- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- UHD filmek lejátszása
- OLED TV topic
- Kompakt vízhűtés
- Gamescom 2025: Harminc évnyi VGA
- Az Xbox égisze alatt oldaná meg a PC-s játékosok legnagyobb gondját a Microsoft
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
loszerafin
senior tag
"Adott proci jó-e java-ban", szerintem ez a kérdés maga megér egy kis boncolgatást.
Minden nagyon szvsz, amit írni fogok:
Egy java programmal nem a processzort próbálod ki, hanem elsősorban a JVM-et, hiszen a JVM-en/ben/on fut a program.
Ha ez igaz, akkor a kérdés így hangzana: "Mennyire jól fut egy adott JVM egy adott processzoron?"
Na most ha ezt továbbgondolom, akkor egy JVM akkor passzolna egy processzorhoz a legjobban, ha arra az adott processzorra lenne lefordítva, így a JVM ki tudná használni az adott processzor specialitásait.
Ha ez egyáltalán lehetséges, akkor a következménye az lenne, hogy JVM-et nem "x86"-os processzorhoz töltenénk le, hanem pl. AMD Athlon XY-hoz vagy Intel Core 2 duo XY-hoz vagy VIA akarmi ZW-hez.
Viszont erre utaló jeleket nem találok. Persze lehet, hogy a java parancs megvizsgálja a gépet, és a processzorhoz legjobban passzoló JVM-et indítja el...
Ellenben léteznek különböző JVM-ek (MIcrosoft, SUN, de még van pár másik is) amiken lefogadom, hogy egy adott java program különböző sebességgel fut le. Tehát azt mérhetnénk, hogy egy adott java program melyik JVM-en fut le a leggyorsabban.
Felhívnám a figyelmed, hogy mindaz amit írtam, merő spekuláció...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Samsung Galaxy S24 128GB, Tökéletes állapot, 100%-os akku, 2027-ig garancia
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 3 Év Garanciával!
- i7-13700k
- Pioneer PD-203 CD-lejátszó megkímélt, működőképes állapot, Szegedi átvétellel
- Egreat R6C asztali médialejátszó kompakt, megbízható, keveset használt
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest