- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
S0m30n3
üzenetére
Ahogy Karma is mondja. Engedélyezni kell, hogy adott ip címen meg lehessen szólítani a 1433-as TCP porton, és hogy user/pwd párossal lehessen csatlakozni. Ez alapból le szokott lenni tiltva, és csak win domain becsatlakozást fogad el. Ami a jelenlegi kódodban van, az szintén domain alapú azonosítással futna, de ezek szerint nem tetszik a szervernek a te géped jelenlegi domain-beli állapota, vagy nem vagy jogosult mint domain júzer.
Emellett érdemes még egy egyéb felhasználót létrehozni az adatbázisodhoz, aminek jelszót adsz, és nem sa-t használni, mert ha netán élesbe kerül egy fejlesztésed, akkor csúnya problémákat tudsz ezzel magadnak okozni.
Azt esetleg javasolnám, hogyha egy kicsit is komolyabb a fejlesztés, akkor legalább egy connection pool-t használj, ha mást nem is.
-
válasz
S0m30n3
üzenetére
NetBeanst én elvből se használok, de SQL Serverrel már kommunikáltam JDBC-n keresztül.
A Microsoft driver helyett a jTDS-t használtam, SQL Server authentikációval. A Management Studioban előtte bekapcsoltam a TCP protokollt, és így néz ki az URL:jdbc.driverClassName=net.sourceforge.jtds.jdbc.Driver
jdbc.url=jdbc:jtds:sqlserver://192.168.1.103:11433;instanceName=SECRETPROJECT;databaseName=SecretProjectDB;Legalábbis ez a helyi teszt konfiguráció, élesítés után azt hiszem hangoltunk még rajta, de azt nem tudom (és nem is akarnám) felidézni. Mindenesetre célszerű megnézni a jTDS URL-jének a lehetséges paramétereit.
Ezt a két propertyt, karöltve a felhasználóval és jelszóval átadom egy DriverManagerDataSource-nak, és vígan megy a Hibernate is meg a kézi SQL is. Leegyszerűsítve

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- És akkor a memóriapánik után beköszöntött a HDD-pánik
- Bittorrent topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gitáros topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Kellemes karácsonyi ünnepeket!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- Dell Latitude 3420 - i5 1135G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., számla, 6 hó gar
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest