- Steam Deck
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik
- LG LCD és LED TV-k
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
Repsol600 #21644 üzenetére
Érvelésed sántít néhol, hiszen a kupak felett is gyorsabban tudja átadni!
De tény, hogy a nagyobb felület miatt, arányaiban kisebb hőfokot lehet nyerni, hiszen ugyan azon hőmennyiség nagyobb felületen kerül átadásra (már eleve alacsonyabb hőmérsékletről indul), miközben a hőátadási és hővezetési képességei az MX4-nek és a LU-nak nem változik egymáshoz képest.
Tehát alul felül számít csak más mértékben, egyet értünk. -
stargazerhu
aktív tag
Lehet nem tudom...az enyém réz...
(#21641) Repsol600 Na most akkor ez hogy van? A mag és a kupak között sokat hoz a LU a kupak és a hűtő között nem sokat?
Amúgy meg igen nem írtad, hogy nem lehet
Én sem írtam, hogy csak azt lehet
Én elsőre MX4et raktam a kupak alá meg fölé is!
-
stargazerhu
aktív tag
Helyes
Miért gondolod, ha satus módszert alkalmazod, akkor mikor leszakad róla, akkor szerinted kisebb terhelést kap a nyák annál, mikor már a ragasztás nagy részét átvágtad?
tényleg nem túlzásból mondom, hogy kellően jó és vékony pengével (nem sniccerrel) 2 perc az egész!
Mennyi Liquid Ultrád volt a fecskendőben?
Kupakra is rakhatsz Liquidet, nincs annál jobb állítólag...csak ne legyen alumínium a hűtőd talpában -
stargazerhu
aktív tag
válasz
KillerKollar #21615 üzenetére
Erről volt már amúgy szó szerintem itt is...vagy priviben írtam vkinek, hogy a RAMok ha csak nem extrém pontvadászat van, nem számítanak túl sokat...
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
zimi1991 #21570 üzenetére
Én nem tudom mit bír a 3570es...Mondta vki hogy rossz a hőfokod...?
Amúgy ha menőzni akarsz...youtubeon, akkor vszínű te is feljebb csavarnád a dolgot....viszont kétlem, hogy 24/7 ben léghűtésnél sokan adnának mondjuk 1,4V az ivy procijuknak...aztán persze lehet tévedek.
Ezt is már kifejtettem, hogy a mutat hőmérséklet mondjuk vállalható, egy idő után hiába tudod is lehűteni a kedvencedet, ha mondjuk 5GHz-en adsz neki 1,5V-ot akkor ahol maga a hő keletkezik eléggé megterheli a struktúrát gondolom én. Ami persze extrém tuningnál nem számít, de ha mondjuk évekig használod/használnád...Igen tudom haly, ritka a proci halál...Nekem már volt, de az a proci kapott is az élettől, dolgozott sokat...Szerintem volt hogy 1 héten keresztül maxra járatva....
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
zimi1991 #21568 üzenetére
Ezt itt már csak haly 100 leírta, hogy mindenkinél más és más...
Nekem mostani asus lappal 4,6GHz-en 1,29-1,30 körül van...de pár naponta látok WHEA bejegyzést.
Régebi AsRock lapommal kevesebb fesszel is stabil volt. De az enyém egy teljesen átlagos darab...Ráadásul nem fekszik nekem ez az alaplap és a beállítási eszközei, lehetőségei
RAMokat én sosem piszkáltam...Lusta voltam utánanézni...Szerintem nem adnak lényegi teljesítményt...mindegy hogy 1600 vagy 1866-on mennek. (persze az igp használatkor ez elvileg fontosabb lesz)
-
stargazerhu
aktív tag
Nincs itt vita, mert igazam van!
És látom azért páran értik....
Szerintem a többiek meg értelmezzék újra és gondolják végig.
Ja és én is kupaktalanítottam, de vissza is tettem utána a kupakot....biztos ami biztos alapon! -
stargazerhu
aktív tag
Ez azért nagy butaság. Már miért lenne kisebb??? Azért mert nincs rajta a kupak összement a mag?
A kupak is csak egy közvetítő volt, ha és amennyiben a procihűtő hővezetési és átadási/átvételi tényezői jobbak, mint a kupaknak, márpedig ez sanszos, akkor jobb eredményt kell kapj, ha nincs rajta kupak.
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
rayoliviero #21428 üzenetére
Vhol mérési hiba? Vagy az 5GHz nem is annyi
Tesztelte vmi programmal a számítási kapacitását?
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
rayoliviero #21421 üzenetére
Ha le tudod hűteni, akkor én vhol azt láttam, hogy 1,35V-ot írtak hogy afölé már nem biztos hogy kéne menni, de ez megint embere és procija válogatja, hisz egyértelműen nagyobb terhelés, gyorsabb elhasználódáshoz vezethet...vmit vmiért...
-
stargazerhu
aktív tag
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
bombibmw #21403 üzenetére
Meg én sem bántam!
Kivéve persze a Liquid ultrát, de az már csak az én bajom...
(#21404) Ijk Te is tudod miért buzdítanak!!
Mondjuk én a tápokhoz másként viszonyulok...az pont az a terület, ahol nem feszegetném a limitet, sőt én úgy érzem jól magam, ha lazán leadja a táp azt ami nekem kell...Tehát a mostani is akár egy 290Xes VGAval együtt is venti működése nélkül tudna üzemelni....
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
tompikaster #21310 üzenetére
És beállítottad, hogy minden magra meg hasonlóak?
Szerintem fuss át még1x a BIOSon...
-
stargazerhu
aktív tag
Így a nap és a hét végére....VILÁGBÉKE!!!
-
stargazerhu
aktív tag
Vannak ennél durvábbak is, de tény hogy szépen elrepül a szerkezet.
Tök sima ügy a pengés dolog, mondom ezt úgy, hogy én kvázi mindkettővel próbálkoztam....de persze mindenkinek a maga felelőssége és a maga pár 10 ezer forintja...(#21297) haly Szerintem igen, csak neked!
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
Mr Sm!tH #21284 üzenetére
pszichésen nehezebb, mint ténylegesen maga a művelet...
Én satuval kezdtem, de végül pengével 2 perc volt.
Satuból jó kell...nekem az volt a bajom vele, hogy nem tudtam megfogatni a procit...így váltanom kellett, de nem ezt bántam meg.Nekem a pasztázással volt utána bajom.
-
stargazerhu
aktív tag
Az új asus benchmark:
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
bombibmw #21064 üzenetére
Pont erről szólt az egész, hogy közelítő adat...Nem volt kőbe vésve, már csak azért sem mert kb 5W-os intervallumban ingadozott. De látni, sejteni hogy nem 20, de nem is 200W, amit felvesz. A semminél meg több ez az info is.
(#21065) Asbee Miért nem prezentáltál vmi olyasmit, amit annak lehet venni? Ja mert az idő lett volna...értem.
-
stargazerhu
aktív tag
Látod tudod is hogy miért baj az alulfeszelés...mert lefagy és hideg lesz
Viccet félretéve, nem hinném én sem hogy árthat. Azt meg már kifejtettem, hogy a nagy fesz miért árt, akkor is ha le tudod hűteni, mivel a hő pl nem ott keletkezik, ahol méred...
Kicsit off
De feltettem más fórumon és nem jött rá válasz, esetleg itt tudja vki:
Ha és mint ahogy amúgy nem. Az ember fia vesz egy 2011-es alaplapot és abba Xeon processzort rak pl Intel Xeon E5-2670 V2, akkor tudja azt ugyan úgy tuningolni, mint a sima asztali verziókat, mint pl a i7-4960X-et?
-
stargazerhu
aktív tag
Nu, most már hivatalos, nem ajánlom senkinek a Merlinhardvert, ahonnan rendeltem a Liquid Ultrát, mert hülyére veszik az embert, ha probléma van....
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
tompikaster #20990 üzenetére
Mondjuk én lehet többet költenék alaplapra, ha tuningolni akarod....
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
tompikaster #20990 üzenetére
Ha ki fogod és tudod használni, akkor vegyél K-t, kupaktalanítsd és tuningold.
Bár azt neked kell tudnod, hogy mennyit ér meg, mondjuk 0,5GHz neked. -
stargazerhu
aktív tag
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
Gaskains #20980 üzenetére
Én nem találtam a 90 fokot....amiről beszélsz...A képeken meg amit linkeltél nem, mondjuk 15 perc 100%os terhelés utáni állapot van, nem?
MegtaláltamEkkora terhelésen nem sanszos a 90fok
De szerintem a CPU fan sem forog 7800-at
Ha jól emlékszem a SpeedFan-t be kell állítani, és pl nem támogat minden féle alaplapot....Próbáltam én is szbaályozni a ventiket azzal, aztán végül vettem egy külső szabályzót, mivel "kedvenc" alaplapom is elég gyatra ilyen téren.
(#20977) Elixión Jól van pasztázva a kupakon felül? Amúgy meg ha ott jól, akkor lehet neked a kupakon belül rosszabb a pasztázásod az átlagnál, míg maga a proci meg jobb.
Tehát tényleg benne lehet a 5 GHz
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
hellboy0415 #20941 üzenetére
Ez még lemaradt, megnéztem a nálam lévő másikat és ott a 15-ös jelig tűnik feltöltve lenni, míg pl a tied majdnem 20ig van....hmmmm Mondjuk én boldog lettem volna, ha 15 csak de legalább anyaggal és nem levegővel töltik
Persze hogy a nagy hőleadó felületnek köze van hozzá... -
stargazerhu
aktív tag
válasz
hellboy0415 #20941 üzenetére
Vhol a 15-ön állt nekem is, csakhogy az 5-ig toltam le úgy, hogy semmi nem történt
Tehát nem volt feltöltve, nem volt tömör benne az anyag...ezt most már hivatalossá minősítem...
Tudok élni 3550 jó magyar forintért egy csinos pöttyöske. De lehet a bolt figyelembe veszi a problémámat....
(#20940) R3laX Ahhoz képest szinte még tűz forró is, nem?
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
hellboy0415 #20938 üzenetére
És mennyi anyag van/volt az ultrádban? Csak mert én pont ezzel szívtam ma, hogy az enyémben alig 1,5 kis cseppnyi volt...
-
stargazerhu
aktív tag
Jaja én is kaptam hozzá....De ebben az esetben a két ecsetnek semmi értelme sincs....alig volt elég a magra és a kupakra....
(#20932) sephi ÉN is kvázi tesztelési céllal tettem, amit tettem....racionálisan semmi szükségem nem volt rá!
De nem kell mindig racionálisnak lenni.
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
bombibmw #20925 üzenetére
áááá, már én érzem magam hülyének....vége lehetne már ennek a hétnek...
kettőt rendeltem, a másikat uRSul kollégának...Remélem az övében több lesz...De kipróbáltam és simán ki lehet bontani, meg visszacsukni...
Alig pörgő ventivel alacsonyabb hőfokot hozott.... béna tesztelő vagyok, mert elfeledkeztem a venti vezérlésről....most már mind1(#20926) R3laX Én a Merlintől rendeltem, de nem jelent ez semmit. Nem vádaskodnék, meg meg is írtam nekik, hátha kezelik vhogy a dolgot... De az tuti, hogy ez nem volt normális...direkt néztem a videokat is, hogy mennyit raknak rá...hát nem raktam rá többet.
-
stargazerhu
aktív tag
Tévedtem, pont hogy a rezet nem eszi meg, akkor jó.
Viszont felettébb csalódott vagyok.1. Nem tudok értelmes összehasonlítást mutatni, mivel a proci hűtő ventilátorát, nem szabályoztam kézzel....így most azt látom, hogy alacsonyabb fordulaton megy a venti és pár fokot csökkent a hőmérséklet.
2. Abban a csomagban, amit én kaptam...hát hogy is mondjam....egy kis cseppnyi anyag volt. Alig volt elég a feladathoz nagyon vékonyan kenve. A csomagolása olyan, hogy bárki konyíthatta mondjuk az üzletben, ahonnan rendeltem és használhatta. Komolyan mondom, szinte semmi sem volt benne, csak levegő...Ettől nem vagyok happy. Szerintem ekkora mennyiségű arany is olcsóbb lett volna....
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
banderasz77 #20915 üzenetére
Nem, egy i7 1155-ös topikban, ugyan is pont arról van szó. Egy olyan proci tuningjáról....
És amúgy van tanulság is, mivel ha jól tudom rézzel nem barátságos ez az anyag, és hát sajnos a hűtőm alja réz... -
stargazerhu
aktív tag
Nu megjött a Liquid Ultra, most egy teszt előtte az MX-4-vel, aztán pedig az ultrával....kíváncsi leszek.
-
stargazerhu
aktív tag
És a kék képernyőt mikor kapod? Nekem csinálta ezt, mikor nem egy program terhelte fixen, hanem több program között osztotta meg az erőforrásokat. Indíts el vmit, ami 100%-on pörgeti a procit, tedd alacsony priorításra, majd nyiss rá mondjuk egy filmnézést, és mellett böngéssz...csak hogy valószerű legyen.
Ja meg mikor az egyik RAM modulom meghalt, akkor is láttam ilyesmit párszor. -
stargazerhu
aktív tag
válasz
F e Z o #20876 üzenetére
i7-et vettem én is
És nekem is halt már meg procim C2D 6850-es...
De persze nem gari időben.
És igen ugrik a gari, de sok terméknél elvileg sima tuning esetén is ugrik a gari, ha csak 1x is belenyúltál és emeltél...az már más kérdés, hogy mennyire nehéz ezt bizonyítani. Az biztos, hogy én nehezen gariztatnám ezt most visszaragasztott kupakkal is, mert a satus megoldásnál lett egy kis esztétikai hibája a kupakjának. -
stargazerhu
aktív tag
válasz
F e Z o #20865 üzenetére
Azt hiszem nem mondtunk ellen egymásnak!
Sőt ugyan azt mondjuk...Én is írtam, hogy neki kell megtalálnia a termikus és egyéb preferenciái alapján.... Ha befejezem a kupakolást, akkor lehet én is csak próba képpen megnézem, hogy el lehet-e érni léggel az 5GHz-et....de hát ahogy nézem egy átlagos példányom van átlag alatti alaplappal.
Tehát nem hiszem
Nem feltétlen játékra tuningol vki.... -
stargazerhu
aktív tag
válasz
hszilard666 #20860 üzenetére
Világbéke!
Amúgy úgy csináld, hogy induljon el a kitűzött sebességen, majd szépen alakítsd a feszt (Vidd le amennyire lehet, fentről lefelé lépdelj) és a termikus egyensúlyt...ha nem sikerül olyanra belőni, amit szeretnél, akkor sokat akartál és vegyél visszább a frekvenciából....és próbáld újra...Ez egy ilyen játék.
Párszor még újra fogod indítani a gépet....
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
hszilard666 #20844 üzenetére
Nem megy az olyan könnyen
Ha jól rémlik, akkor a realtemp a 3770K-ra 105 fokot ad meg alapból limit hőmérsékletnek...De ha a procinak melege van úgy is "szól"!
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
hszilard666 #20842 üzenetére
Az elég sok, ha megnézed mások print screenjét...emészthetőbb a kép, mint így a száraz adatok!
Itt kb abban kezdünk megegyezni, hogy 1,3 fölé nem jó már menni
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
hszilard666 #20838 üzenetére
Akkor vmi programmal nézd meg!
pl CPU-Z
Más programmal meg nézd a hőmérsékletet, csinálj printscreent, rakd ide fel, és akkor nálam okosabbak, fognak tanácsokat adni, meg olyanok, akiknek ugyan ilyen procija van
Elvileg a procik termálisan (de szép szó) nem hagyják magukat olyan könnyen tönkretenniInkább megállnak...
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
hszilard666 #20834 üzenetére
Milyen feszen? És mivel hűtöd?
(#20832) bombibmw Nem is kell, tuti kihajtja, de gondolom néha jó megnézni, hogy mi is a felső határ, nem?
-
stargazerhu
aktív tag
De az övé ktlan!
(#20820) bombibmw Tudod, könnyű más nemiszervével a csalánt verni...ahány ház annyi szokás, de mivel neked jó hűtésed van, biztos tovább elmehetsz. Viszont ahol maga a hő keletkezik ott a nagyobb feszen így is úgy is nagyobb lesz a hő, nálad csak az változik, hogy a hőmérsékleted gyorsabban csökken a kiindulási értékről....de lehet azon a ponton már károsodást okoz, ha mondjuk 1,5-töt kapna mégha te látszólag le is tudnád hűteni....
-
stargazerhu
aktív tag
válasz
bombibmw #20813 üzenetére
Én 24/7nél úgy csinálnám, hogy megnézném min megy még értelmes feszen...tehát mint mondjuk nálad 4,6 és 1,32 ilyen hőfokon tök jó, és abból visszalépnék, mint ahogy te is tetted. azt a 0,1GHz-et nem érzed meg, viszont nagyban meghosszabbítod a proci életét főleg 24/7ben....Aztán gondolom max 2 év múlva eladod
Én ezeknél 1,35-t olvastam, hogy afölé ne menjen az ember. Viszont a folyamatos működés azért más, mint hogy este hazamész azt használod pár órát...Akkor biztos elmehetnél 4,8GHz-re 1,35V-on
(#20819) *Tata* Az lehet csak mérési hiba is, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Steam Deck
- Gyúrósok ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- E-roller topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OTP Bank topic
- Xbox Series X|S
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AMD FX-8320 8 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged