Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• ZeroCool
    csendes tag

Adott ez a programkód:

b2.addActionListener(new ActionListener(){
    public void actionPerformed(ActionEvent e)

{
    try{

if(rs.getString("TVnev") == "Huba")

{

t.setBackground(Color.red);

}
    else
    {
    rs.next();
    t.setText(rs.getString("TVnev"));
    t1.setText(rs.getString("TKnev"));
    t2.setText(rs.getString("TKor"));
    t3.setText(rs.getString("TTit"));
    }

}catch(Exception ex)

{

}

Arra szeretnék rájönni, hogy ha léptetem a mezőket gombbal a programban, és ha pl. egy adott értékre, jelen esetbe Huba nevű mezőt észlel akkor pirossal színezze ki az adott TextFieldet. Ez a programkód sajnos nem csinálja azt. Hogyan módosítsam, hogy ezt csinálja? És ha pl, ugyanezt számokkal szeretném eljátszani, akkor mi a teendőm? Pl. ha valaki eléri a 50 pontot, annak a nevét színezze pirosra...

Előre is köszönöm az észrevételeket!

Szia,

Szerintem az a hiba, hogy a két String-et nem equals()-al hasonlítod össze.

Üdv,
    Dani

• ZeroCool
    csendes tag

Sziasztok!

Milyen java frameworkot ajánlotok egy szerveren futó, pókeres program megírásához? Nézegettem, de marha sok van. (Tapestry, ZK, JAT és még milliónyi, ez a 3 pl egész jónak tűnt leírás alapján).
    Web böngésző lenne a GUI a felhasználó számára, és emberek játszanának egymással, tehát nincs MI. A szerver oldali program elemezné is a játékosokat különböző szempontok alapján. Diplomamunkáról van szó, tehát igényesen kéne megcsinálnom, de azért ne a legbonyolultabb frameworkot ajánljátok légyszi:)

Előre is köszönöm a válaszotokat!
    üdv!
    Revolit

Szia,

Én 3 framework-ot tudnék ajánlani, ami az Én véleményen szerint jó. Vaadin (gwt), Adobe Flex (mxml, as3), ExtJS (javascript). Ha már java-ban otthon vagy, akkor szerintem a Vaadin az amit talán leggyorsabban meg tudsz tanulni használni, mert ugye java-ban kell kódolnod. Egy flex-es projektet nagy falat összerakni egy build toollal, és még tanulnod kell as3-mat is. Én a diplomamunkámat Vaadinnal csinálnám (novemberben egy versenyen is azt használtam).
    Ha bármi kérdésed van velük kapcsolatban nagyon szívesen segítek.

Üdv,
    Dani

• ZeroCool
    csendes tag

Na ez az amit mondtam, más a trend manapság :)
    Hibernate és EE témában miből érdemes tanulni?

Könyvre gondolsz?

• ZeroCool
    csendes tag

Na igen, a webes technikáknak és az EE-nek áll a világ, főleg Java fronton ahogy nézem. Az ÁNYK-n kívűl más tisztán JAVA-s asztali alkalmazást nem is láttam mostanában (kivéve amit én dobtam össze :DDD )
    Azért hogy semmire ne lenne jó a Swing, hát picit erős. Ahogy írtam marhára nem használom ki a "képességeit", de azért könnyebb asztali progikhoz még jó, az persze más kérdés, hogy komoly fejlesztőknél már nem játszik. Az SWT-t amúgy miért nem említetted, mert az se webes UI keretrendszer :) ?

Szia,

Arra gondoltam, hogy ha manapság szeretne elhelyezkedni mint fejlesztő, akkor nagyon kicsi annak az esélye, hogy valahol vastag klienst kell majd fejlesztenie, és pont swing-el. Mostanság vékony klienseket fejlesztenek a nagyvállalatoknál szerintem. (Ezért nem is említettem az SWT-t)

Üdv,
    Dani

• ZeroCool
    csendes tag

Sziasztok.

Szeretném megkérdezni, hogy mennyi időt kellene JAVA-val foglalkozni, hogy pl lehessen állást keresni Junior Java fejlesztőként?

Túl vagyok egy könyvön, ami igazából már haladó könyv, de nem tudom az életben ez mire lehet elég....

Könyvben van kivételkezelés,kollekciók,interfészek, grafikus felület, eseményvezérelt programozás,swing komponensek, fájlkezelés.

Főleg forráskódból álló könyv ez, egész jó magyarázattal, holnap megyek vizsgázni belőle....

De ahogy észrevettem, baromi gyorsan lehet felejteni....Magyarul 2x-3x át kellene nyálazni a könyvet(270.o), hogy egyáltalán meg tudja az ember jegyezni azt a rengeteg kódot, hogy mi mire jó, mi mit csinál....

Lassan végzek a sulival, és bár eddig rühelltem a programozást, most mégis megtettszett, főleg a grafikus felület+eseménykezelés+swing komponensek+talán picit fájlkezelés is.....

Durván még egy évem lenne tanulni, minden nap tudnék foglalkozni vele, jó lenne valami állást találni már....

Köszönöm a beszámolókat, tanácsokat!

ÜDV :R

Szia,

Szerintem kezdj el nézelődni java-s eszközök irányába. pl. Maven, Spring, Hibernate
    Nem árt ha Java EE-ben is jártas vagy valamennyire.
    Swing kuka. Semmire nem jó. Valamilyen más UI framework-ot lenne jó megismerned. Pl. Adobe Flex, Vaadin, Ext Js..... Sok van belőle.
    Szerintem még az a fontos, hogy ne csak elméleti tudásod legyen, hanem találj ki valami kis egyszerű projekteket magadnak, és azokat próbáld megvalósítani.
    Ha érdekelnek még dolgok, akkor írj nyugodtan akár pm-et is. Szívesen segítek ha tudok.

Üdv,
    Dani

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés