Új hozzászólás Aktív témák
-
Aethelstone
addikt
válasz
geckowize #6921 üzenetére
Vagy ilyet is lehet, ha már a generikusokra rákérdeztél. Ez viszont működik explicit típusokkal is.
(Természetesen a korábban vázolt megoldások tejesen jók)
public class GenericTest<T extends Comparable<T>> {
public T max(T a, T b) {
return (a.compareTo(b) > 0 ? a : b);
}
public static void main(String[] args) {
GenericTest<Double> gt1 = new GenericTest<Double>();
System.out.println(gt1.max(10d, 12d));
GenericTest<Integer> gt2 = new GenericTest<Integer>();
System.out.println(gt2.max(12, 23));
// És így tovább....
}
}Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy tulajdonképpen mindenféle típusra lehet max() metódust írni. Kivéve természetesen a primitív típusokat, azokat a generikusok nem támogatják
-
Szmeby
tag
válasz
geckowize #6923 üzenetére
Na igen. Ha kényszeríted, nem adja meg magát.
Bezzeg így:
byte x = 3;
byte y = 5;
byte a = (byte) maxObject.max(x,y);
System.out.println(a);Az oké, hogy a paraméterek mind elférnek a double által lefoglalt területen, viszont így kénytelen vagy double típust visszaadni. A double értéket viszont csak double típusú változóba tudsz beletölteni hiánytalanul.
Ha lefelé castolod (pl. byte-ra), akkor információ veszhet el.
Egy nagy vödörből nem tudod az összes vizet áttölteni egy kis vödörbe. Viszont ha a nagy vödörben eleve kevés víz van, és ezt tudod is, akkor az áttöltés veszteség nélkül megoldható. Bocs a hülye metaforáért.Bár gányolásnak tartom, de ennél a példánál (két szám maximumát adja vissza) nincs túl nagy veszély. A programozó józanságára van bízva, hogy ha byte-okat ad be, akkor byte-ot biztonságosan visszakaphat. Ha az egyik int lenne, de az érték nem változna, még az is oké. Viszont ha az int értéke pl. 300, akkor gáz van, mert az nem fér bele a byte-ba.
De még 2 byte paraméternél is lehet gond, ha nem maximumot ad vissza a metódus, hanem az összegüket. Bár ez double esetén is gond, ha elegendően nagy számokkal dolgozol.
Amúgy azért nem szeretem ezt, mert figyelmetlenségből is könnyű rontani, ami egy nagy alkalmazásnál aranyos bugokat szül. -
-
geckowize
őstag
válasz
geckowize #6867 üzenetére
Sziasztok,
újabb feladathoz értem, ahol elakadtam.
Az alábbi Comapre osztályban minden max metódus azonos, kivéve a típusok neveit. LEhetséges lenne egyetlen max metódussal valamennyit helyettesíteni? Ha igen, akkor melyik megoldást használná?
public class Compare {
public byte max(final byte a, final byte b) {
return a > b ? a : b;
}
public short max(final short a, final short b) {
}
public int max(final int a, final int b) {
}
public long max(final long a, final long b) {
}
public float max(final float a, final float b) {
}
public double max(final double a, final double b) {
}
public char max(final char a, final char b) {
}
}Mire gondolhat, ha a könyvben még nem taglalta a generalizáció fogalmát, a generikus függvényeket? Egyelőre amik voltak: Procedurális nyelvi elemek, OO nyelvi elemek (osztályok, öröklés, beágyazott osztályok).
-
cacattila
csendes tag
válasz
geckowize #6869 üzenetére
Ez esetben egy rendkívül ronda trükkel bár elérheted amit akarsz,viszont ez nem megbízható, ugyanis a GC-re hagyatkozol, arra meg nem nagyon vagy befolyással, és őszintén kétlem, hogy a feladatban ilyet kérnének, tekintve a körítést. Lényeg a lényeg, ha felülírod a finalize() metódust, akkor amikor a GC megszünteti az objektumot, akkor ez a fv 1x meghívódik. Ismétlem, nem tartom valószínűnek hogy ez a feladat célja,ugyanis erre nem lehet építkezni, mivel ilyenkor a számláló csökkentésének időzítése nem determinisztikus a program szempontjából. Gyanítom egy destruktorral rendelkező programnyelvhez való példát próbál a tanár Java-ra erőltetni, ez így kicsit veszélyes dolog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Villanyszerelés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Synology NAS
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PlayStation 5
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest