Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zedz
    addikt

"Szvsz semmi értelme folyamatosan felszállni bármilyen hype vonatra" - köszi a helyesbítést. :) Igen ez általánosan is igaz, és nehogy félreértsétek, ez nem azt jelenti, hogy ragadjunk a múltban, és soha ne próbáljunk ki semmi újat.
    Egyszerűen csak egy idő után, mikor az ember már eleget látott, többet ráadásul újra és újra, akkor kialakul egyfajta "lényeglátás", amivel meg kell tudni különböztetni, hogy akkor ez most egy normális trend, és valóban előre visz, vagy csak egy újabb hype, amit valami eleve rossz irányra adott, szintén nem feltétlenül jó választ szült.
    Azt látom, hogy a fentiekben a js világ (átvéve a szerepet a php-tól) jelenleg világelső.

Én egy kicsit úgy érzem, hogy mostanában kezd normalizálódni a helyzet. Tény és való, hogy nem is oly rég hatalmas káosz volt, legalábbis én így éltem meg a dolgot. Minden nap egy "next-gen" framework, bundler, libek ... stb, az ember csak kapkodta a fejét. Habár ma is gyors ütemben jönnek ezek, azért már könnyebb eligazodni is kiválasztani a megfelelő toolt az adott feladathoz. A babel szerintem már alap dolog lett, és már minden nagyobb csoda ad egy cli-t, amivel megkímélve a fejlesztőket a konfigurálástól, out-of-box ad egy app templatet. React, Vue, Angular, hogy csak a nagyobbakat említsem, már kb. 5 perc alatt felállítható egy környezet.

Eddig azért ment az utánajárás rengeteg mindennek, a React és NG2 sem igazán találta még a helyét, de mintha már látnánk a fényt az alagút végén. :)

> Azt látom, hogy a fentiekben a js világ (átvéve a szerepet a php-tól) jelenleg világelső.
    Szerintem a PHP esete egy kicsit más. A már nem olyan rossz és lassú nyelvből egész szépen kikupálódott. Meg amúgy a PHP világban inkább a sok wannabe kontár a probléma és nem a nyelv hibái . Nyilván nem tökéletes nyelv, de ez a hatalmas PHP hate is túl van tolva.

A JS-t viszont most tolják minden platformra, boldog-boldogtalan abban fejleszt, a PHP pedig mindig is a szerveren maradt.

Új hozzászólás Aktív témák