Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Androidos fejegységek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen monitort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Rison77
üzenetére
Nincs mit, sok sikert hozzá.

Leginkább maga a megírása hosszadalmas, amíg minden karaktert bepötyögsz, hogy minek mit feleltetsz meg. Ha annyi kikötést teszel a feladathoz, hogy csak az angol ABC betűit használhatod, mint bemenő szöveg, akkor valamelyest gyorsabban végzel. -
-
válasz
Gyuri16
üzenetére
Persze, teljesen igazad van. Amit írtam, az is lineáris futási idejű.
A kiírásból úgy értelmeztem, hogy a cél szöveg titkosítása, illetve dekódolása. Erre ez egy kézenfekvő (fapados) módszer. Itt a hatékonyság - szerintem - nem mérvadó, sokkal inkább az egyszerűség, ami számít.
-
válasz
Rison77
üzenetére
Egy ötlet: Feltöltesz egy String típusú tömböt valamilyen szöveggel. Egy ciklussal végigmész a beírt szöveg karakterein (0-tól a tömb méretéig), és minden egyes karakternek megfeleltetsz egy másikat. Ezt eltárolod egy segédtömbben oly' módon, hogy amelyik karaktert vizsgálod, a segédtömböd annyiadik helyére beteszed az olvasott karakternek megfeleltetett karaktert. Így jóeséllyel egy teljesen értelmetlen szöveget kapsz.
Dekódolásnál ugye az a fontos, hogy ismerd a szabályt, ami alapján kódoltál. Ilyenkor megcsinálod ugyanezt a megfeleltetést, csak ebben az esetben a segédtömbön mész végig (0-tól a tömb méretéig), és fordított irányban adod meg az értékeket.Ha elég egy fapados megoldás is, akkor sima switch-case módszerrel megoldhatod.
Gondolom, van sokkal hatékonyabb algoritmus is erre a célra (ezt majd a pro emberek megmondják), de ha neked ebben az esetben nem fontos a futásidő, akkor a fent említett módszer tökéletesen megfelel.
Próbáltam érthetően leírni. Ha mégsem lenne tiszta valami, írj bátran.
-
-
Üdv!
"JAVA programozás" tantárgy keretein belül a NetBeans 7.0.1.-es fejlesztői környezetét használom. Leszögezném, hogy nem vagyok profi programozó.
A problémám a következő. Grafikus felületen programozok, és elég gyakran produkálja azt a NetBeans, hogy a behúzott Frame-eket nem jeleníti meg a futtatás során. Értem ezt úgy, hogy egy gomb vagy menüelem eseményénél láthatóvá teszem az InternalFrame-et, és 10-ből 8-szor nem nyitja meg. Mintha nem lenne felprogramozva az adott gomb vagy menüelem.
Ha ilyenkor kicsit állítok az ablakok méretén, akkor újra jó, de a következő futtatásnál megint átméretezi a saját kedve szerint az InternalFrame-ket, és kezdhetem megint manuálisan visszaállítgatni, hogy működjön. Mit ne mondjak, nagyon idegesítő.
Olyan is előfordul, hogy egy projekt tökéletesen lefut, elmentem, kilépek a NetBeans-ből, majd újra belépek, futtatom a projektet, és megint nem nyílnak meg a belső ablakok. (persze a projektben semmit sem módosítok)Próbálkoztam azzal, hogy megadok egy minimum és egy maximum méretet, de eredménytelen.
Valakinek van ötlete?
MOD: a NetBeans-t mindig frissítem, amint található valami update...
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Ford topik
- iPhone topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Papírvékony a jövő a Samsungnál: íme, a Galaxy TriFold!
- Linux Mint
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Ubuntu Linux
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Új Lenovo V15 G4 FHD i5-13420H 4.6Ghz 8mag 16GB RAM 512GB SSD Intel UHD Graphics XE Win11 Garancia
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 128-256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 16 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 92% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest