Hirdetés
- Mindenkinél több és erősebb AI gyorsítót ígér Elon Musk
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Szinte a semmiből robbanna be az 1,4 nm-es eljárásával a Rapidus
- Félszáz terabájtos HDD-k előtt nyitotta ki az ajtót a Seagate
- Projektor topic
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
jetarko
csendes tag
válasz
szcsaba1994
üzenetére
Sziasztok.
Csinálgatok egy weboldalt Spring mvc-vel még mindig
Ma gondoltam rá, hogy tudnám ezt rendesen optimalizálni mobil-ra. Az opciók:- Spring mobile: elég jónak tűnik, mert mivel kevesebb adat jelenik meg úgyis, ezért kevesebb adatot is kellene átadni, ezért létrehozhatnék új template-t is mobilnézethez és nem kéne annyit css-sel szórakozni.
- Spring Android: elkezdtem az androidos appokról olvasni, mert nem fejlesztettem még android-ra. Néztem lehet native meg webapp-ot is csinálni, de a webapphoz url-ket kell hívogatni ami json/xml adatokat ad majd vissza, de mivel a meglévő controllereim nézeteket adnak vissza, ezért nem lenne túl optimális ez. Ekkor ráakadtam a spring webservice-re és ez tetszett a legjobban.
- Spring restful webservice: Ahogy olvastam a webservice-s dolognak az lenne a lényege, hogy egyszer megírom a szerveroldalam és innentől kezdve mind1, hogy ezt weboldal, android,ios vagy különböző weboldalak hívogatnák. Azonban mivel ezek restful, soa-s dolgok ezeknél a template engine rész teljesen kieshet és ez még tetszik is, mert mondjuk webhez átírhatnám angular js-re, továbbá azt írják neten, hogy igazán jól kinéző ui-t csak kliens oldalon lehet összehozni és a serveren való renderelés meg overkill,de ezt se igazán értem. Ha átírom az egészet webservice-re, akkor pl a html-s nézetek kerüljenek ugyanabba a war-ba vagy szervezzem ki új war/jar-ba vagy nem tudom mibe. Ekkor továbbgondolkodtam és rájöttem, ha külön tudnám ezeket bontani akkor kitudnám rakni őket külön szerverekre is(nem tudom ennek van-e értelme). Ahogy olvasgattam tovább, láttam, hogy ez a módszer viszont rontja a seo szempontokat(nagyon nem értek hozzá). Na meg mintha ezt jobban is lehetne tesztelni, mint a sima template engine-s megoldást.
Melyik megközelítést szokták alkalmazni általában valós projekteknél? Nekem ez a webservice tetszik a legjobban, de biztos van több hátránya is.
Eddig még csak spring-el szórakoztam és tetszik is, ezért nézegettem csak spring-es témákba.
2 hét múlva kezdem el szakdogám és nem tudom melyik úton induljak el. Nem a könnyű út érdekel, hanem az optimális, ami persze alkalmazásfüggő, de mivel egyszer majd nagy projekteken akarok dolgozni, azt az utat járnám inkább
Vki tisztába tudná rakni ezeket a gondolataimat? Ha vki végigolvasta és válaszol, köszi. Ha sok ökörséget írtam bocsi

Amúgy lassacskán lehetne csinálni vmi haladó java forumot is. -
tick
aktív tag
válasz
szcsaba1994
üzenetére
Agyhullám Java, én ezt javaslom

-
caindwan
aktív tag
válasz
szcsaba1994
üzenetére
A legjobb amit ajánlottak nekem és most éppen azzal foglalkozok, az a Thinking on Java angolul

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Próba
- Formula-1
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Projektor topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Synology NAS
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP 250 G7 - i5-8G I 8GB I 256SSD I NVIDIA I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Lenovo Thinkpad T14 Gen 3, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 13.5" fekete i5-1035G7 16GB 512GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Zalman T4 Plus ADATA 600W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Ma gondoltam rá, hogy tudnám ezt rendesen optimalizálni mobil-ra. Az opciók: