Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Bár azért lehet elsőnek nem ártana az alapokkal kezdeni, amennyiben nem vagy tisztába azokkal. A topikban elhangzott már jó pár könyv :)

Sok sikert hozzá, amennyiben elakadtál, szólj, segítek.

koszi szepen...mar tanulmanyozom a konyvet...

• Tény, hogy a gwt-ben könnyen össze tudsz hozni felületet, ami "ajaxos"tulajdonságokkal fog rendelkezni(persze ezt implementálni is kell), de ahhoz még kell szerveroldali rész is, ami majd megvalósítja a dolgokat. De úgy látom kicsit fogalmi zavarokkal küszködsz, a NetBeans egy integrált fejlesztői környezet, ami segíti a programozó munkáját. A GWT meg egy olyan keretrendszer (vagy eszközkészlet), ami a megírt java kódot javascriptbe konvertálja, így aki nem szeret javascriptezni, viszont javazni igen és szeretne dinamikus weboldalt, annak jó megoldás lehet a GWT. Nem tudom mit akarsz az ant devmoddal, ha létrehoztál egy gwt-s projektet a netbeansben úgy, hogy hozzáadtal a projekt létrehozásának utolsó lépésénél a frameworkoknél a gwt-t, akkor csak egyszerűen a run paranccsal tudod futtatni a dolgot, feltéve persze, ha fel van rakva a gépedre egy alkalmazásszerver(pl Glassfish v Tomcat, stb) és az be is van konfigurálva a NetBeansben.

A feladat, ami leírtál és amit nagyjából kiveszek belőle az az, hogy egy webes alkalmazás kell, a gwt nem muszáj, hacsak nem ajaxosra szeretnéd csinálni javascript megírása nélkül. Csinálhatod servletekkel, jsp-vel, jsf-el, de kellene az alkalmazás mögé egy adatbázis is, aminek kezeléséhez vagy jdbc vagy jpa kell, szóval eléggé összetett a dolog olyan szempontból, hogy nem sokat értesz a programozáshoz.

Félre ne értsd, nem kívánom elvenni a kedved tőle, de ahhoz hogy ezeket megtanuld, elsőnek a java alapjaival kellene tisztába lenned, ami még nem nagyon megy Neked, ahogy észreveszem.

Mikorra kellene ezt amúgy összehoznod?

"Csinálhatod servletekkel, jsp-vel, jsf-el, de kellene az alkalmazás mögé egy adatbázis is, aminek kezeléséhez vagy jdbc vagy jpa kell, szóval eléggé összetett a dolog olyan szempontból, hogy nem sokat értesz a programozáshoz."

kossz szepen...asszem akkor ezen az uton probalok elindulni es hanyagolom a google webtoolkitet ...netbeansbol a legujabbat ajanlanad?ill. tudsz jo ebookot java webprog. temaban...az teny,hogy nagy sotetseg van a fejemben,de van vagy kb. 3 honapom a projektre...

• Ha GWT és NetBeans, akkor a NetBeanshez kell egy gwt plugin: [link] Itt egy leírás, plusz példa.

Számomra elég zavaros, amit írtál, miért is kellene a felületépítéshez mindenképpen gwt?Oké, meg lehet úgy is csinálni, de létezik erre más megoldás is javaban. Illetve minek php-znál, ha már javazol, akkor arra is van megoldás.

Jó lenne, ha megfogalmaznád pontosan mit is szeretnél és akkor tudunk segíteni. Bár ha még tök "láma" vagy a programozáshoz, akkor első projektnek egy kicsit erős lesz az, amit nagyjából kivettem a szavaidból, véleményem szerint.

mod: késő van, nem tudok írni :)

koszi szepen...hat nem kell feltetlenul a gwt...csak azt olvastam,hogy abban konnyen meglehet valositani a grafikai feluletet...ha javaban meglehetne oldani a szerver reszt is,akkor php az nem kene...akkor tanulmantozzam inkabb a netbeans webprogramozas reszet?akkor ebben kenyelmesen meglehet oldani az egesz projektet?amugy annak mi haszna lenne,ha kombinalnam a netbeanst a gwt-vel...?en csak a gwt-t tettem fel,de valamiert nem tudom mukodesre birni :F ugye letrehozok egy mywebapp konyvtart ...generalodnak vmi kodok es ezen belul az ant devmode paranccsal kene induljon az alkalmazas,nem?az a baj,hogy lenyegeben meg en sem tudom,hogy mit akarok..igy ti sem tudtok segiteni...ennyi informaciom van nekem is:"Webes dokumentum-menedzsment

Egy vállalkozás (vagy bármilyen más intézmény, szervezet) számára nagyon fontos az elektronikus dokumentumok hatékony rendszerezése és kezelése. Emellett ezen szervezetek területi elosztottsága szükségessé teszi a dokumentumok hálózati megosztását és kezelését."
    na ezt kene valahogy szalonkepesse tennem valahogy :D akkor felejtsem el a gwt-t?es netbensbe kene ?java servletek meg ilyesmik?
    ja es fizetnek,ha itt esetleg vki megtudna ezt csinalni... :R

• sziasztok,
    eloszor is tok lama vagyok meg a programozasban,de megkene csinaljak egy projektet valahogy...webes dokumentum menedzsment---<ezt kene...a gwt-t ajanlottak,de elakadtam az uj aplikacio inditasanal...ant devmode...azt irja,hogy nem ismeri az ant parancsot :S mit kene csinaljak?feltettem a jdk-t es a jre-t is...vagy bekell implementalni a netbeansbe a gwt-t vagy miben lenne a legkonnyebb megcsinalni ezt a projektet es hogy kene nekikezdjek ? gwt-vel kene csinalni grafikus feluletet kulon dokumentumok feltoltesere es megosztasara valahogy es egy szervert php-ban jah es az apacs ant,jdk es gwt SDK-n kivul meg vmit kell feltenni,vagy miert nem uzemel be nekem vajon?kell a gwt designer,az eclipse es a speddtracer is vagy inkabb csak sima netbeans weapplicationt csinaljak?
    kossz

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés