Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• andriscs
    aktív tag

Én most kezdek bele olyan jáva progikba, amik awt illetve swinget használ (eddig appleteket írtam). Azt vettem észre, hogy az ilyen alkalmazásokat jar-ba tömörítik, és az lesz futtatható... Kérdésem, hogy JCreatorban van-e lehetőség jar-ba tömöríteni (ezt az IDE-t használom), de már Eclipse vagy NetBeans-is segítség lenne (mármint ha ott ez megoldható volna). Igaz jart már sikerült csinálnom, de csak konzolban pötyögve, és az nem az igazi... nem kényelmes!

Hi!

Legegyszerűbb ha írsz rá egy paraméteres batch állományt, ami megkönnyíti a dolgod. Mondjuk ez nem pont Java megoldás. Én Eclispe 3-at használok, de nem találtam meg még benne az automatizált jar állomány létrehozást. És az a legjobb, hogy nem is működik a jar-os megoldás, ugyanis a manifest file-t nem mindig fogadja el, ami felettébb érdekes, ugyanis fél órán keresztül magyarázták, hogy a jar készítés hogy történik, és a manifest file-nak mit kell tartalmaznia. Szóval így megy a dolog:
    jar.exe -cvfm manifest akarmi.jar *.class *.jpg
    és a manifest filenak ezt kell tartalmaznia:
    Main-Class:'Foosztaly'
    Ennyi lenne a dolog, szépen létre is hozza a jar file-t, azonban mikor futtatnám, akkor manifest hibával leáll, hogy a manifest által hivatkozott osztály nincs meg. Erre varjatok gombot...

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák