Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• martonx

veterán

válasz Mr. Y #9558 üzenetére

Na, kezd végre érdemi beszélgetés kialakulni. Nagy respekt!

Azt előre szögezzük le, hogy PHP-ról régen tovább fejlődtem Asp.Net Core C#-ra :D Beszélhetünk backendről és frontendről, de ezt a PHP-zást kérlek felejtsd el. Egy aranyos script nyelv, ami mindenre IS jó, de a PHP és a webfejlesztés története olyan, mint hogy mindenki rendőrnek születik (PHP használata), csak van aki tovább tanul (kb. bármelyik más nyelvet hozhatnám).
    Igen, a webshopnál egyetértünk, hogy miért lett ilyen, és ott csak a legszükségesebb dinamikus dolgok vannak js-ezve. Ahol a nagy terhelés + gyors renderelés a lényeg az SSR megkerülhetetlen, a js dolgok többsége is lazy load-olva van.

A folkloradatbázist nem akarom védeni, csak elmesélem, hogy miért lett ilyen, amilyen.
    Magát az adatbázist és a fölötte lévő API-t (ami ismét meglepetés, de nem PHP-ben, hanem Java-ban készült) a múzeumosok kezelik, fejlesztik. Én (nem egyedül persze) csak a frontendet kellett, hogy elkészítsem, aminél a lényeg, hogy minél interaktívabb legyen.
    Tudom, állami megrendeléseknél szokás a pénz lenyúlás, de mi potom pénzből csináljuk, ergo fontos volt, hogy ne évekig pöcsöljön rajta papíron létező 20 fős programozó csapat tíz milliárdokért, hanem szuper gyorsan, nagyon gazdaságosan, határidőkre elkészüljünk (nem vagyunk NER-esek :( ) .
    Így adta magát a vuejs használata. Nem kell mindent nulláról megírni, hanem a lényegre tudunk koncentrálni (API kapcsolatok, bonyolult UI megvalósítások, UX minél barátibb legyen). Ettől még 100%-ig saját produktum az egész. Ha megnézed pl. az egyes eseményeket, ott a szegmens térképet, esemény térképet, szerintem látni fogod, hogy miről beszélek (az API néhol bűn lassú, erről mi nem tehetünk).
    Ráadásul azért 2022-t írunk, az SPA-k is egyre SEO barátabbak tudnak lenni (nézd meg, hogy vannak meta tagjeink pl. illetve egészen kicsi js, css méretekkel dolgozunk), illetve sitemap-et be lehet küldeni google-nek az API-ról is.

Új hozzászólás Aktív témák