Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bwoay

nagyúr

válasz icecave #2693 üzenetére

tudom, hogy nem így értetted, pont ezért írtam, hiszen ez is egyfajta felhasználói élmény. meg aztán ha alapvetően audiolejátszásra keresek megfelelő eszközt, akkor abban domborítson elsősorban, a GUI másodlagos, vagy sokadlagos szempont. Az iPod Touch is addig tetszett, amíg neteztem, e-maileztem, időjárást nézegettem rajta, viszont zenehallgatásra nálam abszolút nem vált be, mert minden műveletet az érinőkijelzőn kellett elvégezni, ahhoz meg elő kellett túrni a zsebemből. Biztos sokan vannak, akiknek ez nem probléma, vagy megoldják valami távirányítóval, de a legegyszerűbb, legkézenfekvőbb dolog az, amikor a lejátszón ruhán keresztül is kitapintható kezelőszervek vannak. A Touch kb egy évig volt nálam, nemrég cseréltem el egy Sony x1050-re, ami tudásban (telepíthető alkalmazások híján) nyilván elmarad tőle, zenelejátszásban (hangminőség, kezelhetőség) viszont többszörösen felülmúlja.

katt777:

a winyó nem megy tönkre, ennél sokkal komolyabb fizikai hatásokkal szemben is ellenállónak kell lennie a szabvány szerint. Az ID3Tag alapú navigációt érdemes lenne közelebbről tanulmányoznod, jellemzően előadó, album, dal, stílus, zeneszerző lebontásban tudod kilistáztatni a gyűjteményed, feltéve, hogy ezek a mezők ki is vannak töltve az adott file-okban, máskülönben ömlesztve láthatsz mindent. Szerencsére sok lejátszó tudja emelett a klasszikus folder alapú rendezést, akkor látod ugyanazt a könyvtárszerkezetet, amit megszoktál mondjuk az asztali gépeden, de iPodoknál kizárólag az id3Tagekre vagy utalva. Infot viszont senki nem gyűjt rólad, legalábbis az Apple-nél, sőt, itunes nélkül is egyszerűen megoldható a zenék szinkronizálása az asztali géppel, erre számtalan mód kínálkozik. Az EQ-t viszont tényleg felejtsd el, ha számít a hangminőség, mert egy használható füldugóval (és ez alatt elég a 10-20.e Ft-os kategóriát érteni) azonnal kijönnek azok a hangzásbeli anomáliák, amiket a gyári dugó simán elfed. Ez az összes iPod rákfenéje, keress rá akárcsak ebben a topicban, hányan panaszkodtak a torzításra, amint kipróbálták az EQ-t. Ami pedig az igényességet illeti: hát én high-end erősítőkön nemigen látok equalizert :D Meg nem tudom, hogy ez mennyire elméleti dolog a részedről, én elég régóta foglalkozom hordozható lejátszókkal, és csak addig voltam híve az EQ tekergetésnek, amíg a gyenge minőségű fülhallgatóim miatt erre egész egyszerűen rákényszerültem. Kívánom, hogy legyen alkalmad próbát tenni egy olyan szettel, ami téged is meggyőz, ugyanis van ilyen, csak még nem találtad meg.

Új hozzászólás Aktív témák