Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• floatr

veterán

válasz axioma #10244 üzenetére

A Spring Data lényegében eszerint a minta szerint működik. Ha van értelme így használni, akkor én nem gondolkoznék azon, hogy valaki szerint esetleg anti pattern :D

• Drizzt

nagyúr

válasz axioma #10244 üzenetére

Alapvetően probléma nincsen vele, de én inkább csinálnék egy másik mátrix típust(Matrix), ami teljesen a ProjMatrix implementációitól. És akkor nem lenne generikus a ProjMatrix interface, a getUnderlying helyett meg lenne egy Matrix getMatrix. És az egyes implementációknak lenne az az implementation detail-je, hogy a belső saját mátrixából hogyan fog mátrixot csinálni, factory-kal, különböző bemenő adatok alapján. Pl.: lenne egy ilyen a Matrix createMatrix(double[][] mtx), illetve valami más értelmes adat. A konstruálás paramétereit mindig az vezényelje, hogy milyen adataid lesznek ahol felhasználod ezt az interface-et.

Működni tökéletesen működni fog amit csináltál, viszont az nem fog nekem tetszeni, hogy a felhasználó kódnak végül mindenképpen tudnia kell a konkrét implementáló osztályokról, mert van olyan method az interface-ben, ami implementáció specifikus értéket vár/ad vissza. Így nem tudod pl.: ServiceLoaderrel betölteni az implementációkat, hanem minden új implementációnál újra kell majd fordítanod a kódot. Ami nem feltétlenül probléma, de egy megfontolandó dolog.

Ami sérül ebben az interface-ben, az a SOLID design elvekben a "dependency inversion principle". Nem jó practice, ha az interface felhasználója bármilyen specifikus dolgot kell tudjon az implementációból(esetedben az M típust).

Új hozzászólás Aktív témák