Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
loszerafin
senior tag
"Adott proci jó-e java-ban", szerintem ez a kérdés maga megér egy kis boncolgatást.
Minden nagyon szvsz, amit írni fogok:
Egy java programmal nem a processzort próbálod ki, hanem elsősorban a JVM-et, hiszen a JVM-en/ben/on fut a program.
Ha ez igaz, akkor a kérdés így hangzana: "Mennyire jól fut egy adott JVM egy adott processzoron?"
Na most ha ezt továbbgondolom, akkor egy JVM akkor passzolna egy processzorhoz a legjobban, ha arra az adott processzorra lenne lefordítva, így a JVM ki tudná használni az adott processzor specialitásait.
Ha ez egyáltalán lehetséges, akkor a következménye az lenne, hogy JVM-et nem "x86"-os processzorhoz töltenénk le, hanem pl. AMD Athlon XY-hoz vagy Intel Core 2 duo XY-hoz vagy VIA akarmi ZW-hez.
Viszont erre utaló jeleket nem találok. Persze lehet, hogy a java parancs megvizsgálja a gépet, és a processzorhoz legjobban passzoló JVM-et indítja el...
Ellenben léteznek különböző JVM-ek (MIcrosoft, SUN, de még van pár másik is) amiken lefogadom, hogy egy adott java program különböző sebességgel fut le. Tehát azt mérhetnénk, hogy egy adott java program melyik JVM-en fut le a leggyorsabban.
Felhívnám a figyelmed, hogy mindaz amit írtam, merő spekuláció...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 15,6" FHD Touch I HDMI I W10 I Cam I Gari!
- Mio Star Coffe One Milk Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600XT 6GB Zalman S2 Corsair 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest