi dizajn raadasul ezust szinben a tobbi meg fekete, es nem is tudnak olyan ''dizajnosat'' szerezni szoval eleg hulyen nez ki de kibirhato. A kozponti egyseg nem vmi szep darab a kijelzo osszesen 3 karakter az elso ''-'' ha nulla ala mesz az allitgatasoknal (mivel pl a *****ust -15 es 15 kozott lehet allitani), az utolso ketto pedig a ket szam.
Na ennyi ha van meg kerdes rajta.
Üdv. -
Hacked_3882
csendes tag
Sziasztok!
5.1-es hangrendszert szeretnék venni, jelen terv szerint Jazz J9940-est néztem ki. Ez bruttó 75, szóval nem olcsó cucc, dehát hosszútávra gondolkodik az ember... Szóba került még a Promedia 4.1, csakhát azért az 100 felett van...
Van ezzel kapcsolatban tapasztalatotok/javaslatotok? Eddig egyszer sikerült hallanom a hangját és nekem meggyőző volt, de egy boltban nem tudja normálisan kipróbálgatni azért a dolgot az ember.
Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Linux kezdőknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Revolut
- Házimozi belépő szinten
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- Nintendo Switch 2
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512 GB Silver 34 hó garanciával
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 16/512GB, touchbar - garancia ( 52)
- Macbook Pro 13" M1 - 2021 gyártás, 512GB, touchbar - garancia ( 63)
- Macbook Pro 13" - 2020, 4 mag i7, 32/512GB, touchbar - garancia ( 901)
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest