Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- SSD kibeszélő
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
iPad topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süvi
őstag
válasz B.Ricsike #22218 üzenetére
MM helyett érdemes elmenni Icentre, Isytle üzletekbe, ott többet foglalkoznak szerintem a vevővel.
Javaslom megnézni Youtube-os videókat Excel, Word, PPT felhasználásról, Microsoftnak is van IOS tutorialja.
Megszokást minden igényel, az OSX-nek is több esetben más a logikája mint a Windows-nak.(Nem védeni akarom az Apple-t, az árazását meg végképp nem, de szerintem ne 500-600 E Ft-os tabletről beszéljünk, hanem 1300$-os készülékről, amiért az USÁ-ban 8-10 napot, Magyarországban pedig kb. 60 napot kell dolgozni).
Az élet más területén is van olyan, hogy valami nem jó mindenre: pl. az a vágyam, hogy lenyitható tetejű sportautóval járjam a partokat és a várost, de hétvégén jó lenne, ha 4 fő és csomagok is beférnének és időnként horgászni is megyek és az erdőbe, jó lenne ha nem akadnék fenn
Véletlenül sem akarok flamelni, de pont a napokban gondolkoztam, hogy Iphone felhasználók kb. 100.000-120.000 Ft-ot fizetnek telefononként az "IOS rendszerért, az ökoszisztémáért"
-
Süvi
őstag
válasz B.Ricsike #22178 üzenetére
Ha 10" körül gondolkozunk, akkor el kell fogadni, hogy ez túl nagy tartalmogyártásra nem alkalmas, ez nem az Apple hibája.
Ha már 13-as méretben vagyunk, akkor meg jó lenne a tartalomgyártáshoz az egér is.A Thinkpad Yoga 370-et nézted, amit korábban említettem? (Vagy esetleg Surface book 2)
14 napig is ki lehet próbálni
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz freelanced #22174 üzenetére
Igen, szerintem is picit nehezebb használni, bár láttam már olyat, ami nem hátulról támasztja, de az szerintem nem magyar volt.
-
Süvi
őstag
válasz freelanced #22172 üzenetére
Épp ez előző 10-20 hozzászólásban beszéltünk erről.
Excel-t nehezebben vált ki, Word--t könnyebben, de véleményem szerint fizikai billentyűzet nélkül nem.
Ppt- is levehet elég jól készíteni, bár az egér itt is hiányzik.Kézi jegyzetelésre tökéletes.
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz B.Ricsike #22163 üzenetére
Documents alkalmazást, több felhővel össze lehet szinkronizálni.
Teljes mappákat, mapparendszereket tud szinkroniázni.
Nekem azon keresztül vannak a Onedrive fiókok, a Google Drive fiókom bizonyos mappái stb.
Pont ugyan úgy látom a mappákat (az összeszinkronizált, mentett mappák esetében), file-okat, mint a PC-n.Scanner Pro Nem tud magyar OCR-t
Eddig is volt USB adapter, de az nem volt alkalmas küldő HDD rákötésére és minden file beolvasására.
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz B.Ricsike #22153 üzenetére
A Readdle kitűnő alkalmazásokat gyárt
Documents. kiváló fájlkezelő, felhőkezelő+ PDF olvasó
PDF Expert: nagyon jó PDF jegyzetelő+szerkesztő
Scanner Pro- nagyon jó scanner, munkára is használható.Külső HDD-hez az alábbi terméket használom: Kingston MobileLite Wireless G2 adatosztó
Microsoft Office Appok:
Nagyon jók, de közel sem tudnak annyit, mint az asztali, PC-s, MAC-es verziók.
10"-alatt a szerkesztést ingyen adja a Microsoft, 10" felett a szerkesztéshez 365 előfizetés kell.Ipad pro 2018+billentyűs tok+ pencil min. 420.000 Ft, elég soknak tűnik.
"Nem lehet nagyitani bizonyos területekre?"
A gond inkább az, hogy kicsi az a rész, amit átlátsz, mert sokat elvesz a bill. és az excell ablaka. Inkább kicsinyíteni kellene, mint nagyítani[ Szerkesztve ]
-
-
Süvi
őstag
válasz B.Ricsike #22143 üzenetére
World, Excel és Pdf dokumentumok olvasása OK
Szerkesztés: Az is ok lehet, de Office appokhoz már előfeizetés kell, vagy Online
PDF jegyzetelés, szerksztés: Documents alkalmazással tökéletes
Jegyzetelni, szerkeszteni: Notability
"Fájlokat tölteni gondolom lehet rá külső meghajtóról USB C-n keresztül" - Ebben nem vagyok biztos, de van eszköz, amivel ez megoldható.Egy asztalos ismerősömnek hasonló felhasználására Thinkpad Yoga 370-es készüléket javasoltam, itt az aprón lehet venni 250-270 környékén 2,5 év garisat.
(Nekem is van ilyen és nagyon jó) -
Süvi
őstag
válasz #05304832 #22103 üzenetére
Szép összefoglalás, hasonlóan gondolom.
Nálam is marad a 10,5, a 9,7-ről való ugrás nagyon jó volt, ez már nem lenne olyan nagy és nekem nem is ér annyit.
Mi anno a toll miatt vettük meg a Pro-t, de most más a sima is tudja, ezért már biztosan nem vennék Pro-t.Én két dologra számítok:
- a sima Ipadról is szépen lassan el fog tűnni a káva, a home gomb.
- szerintem is lesz mini, de
- vagy marad a képernyőméret és csökken a ház
- marad, picivel nő a ház és lesz egy 8,5- 8,9"-os készülék és ez lesz a sima Ipad a 9,7 helyett
Én az utóbbi látom valószínűnek (bár ennek nem fogok örülni, mert nekem az már kicsi és a Pro pedig drága.
A következőképpen alakulna a paletta
6,5" Iphone max 1099
8,5-8,9 Ipad 329$
11" Ipad Pro 799$
12,9 Ipad Pro 999$ -
Süvi
őstag
Én biztos nem cserélem le a 10,5 Pro-t
-
Süvi
őstag
Van egyébként olyan calculator app, ami kivált egy komolyabb (6-9 e Ft-osSharp, Casio) számológépet?
-
Süvi
őstag
válasz Szabikaa20 #21708 üzenetére
Van egy mini2 (ua. mint Air) a családban, azon is 10 van, azt valószínű én sem fogom
-
Süvi
őstag
válasz Szabikaa20 #21706 üzenetére
Nem annyira értem, de lehet, hogy én nem voltam egyértelmű
Saját szememmel láttam, amit a tesztek is mutattak: IOS12 gyorsabb volt mint IOS11 Ipad2017-es készüléken, a tulajnak ajánlottam, hogy bátran frissítsen.
A tesztek azt is mutatták, hogy régebbi készülékeken is gyorsít, ezért fogom apukám Ipad air2 készülékét frissíteni IOS11-ről.[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
Tegnap volt nálam 2 Ipad2017. Egyiken IOS11.valami másikon IOS12
Egyszerre indítgattam el alkalmazásokat - mint ahogy a Youtube-os tesztvideókon szokták-, saját szememmel győződtem meg, hogy az IOS12 szinte minden alkalmazás megnyitásakor gyorsabb volt.
Ezek alapján és ajánlom , megy is fel apukám Air2 készülékére.[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
Régi gépeken is jól teljesít, de még olyan tesztet nem találtam, amiben mini2 10-ről hasonlítják 12-re.
-
Süvi
őstag
válasz mouzrr #21649 üzenetére
Én a Notability alkalmazást használom évek óta.
Meglepően jól működött benne a Palmr. már passzív tollal 3 éve is.
Apple Pencillel pedig álom egyenesen -
Süvi
őstag
válasz mazsiii92 #21637 üzenetére
Érdekes ez a kérdés (garancia csak a hétköznapi nyelvben van, hivatalosan jótállás és szavatosság)
Korábban egyértelműen meg volt különböztetve, hogy milyen többletjogok vannak magyarországi hivatalos partnertől való beszerzés esetén magánszemélyeknek (1 év jótállás, 2 év szavatosság Mo. vs. 1 év jótállás 1 év szavatosság külföld)A nem hivatalos helyekről vásárolt készülékek többnyire külföldi eszközök, nem Magyarországon hozták forgalomba, ezért volt rájuk 1 év "világgarancia" és nem volt meg a 2. évre járó szavatosság, amelyet a magyar törvények biztosítottak.
Most ez nincs külön szedve, de érdemes lenne elolvasni a PTK-ban.
-
Süvi
őstag
válasz bendeguz76 #21602 üzenetére
A hétvégén én is fel fogom rakni a szüleim gépére, mert a lelkükre kötöttem, hogy ne frissítsék 11-re 9-ről, valahogy mégis sikerült
-
Süvi
őstag
válasz markknight #20938 üzenetére
Szerintem sem MCsaba, sem Handrás nem hiteltelen.
Egyik sem hobbivideós, főleg nem Csaba, hiszen ebből élnek, jelenleg ezzel az ökoszisztémával keresik a pénzüket.Simán eljöhet bármelyiküknél az a pont, amikor váltanak, mert összességében (pénzben, időben) jobban járnak, ha mást használnak.
-
Süvi
őstag
válasz hibavissza #20762 üzenetére
Van neki egy saját alkalmazása.
-
Süvi
őstag
válasz hibavissza #20757 üzenetére
Nekem van egy ilyenem és tudja ezeket.
-
Süvi
őstag
válasz mouzrr #20696 üzenetére
Én sokat jegyzetelek vele kézírással, tollal, nagyon jól lehet vele, szeretem. Annyira megszeretettem a kézzel jegyzetelést, hogy a következő laptomom esetében is olyan szeretnék, amire lehet írni.
Függ a felhasználási területtől, szokásoktól is, de szerintem nem tud teljesen kiváltani egy laptopot.
(Még nem tudok tapasztalatot írni, mert csak a következő hónap elején érkezik nekem, de szerintem érdemes lenne ránézned pl. a Thinkpad Yoga 370-es készülékre. Itt az aprón nagyon jó áron ki lehet fogni jó készülékeket) -
Süvi
őstag
válasz apple87 #20501 üzenetére
Ajánlani nem tudom - hogy néz már ki - inkább csak mutatom
-
Süvi
őstag
Nekem is ilyen Nas van.
DS get alkalmazát rátettem az Ipad-ra, és azzal töltök közvetlenül a NAS-ra.Ha vannak olyan filok, amiket pedig az ipad-on szeretnénk tárolni, azt mérettől függően a Documents (ezzel főleg dokumentumok, könyvek, excel stb.) vagy a DSCloud alkalmazással teszek át.
-
Süvi
őstag
válasz Ragnar95 #20467 üzenetére
"We've taken some key frameworks from iOS and brought them to the Mac. And we've adapted them to specific Mac behaviors. Window resizing, trackpad and mouse input, etc."
IOS felruházva spec jellemzőkkel.
Egyirányú utcaElfogadom, valószínű nagyon bele akartam hallani
[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
Na kiderült, hogy dolgoznak azon, hogyan lehet összehozni IOS és Mac-os rendszert.
2019-ben hátha lesz valami.
Remélem még a 10,5 pron futni fog az egeres támogatás -
Süvi
őstag
Elég szép válasz lenne az Apple-től, ha tényleg gyorsulni fognak a korábbi készülékek is IOS12 alatt.
Ha ezt megcsinálják jelentős aksiidő csökkenés nélkül, akkor[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz SharpSA #20350 üzenetére
Természetesen, ráadásul sokat is fejlődött IOS11 rendszerrel.
-
Süvi
őstag
válasz SharpSA #20347 üzenetére
A Notability alkalmazást használom nagy megelégedettséggel.
-
Süvi
őstag
válasz SharpSA #20332 üzenetére
A 9,7-eshez van ilyenem.
Magyar oldal.
Korábban láttam eredeti Apple-t is.[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz SharpSA #20113 üzenetére
- Net (10%)
- Előadásokon, megbeszéléseken jegyzetelek (ez kb. 30%)
- Szövegeket olvasok (dolgozat, tananyag, beadandó), azokban aláhúzok ill. beírok ez kb 30%
- PDf szerkesztése (pár dolog beírása, alapvető szerkesztési feladatok) 5%
- Emlékek, Imovie szerkesztés
- Yamaha Musicast távvezérlés[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz mattheus #20106 üzenetére
Én anno a cerka miatt vettem a Pro-t (először 9,7, most 10,5)
Nagyon sokat jegyzetelek a Notability alkalmazásban ill. aláhúzásra, anyagok kijegyzetelésére, kijelölésére használom a Documents by Readdle és a PDF Expert ebben tökéletes, nekem a Pencil mindig a kezemben van.
Eddig minden Ipaden volt üveg, de a 10,5-nek annyira jó a kijelzője, hogy erre már nem tettem, természetesen Case van hozzá +egy tok, amikor kimozdulok.
Mostanában szerkesztettem Imovie alkalmazásban több videót, könnyebb vele.
Te milyen alkalmazással vágnál filmeket?[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz excalibur36 #19573 üzenetére
Documents alkalmazást javaslom, több felhővel össze lehet szinkronizálni.
Teljes mappákat, mapparendszereket tud szinkroniázni.
Nekem azon keresztül vannak a Onedrive fiókok, a Google Drive fiókom bizonyos mappái stb.
Pont ugyan úgy látom a mappákat (az összeszinkronizált, mentett mappák esetében), file-okat, mint a PC-n. -
Süvi
őstag
válasz #05304832 #19400 üzenetére
Ezt a tokot egy ilyen táskába teszem be.
Könnyű, jó minőség, szerintem bőr. Ajánlom.[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
válasz #05304832 #19389 üzenetére
Nekünk is van ilyen utazáshoz.
-
Süvi
őstag
válasz Ragnar95 #19373 üzenetére
Ezt meg tudom erősíteni.
Még évekkel ezelőtt rendeltünk a mini2-re matt fóliát, hát rögtön mini1 lett belőle, szörnyű volt a felbontás
Az Iphone SE -re tett fel ismerősöm matt fóliát, nagyon pixeles lett tőle a kép.Ipadot sose használtam egy percig se fóila nélkül, de most a 10,5 fóila nélkül van, mert csúszik a megrendelés, de a fóliókhoz képest egyszerűen csodálatos a tükröződés és a zsírosodás területén - még nem kellett megtörölnöm.
-
Süvi
őstag
válasz szabogabor10 #19237 üzenetére
Én kézírásra használom, de én nem vettem még észre ilyet.
-
Süvi
őstag
Igen, nagyon jó.
Épp ma beszélgettünk egy remek alkalmazásról (ilyet egyébként nem találtam még Androidra). Teljes mapparendszereket lehet szinkronizálni és offline tárolni, úgy mint a PC-n a Google Drive és társai.[ Szerkesztve ]
-
Süvi
őstag
-
Süvi
őstag
válasz atesz999 #19211 üzenetére
Document 6 alkalmazást javaslom, több felhővel össze lehet szinkronizálni.
Pont ugyan úgy látom a mappákat (az összeszinkronizált, mentett mappák esetében), file-okat, mint a PC-n. -
Süvi
őstag
válasz pinnacle #18905 üzenetére
Az Apple hivatalos magyarországi viszonteladótól vásárolt termékekre 1+1 év szavatosság, jótállás vonatkozik.
Ezeket korábban úgy fogalmazták meg, hogy "többletjogok" hivatalos magyarországi viszonteladótól történő vásárlás esetében.
Minden más esetben (külföld vagy belföldi, de nem hivatalos magyarországi viszonteladó) 1 év vonatkozik csak. -
Süvi
őstag
válasz pinnacle #18902 üzenetére
Itt tudod megnézni, hogy kik a hivatalos viszonteladók.
-
Süvi
őstag
Itt egy érdekes cikk. Korábban is linkeltem már, a mobiltelefon szót simán be lehet helyettesíteni az "Apple termék" kifejezéssel, szerintem a világgari miatt, kifejezetten igaz lehet.
Szeretném leszögezni, hogy ezt nem azért linkeltem, mert úgy gondolnám, hogy bármelyik aprón hirdető emberre igaz lenne a cikkben említett bármely gondolat.
Sőt szívesebben vennék az aprós nagy nevektől, mint sok sufnyigsm-től.(Nekem egyébként a lakásbiztosítással egybekötött készülékbiztosítás miatt fontos a számla, ezért én csak olyan helyen vásárolok ahol adnak számlát, 0-ás számla is jó. Viszont ha valaki ilyet se tud adni.....)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Villanyszerelés
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- További aktív témák...
- KARÁCSONYI AKCIÓ!!! ÚJ Surface Pro 10 EZÜST Ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD Gar: majdnem 2027
- iPad Pro 13" M4 - 2024, Cellular, WiFi 256GB, Apple garancia, ezüst, doboz
- iPad Pro 2018 12,9 256GB wifi+cellular 1 éves cégtől 12 hónap szavatosság
- Apple iPad mini 7th Gen. (2024) 8.3" WIFI 128GB Space Gray, Bontatlan, Új, 1 Év Apple Garancia
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest