Új hozzászólás Aktív témák
-
Chris_T
tag
Helló, ismét lenne egy kérdésem, ezúttal eseménykezeléssel kapcsolatban:
Habár már dolgoztam MouseListener-el, és jól is müködött
most hogy elkezdtem újrairni a programomat különálló osztályokban (egy táblajáték) egyre több a probléma, az egyik hogy az eseménykezelő e.getSource() metódusa elvileg az 'e' eseményt kiváltó objektumot adja vissza
ennek az egyik metodusát hivnám meg ( getBackground() , mivelhogy egy JPanel példányról van szó)
de nem hajlandó leforditani se, arra hivatkozva hogy a getBackground()-ot nem találja az ősosztályban (Object) , amit nem értek, hiszen be van importálva az az osztály amiböl a kérdéses objektum van példányositva (JPanel), illetve ugyanez müködött amig egyben volt az egész programa fordítási hiba:
.\elements\EsemenyKezelo.java:13: cannot find symbol
symbol : method getBackground()
if( e.getSource().getBackground().equals(Color.GREEN) )Azt nem értem, hogy miért simán Object-ként kezeli, miért ott keresi a getBackground()-ot, mikor konkrétan lehet tudni hogy az egy 'JPanel'-ból származtatott 'Babu' osztályú objektum, és abban benne van ez a metodus
u.i: úgytünik castolással se müködik, illetve akkor se ha az obejektum csak simán JPanel
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- HP notebook topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁS - Asus TUF FX505DT gamer laptop eladó
- Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm Kozmoszfekete (Telekom gari 2027.10.)
- OnePlus 7T Pro 8/256GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/512GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- Napi 1000 ft - tól BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- IPhone 15 Pro 128GB Szép Állapot! Akku:88% Jótállás: 2026.04.09.-ig
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest