Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyix
őstag
Hi!
Most éppen a java hálózati dolgait próbálgatom. Eddig sikerült összehoznom egy tcp szervert ami a klienstől kapott double számot megszorozza valamennyivel, és visszaküldi a kliensnek. És persze ehhez a klienst is csináltam. A DataOutput/InputStream osztályt használtam a küldésre és fogadásra, mert ezzel elég egyszerűen lehet sokféle típusú adatot küldeni. De stringet nem tud. Hogy lehet megoldani hogy mindenféle adat mehessen?
Ráadásul elég kuszának tűnik ez a tcp-s átviteli dolog, főleg az hogy folyamban jönnek az adatok. De hogyha többféle adat jön egy kapcsolaton hogy különböztetem meg a fogadónál hogy most akkor mivé próbálja visszaalakítani a nyers adatot?
Egy játék hálózati kommunikációjából indultam ki, mert ott úgy megy, hogy tcp-n keresztül kommunikál (udp-n egyszerű lenne, mert ott ugye datagramokat lehet küldeni), úgy hogy folyamatosan fenntart egy tcp kapcsolatot, és a játék protokollja valahogy úgy műxik, hogy a kliens kap egy byte számot a csomag elején, és az jelzi hogy mi lesz utána és hogy olvassa a kliens. Na de honnan tudja hogy hol kezdődik a csomag a tcp adatfolyamban (nem mindíg oda-vissza válaszolgatás van a kettő között, mert sokszor a szerver úgy magától kérés nélkül küld egy adatcsomagot)? Ezt hogy oldják meg tcp-ben? Most nem a játékot akarom leutánozni, hanem csak valami hasonló kommunikációt létrehozni.
És tudna valaki linkelni valami jó, részletes leírást java hálózatos programozásról, amiben lehetőleg példakódok is vannak?
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest