Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Jim-Y #3639 üzenetére

"2: az input tageket nem zártad le normálisan."
    Én is le szoktam zárni, hozzá vagyok szokva az XHTML-szintaktikához, de egyébként HTML4-ben és HTML5-ben sem okoz validitási problémát ennek hiánya.

"3: a htmlben lévő onClick kerülendő, hivatalosan? is deprecated, vagyis elavult."
    Miért lenne már az onclick attribútum hivatalosan is deprecated? :F
    Egyébként valóban kerülendő, az igaz, de ettől még nem deprecated.
    Ami viszont deprecated, az a script tagben használt language="JavaScript", amit már ötezer éve nem használnak. Remélem, azon az ún. "webmester képzésen" nem ezt nyomatják, ha igen, akkor máris árulkodó, hogy mennyire szart sem ér...

"4: a teszt függvényed két paraméteres, te pedig egy paramétert adsz át neki, így meg sem hívódik."
    Hogy micsoda?!
    1. a meghívás: teszt(mezo.value,numerikus.num) - mint látható, két paramétert ad át
    2. attól még, mert akár 0 paramétert ad át egy 2 paramétert "váró" függvénynek, már miért ne hívódna meg? :Y Ez azért csúnya volt.
    Ez JavaScript.

Egyébként ez a teszt() függvény nem sokra jó, ez csupán ellenőrzi, hogy az egyik szóban lévő karakterek előfordulnak-e a másikban; például a teszt('teniszütő', 'teniszütőségesség') és a teszt('teniszütő', 'tsesnsissszsüstsős') is true-t fog eredményül adni, míg a teszt('teniszütő', 'tenisz') például nem (false).

"6: úgy használod a ciklusokat és elágazásokat mintha lambda kifejezések lennének"
    Nem láttam ilyeneket, ezt mire értetted?

Muszáj volt ezeket korrigálni, sorry, hogy épp a Te hsz.-ed esett ennek áldozatul, de az állítólagos webmester képzésen (!!) részt vevő illető mindezt már kész tényként ve(he)tte...

• gyga

senior tag

válasz Jim-Y #3639 üzenetére

Szia. Ezt a feladatot így kaptuk webmester képzésen, az lenne a lényeg hogy a formban levő mezőt leellenőrizni js-el hogy szám e az amit beleírt illetve nem lehet üres. :)

Új hozzászólás Aktív témák