- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lortech
addikt
Ha engem kérdezel, 1 óra alatt szerintem nem lehet, és nekem nem is célom. Reális cél számomra annak eldöntése, hogy együtt akarok-e dolgozni a jelölttel, ennek egy - fontos, de nem mindenek felett álló - összetevője a szakmai tudás.
Junioroknál szoktam javasolni inkább, hogy tesztsor vagy kódolós feladat legyen.
Senior esetén nálam szakmai beszélgetés jellegű az interjú, nem kérdezz felelek. Persze ehhez kell az, hogy a másik fél partner legyen ebben és jól tudjunk együtt gondolkodni, kommunikálni.Thank you to god for making me an atheist
-
Szmeby
tag
Pedig részben de, komoly volt.
Fiatal, frameworkökön nevelkedett fejlesztő, aki még sosem érzett ingerenciát arra, hogy jobban beleássa magát a java nyelvbe, és eddig a munkája során sem szembesült olyan problémával, amihez szüksége lett volna ilyen tudásra... és a nyolcas számrendszer csak egy bugyuta példa volt, nyilván vannak a jávának ennél kevésbe szembeötlőbb furcsaságai. Szóval sem igénye, sem kényszere nem volt még rá, ellenben tudja mi az a solid és mellesleg bármit összedob neked springben fél óra alatt. Nyilván nem ő fog a csapatból beágyazott kódot írni, de bizonyos szinten mindenki csak rétegtudással bír. Van, aki meg a GC lelkét ismeri kívül belül, de szenved a jsf-fel. Ezért nehéz megmondani valakiről, hogy milyen is a tudásszintje, ha nem konkretizálod az igényeket. Főleg, hogy nem is igazán a tudás számít, hanem a szorgalom (szerintem). Annyira változik a világ, hogy többet ér az adaptív mint az okos. -
Zsoxx
senior tag
-
axioma
veterán
En lattam 5+ eves tapasztalattal rendelkezo java programozot, aki nem volt tisztaban a szamok (sot: sima, 1-2-4 byte-os elojeltelen egeszek) memoriaban valo tarolasanak mikentjevel. Nezett nagyott mikor egy byte-stream-ben kellett volna adott modon a periferiara kuldenie...
(Arra mar nem emlekszem, hogy a kettes szamrendszer mennyire volt neki ujdonsag, de amikor a kettes komplemens elokerult, az tuti nullarol kellett neki elmondani.)
Ja es diplomaja volt mernoki szakrol, nem ilyen himi-humi tanfolyamos, meg ugy kb. 5 evvel ezelotti sztori, nem is azert vettek fel mert barkit.
A kedvencem a temaban akkor is az a 4. eves prog.terv.mat-os, aki a koleszban jott nekem, hogy "torol a space!" - nem ismerte az insert billentyut...[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
Hat en siman el tudom kepzelni. 2018-ban egy java fele magas szintu nyelven mire hasznalna az ember 8-as szamrendszert? Ha ilyet latnek, oklendeznek a code smelltol, kiveve ha a problem domain megkivanja.
Megcsinaltam amugy ezt az Oca mockot tegnap este. Nem szamoltam, hogy milyen eredmenyt kaptam, de erosen a kuszob kornyeken billegek erzesre. Ilyen vizsgat amugy van ertelme letenni? Egyik munkatarsam tervezi. Azert kerdem, mert mig pl. Network/security emberek duskalnak a certekben, addig sw. fejlesztoknel talan az eddigi 10 evem alatt egyaltalan nem lattam olyat, aki certtel rendelkezett volna. Leszamitva az agile certeket(cspo, csm).
I am having fun staying poor.
-
Zsoxx
senior tag
Itt találsz kezdő és haladó leckéket. Még informatika érettségi példák is vannak.
-
htc07
addikt
Aha, Bp.
Vicces, mert a legtöbb helyen az entry level álláshirdetéseknél is odaírják, hogy 1-2 év tapasztalat, 5-6 technológia (sql, frontend és java keretrendszerek, linux stb), agile software development ismerete szükségésAttól, hogy otthon gyakorolsz, nem fognak felvenni sehová szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Kislulu89
újonc
Köszönöm a segítséget,megoldódott.
Ezzel a kóddal működik:
package tegla;import java.util.Scanner;
public class Tegla {
/**
* @param args the command line arguments
*/
public static void main(String[] args) {
Scanner sc = new Scanner(System.in);
System.out.println("Téglatest térfogat- és felszínszámoló");
System.out.print("a=");
double a = sc.nextDouble();
System.out.print("b=");
double b = sc.nextDouble();
System.out.print("c=");
double c = sc.nextDouble();
sc.close();
double felszin = 2*(a*b+a*c+b*c);
double terfogat = a*b*c;
System.out.printf("Felszín: %.1f",felszin);
System.out.println();
System.out.printf("Térfogat: %.1f",terfogat);}
}
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Asus Xg Mobile RTX 3080
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 / B450M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 960GB SSD / 650W
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% AMD Ryzen 7 7435HS 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest