Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• floatr

veterán

válasz S0m30n3 #4798 üzenetére

Ahogy Karma is mondja. Engedélyezni kell, hogy adott ip címen meg lehessen szólítani a 1433-as TCP porton, és hogy user/pwd párossal lehessen csatlakozni. Ez alapból le szokott lenni tiltva, és csak win domain becsatlakozást fogad el. Ami a jelenlegi kódodban van, az szintén domain alapú azonosítással futna, de ezek szerint nem tetszik a szervernek a te géped jelenlegi domain-beli állapota, vagy nem vagy jogosult mint domain júzer.

Emellett érdemes még egy egyéb felhasználót létrehozni az adatbázisodhoz, aminek jelszót adsz, és nem sa-t használni, mert ha netán élesbe kerül egy fejlesztésed, akkor csúnya problémákat tudsz ezzel magadnak okozni.

Azt esetleg javasolnám, hogyha egy kicsit is komolyabb a fejlesztés, akkor legalább egy connection pool-t használj, ha mást nem is.

félisten

válasz S0m30n3 #4798 üzenetére

NetBeanst én elvből se használok, de SQL Serverrel már kommunikáltam JDBC-n keresztül.
    A Microsoft driver helyett a jTDS-t használtam, SQL Server authentikációval. A Management Studioban előtte bekapcsoltam a TCP protokollt, és így néz ki az URL:

jdbc.driverClassName=net.sourceforge.jtds.jdbc.Driver
    jdbc.url=jdbc:jtds:sqlserver://192.168.1.103:11433;instanceName=SECRETPROJECT;databaseName=SecretProjectDB;

Legalábbis ez a helyi teszt konfiguráció, élesítés után azt hiszem hangoltunk még rajta, de azt nem tudom (és nem is akarnám) felidézni. Mindenesetre célszerű megnézni a jTDS URL-jének a lehetséges paramétereit.

Ezt a két propertyt, karöltve a felhasználóval és jelszóval átadom egy DriverManagerDataSource-nak, és vígan megy a Hibernate is meg a kézi SQL is. Leegyszerűsítve :P

[ Szerkesztve ]

“All nothings are not equal.”

Új hozzászólás Aktív témák