Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
-
shev7
veterán
válasz
Chris_T #1757 üzenetére
Igen magat az objektumot adja vissza. De Object is, hiszen javaban minden osztaly az Object osztalybol szarmazik. Ugy latom az objektumorientalt programozas alapjai hianyoznak egy kicsit.
persze hogy mukodtek. Mert a getSource azt az objektumot adja vissza amit te szeretnel. Ennek a toString metodusa kerul meghivasra stb. (De attol hogy ennek a tipusa Babu, attol az meg Object is, hiszen abbol szarmazik. A toStringre nem szol be a fordito, mert olyanja van az Objectnek is)
DE ez mind futasi idoben tortenik. Forditasnal viszont a fordito nem tud semmit errol az objektumrol, neked kell megmondanod, hogy mi az.
-
shev7
veterán
válasz
Chris_T #1755 üzenetére
"úgytünikcastolással se müködik, "
Ezt kifejtened? marmint hogyan castoltal? mert pont az a megoldas.
ugyanis ez: "mikor konkrétan lehet tudni hogy az egy 'JPanel'-ból származtatott 'Babu' osztályú objektum" hulyeseg. nem lehet tudni. Legalabbis a kodod nem tudja. az Event getSource() methodusa Object-et ad vissza. Neked kell megmondanod, hogy ott eppen ez az Object mi is valojaban, ezert kell castolni.
-
Löncsi
őstag
-
Votyesz13
tag
válasz
Chris_T #1723 üzenetére
Igen érdekelne
Egy olyan infót kifelejtettem belőle hogy server kliens módon kell megcsinálni
Ez lenne az am:
A szervernek el kell végeznie a kliens által küldött float típusú számokon a kért számításokat. (összeadás,kivonás,osztás,szorzás,gyökvonás,pozitív egész kitevőjű hatványozás) Tetszőleges számra is működnie kell. (példa input: 5.1 + 2.9 * 3.4 gyök hatv 3 = ) Ekkor a szervernek a következő számítást kell elvégeznie: ( gyök((5.1 + 2.9) * 3.4) )^3 . Tehát nem kell a műveletek precedenciájával foglalkozni, mindig az utolsó részéredmény és az új szám lesz a művelet két operandusa. Az = műveletre küldjük vissza a kliensnek a végeredményt, ő pedig írja ki a képernyőre. A szerver párhuzamosan több klienst is tudjon kiszolgálni. Tegyük fel, hogy a felhasználó helyes inputot küld. Ellenőrizzük az input helyességét, és írjuk ki, hogy mi a hiba.(+) Az inputban az operandusok és a műveleti jelek között tetszőleges számú és mennyiségű whitespace (space,TAB,újsor) szerepelhet.(+)A baj hogy én c-t tanultam eddig és a java halozat szinten sok:S Egy multiecho szerverből gondoltam kiindulni mert hogy több clienset kell kezelni.
-
Lortech
addikt
válasz
Chris_T #1714 üzenetére
e.getSource().equals(gomb1)
Az eseményt kiváltó, ill azon komponens referenciáját adja vissza a getSource, amelyen az esemény történik, ezt hasonlítja a paraméterként adott objektum-referenciával.
Pl. ha több komponensnek is ugyanazt az eseménykezelőt adod meg, akkor így tudod meghatározni, hogy melyik komponensedről van szó éppen a konkrét esemény feldolgozása közben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Bomba ár! Dell Latitude E6440 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest