- Notebook hibák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Aktív témák
-
W-Man
tag
válasz
Blurred #4797 üzenetére
Jaja. Ott van ugye a régi s939 -es rendszered, amibe belevágsz mondjuk egy Athlon64 4400+ -t és 2x1 GB gskill ramocskával DDR500 / 2,5-3-3-8 -on hazavágsz vele minden dual core -os DDr2 800 rendszert. Persze a DC -k is az egekbe húzhatók, de engem ez ugye nem érdekel. Ez a teljesítmény nekem sok mindenre elég. De a ram viszonylag drága - persze a Kingmax HC is bíven megteszi 2,5-4-4-8 on. Még ha AGP -is a lapod, azért egy 2,5-3 éves rendszertől ez derekas kis teljesítmény nemde? Hány ezer forintból megúszva? Mondjuk legyen csak egy 3800+ / Kingmax HC?Kár hogy az összehasonlítási tesztből mindezt kihagyták. de hát ugye a marketing, meg a versenyszellem... Mint a tuningolt autók versenye, ahol egy gyári m5 -öst hazavág egy tuningolt...hagyjuk...
Hogy hány éve, és ez a lényeg...
Wííí -
W-Man
tag
Qrva jók az AMD procik új árai nem? -
W-Man
tag
Egy jól bevált s939 architektúra esetében most elég csak prockót cserélni: X2 3800+ Ennyi. ''Holnap'' pedig majd csak lesz valami. Szvsz az AM2 még nem elég kiforrott és a tesztek alapján csak azért hogy a haverok szemében menőbb legyek nem éri meg váltani. Nekem AV8 ThirdEye (KT800Pro) -m van még mindíg amivel hidd el mocskosúl meg lehet tornáztatni a kis 3800+ -t (tuningramokkal meg pláne). Az Intel esetében a lap + proci mennyi is összesen? DDR2? Jó táp + vízhűtés ebben a melegben?
Hogy mi lesz a jövőben hahaha, ebbe nem menjünk bele. Ezen a piacon az a biztos ami már elmúlt, lásd AMD + ATI körüli pletykákatEngem speciel ez jobban aggasztana
Wííí
[Szerkesztve] -
W-Man
tag
válasz
AMD!4ever #3185 üzenetére
Mondjuk tényleg jó lenne, de szvsz az is benne lehet a pakliban hogy a magyar ember úgyis a pénz alapján dönti el melyik a legjobb - hiába mondod neki, hogy nem a píííz az elsődleges szempont hanem jobbára más is (bár Ő ezt kevéssé fogja fel). Az első hely immár nyílt birtokában muszály egy szösszenetnyit drágábanak lenni. És mivel nállam az AMD bevált, bizonyított zenészerkesztésben és kódolásban egyaránt (hála a frissen optimizált programokanak [hahó 2006 van nem 1999!
] qrvára nem oszt nem szoroz pár ezer forint. Nem kell elkapkodni, hadd kozmetikázzák még egy kicsit...szerintem
[Szerkesztve] -
W-Man
tag
válasz
AMD!4ever #3165 üzenetére
Esetében a 65 nm -es gyártástechnológia, amely kevésbé melegszik és szerényebb áramfelvételt, valamint kisebb magméretet és olcsóbb előállítást jelent, de számomra továbbra is az érthetetlenség (elérhetetlenség) kategóriájába tartozik. Egész egyszerűen a fizika azon általános törvényét alapúl véve, hogy a 65nm felület hamarabb és jobban melegszik. Az egy másik kérdés, hogy az Intel szakembereinek miképen sikerül ezt meghazudtolni mikor a megemelt órajel, gyorsabb PSB és a megduplázott L2 cache mind nagyobb fogyasztással és hőtermeléssel jár. Gondolom az alternatív hűtési megoldásokkal nem? Egyébként ha az EE modeleknél a dinamikus órajelszabályozás sem működik megfelelően - hiszen az alsó küszöbb a 14x szorzó míg a processzoré 13x -as az 1066 -os PSB miatt -, akkor ez is részben a jobb gyártástechnológiának tudható be nem?Szóval adott egy méregdrága processzor a hozzá tartozó chipkészlettel, kifejezett (idézem) ''játékosok'' -nak. Fel a kezekkel EE tulajdonosok hadd lássam hányan vagytok!?
-
W-Man
tag
Ez a DDr1 -ről DDr3 -ra tetszikSzvsz várjunk türelmesen őszig, hátha tisztában látunk majd akkor. Én a VIA -ra esküszöm ami az alaplapokat illeti. Szerintem ha játszózni kell akkor még mindíg bíven elég hozzá a single mag. Az X2 -seket ne feledjük, az AMD kifejezetten multimédiázni ajánlja.
-
W-Man
tag
Ötezer pénzért veszem a 2.66 -os D cerkát. A falusi gyerkőcök csak úgy ugrándoznak örömükben mikor 100% haszonnal tovább adom nekik. Mea culpaAz AMD -t nem ismerik, hiába mondom hogy jobban járnának vele. Aztán az első internet élményeik egyike, hogy nemsokkal rá már AMD kell nekik. Statisztika
-
W-Man
tag
Adobe Audition?
Ez aztán a komoly cucc
Én 3000+ A64 alatt Cubase SX3 -at meg Reason 3.0.4 -et használtam úgy hogy közben real time futott millió VST (AAS,Stylus, Atmos, Trilogy) + Ableton Live hasonlóan. Jó DSP hangkártya a titka és nem egy konzum termék audigy. Vieóvágásra én a Canopus 3 -at használom (+ procoder) semmi bajom vele. Szóval nekem kicsit gyanús ez az egész, mert még soha nem fagyott le (leszámítva ha elqrtam valamit). Ja és játszom is persze(most 3500+ figyel benne up to 3800+). A prescott -ról meg már elmondtam a véleményem. -
W-Man
tag
Tény, hogy az Abit AV8 ThirdEye lapomban akár 566 mhz -ig is tudom húzni a Kingmax Hardcore DDR1 ramokat szoros késleltetéssel (és ezen a sebességen ugye a sávszélességre sem lehet panaszom), de azért valjuk be őszintén AM2 -vel nem csak ez nő meg. Lásd a linket amit beadtál. Kell a DDR2 ez nem kérdéses. -
W-Man
tag
Áfa -val az X2 3800+ 83.280 Ft. Ismeretséget kihasználva, Áfa nélkül 69.400 -ért megkapnám ha lenne rá ennyi pénzem. Ez a dobozos, nem az OEM. Az OEM pár ezerrel olcsóbb (ck. 2-3). AMDforever -el beszéltük az árakat nemrég, talán ha jól emléxem a cseheknél a legolcsóbb. Ezért ha teheted ne itthon vásárolj.
De mondok jobbat, a Socket AM2 árai is mérsékeltek lesznek. Az FX-62 -őt 300e alatt megkapodDe viccet félretéve én nem sajnálnék rá 65-70 -et csak én várok még őszig több okból is. Szó van ugyanis olyan integrált fejlesztésről, ami a hozzá kapcsolódó szoftverrel gond nélkül több szálra bontja az egyszálu programokat és nem kell újraírni, újrafordítani a már meglévő programjainkat a teljes kompatibilitás véget. Az így kalibrált alaplap (amelyen a NEC és a VIA is gőzerővel dolgozik) egy X2 -esel & DDR2 -vel komoly terhet jelenthet a konkurenciának - nem beszélve a már említett Reverse Multi Threading -ről ha sikerül megvalósítani- Avagy Bill bácsiék a hegy, az AMD meg a Mohamed
Hasonlóan olcsón és mindenki számára elérhetően ahogy az AMD -től már megszokhattuk. Persze nem azonnal...várjuk meg a második negyedév végét. Addigra talán a Mac Mini / Intel ''Yonah'' is kapható lesz - csak úgy kapkodunk majd értük nemde?
[link] -
W-Man
tag
válasz
Lortech #2855 üzenetére
Uhhhhh mintha a barátnőmmel vitatkoznék, Ő szokott így vergődni
De legyen, mert igazad van kibontom, hogy ne legyünk off.
Arról kezdtünk el vitázni ugye ott lent valahol, hogy ck. 5 éve van a piacon az Intel Pentium IV processzora (hajrá Celeron!!!), és ez idő alatt több forradalminak mondható újjítást is bevezetett a gyártó amiből csak a 4 ghz elérése maradt ki (a lényeg, bár az Asus tett róla hogy ne szomorkodjunk). Erre reagáltam előszőr. Extrém teljesítmény, megnövelt rendszerbusz (ami a tesztek alapján csak kb. 5-10% teljesítménynövekedést jelent, hasonlóan a HT -hez), 2 MB másodszíntű gyorsítótár stb. A tranzisztorok száma meg közel a duplája a konkurens AMD processzorokhoz képest; és már ezért is lehet szimpatikus az A64 a feltevések sorában.
Pl. egy Pentium 4 3.2 Ghz 540J (Prescott/Socket T) 125 millió tranzisztort tartalmaz, míg az Athlon 64 3200+ (Winchester/s939) 68,5 milliót kevesebb L1/L2 adatcache és órajel mellett (3,2 EE 169 millió!!!). Persze ez egy több mint egy éves technológia összehasonlítása, de vegyük azt alapul mert sokak számára ma ez az általánosan elérhető: ...az Athlon 64 köröket ver az Intelre mind teljesítményben, mind fogyasztásban és hőmérsékletben egyaránt. Ami a nagy számítási teljesítményű munkaállomásokat illeti hasonló a helyzet. Itt jön a képbe az IA-32/IA-64 amiről ott lent valahol már szót ejtettünk. Az AMD 64 bites CPU tökéletesen képes futtatni a 32 bites programokat, szemben az Intel méregdrága Itániumával (de valóban más súlycsoport és nem érdemes az asztali processzorok vitájába be emelni).
De hogy az AMD nem jelent igazi megoldást az x86 utasításkészlet problémáira?
Azért valjuk be őszintén a K8 processzorok x86-64 utasításkészletében csöppet megváltozott a regisztersdzerkezet és a címzési tartomány is és ez az agyonsminkelt őskövület még mindíg a leghatékonyabb költségkímélő és problémaelodázó technológia. Oké aláírom, hogy az OS és a 64 bites utasításkészlet evolúciója nem éppen lineáris, de egy kis idő eltelt már azóta és akik annó 3200+ Winchester -be ruháztak ma már könnyeben boldogulnak (pl. az s939 kompatibilitás / X2 + esetleg jobb VGA) - a másik oldal 3,2 -se meg a maga 169 millió tranzisztorával és hozzá kapcsolódó chipkészletével rég a múlté. Erre fel írtam, hogy sűrű a platformcsere inteléknél és nem feltétlen üzleti szempontoktól vezérelve. Tehát míg az AMD -nél a 16 bites utasításkészlet 32 bites kiterjesztésének 64 bites kiterjesztése jelentet kihívást a cég kozmetikusainak, az Intel szakemberei 32 bites technológia plusz látványelemei közé ékelődtek - amire valjuk be őszintém semmi szükség.
Ez nem tekinthető agyonsminkelésnek?
Csökkentett csíkszélesség, a megnövelt front side bus és órajel? T ugrásnak lehet nevezni, bár a valóságban inkáb valami mögé bújásnak, lévén a fejlesztők már rég az alternatív megoldásokat sűrgették.
Pl. a sokak által kedvelt Prescott processzornál nagy sebességű, réz alapú átkötéseket alkalmaztak, amelytől azt várták hogy a megnövelt gyorsítótár és órajel mellett pazar teljesítményt nyújt. Árban mindenképen, de a kapott teljesítmény mégsem ezt igazolta. A szivárgási áram miatt ugyanis (ami az épen nem aktív tranzisztorokban is jelen van) lassúbb, jobban melegszik stb. Szarnak egy pofon. Aztán jött a DDR2, OS, programok, kétmagosak de lényegi változást a technológia most sem hozott. Az AMD meg a amarkába röhögött.
Ma mi van?
A Pentium 955EE (65nm) 2006 -ban a jelenlegi leggyorsabb CPU hatalmas L2 cache méretével, logikailag négy magjával, gyors PSB -jével, virtualizációs lehetőségeivel stb. Ennek ellenére az AMD agyonsminkelt, alúlmaradt technológiával még mindíg megosolyogtatja az emberet az összehasonlítási tesztekben. A szinpátia pedig döntő tényező: az AMD olcsó és jó, kell ennél több? Az hogy a duplamagos háborúból ki kerül ki győztesen meg még nehéz megjósolni de ha az AMD továbra is így ad a felhasználók véleményére nem kell félnie. Egyre nagyob teret kap a 64 bit és biztos nem fogok Intel -t venni amikor az AMD X2 -se is tökéletesen kiszolgálja a minimálisnak mondható igényeimet. Fele annyiba kerül, de egy kis tuningal dupla annyira jó. És ahogy 2-3 év távlatából dícsérjük az AMD sikereit, valszeg 2-3 év múlva is ezt fogjuk tenni. Az Intel meg jól tett hogy az Apple -val összeált, szívesen el is fogadnék egy MacBook Pro -t Ableton Live -ozni, ahogy szívesen elfogadnék egy Ferrari -t is kocsikázni...no de hál'égnek hamar beleér a kezem a bilibe és higadtan elkönvelem, hogy magyar útra jó nekem a zsiga is
Szóval ennyi barátom ami engem érdekel, ami esetleg vitára indít meg ha az AMD -t ''bántják''. Már leírtam. És hidd el eszem ágában sem volt személyeskedni csak egy rosszul elsült vicc áldozatai lettünk.
Szóval AMD vs. Intel...
Wííí -
W-Man
tag
válasz
Lortech #2834 üzenetére
Semmi kedvem cifrázni a dolgot mint ahogy azt ilyen esetben egy egy szaklapban teszik, észt osztani hogy na majd most én megmondom a tuti frankót. Jól tudom hogy kened vágod, de nem én kezdtem gúnyolódni hogy na akkor hadd okosodjunk. Pláne ahogy túlreagálod a dolgot ha az ember viccet csinál a dologból - hozzáteszem ugyan nem árt itt is mértéket tartani. De témától függetlenül úgy látom ez a személyeskedő hangnem már már népbetegség. Nehogy már ő vagy ő vagy ő jobban tudja mi? A Guru3d -n találtam egy érdekes cikket aztán mire a végére értem és visszaolvastam itt már belém is rúgtatatok - pedig semmi célom nem volt vele. Nem vagyok én sem boltos, sem semmi ilyesmi, sem újságíró-szakértő hogy itt keressek magamnak visszaigazolást hozzáértésemről, sajnálom. Az hogy nekem az AMD a szinpatikus egy dolog. Sokunk 2-3 éve használja minden gond nélkül, míg Intel -es cimboráim nem győzik váltogatni hogy na akkor ez vagy az a másik platform a nyerő. És itt jön a képbe az a bizonyos szimpátia, megy az a bizonyos szlogen hogy jóanyám is vízzel tanúlt főzni. Csak azt nem értem mit kell ebből ilyen nagy ügyet csinálni? Elég régóta foglalkozom már pl. zenével cimbora és ezen a területen elmondhatom hogy maximálisan ki tudom aknázni a 64 bit előnyeit anélkül hogy elfogult lennék vagy nyíltan hülyéznék. Magyarul munkára használom a gépem és nem arra hogy itt a prohárdveren verjem a mellem milyen gépet is vett nekem az apukám. Lortech mi elkezdtünk egy jót beszélgetni. Talán a sok sok hozzászólás közül a miénk volt az a 4-5 darab ott lent valahol ami jól megvilágította az Intel és az AMD helyzetét. Remélem lesz még ilyen hozzászólás egy kettő. Téma részemről lezárva...
Wííí -
W-Man
tag
válasz
panasonic10 #2825 üzenetére
A 3-4-4-8, esetleg Kingmax?
Én ezt használom, ebben tudok segíteni... de a lényeg mindegyik A64 -nél hogy Command Rate 2 -ről vedd visszáb CR1 -re. -
W-Man
tag
Inkáb vagyok ''hülye gyerek'' mint egy személyeskedő, fennhéjazó autodidakta irodakukac, már ne is haragudj. A témát százszor átrágtuk már, és rohadtul unalmas mikor valaki nem tudd mást rábökni mint hogy lehülyézi a másikat. Tipikus. Egyébként javarészt egyetértünk, csak hajlamosak vagyunk elbeszélni egymás mellett. Nekem volt szerencsém P3 -as duplához és hadd ne kezdjek az 5 évvel ezelőtti dolgokról beszélni, mert háát ugye szívtam vele rendesen. Elképzelhető hogy többeknek is gondot jelentett ez annóTúlságosan is komolyak vagytok (lásd informatikus viccek
)
-
W-Man
tag
válasz
panasonic10 #2811 üzenetére
A gond nem ez, hanem az OS. Régi motoros és már elég nehéz a felfogása, bár Bill bácsiék ráncfelvarósdijával még a jövőben is húzza...de attól még nehéz a felfogásaEzért lehet olyanokról olvasni, hogy az AMD tervbe veszi talán a két mag egymagosítását. Nem egyszerű feladat...Magyarul: az oprendszer a két magot egy magnak látja. Van itt valahol egy link is erről.
-
W-Man
tag
válasz
MegalodonS #2644 üzenetére
Tudod az a jó az egészben amit az Intel hozzáállásával szemben az AMD egyszerű szimpátiával megnyer. És ez nagyon sokat billent. Csak egy példa. Menjünk vissza 2003 -ba...ugye akkor trónolt a 3.2 EE amire azórta már senki sem emléxik (meg kinek kell már?
) de az FX-51 -el is ez a helyzet a másik oldalon, viszont az Athlon -ok és ill. az Athlon64 -ek még mindíg toppon vannak és általában egy kis tuningal még a mostani intel (celeron/eredeti) felhozatalnak is beintenek. Nem tudom érzed-e a különbséget?
És nem kellett sokat költení rá, ugyanakkor egy s939 -es archítektúrát is könnybben fejlesztes ha kis pénzű polgár vagy. A kódolás meg nagyon lejárt lemez ilyen internet sebességek mellett. Én hagyom hogy elvégezze más a munkát helyettem és boldagan dőlök hátra hogy a gépen régen kitermelte már az árát...
[Szerkesztve] -
W-Man
tag
válasz
Lortech #2563 üzenetére
...én ezzel nem az Itaniumra gondoltam ( amit egyébként kár asztali procikhoz hasonlítani ), és mégcsak nem is az IA-64-re.
Mindjárt gondoltam
Kíváncsi vagyok, mi igaz ebből a reverse multi threading -ből. Meg tudják-e egyáltalán valósítani? Akkor aztán tényleg húzhatunk egy vastag vonalat, ami már nem is annyira párhuzamos -
W-Man
tag
válasz
Lortech #2551 üzenetére
Igen, végül is egyetértek, bár rögtön megfogalmazódik bennem egy kérdés:
...mivel magyarázza az Intel az Itánium helyzetét ha ''nem utóbbi technikai magasabbrendűségét mutatja''?
Az AMD egyébként meg kell hagyni, nagyszerűen csinálta, ahogy az Intel csinálta jópár alkalommal. De én pl jobban örültem volna annak, hogyha a 64 bit eljövetelével már kapunk egy új, sokkal jobb architektúrát is, annak előnyeivel és hátrányaival együtt, nem csak egy újabb foltozgatását az x86-nak, aminek azonkívül, hogy milyen jó emlegetni a 64bitet -miközben jelenleg alig vannak, akik 64 bites linuxot, vagy XP-t használnak - egyelőre nem sok előnyét érezhetjük.
Nem hinném, hogy emiatt az AMD -t kellene hibáztatni. Pláne hogy még erre a toldozott-foldozott x86 -os architektúrára sem készült el időben az OS - és ez ugye az Apple Mac OS X igazi nagy előnye. És nem a megahertz, nem az L2 cache stb. De persze ez csak szörszálhasogatás. Válaszoddal maximálisan egyet értek.
Wííí
[Szerkesztve] -
W-Man
tag
válasz
MegalodonS #2528 üzenetére
Kapaszkodsz?
Az AMD ''reverse multi-threading'': [link]
Wííí -
W-Man
tag
válasz
#96302336 #2522 üzenetére
Na akkor tegyünk pontot az íre.
Az AMD 8. gernerációs, 64 bites, ''Hammer'' kódnév alatt fejlesztett processzorának első 800 mhz -es prototípusa 2001 -ben a CEBiT -en került bemutatásra. Az Athlon64 és FX + Opteron tehát nem mai fialás. A 0.13 mikronos ''Silcion on Insulator'' (SOI) technológiával készült, asztali gépekbe szánt processzorok kódenevei akkoriban ''Clawhammer'' és ''Sledge Hammer'' voltak, de alapjaiban Athlon, Athlon FX és Opteron beszélhetünk.
Milyen évet is írunk? És ezalatt mit sikerült elérni?
Bár ma nem pattogó labdát modellezünk vele 32 ill. 64 biten (és nem a kísérleti célokat szolgáló ''Solo'' chipset alatt) mégis akkoriban - bár ez ma is így van - a technológia fölényét senki sem kérdőjelezte meg.
Sőt!
Az Intel és az IBM szakameberi szintén árgus szemekkel nézték azt a pattogó labdát, miközben szvsz a trónfosztást megkerülendő megszülettek az első szövetségek a rivális technológia gyors ellensúlyozására. És mi az ami egyértelműen beárnyékolta a K8 karierjét? Nagyon nehéz kérdés. A Microsoft Windows 64 bites OS -e - mely valjuk be őszintén akkor és most is az Intel első számú szövetségese.
De hogy kerül az IBM a képbe?
Háát úgy kéhrem szépen, hogy feloldotta az Apple/Motorola ''görcs''-ét és gyorsan piacra dobta a Power G5 első generációját - mely nem volt más mint az IBM Power4 RISC chipek leegyszerűsített változata. De ugye az Opteron/Sun ketté törte az IBM álmait és nem marad más mint az eddig gyülölt, de jobb csapatba átálni. Mert baj van...
Tény, az AMD a maga szerénységében nyomába sem érhet az sereghajtó Intel (most már vs. Mac) féle ''látványelem-technológia'' -nak. De azzal hogy a 32 bites környezetekbe történő beruházások védelmét helyezte előtérbe, matott adott riválisának. Mit kell érteni ez alatt? Az Intel ama ''béna'' polotikáját, hogy az IA-64 és IA-32 között nincs semmiféle folytonosság. Innen az újabb és újabb P4 variánsok órajelének és másodlagos gyorsítótárának növelése 32 biten a 64 bites szintjére. Persze mint tudjuk az Intel nagyképűsége határtalan, így tévédését valszeg sohasem fogja beismerni. Pedig a gyakorlat régóta mást mutat. A felhasználók barátságos áron jutnak redkívűl megbízható AMD processzorokhoz, melyek nem ''egy nyári konfiguráció'' hírében álnak. És az a különféle un. szövetségekből is jól látszik, ez sokaknak szúrja a szemét. Ahogy az Opteron a szerver piacon, szvsz úgy az átlag felhasználók körében is egyre egyértelműb ki a király. És ez a trónfosztás elkerülhetetlen.
Most gondoljunk bele, ha simán elérhető lett volna a Windows64, ha még elérhetőbbek a hozzávalók hol tartana most az AMD?A cég 5 év alatt többet elért mint az Intel pályafutása egésze alatt. Tény viszont hogy a Dual mag új fejezetet nyitott a számítástechnika történetében, de félsze valszeg megint nem az AMD -nek van.
AMD X2 3800+ ára ha ügyes vagy nem több áfa nélkül mint 64e huf. Áfával is magasan megéri. Ráadásul s939 alaplapok legtöbbje simán fogadja.
Wííí -
W-Man
tag
válasz
JohnnyX #2488 üzenetére
Kiadványszerkesztés? Az Intel jó választás. De szvsz a proci lehet akár egy jobb cerka is. Viszont ha nagyon pazar munkákról van szó, akkor Macintosh. Drága mulatság, de nem kell nagyban gondolkodni itt sem. Mac mini pl. Kis helyen is elfé r( mobilitás, biztonság stb. ilyenek). Több helyen láttam, hogy egérerl + billentyűvel adják meg ugye hozzá a szoftverek. Persze ez szubjektív -
W-Man
tag
1. Filnézés, tömörítés, CoD2 + internet, letöltés...
Ki a... az ''életművész'', aki mindezt egyszerre csinálja?
Csak gratulálni tudok neki, nagyon menő
2. A 3500+ védelmében. Abszolút kihajtom belőle a xart és átlag Zalman hűti. Teljes terhelésnél is alíg alig éri el a 38° -ot. De a 3000+ a plusz 500 megahertzet 34° on megúszta. És nics a gépben sem vízhűtés, sem jégszkrény. Ráadásul a fogyasztása is mérsékelt. Mondjuk persze én ''egyszerű'' ember csak CoD2 -őzök rajta. Nem vagyok annyira ''menő'' hogy közben tömörítsek is. Meg aztán okosabb vagyok annál és fél óra alatt letöltöm amit akarok. Konklúzó? Villanyszámla
3. A szánalmas az a tény, hogy az Intel 32 biten próbálta beérni a 64 bites AMD technológiát. Emelte az órajelet és rakott a procikba egy marék cachet. Megérte? Nem. Ennyi. Annak örülhet, hogy a microsoftól az appleig benyalnak neki különben a trónfosztás már 2003 -ban bekövetkezett volna. Az Opteronokat meg hagyjuk...
...jó bornak nem kell cégér. -
W-Man
tag
válasz
#96302336 #2458 üzenetére
Gondoljuk végig, a FÜGGETLEN tesztek szerint az AMD FX (de egyes területeken még az AMD gyalogja, a sima Athlon is) már akkor verte az Apple királyát, amikor állítólag a G5 ''volt'' a világ legjobb személyi számítógépe. Be is tiltották a reklámot. A IBM RISC ''matematika'' -i előnye ettől függetlenül megkérdőjelezhetetlen. A gond csak az, hogy drága mulatság. Ami az átlag felhasználókat érinti, nem a Windows -os PC az ami problémát jelent az Apple -nak, hanem szvsz a Linux, freeBSD stb. Az Intel ''belül'', a Mac ''kívül'' viszi túlzásba. Ettől függetlenül ha a Mac -ek jobb árban lennének elérhetők köröket verne az iparra, de ugye 1984 sem jött el, ez sem fogNehéz most egyértelmű következtetéseket levonni. Megint húznunk kell egy vonalat. Viszont a Mac -nél egzisztencia kérdése is az un. ''elszigeteltség'' tehát nem valószínü hogy annyíra belehúzna. Sőt azt is meg merném jósolni, hogy a nász az Intelel nem sokáig fog tartani....
AMD?
Google OS vs. AMD nagy pofon lenne -
W-Man
tag
válasz
fireball7400 #2454 üzenetére
Nekem az Intel ár/teljesítmény arányával van bajom, a többi (piaci résesedés stb.) megy a levesbe, nem érdekel. A Mac/Intel CD -t meg egyelőre nem tudom hová tenni. Ki kellene próbálni. Báár Mac körökben nem újjongtak mikor kiderült a titkos nász. Az Intel PC / Apple Mac hosszú évtizedeken át marakodott az elsőbbségért. Most meg ugye fel van adva a lecke a konkurenciának, mint ha ez olyan természetes volna. Persze gondolom Intel körökben ezt amolyan sikernek könyvelik el az ''ebből is látszik milyen jó a technológiánk'' címszóval. Nem féltem az AMD -t. Csak arra lennék kíváncsi, hogy a háttérben milyen összegekről lehet szó, meg miegymás..., lásd memória botrány. De az az ''AMD csak játszani jó'' lejárt lemez, ki kellene találni valami mást. Pláne, hogy a játékok viszik előre az egész ipart és kívánják a legnagyobb erőkifejtést a számolás terén. Kíváncsi leszek a tesztekre... -
W-Man
tag
válasz
#96302336 #2435 üzenetére
Én Mac párti vagyok/voltam (Intel). Tehát kb. tudom mit beszélek. Egyébként az amiga rendszerek még mindíg élnek. Sok ifjú programozó retrózik bennük. Sőt mondok még valamit. A két nagy óriás (intel(Mac) elég sokat nyúl tőlük. Most hadd ne jöjjek példákkal. Legyen elég csak a design. Pro és kontra. Látogass el az www.amiga.hu -ra és nevess nagyokat. ha hasonlattal kellene élnem, az Intel maradt az a tipikus ''menő csávó izomzat a lényeg'', míg a Mac jól ''elbuzúl'' -t. Nekem ezért az AMD a szimpatikus -
W-Man
tag
válasz
Lortech #2432 üzenetére
A következtetéseim heyltállóak, mert én nem a PÉNZ -t nézem. Legkevésbbé sem a tesztet. Na és legkevésbbé nem a magyar kereskedői morált (Tesco, Euronics, Electropont stb., aztán a kis-közpkerek; jó üzlet ez a celeron mi?)
U.I.: ...az ár nem téveszthető össze a teljesítménnyel. De hallottam hogyx az intel a jövőben aztat fogja csinálni... -
W-Man
tag
válasz
Raymond #2426 üzenetére
Húú ezt jól összeszedtékDe szvsz a megahertzek hajkurászásából az is jól kiderül, hogy 2800+ sempron felett teljesítményben nem éri meg nagyobb processzort venni. Ár/teljesítmény, aztán az elvi hatásfok ami megint csak az intel féle ''túlzást'' igazolja. Viszont jól eleadható annak akiknek csak ez számít. És ezt csak azok védik, akiknek ez érdekük.
-
W-Man
tag
válasz
#96302336 #2425 üzenetére
Háát linkejek be neked min. követelményes amigaOS 3.x/4.0 és MorphOS rendszerekre gépeket? 18/6 mega ram stb. és megy a net, a tv meg a BMPJobban mint egy PI/PII -ön hehe. 10 emberből 5 -nek szinte csak netezni/irodai munka kell a gép (na jó persze nem amiga). A zene meg a videjó csak plusz követelmény. Akinek meg van egy kis esze az már rég tudja, hogy az AMD processzorok miért is jók. Csak ''azapukámmegveszialegjobbgépet'' tipust neeee, jajj neeee...
-
W-Man
tag
Tudom mire írtad, azé' húztam meg a vonalat hogy..., aki ezekből a hardver elemekből pakolja össze a gépét az ne akarjon többet mint amit a lova elbír. Mert ugye mire is kell? Te pontosan arról beszélsz amiből én általában és jóindulattal viccet csinálok, az Intel féle ''túlzás'' -ról. Tuningolja. És? Utána meg rohanjon át a haverhoz a szomszédba megmutatni mi van neki mi?
Wííí -
-
W-Man
tag
Akkor foglaljuk össze egy kicsit, mert úgy látom zavar van...
1. AMD X2 3800+ hűtőventillátor dobozos s939 NETTÓ: 69 400, BRUTTÓ: 83 280. Ez egy átlag bolt árlistája. Mindegy melyik. De ha van ismerős ugye féláfával simán megúszod. Legyen ez így 75e huf - vagy mégolcsóbb. Plusz egy jó lap 25 ért hozzá. Ez így cirka egy százas. Talán még a RAM -ot is bele tudod pakolni ha ügyes vagy.
2. Intel Pentium 4 Socket 775 3,6 GHz FSB 800 2 MB cache 64bit (3,6 GHz) Box
Ár: 93.400 Ft + Áfa (Br. 112.080 Ft). Szóval kb. egy szájasÉs hol van az a lap a memóriával ami DDR2 ugye? Kb. 150 huf
vagy még több.
Most akkor hogy? Száljatok már le a földre intelesek egy kicsit. 1,5 éves s939 -es technológia ültet fel titeket ti meg kézzel lábbal igyekesztek színezni a dolgon. Egy athlon 3500+@up_3800+ -al keresztbehugyozom az exrtemeket hogy azt rendre illik. Tudom, tudom egy marék L2 meg SSE999999. Konvertáljatok csak, én hamarabb letöltöm és kevesebb vilanyszámlát fizetek. Vagy apuci ezt is megoldja?
Wííí -
W-Man
tag
válasz
Petya95 #2268 üzenetére
Szvsz olyan mint sporcoupéval betartani az állandó ötvenet
Eleve ~50 Mhz -et ráhagynak, aztán meg a 3200+ 500 mega upot is elbír, bolond háát aki nem tornáztatja. De ha nem csak játszani kell, avagy nem játélkcentrikus gépet akarsz akkor is a 3200+ több mint jó. Pláne ha egy VIA chipes K8T800 -bam vagy 890 Pro -ba ülteted.
X2 rulez, hajráááá AMD!
Wííí -
W-Man
tag
Bírom ezeket a szép és meglehetősen színezett képregényeket.
De hoool van az SSE5 utasításkészlet!!!
Szörnyű...így lemaradni...mikor már az SSE7 is itt kopogtat az ablakban.
Aztán hiányolom belőle a 3x virtualizációs technológiát, hogy 3 db 30'' Apple monitoron tudjak Xp, Linux meg Tiger -t futtatni. 2007 -re máár minimum ez lesz a trendi...
...ja és nem elég drága, a szomszéd haver kiröhög hogy csak ennyiért vettem
Jaaa és majd akkor erőzzön valaki ha tényleg van valami kézzelfogható mutatnivalója. Csúnya kis CPU holokauszt várható itt a közeljövőben...
Wííí -
W-Man
tag
...és bírja a chip készletem a + 500 Mhz proci tuningotÉs bírja és bírja, és bírja a ram és bírja a tápom is, és nem barnulok le mellette mert csak 30° -os
És 2-3 éve bírja
És az AMD ezt 4-5 év alatt tette elérhetőve és megy és megy. És egyre olcsóbb az FX, és a 3800+ X2 -es is egyre elérhetőbb (6800GT áráért). És nem fizetek sok villanyszámlát...és...és...és...
Wííí -
W-Man
tag
válasz
AMD!4ever #2084 üzenetére
A Repláj menőbb mint a Zenerdzsí nem tudtad?
Egyébként a 3.6 -os áráért 2db 3200+ (re.E) AMD procit veszel, ami mgelehetősen xarul teljesít a tuning terén...lásd Everest teszt eredményekEgyébként egy X2 3800+ -t lassan nyolcvanból kihozol, ami jobb esetben egy dobozos 3.6 -os intel ára kérem szépen. De akinek ez sem elég az egy 3700+ -al is matott add az Intel legjobjainak.
Apropó ha nem tévedek a 2 marék cache mellé van egy 16 kás kód/adat cache. Sajt)
Wííí
U.I.: ...most nézem az árakat, az s775 -ös 3.4 -es P4 73.540. Nállunk. A 3500+ (rev.e) 55.390. A 3700+ sem sokkal drágáb.
[Szerkesztve] -
W-Man
tag
válasz
killahdrums #1881 üzenetére
Miben tartania? Üzletemberkedni?
Vagy chatelni egy városi kávézóban mert az olyan trendi?
Jajj neee máár... nézd már meg pl. a Turion64/Intel teszteket!
Csak nincs igény rá, egyelőre. Én még zenész körökben nem találkoztam olyan emberrel akinek cerkás deszkája lenne. Vagy AMD vagy iBook/PowerBook. De ami a legfontosabb: (...) nézz egy kicsit utána az Opteronok szerverpiaci részesedésének.
Wííí
[Szerkesztve] -
W-Man
tag
válasz
fireball7400 #1867 üzenetére
A színfalak mögött biztos szépen ki vannak ők egyezve a piaci részesedést illetően...
-
W-Man
tag
...meg miért is tiltották be az Apple ''legjobb számítógép'' reklámját? Mert az Athlon FX úgy kipicsázta a PowerMac -et, hogy csak füstölt...azért!
Egyébként meg a hardver/szoftver szinkron miatt a Mac a legjobb. Egyetlen hátránya csak: hogy DRÁGA. És ez éppen elég...ugye
Egyébként meg aki használja és amire használja ugyan úgy mindent elér rá. Avagy aki keres, talál.
[Szerkesztve] -
W-Man
tag
válasz
AMD!4ever #1780 üzenetére
Na igen,arról van szó,hogy kinek mire kell a gép,mert ugyanis ha te tényleg mondjuk filmet kódolsz+mellete programozol+mégvalami+mégvalami Akkor egy ilyen D820 jobb választás.
Hááát ebben a kategóriában ár/teljesítmény már Macintosh gépet is kapsz és ilyen szempontból ez a jó választás, nem az Intel. Mert ugye adott egy XX. meg XXI. századi OS és a RISC/UNIX előnye itt számottevő. Ha PC (általános felhasználás+játék) akkor AMD, ha ettől többet akarunk akko már Mac. És ugye az Intel vs AMD csatája itt redukálódik tovább, hogy PC vs Mac
Wííí -
W-Man
tag
Szőrszálhasogatás.
Az AMD 5-6 éve folyamatosan fejleszt. És mind az átlagfelhasználók, mind komolyabb munkaterületekre szánt szerverek piacán komoly eredményeket ért el. És persze kicsit közhelynek tűnhet, de az átlagfelhsználók körében az AMD örökzöldnek hat, míg Intel vonalon én személy szerint már régen elvesztettem a fonalat, hogy milyen proci milyen lapba hogy stb. Hónapról hónapra újabbnál újabb dolgok, de egy platform sem maradt meg bennem annyira mint a K7 és K8 AMD architektúra. Felhasználóbarát és a cég arra épít ami jelenleg elérhető, ami biztos és bizonyos ,nem pedig ami bizonytalan, vagy erősen csak a távoli jövő technológiája (vagy qrvára nincs rá még szükség, lásd virtualizáció). És megint csak hangsúlyozom, hogy vegyük figyelembe azt az 5-6 évet amit az AMD maga mögött tudhat. Ha ez így halad igen csak komoly jövő elé néz, mert ugye mostmár a gyártókapacitásnak is eleget tudd tenni. Csak az a baj, hogy átlag felhasználók körében az AMD még mindíg az a kullogó második - mert ugye nincs úgy agyon reklámozva mint az Intel. Bemész egy boltba és Celeron a köbön, magyar vállakozói szellemben tálalt szarabbnál szarabb konfigurációk közepette - ''...AMD -t csak rendelésre hozunk!'' - mert ugye ezeknek a xaroknak az órajel magasabb
Jó az AMD és nem csak játszani. Én 2,3 Ghz -en egy szimpla kis 3DNow!Pro & SSE2 utasításkészlettel úgy eldolgozgatok magamnak mint a befőtt. Ja és 2 éves a konfigom, de még mindíg (ha a pénztárcám engedné) elég lenne csak egy FX -be beruháznom és fülig érne a szám még 2 évig. Pro...és a kontra? Sőt egy FX -el még a Macintosh -ékat is keresztülhugyoznám bármiben (kivéve talán a képszerkesztés, de itt is csak minimálisan). Persze akinek van pénze...ááá annak már nem jó a DivX (2-3 éve persze még jó volt), annak már csak az új dolgok a jók, HDTV stb. mert ugye ez a csúcskategória!!!
''Te vagy a szép barátom, mindenki más csuda...''
Wííí
[Szerkesztve] -
W-Man
tag
válasz
GiXXXer #1757 üzenetére
Jajjj...túl ne hajtsd magad azért
Én személy szerint nagyon utálom ha valaki hőzöng, ennyi.
Ez a ''NEKEM VAN A LEGJOBB GÉPEM'' dolog nagyon nem szimpi nekem.
Egyébként PC -n és Mac -en is zenélek/dolgozok tehát én sem beszélek a levegőbe.
Ráadásul elég komoly programokkal és cuccokon, igen profi hangkártyával nem mp3/integrált dolgon. De asszem ez már a személyeskedés kategória és ne haraudj, ebben nem leszek partnerAz Intel a jó. Ok így?
És persze sorry ha túlságosan is felizgattalak...
Wííí
[Szerkesztve] -
W-Man
tag
válasz
GiXXXer #1742 üzenetére
Az a különbség kettőnk között, hogy én magamból és abból indulok ki ami gépemben van. Egy 3000+ ''Winchester'' magos A64 -ből egy K8T800Pro -s VIA alaplapon 1 GB DDR 500 Ram -al. A procim természetesen szépen be van állítva egy 9x254 -es órajelre 2,5-4-4-8 -as késleltetésen. Küldjem neked el az Everest eredményeimet? Akarod látni miket utasítok magam mögé? Nem dicsekedni akarok én vele, szó sincs róla. Hanem az ár/teljesítményre hívnám fel a figyelmed és arra, hogy rég visszahoztam az árát. Mire használom? Játszok, zenét hallgatok, tévét & videjót nézek. Sőt! Zenélek is rajta kérlek szépen, bizony...bizony...Te? Te hőzöngsz azzal mid lehetne
Szép is lenne, örülnék én is neki
El tudnám mondani a haveroknak milyen gépem van és én lennék a menő
Aztán nézném rajta a filmeket...jól kihasználnám a teljesítmnyét....
Wííí
[Szerkesztve] -
W-Man
tag
válasz
robyeger #1739 üzenetére
Értelmes válasz, szeretem az ilyet.
Nézd, valahogy így látom én is de azért én ár/teljesítmény arányt tartanám szem előtt és ebből kifolyólag csak azokat a processzorokat vonnám be a témába, mely az átlag felhasználó részéről is elérhető. Magyarán abból induljunk ki amit használunk és nem ami a vitrinbe van dísznek mert olyan drága - vagy amiről a ''menő'' szaklapok írnak. Ez a jövő, a távoli jövő. De ha nagyon pontot akarnánk tenni az Í -re ezzel a sávszélességgel, akkor ugye az Apple Mac gépek elsősége megkérdőjelezhetetlen (és ugye az Intel ide is befurakodta magát) de az AMD ár/teljesítmény aránya máig verhetetlen (Sun/Opteron szerverpiac). Mit akarok ezzel? Egy darab jobb felső-közép Intel processzor előállítása úgy 40-50 dollár, de mennyiért adják? A Mac -ek meg megint más kategória. Tehát különítsük el a felhasználókat és azokat akik a gépeiken dolgoznak. És különítsük el kis hazánkat amerikától. Avagy száljunk le a földre gyerekek. Egy jobb Intel platform ugyanis kb. egy iMac & PowerMac kategóriába esik és ha már munkagépet akarok akkor ugye nem kérdéses mit választok (háát nem Intelt az biztos). Na de én a PC -t szeretem, kompatibilitási és egyéb játék/warez dolgok véget és ma nem kell még úgy előreszaladni, hogy két magos meg DDR2 belső memóriavezérlő. Egy FX-51 is bőven megteszi 1-2 GB rammal és akkor ugye már nem ''csak játszani'' jó a gépem. Az átlag felhasználó szintjén ez a teljesítmény bőven elég. Nem kell a púder meg a csingilingi. Nem kell a köret. És én az AMD -t ezért szeretem, ahogy a VIA -t is. Vannak problémáik és aztán? Keveset de stabilat. Megfizethetőt!
Na de gondolkodjunk nagyban...
Wííí -
W-Man
tag
válasz
robyeger #1730 üzenetére
Az AMD előtt mindenképen nagy jövő áll. És azt a nagy Intel pártiak sem tudják a szőnyeg alá söpörni, hogy amit az elmúlt 5-6 évben elért az ugye nem gyenge teljesítményre val. Az Intel meg mióta is küzd a 4 Ghz fölé emeléssel? Oké...egy marék L2 cache és dupla annyi az ára, a teljesítményfelvétele és a hőmérséklete. Megéri?
Konvertálás? Még mindíg gyorsabb ha letöltöm a netről mint hogy neki áljak kódolni (elvégzi ezt más helyettem). És a vicc az egészben az, hogy az FX-60 -as még mindíg az ''elavúlt'' DDR400 -on ver köröket az intel legjobbjaira. És jól írták a Chipben: ...az AMD az Intel örök NemesiseMindíg is az volt, az marad és az lesz a jövőben is.
U.I.: ...ja igen, azok az új technológiák, virtualizáció stb., fel a kezekkel hányan is használják ki?
Wííí
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest