Hirdetés
-
PROHARDVER!
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keem1
veterán
válasz
martonx
üzenetére
Igen, tegnap dobtam össze a pár HTML, CSS és JS kódot, szóval tegnap kezdtem a nulláról, a frontend részét legalábbis. A vezérlő apit, ami már C#, azt legalább egy hete hegesztem.
Sokat agyaltam én is hogy mi legyen a frontend része. Ez egy családi-baráti projekt (egyelőre nem szánom publikusnak, de nem csak én használnám), ezért a natív android appot kizártam (egyrészt nem fejlesztettem még androidra, másrészt ágyúval veréb esete, harmadrészt rühellem az összes olyan appot, ami egy frankó webappal tökéletesen megoldható [meki kupon app
], negyedrészt kell több platform, és értelmetlen android, ios, windows külön alkalmazásokat gyártani, ha egyben egy frankó webes megoldással kivitelezhető).
A frontend nagy része akár Apache+MySQL+PHP vonalon gyorsan és egyszerűen leprogramozható lenne, talán még frontend script nélkül is (bár ilyen esetben a page reload nem biztos sokat rontana a felhasználói élményen), de sajnos ez sem jöhet szóba. Van egy minimál JSON API-t kezelő C# service, mögötte egy SQLite database, ami eddig a pontig király. Már "csak" egy jó kis GUI-t kellene hozzá gyártanom.Eredetileg Angular volt a kiszemelt, de azt se ismerem semennyire. Nem tudtam, hogy a jquery már elavultnak számít (5-6 éve használtam, minimál saját kóddal, inkább internetes example bedolgozásával - elég volt a célhoz).
Még nem biztos, hogy az eddigieket nem dolgozom át, de majd meglátjuk.Más:
Hogy tudok eseményt rendelni (a fenti click) a dom-hoz ajax-szal hozzáadott objektumokhoz? A fenti, beégetett HTML-lel jól megy már a kapcsolás, viszont az egyes device-okat reprezentáló div-ek is ajax jsonból jönnének (és már jönnek is), de az oldal létrehozásakor nem létező objektumokra nem megy az event. Pedig pont egyszerű selectort választottam: css class. Azt hittem/reméltem, hogy ez a classhoz adja az eventet, függetlenül attól, hogy épp hány birtokolja a lapon, illetve utólag változik-e a számuk.Egyébként valami ilyesmi lesz a cél (csak példa):
|-- Misi Home (https://192.168.0.xxx/misihome/ --- Raspberry Pi)
|------------ Bejárati lámpa
|------------ Hajdú bojler
|------------ Nappali lámpa
|-- Anett Home (https://192.168.0.xxx/anetthome/ --- Raspberry Pi)
|------------ Fürdőszoba lámpa
|------------ Hálószoba lámpa
|-- Gyuri Home (https://192.168.0.xxx/gyurihome/ --- Raspberry Pi)
|------------ Műhely lámpa
|------------ Borotválkozós lámpa
|------------ Kazán
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Pixel topik
- PlayStation 5
- Videó stream letöltése
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Beköszöntött az űrinternet kora
- PlayStation 1 / 2
- További aktív témák...
- Vadonatúj, bontatlan iPhone 17 256GB kék KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- (Használt/Used) Huawei Mate 20 Pro - 128 GB - Midnight Blue (Unlocked/Kártyafüggetlen)
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 + MSI GTX 1650 Super 4GB
- "Szinte Új" iPad Pro 12.9 (3. gen) + Apple Pencil 2 + Smart Folio tok
- ASUS TUF Gaming VG34VQL3A 34" Ívelt Gamer Monitor
- Lenovo Legion Go Z1 Extreme + kiegészítők 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- MSI Pulse 17 FHD IPS 144Hz i7-13700H 5.0Ghz 14mag 16GB 1TB Nvidia RTX 4060 8GB 140W Win11 Garancia
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- Lenovo Tab M10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Logitech Lift for MAC ergonomikus egér
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
], negyedrészt kell több platform, és értelmetlen android, ios, windows külön alkalmazásokat gyártani, ha egyben egy frankó webes megoldással kivitelezhető).