Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Az Intelt is utolérte az USA új exportkorlátozása
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED monitor topic
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ijk
nagyúr
Egyelőre úgy néz ki hogy kell a 1,3V a stabil 4,8Ghz-hez, ez alatt a rome2 néha kidobott az asztalra. Még így is tűrhető, játék alatt 60 körüli a legmelegebb mag, a 7870 50 °C, 4db 700rpm-es ventilátorral a két radiátoron. Szerintem ez még nyáron is bírni fogja.
-
Ijk
nagyúr
Nem bírtam ki, én is leszedtem a tetőt a 3570k-ról. Hajszárítóval megmelegítettem és egy borotvapengével egy perc alatt körbevágtam, nagyon könnyen ment. Liquid pro-t raktam a magra, a kupakra pedig egy noname fehér pasztát, így kb 16 fokot nyertem.
Meg is húztam ennek örömére a procit, egy rövid linx lefutott, majd rome2 és egyéb alkalmazásokkal úgyis kiderül mennyire stabil, legfeljebb még egy kis feszt adok neki. -
Ijk
nagyúr
válasz
*Tata* #22629 üzenetére
Szerencsére egyébként még rome 2 alatt sem megy 65 fölé, nálam azért nem igen kap olyan terhelést hétköznapokban mint linx alatt.
Kíváncsi lettem volna mit bír, 5Ghz 1.3V körül ment, de nagyon gyorsan 90 fölé szaladt a hőmérséklet így azt nem próbáltam.Kupaktalínatni talán majd egyszer, amikor már nem sajnálom annyira mint most.
adatfalo: Noctua D14 -nél sokkal jobban nem fog teljesíteni a víz sem, főleg ha jól szellőző házad van. szerintem max 10-15 fokot számolj, de az is csak kupaktalanítás után. Persze attól is függ milyen a vízhűtő rendszered, de szerintem bizonyos fesz után olyan gyors hőelvezetés kellene hogy nem a hőleadó felület lesz a szűk keresztmetszet, ami elvileg a víznél a lényeg.
-
Ijk
nagyúr
Mennyire normális dolog hogy a 3570k-m linx alatt a 80 fokot súrolja vízhűtéssel? Soknak találom.
Proci meghúzva 4,5Ghz, 1.152V-on, 10 perc linx után eléri a 80 fokot (3-4-es mag, az első 66 fok). -
Ijk
nagyúr
Kellene ilyen kupaktalanító adatbázis, kinek hány fokot csökkent. Mert mondjuk 10-ért nem állnék neki még gari lejárta után sem (mondjuk az 36 hónap).
Most méregettem, Rome 2 alatt sem nagyon ment 60 fölé, ennél nagyobb terhelést meg nem igen kap. Külön a proci lehet, de általában nem fűt be mellé a vga. -
Ijk
nagyúr
válasz
MiklosSaS #21491 üzenetére
Igen csak ott a procin voltak a lábak, amelyek belementek a lyukakba, és maga a lap tartotta meg az egészet. Itt meg szabadon állnak a lábak, elképzelésem nincs meddig húzhatnám a csavarokat hogy nehogy meggörbüljenek. Ráadásul a mag még csak nem is középütt van, tehát egyik oldalon nagyobb terhelést kapnak.
-
Ijk
nagyúr
Kupaktalanítást láttam megemlítve, de nem olvastam a hővezetési problémákról. Azért én sem csüngök minden vétel előtt hetekig a fórumokon, teszteken.
Egyébként meg semmit nem befolyásolt volna, mivel nem olyan mértékű a probléma hogy használhatatlan vagy túl sok a hátrány. Csak furcsák voltak számomra a hőfokok, ennyi.
Amin ki voltam akadva hogy minek buzdítanak új, drága hűtők vásárlása, ha nyilvánvalóan nem az a megoldás a problémára. De egyébként külföldi fórumokon is sokszor a 15-20k-s hűtők vásárlására biztatnak, miközben sokszor a régi, vagy egy olcsóbb hűtő sem nyújt sokkal rosszabb teljesítményt. Mondjuk a tápoknál is van ilyen, hogy lassan már elhitetik hogy 600W alatt nem érdemes keresgélni, közben meg 450W elég még egy közepes játék konfighoz is. -
Ijk
nagyúr
válasz
Casanova* #21383 üzenetére
Mi az hogy nincs köze hozzá? Pont hogy ennek van köze hozzá, mivel az egyik 77W-ot fűt a másik 95W-ot. Innentől kezdve csak a hővezetés számít, márpedig a hűtő ugyanaz, így marad a proci és a kupak, illetve a kupak és a hűtő közötti hővezetés. Vagy pedig nem 77W a TDP.
Azzal meg nem tudom miért jutok előrébb ha 12k-ért veszek egy ugyanakkora hűtőtömböt mint a mostani. -
Ijk
nagyúr
3570k ilyen forrófejű proci? 1.05V@4gHz-en egy Linx teszt alatt felment 82 °C-ra is a hőmérséklet. Ezelőtt 95W TDP-s Phenom volt, de az jóformán nem ment 65 fölé. Vagy ennyire szar volt az AMD hőmérője?
-
Ijk
nagyúr
válasz
stargazerhu #21354 üzenetére
De mennyi plusz feszt érdemes ilyenkor adni a cpu-nak?
-
Ijk
nagyúr
Na megjött a cucc (asrock z77 extreme + 3570k).
Tuningot milyen értékkel érdemes kezdeni? Mondjuk 4GHz-et megcélozva? -
Ijk
nagyúr
Üdv!
Ha minden jól megy jövőhéten megjön az asrock z-77 extreme4-m + 3570k. Remélem sikerül ráaplikálnom a zalman 9700Cu-t Lga775-öt.
Van valahol egy összefoglaló hozzászólás a tuningról? Nem várom hogy nekem is külön leírjatok mindent. -
Ijk
nagyúr
Tudtok olyan programot, vagy eszközt amivel win 8.1 alatt vissza tudom nézni a CPU használatot?
Tehát pl. 1 órát játszom és utána visszanézném hogy mekkora volt a cpu használat, és az még jó lenne ha magonként lebontaná. -
Ijk
nagyúr
Egy AMD Phenom X4 840 3.2 GHz-es rendszert mennyire érdemes egy i5 4570 3.2 GHz-re cserélni?
Nagyrészt ezzel is elégedett vagyok, viszont néha kékhalálozik (pedig leteszteltem már a CPU-t és a memóriát is, VGA meg egyszer már cserélve volt, azelőtt is csinálta, rendszer meg 3x újrarakva, most win 8.1), illetve játék ügy van a dolog mögött, mivel a Rome 2 TW nagyon nyögvenyelősen megy, már több mint egy hónapot vártam a javításokkal de nem sokat javult a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 13500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- Core i7 9700K - 3 hó gari - hűtő nélkül
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest