- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo_21
addikt
válasz
biacsia #26294 üzenetére
Köszi!
Igaz, és nincs is feltétlen szükség rá, bőven elég lenne a 280X mellé is 4.2-n, de ha már "K".
Most akarom kitapasztalni amíg érdekel ez a része h mikor és meddig mehetek el úgyh nemvágom haza.ricsi8800gt
Nem nevezném nagyon erős húzásnak..ennyit sztem szinte mind bírnak...
CF megálmodása miatt van ekkora OC, de most az félretéve mert meghalt a 7970 félre flash-eltem.
Egyébként kb bő 3hónapig hogy így járattam..mármint a fent említett 1,325el 4,5en kutya baja nemvolt, csak amikor CF-re került a sok 2hete akkor kiderült hogy a Gene mATX méretei miatt nemfogdja be a 2,5 slotos Vapor-X-et és a 280X Toxic OC-t. Ekkor jött a lapcsere és a fejvakarás h az új lapba nemmegy az OC olyan jól. -
biacsia
tag
válasz
Apollo_21 #26293 üzenetére
Szerintem nincs az új lappal semmi gond. Arról lehet szó, hogy ennyi különbség adódhat abból, hogy más alkatrészek építik fel a két lap feszültség szabályozó részét. Ehhez jön az is, hogy amit a lap mér feszültséget , nem szabad készpénznek venni. Ez még két azonos típusú lap esetében is igaz. Amennyiben ezt a három dolgot számításban veszed, máris nem olyan sok az eltérés a feszültség értékben (2% 4.5Ghz en). Azon pedig, hogy kicsi feszültség változás nagy hőmérséklet változást indukál ne lepődj meg, mivel nem lineáris a kettő között a kapcsolat, továbbá egyáltalán nem biztos, hogy a valóságban ( ha feszmérővel megmérnéd a lábait) tényleg csak ennyi az eltérés.
Természetesen megértem, hogy bosszant, engem is zavarna ez az egész, csak azért írtam le ezt a pár sort , hogy megnyugtassalak. -
Apollo_21
addikt
válasz
bandika0626 #26291 üzenetére
Ezt értem, nemis sikerül neki..de akkor mégis ez hogy van?
Régi lap vs ÚJ
Asus Maximus V Gene 4.2höz 1,3V kellett; 4,5höz 1,325V kellett..
Asus Maximus V Formula 4.2höz 1,25V kell; 4,5höz 1,35V körül kellTehát érted..ha kisebb órajelhez alapba kevesebb feszt kér akkor 4.5höz miért is kér többet?
Ez nemjön át nekemA melegedés meg a másik...ha az V Gene 60on tartotta maxon 4,5en
Akkor ez attól a kis fesz többlettől ne engedje már fel +15fokkal...Mondjuk ez a melegedés dolog most megoldva...kapott még 2ventit így most mindkét radin 2db van.
A 240en 2db 120as, 360on 2db 140es, minden venti 1100at pörög, így sikerült 4,5en tartani a 60-65öt pár óra játék után.
Bár nemide tartozik..ha esetleg variálnám a pumpa sebességét? mert most maxot pörög 1800-1900körül, esetleg egy lassabb fokozat javíthat?ricsi8800gt
Dobj rá egy FC4et nekem pl ott derült ki h ez a lap nem képes 1.325Vel elviselni a 4.5et..Crysis3al meg simán...
Pedig eddig ha Crysis3 alatt nemhalt meg általában megálta a helyét. -
ricsi8800gt
addikt
Én most néztem hogy 4.2GHz el megy fesz emelés nélkül és 1.160V megy.4.3 már kéri a fesz emelést és 4.5GHz-n 1,256V megy
-
Apollo_21
addikt
válasz
laychi #26287 üzenetére
Csak játékkal teszteltem a régi lapban is, teljesen jó volt neki.
Itt meg csak felhúztam neki egy friss win-t és gondoltam ugyanúgy belővőm a bios-t hisz méretben és 1-2feature-ban van csak változás a Formula javára..de látom nemilyen egyszerű a történetricsi8800gt
2venti van a 240es slim radin..máshol nincs a 360as passzívban üzemel, ezenkívül csak a vga-n megy venti.
Eddig bár akkor még nemvolt új Cod és FC4 megelégedett azzal a gép h felment 60ig és ott megállt mint a cövek..ezt 2héttel ezelőttig tudta is, itt jött a lapcsere és lett egy cf-em is ekkor.
Cf-el szívtam és félreflasheltem az 1ik kártyát de az mind1 is...
Szal gondoltam nemhagyom alapon a procit mehet ua. a beállítás mint a Gene-nek, na itt a gond ezzel nemérek el olyan jó értékeket ennyi.
Fesz nemhinném h rengeteg mivel alatta megse mukkant a Gene-vel a gép..1.325 alatt állandó kék halál volt és társai. Itt mint nemrég írtam a 4,2 furcsa mód már stabil játékok alatt is 1.25V-el aminek őrülök csak a 4.5es órajelhez nemtudok akkorsem jó feszt kicsikarni...ott nemértem a magasabb fesz miértjét..Rohadt hosszúra sikeredett, de feldobtam még+ba a 360as slimre is 2ventit..ezzel most letudtam vinni idle 38ra a 47helyett..terhelve pedig a 60as szintre..
Most megyek bios-t túrni hogy meglegyen 1.3al a 4,5 hátha. -
ricsi8800gt
addikt
válasz
m0h0senator #26283 üzenetére
Igen ugy mehet de a felett már rizikos
-
Apollo_21
addikt
válasz
laychi #26285 üzenetére
Arra gondoltam leveszem a blokkot és újramegkenem a kupak alatt..liquiddel..és mx4el a kukak és a blokk között..elmozdulni akár elis mozdulhatott..bár már vagy 3x le és visszatettem hátha..de nemlett sokkal jobb.
Annyit sikerült finomítanom hogy a 4.2-t viszi 1.25V-el..ami eddig nemsikerült, viszont 1,325el nemmegy a 4.5 kifagy vagy leáll az új játékok többsége.
Beszerzek a 2radira pár ventit mert ez így nem muri. -
laychi
veterán
válasz
Apollo_21 #26284 üzenetére
Ha nincs visszaragasztva a kupak,akkor talán lehetséges,hogy nem rendesen fekszik fel vagy elcsúszott és bizonyos területről hiányozhat a paszta.
A magasabb fesz meg inkább talán a lapnak köszönhető(más gyártó más lapja mást mutatahat, vagy akár azonos gyártó más lapja is. -
Apollo_21
addikt
Sziasztok!
Az létezhet delid után hogy esetleg lapcsere miatt..máshogy fekszik fel a proci blokk vagy esetleg a paszta a kupak alatt elmászik..és emiatt magasabb hőfok generálódik? Mert amióta V Gene-ről V Formulára váltottam, nem sikerül olyan szép oc-t elérni azonos fesszel sem melegedéssel..
Gene-ben megvolt a 4,5 1.325V fesszel..max hő 60..most ugynez 1,34es fesszel megy csak..és örülök ha 7 5alatt van Cod alatt... -
m0h0senator
őstag
válasz
ricsi8800gt #26282 üzenetére
Ha jo a proci es delidelt 4.2-n mehet alapfesszel vagy alatta. Nekem ugy 65 fokos volt max. De a delid kell.
-
kona005
senior tag
Sziasztok!
Tuningol itt valaki Asus lappal? Valamint most jelenleg gyári hűtő + mx4 -el fog menni egyelőre de valami alap feszes tuningot lehet a gyári ventivel? Jó tuningos 4.8at ment nálam is...
-
biacsia
tag
válasz
ricsi8800gt #26262 üzenetére
Én több mint másfél éve tettem rá (CLP-t), azóta nem szedtem szét.( ami jó, azt nem kell megjavítani.)
Janusz001 #26261 : Átteheted kézzel 66 % ra bőven elég lesz még úgy is.
-
zimi1991
aktív tag
válasz
kicsipapucs #26274 üzenetére
Fogok majd csinálni egy tesztet a 3570k-val is össze vetve...
De garantáltan minden kóser volt mind2 konfiggal! -
-
Szoszo94
őstag
válasz
zimi1991 #26272 üzenetére
50°C-nál biztos, hogy nem az volt akkor. Viszont akkor sem volt okés valami, nem kellett volna ekkorát ugrania.
Nem húztam le az ADM-t, szó sincs róla, nem vagyok "hívő" sem, csak jelenleg lemaradásban van CPU erőben az AMD, ezért vettem egy hónapja Intelt. Viszont a VGA-m nekem is tőlük van, holott volt már Nvidia kártyám is, de annak a teljesítmény/ár mutatója nem egészen az én elképzelésem szerint alakult.
-
zimi1991
aktív tag
válasz
Szoszo94 #26271 üzenetére
VGánál ugyan az volt minden!
Nem hiszem, hogy thermal throttling lett vollna, mert alíg volt 50 fokos mind2 cpu így az kizárható!
Egyentalán nem kell lehúzni az AMD processzorokat, mert az is tud teljeseíteni!
6870x2 volt a vga és i5 el ment 80-130 ig átlagosan az phenommmal meg betonstabil 125 öt ami sztem igen csak jó!
Az alap lap ugyan olyan kategóriás és a ramok mmeg csak átlettek rakva így az is kizárható... -
zimi1991
aktív tag
válasz
kicsipapucs #26268 üzenetére
Konkrétan stabilan tartotta az fps-t míg az i5 igaztovább ment fel de 40-50 eket ugrált...
Ne félj én is csak pislogtam!Igaz az i5 alapon a kis phenom meg 4ghz-en ment. -
-
4264adam
veterán
Phenom 955 3,7Ghz lesz cserélve I5 2400-ra. Milyen VGA-t képes még kihajtani? Ugyanis a Phenommal GTX 750Ti-nél fentébb már limitbe ütköztem.
-
Apollo_21
addikt
válasz
ricsi8800gt #26264 üzenetére
3hónapja hogy delideltem, azóta kb 4-5alkalommal vettem le a vízproci blokkot, és ez a 3. Alaplap ami be azóta került, nincs vissza ragasztva a kupak de óvatosan megdöntve veszem ki mindíg, vmennyire azért tartja a kupakot a CLU..... Nem mozog vagy esik le egyből, még el sem mozdult szerencsére
-
vaakuum
addikt
válasz
ricsi8800gt #26262 üzenetére
Gondolom erősen attól függ, hogy a kupak vissza lett-e ragasztva...
Akinek nincs ragasztva, annak gondolom minden alkalommal, amikor a proci rögzítőjét felnyitja.Én pl. már megvettem az fbs ragasztót, tehát ha pasztázom, vissza lesz ragasztva, és utána a következő 2-3 évet remélhetőleg ismét ki kell, hogy bírja. Utána meg nagyszülők gépébe már ugyanmind1.
-
ricsi8800gt
addikt
Csak egy láma kérdés
Akinek Delidelt procija van azok milyen sűrün szokták a pasztát cserélgetni rajta és tisztittani?
-
laychi
veterán
-
zimi1991
aktív tag
válasz
hellboy0415 #26253 üzenetére
Akkor miaz ami nem szárad be és jó is alá?
-
ricsi8800gt
addikt
válasz
hellboy0415 #26253 üzenetére
Akkor hamar beszáradt.
-
hellboy0415
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #26226 üzenetére
Hali. Igaz nekem is ilyen van kupak alatt de kb 4 hónap után beszáradt. Minap cseréltem ki.
-
Nemt0m12
tag
válasz
laychi #26251 üzenetére
Azóta 4.1 en megy mert oda elég offsettel is a volt.De egyszerűen 4.2őn ha offsettel probalkozok mindig a betoltes elott mar padlót fog a win, ezért is hagytam csak most újra kedvem támadt
persze fix volttal meg nincs gond szóval a köztes fesznél lehet vmi amiért dobja a hibát fix volttal lehet adni neki
-
zimi1991
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #26244 üzenetére
Újra pasztáztam és rá engedtem az asus auto oc jét ésa héten már nem, de a jövőhéten veszek liquid ultrát...
Így most egész türhető 75 fok 4.6 ghz-en, de remélem a liquid ultra még dob rajta... -
zimi1991
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #26242 üzenetére
De arra mi a magyarázat, hogy tegnap még jó volt?
Ezért nem értem, nem tudom felfogni, hogy lett egy nap alatt ennyire rossz a paszta és ha a cpunál rossz is lett akkor a gpu-nál miért nem? -
ricsi8800gt
addikt
válasz
kicsipapucs #26241 üzenetére
De az általa irt paszta se épp ideális rá szerintem.MX4 jobb lenne de a tuti a CLU
-
-
zimi1991
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #26238 üzenetére
Itt valami gond a pasztázással lessz!
Nem létezik hogy alapon 0,900 al 65 fokos legyen...
De érdekesség, hogy tegnap még jó volt és mai nap még a vga alatt is jó... -
-
zimi1991
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #26235 üzenetére
Viszavettem teljesen alap gyárira, mert iszonyatos melegnek írta...
mondjuk 4ghz-en hény voltal próbáljam meg kezdésnek? -
zimi1991
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #26233 üzenetére
-
zimi1991
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #26231 üzenetére
Segíts kérlek hol tudom megnézni a whea logot...
-
zimi1991
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #26229 üzenetére
Asus maximus geneV el adom neki...
A poén az, hogy kiírja a brutális hőfokokat, de valóság szerint a közelében sem jár...
Ez a liquid ultra nem úgy van, hogy a rezet vagy az aluminíiumot szét marja? -
zimi1991
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #26226 üzenetére
Ezt a liquid ultrát aartam venni, de nem kaptam az én kicsiny drága városomba, de a vga alá elég jól bevált a coolermaster azért is gondoltam a cpu alá...
Hát valami nagy gond van az biztos, mert tegnap este úgy kapcsoltam ki a gépet, hogy hibáltan volt... -
zimi1991
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #26223 üzenetére
Az már megvolt még újj korában!
Milyen az a CLU paszta?
Most egyszerűbb, de bevált coolermaster paszta van alatta... -
zimi1991
aktív tag
válasz
ricsi8800gt #26221 üzenetére
Miaz a delid?
-
-
zimi1991
aktív tag
válasz
kicsipapucs #26217 üzenetére
Noctua nh-d 14 essel és igen sajnos ott is 108 fokokat ír...
Fesz 1,4 volt volt, de azóta levettem, mert szószerint használhatatlanná vált a gép játékok alatt...
Most 4ghz-en hagytam 1,25 voltal így 74 től 85 fokig írja! -
-
zimi1991
aktív tag
Sziasztok miért van az, hogy tegnap este beállítottam egy ésszerű tuningot (4,8ghz) és mára az aidában overhead detectet ír és irreális hőfokokat?
Az egész úgy tünt fel, hogy elkezdett az egész gép szaggatni
u.i.:3570k ról van szó noctua nh-d14 el hűtve... -
Janusz001
őstag
No, 4.2 -ig próbálkoztam, nem volt semmi gond (linx, cine és WoW futott) ,most visszatettem 4ghz -re, összes mag engedélyezve ezen a frekin (igazából alapon is több, mint elég ez a proci, amire én használom, de ha van benne kis potenciál gyári feszültségen vagy esetleg kicsit alatta, miért ne használná ki az ember? ) , most még játszok a feszültség visszavételével, gondolom itt a -offset a járható út, viszont most -0.05 értéknél a hwinfo terhelés alatt max értéknek 1.256 -ot ad, a cpu z pedig 1.16 -ot, ez elég nagy difi, melyik lehet a reális?
-
Janusz001
őstag
válasz
laychi #26210 üzenetére
Értem, úgy ítélem meg, hogy a 4ghz stabil, nem jelentkeztek problémák, innen mi a következő lépés? 41 -es szorzó, stabilitási gondok esetén kis fesz emelés? Jelenleg a proci default fesz értéken van, offset pedig +0.01v.
Tud valaki olyan programot, ami a tray re lerakva szépen grafikonon kijelzi a fontosabb pillanatnyi értékeket(hőmérséklet, fesz, stb. ), hasonlóan a gpu tweak hez? Az se baj, ha loggolni tudna. -
laychi
veterán
válasz
Janusz001 #26209 üzenetére
Ha adsz a procinak mondjuk 1,2V-ot biosban,akkor egyik beállításnál ráfeszel pluszba és a valós teljesítmény mondjuk 1,232V lesz(lehet kevesebb is csak a példa kedvéért)
Egy másik beállításon közel stagnál és mondjuk csak 1,208V-ig megy fel terhelés alatt,3. beállításnál pedig mondjuk lefelé droppol és az 1,2V helyett mondjuk csak 1,176V lesz a teljesítmény terhelve.Ezeket tudod ellenőrizni cpu-zvel és hasonló monitorozó programokkal.
-
Janusz001
őstag
válasz
Repsol600 #26205 üzenetére
Ezen már túl vagyok, energiatakarékos funkciók mindig is be voltak kapcsolva, bár most szépen megy, visszaveszi a szorzót, szóval nem tudom eddig mi volt a gond. Pár oldallal ezelőttről találtam egy asrockos beállítást képekkel, most azt állítottam be magamnak is, eddig szépen megy 4ghz -en. Egyedüli különbség, hogy nálam a cpu llc százalékosan van (auto, 33,66 és 100% ) nem pedig lvl1-lvl10 -ig,én ezt auto -n hagytam, nem tudom mi a funkcionalitása.
-
Janusz001
őstag
Sziasztok, az alábbi "kis" tuningban kérnék segítséget. Az alaplap egy Asrock z77 pro4 , ebben egy i7 3770k lapul, deszkán legújabb bios. Memóriák 2*4 gb Corsair vengance 1600 cl9 -en. Olyan 4ghz -et szeretnék kihozni ha kell a kraft, természetesen mind a 4 magra, terhelés nélkül viszont jó lenne, ha csak alapon ketyegne, minél kevesebb fogyasztással, mert sokszor megy 24 órában a gép. Eddig ha mind a 4 magot engedélyeztem, mindig a maximumon ment a cpu, sosem csökkentette a szorzót.
Segítségetek előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-12700KF
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest