- Milyen processzort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
-
PROHARDVER!
● ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
● a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chamea2
tag
Arról nem is beszélve, hogy vissza is lehetne élni vele, mert adás-vételnél vagy bármi más esetben valaki átszerkeszti az üzenetet és akkor jön a "nem az volt?" illetve megtévesztheti vele a másik tagot.
Amúgy nagyon sok hiba nem szokott lenni az oldallal, esetenként van 1-2 aprócska hiba, de mindig megcsinálják rendesen, időben. A Ph lapcsalád oldalai normálisan szoktak működni az esetek 95%-ában, hiba meg melyik szerveren nincs? Ami elromolhat, az el is romlik, főleg ilyen áram és internetszolgáltatások illetve hivatalosan vásárolható cuccok mellett. Mikor hazavittem dolgokat az üzletekből, nem egyszer kellett garanciáztatni, úgyhogy tudom mennyit ér a vadonatúj is itt, Magyarországon. Mert ugye a házigazdák és modik kénytelenek számlával venni a dolgokat, ami csak hivatalos helyről megy.
[ Szerkesztve ]
-
Chamea2
tag
válasz wwenigma #10619 üzenetére
Igen és ami azon a custom ROM-on ott van, az honnan van? Ez a nagy kérdés, mert aki ilyennel foglalkozik, az nem feketén fogja kávéért árulni, hanem árulja legális helyen, mondjuk áruházban. Maradjunk annyiban, hogy az valami illegális kreálmány, mert ha nem az lenne, tudná legálisan is csinálni.
-
Chamea2
tag
Sorry a dupláért, de egyet mindig elfelejtek megkérdezni:
A teljesen, hozzászólásokkal együtt törölt hirdetések miért vannak az itt szóltam hozzá kategóriában jobb oldalt áthúzva, ha úgysem lehet már rájuk kattintani? -
Chamea2
tag
Üdvözlök mindenkit!
Már látom, hogy a házigazdák megtettek egy fontos lépést, hogy a hardverapro.hu színvonalas oldallá fejlődjön a jövőben: domperke hardverapród lett. Ünnepélyesen szeretnék köszönetet nyilvánítani eme fontos lépés miatt, mert pár olyan ember került oda, aki többé-kevésbé rá is ér a dolgokra. Javasolok még pár normális embert hardverapródnak még domperke és föccer mellett(ha szabad):
beni121
peto.istvan
Lasy
siebener
somé
syberia
V.T.CS.
Misi1979Üdv
[ Szerkesztve ]
-
Chamea2
tag
Teljes mellszélességgel és testmagassággal támogatom, hogy fizetős legyen a hardverapro. Nagyon várom már azt a napot, akkor fogok idejönni teljes mértékben eladni csak. Körülbelül mikorra várható a dolog? Mióta a Vakera fizetős és számlaszámos illetve telefonos megerősítése van a felhasználóknak, azóta nincsenek teleszemetelve a hirdetés alatt a kommentárok és nem tesznek fel minden szemetet oda, mert jutalékot kell fizetni. Jó lenne már itt is bevezetni ezt a rendszert, ha ott tökéletesen bevált. Akkor legalább a bannak is lesz súlya.
Ilyenért például kitiltják a terméklapról az illetőt 3 napra ott(nem azt írom, hogy senkinek nincs joga kérdezni, mert van, de azért a helyén kellene lenni mindennek). Itt felesleges is banolni, mert úgyis visszajön egy új nickkel és új köntössel az illető => mint például itt is látni.
[ Szerkesztve ]
-
Chamea2
tag
válasz Winner_hun #9654 üzenetére
Így van, facebook felesleges. Aki szeretne magának az oldalára, csináljon hivatkozást. Most is van lehetőség egy képes link beszúrására az első hsz-ben.
-
Chamea2
tag
válasz Pista0001 #9559 üzenetére
Nem, nálam is van több ablak is megnyitva, ugyanazokkal a reklámokkal és nincs probléma. Nem nézek én senkit sem hülyének, de sajnos az ilyen rejtett kis programocskák és az XP helytelen beállítása szokta okozni a bajt. Korábban én is 256 MB DDR1-es RAM-al dolgoztam és azzal sem volt gond. Főként az XP-n rendszer -> teljesítmény ablakot nézném meg és ott mindegyiknél szinte kiszedve a pipa(kivéve a témáknál, ha nagyon szeretné). Sokszor segít megoldani a gondot.
-
Chamea2
tag
Igen, meg el kellene gondolkozni a gépnek a fejlesztésén meg a start menü áttetszőségét illetve a munkaasztal csilivilijét előidéző program tiltásán, egyébként az előbb említett program is fogja a gépet, én azért vertem le, mint vak a poharat. Reklámok megjelenítése rossz gépen vagy helytelen konfiguráció(illetve legtöbbször vírusok) miatt akasztja a gépet. Tapasztalataim szerint az ilyen gépeken minimum 5 trójai meg 60 féle kémprogram megvan. Mikor jött valaki még régen(mikor segítségért cserébe gépeket javítottam), hogy tiltsam le a reklámokat, mert lassan jött be, minden esetben minimum 60 valamiféle trójai féleség volt rajta(és nem ám vírusirtóval szedtem le őket mivel sajnos a trójaiak(köztük nagy halom downloader is) 80%át általában fel sem ismerte akkor a legtöbb ingyenes/fizetős vírusirtó sem(a crackelt aztán meg főleg nem, még annyit sem, mint a sima ingyenes, mivel az kód után húzza be a megfelelő víruslistát)). Nem tudom, hogy most hogy van, de szerintem a vírusok megírója most is egy halom lépéssel előbb jár, mint az irtó programok fejlesztői.
Érdekes, nálam elég régi, DDR1-es, 2,2 GHZ-s alaplap van régi IDE-s winchesterrel és abszolút semmi gondom nincs az oldallal. Én mondjuk karban is tartom a gépet rendesen illetve nem telepítek rá mindent, ami a kezem ügyébe kerül.
-
Chamea2
tag
válasz #65675776 #9520 üzenetére
Azért lehetne egy ilyen jelképes profil törlés, hogyha valaki úgy szeretné, hogy a fiókja valamilyen oknál fogva megszüntetésre kerüljön, akkor úgymond az adatai abszolút ne legyenek hozzáférhetőek és például a "Profil nem aktív!" jelzőt kapja a fiók. IP meg egyéb nem is kerülhet eleve törlésre a moderátorok által kezelt rendszerből, hiszen itt pénzügyi tranzakció folyik, hivatalból kötelesek az adatokat vagy 10 évig megőrizni a házigazdák, kérésre hatóság részére kiadni.
LINK ==>> jó ötlet volt, most már csak a bejelentés rendszerén változtatnék a felesleges körök és hozzászólások elkerülése miatt méghozzá úgy, hogy az összes hozzászólást, mielőtt megjelenik, egy moderációs tempbe tenném és a bejelentési módot meg egy legördülő menüből lehessen a hirdetés alatt kiválasztani. Akkor nem lehet ott válaszolni, arra ott lenne az üzleti topik. Ezzel a rendszerrel azt is elkerültük, hogy személyes adatok jelenjenek meg az oldalon.
Szerkesztésre elég az 5 perc, Vakerán sincs másképpen. Saját hirdetésekbe viszont engedném a hozzászólások törlését és akkor nem kell mindig az eladónak a modker topikban terhelni a modikat. Az ilyet meg ilyet illetve ilyet is el tudná szerintem az eladó is intézni(persze az ő törlésével nem tűnne el teljesen, csak nem látszódna), sőt, egyes felhasználókat tilthatna is az eladó(nagyon nem bír magával és feleslegesen írja a nem odaillő hozzászólásokat). Az ilyen csak Önöknek plusz munka. A problémás hirdetéseket nem ott kell megvétózni, hanem a modkerben.
Egyiknél írja az illető, hogy segítő szándék. Ki kérte?
[ Szerkesztve ]
-
Chamea2
tag
válasz ch003067 #9441 üzenetére
Igen, aztán meg jön be csalni, meg tekeri az önéltetést, hogy "én őstag vagyok és azért nem csalók garantáltan". Ezt már írtam korábban is, hogy nem kellene pontot adni arra, hogy valaki linkelget az ilyen típusú topikokba, mert valljuk be: ezek nem szakmai jellegű hozzászólások. Azt korábban is firtattam, hogy pontot ne adjanak ilyenért, mivel sok visszaélésre ad lehetőséget. Alaposan át kell alakítani a probléma jelentés rendszerét is a véleményem szerint(a Vakerás megoldás az például tökéletesen jó).
Ezzel nem azt akarom írni, hogy a bejelentésekkel baj van, hanem azt, hogy akár rossz, akár jó a bejelentése, akkor kapja a pontot. Legyen a rendszer önkéntes, ne kapjon semmilyen jutalmat vagy pontot az oda beírt dolgokért.
[ Szerkesztve ]
-
Chamea2
tag
Az itt szóltam hozzá részen az lenne a megoldás, hogy ki lehetne listázni az összeset illetve ha tudnám karbantartani azt. Ez a négyes megoldás ez jó, bár én csinálnék top 10-et is, meg 10 legutolsó hsz-t. Az oldalra kiférne.
Az viszont egy fontos lépés lenne, hogy az adott apróhirdetés alatt jelezné az oldal, hogyha valamiért jelentették a felhasználót a csaló/"akikkel jó vigyázni..." topikban illetve az apróhirdetést a moderátort keresek az apróhirdetésekhez topikban(persze mindegyik jelentésnél kérdezné az oldal a jelentett felhasználónak a nevét(listából kiválasztva), illetve számozni kellene az aprókat). Az jelentősen tudna segíteni néhány dologban, például csalás megelőzésében, mert így xy hiába jelzi, hogy újrareg van, ezt az új vevő már nem látja., mivel más topikban van.
[ Szerkesztve ]
-
Chamea2
tag
Attól is nagyban függ a helyzet megoldása, hogy ki az éppen akkor benn lévő moderátor/hardverapród. Vannak különbségek moderálási szempontból is. Ez azért is baj, mert ezen az oldalon vannak azért jogérvényesítési lehetőségek, ha vád/rágalmazás sérelem ért valakit.
Például gondolok itt pár emberre. Bizonyíték meg minden nélkül vádaskodás(mikor még nem is vásárolt), privát üzenetben történt eseményeket az adatvédelmi törvényeket nem tisztelve kikerül általuk az oldalra, stb.
A hamis termékek/warez meg ezért jelentenek nagyon-nagy problémát.
Mindkét tábort tűzzel-vassal kell irtani(nagyon keményen kell üldözni és büntetni), mert ha egy magánvádas eljárásban elviszik a PH! lapcsalád szervereit a rendőrök(tömören lefoglalják) és hónapokra benn tartják megszakérteni, akkor csomó embernek a megélhetése fog veszélybe kerülni, azért pá állat miatt ne szívjon már az egész PH! közösség, ha kérhetném. Példának okáért: Ilyen hozzászólásért én adtam volna 4 hét bant, hogy gondolkozzon el azon, amit az illető tesz.
1: rágalmazás(ahol gyakorlatilag kézzel fogható bizonyíték nincs(például senki sem vásárolt), azt így hívjuk pontosan azért, mert nem lehet előre tudni, hogy küldi-e az illető az adott terméket vagy sem!)
2: flame(reagálnia kell mindenképp másik embernek ezekre a kommentekre hasonló módon)
3: off(nem a hirdetéshez tartozik)
4: chat az apró alatt(flame-ból keletkezik)
5: nem jó helyen jelzi a problémát
6: hsz gyűjtés(növekszik a rang, alapvetően felesleges)
7: hitelrontás(másiknak a hitelét rontja)Valamelyik ilyen Hamletnyi 1 miatt fog előbb-utóbb a PH! közösség szívni, ha hatósági eljárás indul és a folyamat lefoglalással folytatódik! A rágalmazás elég súlyos bűncselekmény! Valahol egyetértek vele a gyanús hirdetések kapcsán, de ennek nem ez a módja.
Azért, mert valaki jogtalanul bemegy valakinek a kertjébe, még nem ok arra, hogy megverjék, mert felelnie kell testi sértésért a bántalmazónak is! Magyarországon a tolvaj sem mond le a saját jogairól, ugyanúgy joga van ügyet indítani!
Ebben nem értek egyet sok emberrel, de elég sok embernek itt van a megélhetése és azt kell elsősorban megvédeni és aki veszélybe sodorja azt, azt súlyosan, példásan megbüntetni. Ha valamiben nem ért valaki egyet, szívesen meghallgatom az ő véleményét is.Üdv Chamea2
[ Szerkesztve ]
-
Chamea2
tag
válasz Anonymous 01 #9373 üzenetére
Igen, mert vagy azokat a sorozatos embereket kellene végleg kitiltani vagy pedig ezt a funkciót megszüntetni(ez lenne a legegyszerűbb), esetleg van még kettő megoldás:
1: megkeresni és jól megverni a beírogatót(ellenjavalt, hacsak valaki nem akar rácsok mögé kerülni)
2: Megkeresni egy ügyvédet és a beírogatókat megpróbálni perelni hitelrontásért(ha van jövedelme, akkor ő, ha nincs, akkor a szülő hadd fizessen és akkor egy életre lemegy a kedve még az ide való bejelentkezéstől is). -
Chamea2
tag
válasz #65675776 #9141 üzenetére
Dehogyis, félreért! Jó, mindegy, ezt a részét hagyjuk, máshol a fórum megfelelő működésének akadályozására, többszörös panaszra meg vannak az eszközök, nem tudom, hogy hogy, szerintem ezt a részét hagyjuk, mert nem szeretnék most feleslegesen hsz-eket gyártani, mert a házigazda az orrunkra koppint :S Részben igaza van, részben nem tudom, most nem kérdeznék meg senkit erről, hogy hogy megy ez, végülis alap esetben csak lehetőség, a fórum színvonalát lehet vele emelni, gyakorlatilag viszont nem a mi dolgunk, teljesen zöldséget meg nem akarok írni.
Most már átlátom, hogy mi a gond. Valahol olvastam az egyik fórumtagtól(direkt nem írom le a nevét, mert korábban a csalós topikban már kérte, lehet, hogy tőlem, nem tudom már), hogy egyesek proxyt használnak(nem tudom, hogy hol olvastam ezt is, de mindegy). Ennek a dolgoknak kicsit utána néztem, mert nem nagyon volt rutinom ebben, de ráakadtam egy bizonyos Xbank rendszerre. Az ilyen rendszereknek az IP-it nem lehet automatikusan, eleve banra rakni(nem úgy értem, hogy abszolút ne lássa a fórumot, csak ne tudjon hirdetni)? Vannak ilyenek, hogy anonimitást ígérve virtuális magánhálózatot biztosítanak. Az ilyenek IP-it, DNS-eit nyugodtan lehet tiltani szerintem(pl. IPredator, stb.). Ezekre egy fórumon végképp nincs szükség szerintem, mert külföldről is és itthonról is egyaránt lehet olvasni a fórumot, tehát emiatt használatuk okafogyottá vált, másrészt külföldről feladott hirdetést viszont feltételezem, hogy itthon nehezen fog személyesen vagy postán egyhamar és olcsón véghez vinni, harmadrészt anonimitásra végképp nincs szükség, tekintve, hogy az adás-vétel normál esetben, az alapelvek betartása mellett teljesen legális. Önnek mi a véleménye erről?
-
Chamea2
tag
válasz #65675776 #9139 üzenetére
Én nem konkrétan az innen való kitiltásról beszélek, az ottani rendszergazda is ki tudja tiltani a delikvenst gyanús hirdetései esetén és akkor a jelenség megszűnik. Nem csak Ön tud tiltani, a rendszergazda is látja a logjában, hogy xy mit művel és volt már ilyen gond mifelénk is és házon belül remekül meg tudták az ilyesmit oldani. Egy rendőrségi ügy az, ami legkevésbé tesz jók egy kollégium/egyetem/főiskola hírnevének, főleg, hogy ők is pénzből élnek, tehát egy udvarias értesítés után a rendszergazda megköszöni az értesítést és azonnal intézkedik is. A PH!-n csak IP látszik, egy proxy rendszeren még a meglátogatott weboldalak listája és még további nyalánkságok is!
"Az otthoni felhasználók néha igen érdekesen tudnak regelni" - ne regeljen érdekesen. Azért azt senki sem írhatja, hogy egy családban muszáj 1 nick alól eladni 1 telefonszámmal, a másik hirdetése alá írogatva vagy fél óránként 1 új reget kell gyártani, mert ez nem igaz. Ha valaki normálisan használja egy IP-ről és nem gabalyodik össze a 2 vagy több felhasználó, az más.
"a szolgáltató az adott területen levő előfizetői közül bármelyiknek kioszthatja" - azt sem egymás után. Ez a lényeg! Nem 5 regnél 1 IP, mert ha létrehoz +1-et és nincs hasonlóság(böngésző típusa, stb.), akkor nincs gond.Vannak speciális szolgáltatók, akik nem dinamikus IP-vel dolgoznak, de ők ritkábban hoznak létre új regeket egymás után.
Az invitel.hu, t-online.hi, catv.broadband.hu, stb például nem ez a kategória, ha meg egy routerről megy és valaki csal róla, akkor az az egész családot érinti a Vaterán is. Ott mondjuk más rendszer van, mert először adategyeztetésre szólítják fel az illetőt és ha ennek megfelelően nem tesz eleget, akkor tiltják ki.
-
Chamea2
tag
válasz dewil666 #9133 üzenetére
Az értékelési rendszert szerintem meg úgy lenne érdemes kialakítani, ahogy a Vaterán jól bevált rendszerrel működik(Az lehet, hogy más célt szolgál a 3 fórum, de):
Egyszerűbb lenne az értékelési rendszert úgy megcsinálni, hogy az adott felhasználóra vonatkozzanak, a panaszokat szintén felhasználónként lenne jó kategorizálni, mert így a fontos, helyre illő infók elvesznek az éterben. Mi9ndegyik megjegyzésre 1, azaz 1 választ lehessen csak írni, ne órákig tartson a vita, illetve véleményt csak admin vagy moderátor vonhasson vissza, illetve a modkernél csak a hirdetés alján lévő menüből lehessen csak jelenteni és a bejelentett dolgok se automatikusan kerüljenek ki az oldalra, hanem moderátor által => ezzel elértük azt, hogy ne a modker illetve a véleményezés ne legyen tele felesleges hsz-ekkel és ami nem fórum, annak a fórum jellegét megszüntettük, tehát csak az látja az értékeléseket, akire tartozik(mert az előbb felhasználónként kategorizáltuk, tehát csak az adott felhasználó oldalán látható), például chaplinnek sem fogynak a terméklapon a felhasználható karakterei az által, hogy belinkeli a megbízhatóságát, hiszen a hirdetési adatlapon illetve a felhasználónál ott van(részletek természetesen kattintással), a phmegbízhatóság atw oldalát nyugodtan meg is lehet akár szüntetni, mert a felhasználók 90%-a szerintem nem is ismeri az oldalt, a maradékból meg 4%-a foglalkozik vele, stb.
Ezzel elértük azt, hogy mindenki látja az adott felhasználó értékeléseit, sokkal egyszerűbb a rendszer, ha valakinek gondja van a másikkal, akkor azt pm-ben fogja lerendezni, nem pedig folyamatosan az üzleti vita topikba kell átterelni, könnyebb a modik dolga, könnyebb az önkéntesek dolga, könnyebb a felhasználók dolga is. Ez a rendszer még nem hozza magával azt, hogy a moderátorok nem rakhatják egybe saját maguknak központilag a felhasználók értékeléseit, de a mostani rendszer nagyon bonyolult és időigényes.
Azt például nem értem megint csak, hogy egy lejárt hirdetést szöveg módosítással vagy bármivel miért nem lehet újraindítani a meglévő lejárt sablonjára, ha esetleg nem vették meg a terméket vagy 2 hónap múlva újra van a termékből. Természetesen nem azt értem ez alatt, hogy 2 naponként lehessen újraindítani, a rendszernek ellenőriznie kell, hogy van-e már hasonló terméke fenn a felhasználónak, ami lejárt illetve lejárt-e az idő.@daa-raa kollégiumnál ott no problem, mert ha az ember beszól az adott kollégium rendszergazdájához, hogy légy van a levesben, akkor orvosolni fogja a hibát. Minden koleszban felhasználónév/jelszó párossal tudnak belépni a diákok egyénileg, tehát nincs gond. A gond a magán előfizetőkkel van, de nem hinném, hogy 1 azon szolgáltatótól 1 azon user pl. 5 reget gyártana magának egyszerre, azt meg főleg nem hiszen, hogy egy rokon közvetlenül a kitiltás után gyártana egy másikat.
[ Szerkesztve ]
-
Chamea2
tag
Moderátort keresek az apróhoz, Jelentsd a csalókat, Akikkel jó vigyázni üzletelés során. => Nagyon nem értem, hogy ezeknek a topikoknak miért kell teljesen topikoknak lenniük, mikor ezek nem is topikok, hanem bejelentő oldalak. Ezeknek alapvetően az lenne a funkciója, hogy bejelentsenek embereket. A Házigazdák helyében én úgy oldottam volna meg ezt, hogy lezárom az előbb említett topikokhoz a hozzászólást, Jelentsd a csalókat, Akikkel jó vigyázni üzletelés során topikokat összevonnám, lenne belőle "jelentsd a problémás felhasználókat" szekció, a (L:http://prohardver.hu/tema/moderatort_keresek_az_aprokhoz/friss.htmlModer%C3%A1tort+keresek+az+apr%C3%B3hoz%5B/L)topikból lenne, hogy "szabálytalan felhasználók listája", amikbe repotolni a hirdetés alatt található jelentem gombbal lehetne, megnyomása után a legördülő menüből válassza ki a panasz okát(csaló felhasználó, szabálytalan hirdetés, spam, stb,,,), írja be max 1500 karakterbe, hogy mi a panasza, aztán úgy jelenjen meg az érintett topikokban. Ha valakinek nem tetszik valamelyik kommentár valamelyik topikból, az meg rendezze el a partnerével privátban(nagyon szélsőséges esetben a moderátorral, bár ez ritka). Minden reportolt felhasználónál ott lenne az érintett szekciókban a panasz alatt, hogy "privát küldése a panaszosnak", "privát küldése a moderátornak", "az ügyet elrendeztem", ahol véleményezheti, esetleg kialakítanék még privát üzenet módjára a panasz rendezési rendszert, ahol a 2 fél látja egymás acsarkodásait. Nem hinném, hogy bármelyik topikban valaki arra kíváncsi, hogy felhasználók egymás között viaskodnak. Így könnyebben átlátható lenne a rendszer a moderátorok számára is, mert nem kellene mindig linkelni.
Az IP-re meg annyi a véleményem, hogy 1 azon IP-ről nem kell engedni ugyanazt a felhasználót újra regisztrálni, ha banolva lett. Rendszerszinten kell tiltani.(/L)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Precision 5570 ( XPS 9520 ) 4K+ Touch/12800H 14C/32G/1T G4/Quadro RTX/IR/FPR
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny ÁFÁ-s 24 Hónap garancia
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 gen 11 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térnél.
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.