Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• axioma

veterán

válasz Drizzt #10245 üzenetére

Itt most azert kell a generic, mert ahogy latszik is, pl. az add az direkt csak a sajat underlying-jait tudja osszeadni. Tehat egy kod nem keverheti az underlying-okat, mert pont az a lenyeg hogy ne legyen az egesz lehuzva a get(x,y) szintjere, hanem a meglevo megvalositas "teljes erejet" hasznalja ki. Senki nem is fog es nem is akar olyat irni, hogy nd4j matrixot adunk az apache-oshoz.
    A cel nem az, hogy az interface elrejtse a megvalositast, csak hogy lehessen idovel cserelni alatta. De kozben nem fogjuk kidobni az nd4j sebesseget... [idokozben atment vegre a 3rd party engedelyezesen], meg az esetleges kesobbi GPU-val gyorsitast. Ugy kell elkepzelni, hogy a program egy futasa alatt a megvalositasok kozul mindig csak egy letezik, jojjon az barhonnan, es mint ProjMatrix tipusu valtozok lesznek kezelve [igen, van ProjMatrixUtils is create-tel... az interface amugy nekem kivulrol jon mint input, nem mondom hogy nem szolhatok bele - bar amikor probaltam, hogy ha csak 2dim matrixaink vannak, talan nem kene-e az interface-t se altalanos n-dim-nek csinalni, foleg ha a ket "gyari" megvalositas egyike alapbol se kepes ra... de siman lepattantam], egy teljes refactort tuti nem tudnek atvinni. A ...Utils-t bovithetem, masikat nemigen. Es en kell az implementaciokat csinaljam, a flatmatrix csak azert merult fel, mert az apache-t akartam "legyorsulni" (az nd4j-t mar vszinu nem fog sikerulni, bar majd meglatjuk, mivel naponta es hosszan futo job-rol van szo, csak az azon mert sebesseg szamit, nem az "altalanos").

Új hozzászólás Aktív témák