Hirdetés
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- TCL LCD és LED TV-k
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Elvette a PCI Express 5.0-t az egyes alaplapjaitól a Gigabyte
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kingston FURY Renegade G5: Adatok villámgyorsan
- Vezetékes FEJhallgatók
Hirdetés
Köszönjük a sok biztatást, támogatást! Egy rövid ideig még féláron tudsz hirdetni, előfizetni!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyix
őstag
Hi!
Most éppen a java hálózati dolgait próbálgatom. Eddig sikerült összehoznom egy tcp szervert ami a klienstől kapott double számot megszorozza valamennyivel, és visszaküldi a kliensnek. És persze ehhez a klienst is csináltam. A DataOutput/InputStream osztályt használtam a küldésre és fogadásra, mert ezzel elég egyszerűen lehet sokféle típusú adatot küldeni. De stringet nem tud. Hogy lehet megoldani hogy mindenféle adat mehessen?
Ráadásul elég kuszának tűnik ez a tcp-s átviteli dolog, főleg az hogy folyamban jönnek az adatok. De hogyha többféle adat jön egy kapcsolaton hogy különböztetem meg a fogadónál hogy most akkor mivé próbálja visszaalakítani a nyers adatot?
Egy játék hálózati kommunikációjából indultam ki, mert ott úgy megy, hogy tcp-n keresztül kommunikál (udp-n egyszerű lenne, mert ott ugye datagramokat lehet küldeni), úgy hogy folyamatosan fenntart egy tcp kapcsolatot, és a játék protokollja valahogy úgy műxik, hogy a kliens kap egy byte számot a csomag elején, és az jelzi hogy mi lesz utána és hogy olvassa a kliens. Na de honnan tudja hogy hol kezdődik a csomag a tcp adatfolyamban (nem mindíg oda-vissza válaszolgatás van a kettő között, mert sokszor a szerver úgy magától kérés nélkül küld egy adatcsomagot)? Ezt hogy oldják meg tcp-ben? Most nem a játékot akarom leutánozni, hanem csak valami hasonló kommunikációt létrehozni.
És tudna valaki linkelni valami jó, részletes leírást java hálózatos programozásról, amiben lehetőleg példakódok is vannak?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- HP EliteBook 830 G5 i5-8350U 16GB 512GB 13.3" FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest