Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ArrayOfLilly

aktív tag

válasz Carasc0 #30915 üzenetére

Akkor jöjjön egy db személyes vélemény/tapasztalat iPad/ebook reader vonatkozásában.

Ez egy nagyon érdekes kérdés. Rendszeresen megvettem a legutolsó, legjobb felbontású, megvilágítással rendelkező aktuális Kindle-t (utoljára 2 éve, úgyhogy a hozzászólásom nem naprakész, az azt megelőző évekre igaz csak betű szerint, talán a Voyage volt az utolsó és más márkával sincsen tapasztalatom), és rendszeresen el is ajándékoztam a családban, én személy szerint például ugyanis nem tudok rajta olvasni.

Hiába a specifikáció, de nekem érzésre kevés a kontraszt, iszonyatosan lassú és hozzászoktam, hogy ha olvasok, -- mondjuk ez főleg azért van, mert az olvasmányaim jelentős része szakirodalom --, akkor keresek és jegyzetelek is sokat, illetve a neten is rákeresek kapcsolódó fogalmakra.

A Kindle nekem ehhez lassú és körülményes volt mindig.

Ezzel szemben egy nem csutkára feltekert fényerejű, dark módban használt iPaden akármennyit tudok olvasni, értsd ha 20 órát érek rá és vagyok ébren, akkor annyit egyhuzamban.

Az, hogy az olvasás és a netezés között gördülékeny a váltás, hogy az olvasottakat akár ki is tudom másolni, meg tudom osztani és megbeszélni azonnal, az nagyban javítja a használhatóságot. Pdf-re a Kindle kicsi. Az is egy kérdés, hogy milyen formátumban sikerül hozzájutni a könyvhöz/dokumentumhoz. Illetve hogy az illető hogyan tud konvertálni, könyvet rátölteni az eszközre.

Ha valaki nagy tömbökben, időben elkülönítve olvas egyszerű szépirodalmat, hogy egy évszámnak, eszmének, semminek nem akar közben utánanézni, nem akar közben ránézni a hírekre, üzenetekre, szintúgy, netezés közben nem akar fellapozni egy kapcsolódó könyvet, hogy várjál csak, tényleg úgy volt az? Tehát nagyon elkülönül a felhasználás, akkor pusztán egészségügyi okból valószínűleg tényleg jobb egy ebook reader, ezért is próbáltam magam rászoktatni félévente/évente.

A könyvolvasónak további nagyon nagy előnye volt számomra is az akkumulátoridő, a súly, a minőség tapintásra, a vízállóság, de lényegében két hétnél tovább mégsem maradt meg nálam egy sem.

50 körül vagyok, a szemem romlik (rugalmatlanabb, rosszabbul korrigál), ahogyan ebben a korban sokaknál, szemüveges lettem, az iPad miniről egyelőre a 11-es méretre tértem át, de az, hogy iPaden nem tudok rosszabbul olvasni és a kapcsolódó jelenségekkel együtt nálam ott van az optimum, az nem változott.

Summa summarum, ezt neki kellene eldöntenie, vagy neked, miután alaposan megismerted a felhasználói szokásait.

Új hozzászólás Aktív témák