Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
S0m30n3 #4798 üzenetére
Ahogy Karma is mondja. Engedélyezni kell, hogy adott ip címen meg lehessen szólítani a 1433-as TCP porton, és hogy user/pwd párossal lehessen csatlakozni. Ez alapból le szokott lenni tiltva, és csak win domain becsatlakozást fogad el. Ami a jelenlegi kódodban van, az szintén domain alapú azonosítással futna, de ezek szerint nem tetszik a szervernek a te géped jelenlegi domain-beli állapota, vagy nem vagy jogosult mint domain júzer.
Emellett érdemes még egy egyéb felhasználót létrehozni az adatbázisodhoz, aminek jelszót adsz, és nem sa-t használni, mert ha netán élesbe kerül egy fejlesztésed, akkor csúnya problémákat tudsz ezzel magadnak okozni.
Azt esetleg javasolnám, hogyha egy kicsit is komolyabb a fejlesztés, akkor legalább egy connection pool-t használj, ha mást nem is.
-
válasz
S0m30n3 #4798 üzenetére
NetBeanst én elvből se használok, de SQL Serverrel már kommunikáltam JDBC-n keresztül.
A Microsoft driver helyett a jTDS-t használtam, SQL Server authentikációval. A Management Studioban előtte bekapcsoltam a TCP protokollt, és így néz ki az URL:jdbc.driverClassName=net.sourceforge.jtds.jdbc.Driver
jdbc.url=jdbc:jtds:sqlserver://192.168.1.103:11433;instanceName=SECRETPROJECT;databaseName=SecretProjectDB;Legalábbis ez a helyi teszt konfiguráció, élesítés után azt hiszem hangoltunk még rajta, de azt nem tudom (és nem is akarnám) felidézni. Mindenesetre célszerű megnézni a jTDS URL-jének a lehetséges paramétereit.
Ezt a két propertyt, karöltve a felhasználóval és jelszóval átadom egy DriverManagerDataSource-nak, és vígan megy a Hibernate is meg a kézi SQL is. Leegyszerűsítve
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Eladó Makulátlan 16" MacBook Pro M1 Pro 16/1TB (10/16) Dobozában, ajándék tokkal.
- Logitech G923 Racing Wheel and Pedals Xbox One/PC Kormány És Pedálsor
- eladó 4db 2TB NASware WD red (WD20EFAX)
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512GB 12GB RAM - 2027. FRBRUÁRIG GARANCIÁS / akár beszámítással is
- ÚJ Lenovo LOQ 15ARP9 - 15.6" FullHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 24GB - 512GB - RTX 4050 - 2 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2947
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, Vostro 8-12. gen szinte minden, gar.
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite / 4GB RAM 64GB / Független / 12 Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2045, 95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest