- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- A legújabb processzorokra kényszeríti partnereit az Intel
- Tápos kibeszélő offtopik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Játékosok asztalára: MSI MPG 271QR X50 monitor tesztje
- Milyen videókártyát?
- Makró fotózás és kellékei
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezekiell
veterán
Paraméterként add át. Multithreaded környezetben ha csak úgy módosítasz egy class lvl változót, akkor abból nagy szívás tud lenni. nyilván ha semmi esély multithreadre, vagy hogy adott osztályból több példány létezzen egyszerre, akkor ez nem akkora gond feltétlen, de jobb a békesség/megszokás.

-
Ezekiell
veterán
-
Ezekiell
veterán
Teli találat. Diplomamunkáról van szó, de még nem idén kell leadnom, viszont szeretném előre elkészíteni. Nem sok programot írtam korábban, ezért is írtam, hogy amatőr vagyok.
Ennek függvényében is még mindig a jelszókezelőt ajánlod? szeretnék beleférni a 2-2,5 hónapba, de nyilván kicsúszhatok ebből.
Ezzel kellett volna kezdeni, hogy diplomamunka ötleteket keresel...
Jelszókezelő talán nem elég komplex diplomamunkának, de ez függ a képzési helyedtől. A helyedben összeírnék pár ötletet (a sajátjaidat, meg akár innen is válogathatsz pl: https://www.inf.u-szeged.hu/~alexin/m/theses.html - közte van vhol az enyém is
), és bemennék a konzulensedhez, hogy szerinte melyik lenne a legjobb.Ha egyátalán van konzulensed, tippre még nincs, akkor viszont keresd meg akit majd akarsz, és beszélj vele. A diplomamunka nem Rambó stílusú kódolás.
-
Ezekiell
veterán
Azt meg tudod mondani, hogy miben nehezebb az edzés program?
nem gondolom jól, hogy adatbázisba tárolok le adatokat és azzal dolgozom? az edzésprogram igazából csak egy felület lenne ami megjelenítene szövegeket, példákat.
A feldolgozandó adatok az alábbiak lennének:
- testsúlyváltozás nyomonkövetése --> kalória + testsúly grafikon
- edzésnapló (melyik gyakorlatból mekkora súllyal dolgozott a felhasználó és hány ismétlést hajtott végre)
- célkitűzésekAz a helyzet, hogy nem szeretném túlvállalni magam(2-2.5 hónapom lesz elkészíteni.)
Ennyi erővel egy raktárkezelő program is csak adatbázisban tárol dolgokat, és megjelenít - és mégis egy diplomamunka szokott lenni

Azért nehezebb, mert sokkal több tábla, több adat, komplexebb DB schéma, a UI sokkal bonyolultabb, grafikonok eleve sokkal nehezebbek, és sokkal több benne a business logika.
Kezdőként ne akard a világot megváltani. Maradj a password managernél, írd meg szépen és jól, és rendben leszel (bár még mindig nem tudjuk, mire kell ez neked egyátalán).
Amikor kész vagy, és ha van még időd, akkor írjál hozzá szebb UI-t, jobb adatbáziskezelést, komolyabb titkosítást, jelszóemlékeztetőt emailben, stbstbstb
Vagy csak tedd fel GitHub-ra, amikor kész (még jobb, ha közben folyamatosan commitolsz/pusholsz oda, mert akkor van history), mi meg szétfikázzuk szívesen

-
Ezekiell
veterán
Kicsit tekintsünk el a password managertől, aztán ha ez szerintetek nem annyira érdekes akkor elengedem.
Szóval a másik téma:
Alkalmazás ami alakformálással foglalkozik(jelenleg úgy is sokan járnak edzőtermekbe)
- edzésprogramok
- táplálkozás(ételek, étrendkiegészítők)
- testsúlyváltozás nyomonkövetése --> kalória + testsúly grafikon
- edzésnapló (melyik gyakorlatból mekkora súllyal dolgozott a felhasználó és hány ismétlést hajtott végre)
- célkitűzések
- akár gyakorlatokról képek/videókItt ha jól gondolom, akkor a testsúly illetve a kalória tárolására lenne szükség napi lebontásban, edzésnapló esetén a gyakorlatok nevei, súlyok méretei, ismétlésszám
Célkitűzéseknél hasonlóan mint a gyakorlatoknál fel kellene vezetni, hogy milyen súlyokat és milyen ismétlésszámmal szeretne a felhasználó.Ennek a megvalósítása hogyan nézne ki nagy vonalakban?
Ha kezdő vagy, mint ahogy írod is, akkor a password manager szerintem teljesen jó lesz neked.
Ez az edzésprogram sokkal bonyolultabb. Da Vinci se úgy kezdett festeni, hogy elsőre a Mona Lisat festette meg. Írd meg a password managert először, és miután azzal végeztél, már lesz fogalmad, hogy mit is szeretnél és mit is tudsz megcsinálni valójában. -
Ezekiell
veterán
Én úgy gondolom, hogy esztétikai szempont a legfontosabb, viszont ha egy programkódot kellene virítani, akkor se legyen belőle lebőgés.
Azt nem szeretném, hogy van egy szép felület. Kérik, hogy mutassam meg a kódot és akkor be tudok mutatni 150 sort ami érdemi rész.A jelszókezelő alkalmazás esetén a jelszavak titkosítását érdemes lehet bele venni a programba? Mennyire okozhat ez nehézséget? (kezdő vagyok még a programozásban)
Milyen célra lesz ez tulajdonképpen? Állásinterjús feladat?
Jelszókezelőnél kell titkosítás bizony. Ugye úgy néz ki egy jelszókezelő, hogy van egy usered, és annak egy master passworje. Amikor ezzel belép a user, akkor látja az összes többi felhasználónév/jelszó párosát, mind egy adott helyhez persze.
Ez technikailag úgy néz ki, hogy van egy táblád, Users(id, username, password). Itt a password titkosítottan van mentve, egy raklap titkosító lib van JAVAban, tudod használni őket. Aztán van egy másik táblád Accounts(id, user_id, username, password, site) ahol meg a gyűjtött jelszavakat mented. Itt azért érdemes elgondolkoznod, milyen primary/secondary keyek kellenek, illetve mi lehet unique.
Ehhez férsz hozzá az alkalmazásoddal. A login screenen beírod a username/password párost, titkosítod a passwordot, összeveted ezt a titkosított passwordot a Users táblában a mentett userhez tartozó titkosított passworddel, és ha ugyanaz, akkor sikeres a login, lehet megjeleníteni az adott user accountjait.Technológiában azt használsz, amit akarsz, egy MySql/H2+Spring+tetszőlegesUI kézenfekvő választás mondjuk, de bármit lehet tényleg.
Ha álláshoz lesz a feladat (de egyébként is), akkor ne felejts el teszteket írni kb mindenhez, normális build/projektmanagement rendszert használni (Maven/Gradle), és odafigfyelni a kódminőségre.
De ez nem 150 sor lesz

-
Ezekiell
veterán
Sziasztok!
Kaptam egy feladatot. Egy olyan programot kellene írnom ami látványos, de nem túl bonyolult.
Nincsen semmi meghatározva igazából, hogy mi a minimum, de le kell nyűgözni a nézőket.
Tudnátok adni nekem ötleteket? Gondoltam már valami szép telefonkönyv megoldásra, jelszókezelő alkalmazásra. Az utóbbit szívesen csinálnám is, csak nem tudom, hogy mennyire lehet nehéz egy olyat összedobni.Van bármi ötletetek? Köszönöm
A nézőket esztétikai szempontból kell lenyűgözni ("hú de szép" "nézd hogy villog") vagy szakmai szempontból ("de ügyes h ilyet írt") vagy hogy? Ez így nem sok támpont, amit adtál.
Jelszókezelőt meg nem annyira bonyi:
- kell egy adatbázis
- backend, amivel mentesz ileltve olvasol a DBbe/ből
- UI amivel megjeleníted a dolgokatEz így nyilván rettenetesen elnagyolt, de a kérdésed is az

-
Ezekiell
veterán
-
Ezekiell
veterán
frissítettem linuxos kis szerveremen java-t 11-re. Az eddig java 8-on futó kis servlet most:
Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: javax/servlet/http/HttpServletNincs máven, és nem is szeretnék belemódosítani a jar-ba.
Van rá megoldás azon kívül, hogy visszateszem a 8-at?Ha nem akarsz módosítani a Jaron, akkor vissza a java8, vagy adsz classpathot neki system envben. Vagy dockerben indítod java8al, és mehet a java11 a rendszerre.
-
Ezekiell
veterán
Csak 30-ára 3 crashlogom van. Megtartottam párat, hogy majd utánanézek, de még egyelőre inkább sajnáltam magam, mint időm lett volna rá. A code insight környékén (is) van valami gáz. Viszonylag nem kicsi a projekt, van 8 konténer, és a legborzasztóbb tényleg az, hogy néha az IDE indítás után egyszerűen az alap classpath sem látszik, mert összekavarodik a gradle sync.
Na, a gradle sync az tényleg tud kavarogni, ezt aláírom. Szerencsére 1 gombnyomás megoldja.
De ha nálad ennyi crash van, akkor ott nálad lesz valami probléma. Mondanám, h reinstall mindent, de ha ilyen tanácsot kapnék, nekem is a "b*szódjmegteis" lenne az első gondolatom

-
Ezekiell
veterán
Alapvetően nem lenne rossz, de...

Leszámítva az apró kis hm... sajátosságait mostanában eléggé bosszantó, hogy napi szinten 3-4 alkalommal hullik darabokra. Ilyet régebben még az eclipse sem csinált a legrosszabb pillanataiban sem.
Egyetlen dolog van az ideaban, ami tényleg tetszik, az a lambda-kezelés és a kapcsolódó code assist. Érdemes figyelni a VS Code-ra, mert nagyon jön fel, hónapról hónapra fejlesztik.Nálam igazán rohadt nagy projektektől kezdve microserviceekig minden van IDEA-ban, de sose crashelt még. Ha bármi mást kellene használnom, falnak mennék
(Pedig fejlesztettem Eclipseben is éveket, meg VSben is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Szoftverfejlesztés
- Java programozás
- (kiemelt téma)
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Marathon: PVE-mód jön, a Bungie vázolta a következő szezont
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Gitáros topic
- Milyen egeret válasszak?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- A legújabb processzorokra kényszeríti partnereit az Intel
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
- Eladó - Samsung Galaxy A32 4G 128GB, 4GB RAM, DualSim, Kártyafüggetlen, Fekete
- Eladó - Motorola Moto G100 128GB, 8GB RAM, Kártyafüggetlen
- Asus TUF A15 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Bravely Default HD Remastered Switch 2 játék eladó
- Cyborg 15 B2RWEKG 15.6" FHD IPS Core 5 210H RTX 5050 16GB 512GB NVMe gar
- Asus BTF White GAMING PC! 7800X3D / RTX 5070 Ti / B850 / 32GB 6000MHz / 2TB NVMe / 850w Gold!
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- HP EliteBook 840 G7 14" i5 10210u, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Gravity MS állvány + RØDE XDM-100 Mikrofon!
- MacBook Air 13" M4 10cCPU/10cGPU / 16GB / 256 GB - www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

), és bemennék a konzulensedhez, hogy szerinte melyik lenne a legjobb.