- Projektor topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
- A Linux megnégyszerezte magát a Steamen — a Microsoft ismét ígérget
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD FX
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2014-02-25 10:20 Téma összefoglaló
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Sziasztok!
Történelem leckét szeretnék kérni google chrome / tcp socket témában.
Szükségem lenne lehetőség szerint overhead-mentes adatkapcsolatra asztali gépes + mobil webkliensek és szerverek között. Sok klienst (10k web akció per sec) szeretnék kiszolgálni relatíve olcsón. Az adatkapcsolat annyi lenne, hogy kliens küld szervernek egy json-t / sorosított stringet (kb 500 byte-nyi text, ami kicsi / nagy betűk és számok 4-5 json változóba szétszedve), és visszakap kb 1000 byte-nyi hasonló adatot, aztán kapcsolat zár. Nem kell sem session id, sem cookie-k, ami összesen kell, az mind belefér abba az adatmennyiségbe, és javascript gondoskodna a többiről. Vagy legalább is emberi számítás szerint én azt remélem.
Kezdetben gondolkodtam xmlhttprequest()-en, de mióta a világ felpattant a https vonatra, a lightweight (tcp-közeli) webszerver framework-ök elfekszenek rajta, és nekem kell a bináris programozási környezet szerver oldalon (sok szálas memory-cache cucc futna ott). Jelenleg a mezei tcp kapcsolat lehetőségét nézem (még többet spórolnék szerver oldalon), és [találtam tcp socket-ot chrome-ra]. Annak ellenére, hogy jól néz ki a chrome 33 óta meglévő support ([2014-ben látott napvilágot]), részemről kicsit aggódok miatta, hogy csak annyit látok, amit most az a weblap ír, és nem tudom róla, hogy esetleg bug-halmaz az egész, vagy bármi olyasmi.
Ha valaki használta az elmúlt 5 évben, vagy figyelemmel kísérte róla a híreket, megköszönném a felvilágosítást, meg merjek-e bízni benne?
Előre is köszönöm.
Ezt most nem értem. A kliens világos de a szervernek mit használnál?
-
mobal
nagyúr
Ezt írtad: "Bankszektorban kerültem rá egy Angular 6-os, majd menet közben 7-es projektre. Előtte semmennyit sem Angularoztam, igazából mobilfejlesztésből tértem vissza FE oldalra. Mobilozás előtt volt már valamennyi JS tapasztalatom, de NG-ben konkrétan zéró."
Ebből elég nyilvánvaló, hogy nem reactoztál, se nem vuejs-eztél érdemben, de fő hogy teljes erőddel véded az angulart.
Typescripthez: hogy a típusosság előny vagy hátrány, azon hitviták szoktak kialakulni. Szerintem is inkább előny, pláne hogy a kedvenc nyelvem a C# ami szintén típusos

Viszont szerintem a script nyelveknek pont a gyengén típusosság a kezdők szemszögéből nézve az egyik nagy előnye. És szerintem az továbbra is előny a react, vuejs mellett hogy simán nekik tudsz futni vanillajs-el, aztán amikor olyanod van / elértél egy bizonyos komplexitást / elértél egy kódméretet akkor átváltasz typescriptre, nem pedig rádkényszeríti annak használatát.Miután a TypeScript végül JavaScript-re fordul ezért csak előnye van. Szerintem pont rossz az a szemlélet, hogy a kezdő először hekkeljen valamit egy szkript nyelvben (kedvencem itt a Python, meg a mantra, hogy mennyire jó).
-
mobal
nagyúr
De ember, engedd már el a typescriptet. Bármit írhatsz typescriptben, az nem az angular kiváltsága
Például még sose láttam vanilla js-es react projektet (bár ez is az én szűk látókörűségemet jelentheti).
És igen, pont a typescript is egy nehezítő tényező az angularral és a belépési küszöbbel kapcsolatban. Nem elég, hogy egy új keretrendszert kell DI-ostól, meg mindenestől megtanulnia szerencsétlen kezdőnek, de még pár typescript tutorialon is át kell rágnia magát.Többieknek: Azt nem értitek meg (vagy én nem voltam egyértelmű), hogy én végig kezdő, illetve kis projekt szemszögből mondtam, hogy az angular szar. Nyilván pár hét alatt bármibe bele lehet tanulni, ha nem tök hülye valaki. Ami az óriási nagy különbség, hogy egy vuejs esetében, némi vanillajs tapasztalattal mondjuk 1 nap alatt már el lehet kezdeni pöntyögni, 3 nap múlva már egészen nyugisan, magabiztosan lehet fejleszteni, másfél hét múlva meg kb. mindent tudsz róla. React-tal is hasonló a helyzet, valamivel rosszabb, mivel önmagában a react egy faék, nagyon gyorsan ott találod magad, hogy kell mellé valami store mondjuk redux, plusz sokkal több mindent magadnak kell leprogramozni és máris szopóágra kerültél vuejs-el szemben.
Ehhez képest angularnál mire azt megérted, hogy DI-al mit hogy, meg átrágod magad pár typescript tutorialon, és a végén csinálnod kell egy ügyesebb formot, amin jó pár dolog összefügg egymással, de végeredményben mondjuk 1 emberhónap alatt össze lehet hozni az egészet, akkor angularral az emberhónap felét azzal pöcsölted el, hogy beüzemelted az alap appot, és kezded sejteni, hogy a komponenseid, mit hol hogy csinálnak, meg megtanultad az angulart + typescriptet, mindent jó helyre injektáltál, és még a css-ed is fordul stb...
Ennyit írtam: "TypeScript pedig elég nagy indok mellette.", ahogy nézzük az én szemszögömből közöltem egy tényt. Nem kell semmit elengednem, nekem tök mind1 valójában, Javával dolgozom.

-
mobal
nagyúr
De igen, sokkal többet kell benne kódolni, teljesen feleslegesen (pontosabban egy bizonyos projekt méret felett a megkövetlet extra komplexitás megtérülhet, csak kár, hogy kb. senki nem találkozik olyan projekt méretekkel - véleményem szerint).
Gondoltam ha próbáltad már az angular mellett a react-ot és a vuejs-t, akkor felesleges a részletekbe belemenni. Arról nem is beszélve, ha mindhármat nulláról próbálod megtanulni, melyiknek milyen a tanulási görbéje.
Pont a kezdők miatt javaslom a vuejs-t mindenkinek, utána a reactot, végül az angulart csak a mazochista kezdőknek.Szerintem a tipusossg azért egyáltalán nem felelsleges és elhanyagolható dolog. Nekem Javás múltvan van, nem okoz problémát, sőt hiányzik.
Nem annyival több kódolás mint amit nyújtani tud úgy gondolom.
-
mobal
nagyúr
Azzal nincs gond, ha a saját preferenciád szerint a Reactot jobban kedveled. Azzal már inkább, ha szakmailag helytálló érvelés nélkül, szubjektív alapokon helyezed más keretrendszerek / libek fölé. Ez alapvetően engem se zavarna, de egy kezdőt ezzel könnyen meg lehet zavarni.
mobal:
A TypeScript nem csak az Angular kiváltsága. Bármihez használhatod.Tudom.
-
mobal
nagyúr
Alapvetően kis projekteken dolgozunk (maximum 3 frontend fejlesztő párhuzamosan), ezekhez angulart használni szimpla önszopatás. Elhiszem, hogy van az a projekt méret, amin párhuzamosan több száz frontendes dolgozik, abban az esetben simán jó lehet, hogy kismillió felé szét van darabolva, emiatt komplexebbé téve minden.
Szakmai indoklásom ennél pontosabb nincs, mint hogy hiszem, hogy a projektek 95%-a nem esik bele a fenti nagy projekt kategóriába.
Szerintem ez csak a te véleményed. Miért lenne önszopatás az Angular, még mindg nyitott a kérdés. Nem kell benne sokkal többet kódolni azért...

TypeScript pedig elég nagy indok mellette.
-
mobal
nagyúr
nem véletlenül ajánlom mindig a vue-t, én is dolgozok react-tal is (régen pedig volt szerencsétlenségem angularral is szopni), és már várom, hogy mikor fog ugyanúgy lecsengeni a react hype, mint anno az angular hype. Bár tagadhatalan, hogy az angularhoz képest a react is egy megváltás.Az angularral amúgy nincsen semmi baj

-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Ha token alapu authentikaciot hasznalok akkor tenyleg nincs jobb megoldás a "kilépés" gomb megoldására a token blacklistelésnél?
Illetve ki kell még bővíteni a köv megoldást esetleg? Nem akarok atombiztos dolgot, csak ha valaki megnezi a projektet githubon akkor ne rohogje el magat..
Szoval: user regisztracional bcryptel jelszot "szaltedheshelek", loginnál comparelek, ha helyes akkor (JWT) tokent rakok cookieba, frontenden (react) pedig a megfelelo oldalaknal csekkolom a tokent es annak megfeleloen engedem be / redirectelem a felhasznalot.
JWT-t nem teszünk cookie-ba, headerben vagy url-ben küldjök. Sima login / logout-tal szokott történni, blacklisteled a tokent a backend oldalon.
mobal,
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Mert nem jó a selectorod.
-
mobal
nagyúr
-
mobal
nagyúr
Sziasztok! JS-t tanulgatok és akadt egy problémám. Custom dropdown komponenst kell létrehoznom, ami félig meddig sikerült is, de valamiért a buttonra kattintva csak egy pillanatra nyílik le a legördülő menü, majd eltűnik az éterben. Mi lehet az oka?
Dropdown-t én CSS-ből csinálnék.
-
mobal
nagyúr
Egy meglévő ExpressJS webalkalmazás felhasználói felületét szeretném ReactJS alapokra átültetni.
Még az elején vagyok a tanulási folyamatnak, de ha jól értelmezem, akkor ennek az a "szabványos" módja, hogy az ExpressJS részt átalakítom egy REST API-vá, amivel egy külön ReactJS alkalmazás kommunikál? Ennyire elkell szeparálnom a backendet a frontendtől?
Általában ez szokott lenni igen. Egy api és egy különálló kliens.
-
mobal
nagyúr
Utsó mondatra: most semmivel nem magyaráztad el jobban, mint korábban.
Legalábbis a "php-ra hivatkozok" ebben a formában nem igazán értelmes megfogalmazás. Na mindegy, lényeg, hogy megoldódott, úgyis tárgytalan. 
Jó jó értelek, akkor kérlek utólag had korrigáljak:
- "a php függvényre hivatkozok konkrétan, mvc segítségével", remélem így jobb, ha nem akkor bocsi nem tudom rendesen megfogalmazni

-
mobal
nagyúr
Akkor mutasd meg a kódodat, hogy mivel próbálkoztál eddig. Amúgy jó ilyenre az AJAX.
"szimplán a php -ra hivatkozok akkor pedig jó."
Mi az, hogy a PHP-ra "hivatkozol"? Magyarul futtatod pl. böngészőben adott fülön az adott címen elérhető PHP-fájlt?Szia!
Közbe rájöttem mi volt a gond.
"szimplán a php -ra hivatkozok akkor pedig jó" például: http://valami.hu/felhsználó_törlése/béla
-
mobal
nagyúr
Sziasztok!
Annyi lenne a gondom, hogy Jquery -vel szeretnék egy url -t megnyitni a "háttérben". Gondoltam, hogy erre jó lesz az ajax, de nem csinál semmit. A lényeg, hogy admin felületen néhány funkciót így akarok végrehajtani, pl.: delet, block, activate. Az ajax -szal egy url -re szeretnék hivatkozni, amit a controller amúgy elvégezne pl.: http://www.gipszjakab.com/users/block/béla. (Remélem érthető
). Most a script lefut, de éppenséggel nem csinál semmit, szimplán a php -ra hivatkozok akkor pedig jó.
.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- Eredeti játékok OFF topik
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T430s - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi Redmi A3 Pro / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia
- Csak kipróbált!!! JONR X1 Max 20000 Pa Automata állomás LiDAR + AI
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- -75% Dell XPS 13 (9320) i7-1260P 16GB Ram/1TB SSD FHD+ Gari
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Például még sose láttam vanilla js-es react projektet (bár ez is az én szűk látókörűségemet jelentheti).