- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
Armando_19 #1342 üzenetére
Thx!
-
Gyuro!
aktív tag
Az új Amd és Intel procik mikor jönnek, nem tudjátok?
-
Gyuro!
aktív tag
Lehet már tudni valamit az év végén bejövő K10-esek teljesítményéről, tuningolásáról, valamint a hozzá tartozó alaplap változatról, h milyen kell alá?
-
-
Gyuro!
aktív tag
Vagy pl. a P6N? A három közül melyik a jobb, mi a különbség?
Bocs, h nem írtam egybe, csak későn reagáltam! -
Gyuro!
aktív tag
A G33-as lapok roszabbak, mint a P35-ösök?
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
Gyuri27 #1245 üzenetére
De én csak a Gigabyte-nak ennél az alaplapjánál olvastam, h támogatja, ami jelenleg olyan 35-40e körül van...! Elnézést, ha tévednék!
Az 5% az a p5b és a legjobb p35-ös alaposok közötti különbség!
Ezek szerint akkor az amd is marad a jó vételnek számítók között, mivel nem fog nőni jelentősen az áruk, meg az alaplapjuk sem! Teljesítményben meg gondolom csak jobb lehet, így meg közel olyan lesz (elgondolásom alapján), mint az intel!
25k környékén sztem még nincs olyan lap, ami p35-ös lenne, vagy talán pár ezer + -ért már lehet, de az is csak az alja ennek a lapnak és tudtommal azok még nem ddr3-ok! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
Gyuri27 #1243 üzenetére
Pl. a Gigabyte P35c-se jó választásnak tűnik, kint olyan 27-28e körül meg lehet kapni, itthon gondolom csak több lehet! Viszont teljesítményben alig (max. 6 %-al teljesítenek jobban ezek a lapok, mint pl. a P5B)!!!! Szóval, csak az tartaná indokoltnak a vételt, h támogatják már a ddr3-t (ami sztem még odébb van, mivel még a ddr2 simán ott van a szeren, már csak a 800-as is), meg az új cpu-k beszerelése ezekbe a lapokba! Sztem még megéri a 965P -s karik is... ha csak a teljesítményt nézzük, meg a tuningot...! Későbbre tuti a P35 éri meg, de most még nem egyértelmű sztem a teljesítményt nézve...!
Igaz, a +10e sem szól ellene...! Szóval kinek mi, a mostani erősebb teljesítmény, vagy a későbbi olcsóbb bővítés...!
De hogy AMD-nél a k10-hez milyen alaplap kell, azt nem vágom, szóval még ez is nyitott, h ha már előre gondolkozunk, akkor milyen lesz a k10, mennyire fog ellenfele lenni az intelnek, szal, h melyik érné meg majd, ezért mondtam, h sztem még a P5B-t se írjuk le, mivel senki nem lát a jövőbe, most meg azért elég jó ez a lap, sztem!!!
Bocs a sok ismétlésért!
[Szerkesztve] -
-
Gyuro!
aktív tag
Akkor sztem tárgytalan most a kérdésed, gyere vissza szeptemberben ezzel a kérdéssel!
De talán akkor már intelre szavaznék, ha jönnek az új procik is... mivel gondolom nem adnál lejjebb az árból, videó karira meg nem akarod majd költeni a pénzed, h jobb legyen, így sztem inkább intelt akkor már! Az amd is jó, de azzal nem vagy előrébb, ha olcsóbb lesz, és kicsit többet takarítanál meg, hacsak nem akarod csökkenteni akkora ezt az összeg-keretet?! És multitaskingra inkább intel, főleg, ha valami komolyabb proci, akár E6600 vagy az újabb procik, csak még nem hallottam, h mikor jönnének (ha egyáltalán jönnek, de miért ne jönnének?)! Sztem szeptemberben bele fogsz férni ebbe a keretbe ilyen procival, de akkor sztem konkrétabb lesz az ajánlat, így csak találgatok jórészt én is!
[Szerkesztve] -
Gyuro!
aktív tag
Sztem inkább az amd-t vedd!
Tesztet találsz sokat, h melyik cpu a jobb!
Amúgy sztem feleseleges olyan alaplapot venned, mivel a mostani középkategóriásak is tökéletesek,sztem nem jobb annyival a P35, meg a ddr3 is még odébb van sztem,de a te döntésed, én inkább jobb VGA-t tennék bele, a directX 10 se olyan lényeges még, addig jobb kártyákat fogsz találni, mire tudnád használni! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
Armando_19 #1229 üzenetére
Csatlakoznék, a Gigabyte-okat nagyon dícsérik, okkal!
-
Gyuro!
aktív tag
Tudtok már valamit a 6750 és 6550 -es c2d-kről, hogy mikor lesz nálunk is és mennyiért?
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #1217 üzenetére
Köszönöm, végeredményben valahogy én is így gondolkodtam, csak VaníliásRönk nem értette és gondolom azért hülyézett le...!
Szóval nekem is ez járt a fejemben, h ha már árban közel azonos, akkor miért ne...! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #1214 üzenetére
Köszönöm a véleményed mondassz valamit, bár nem tudom meddig , de azért elég jó kari az a 8800 gts sztem, hogy egy darabig az is maradjon...! De az is lehet, h addigra csere érett lesz! Most egyenlőre tuti, h egy kari marad! Az alaplapost meg írtam, h 4 féle közül néztem + a gigabyte, ebből 2-2 volt sli és sima...majd az áruk, eldönti, ha annyira mind1!
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1209 üzenetére
Már ne haragudj, de hogy jössz te ahhoz, h lehülyézz?!
Inkább te nem érted amit mondok, mégse hülyézlek le!
Azt mondtam, h később gondoltam, h talán bele teszek majd másik videókártyát is, akkor mit nem értessz? Ha később bele akarok tenni, akkor az megint 1 geforce lenne a jelen állás szerint! Akkor meg hagyjál már a CF-rel! Basszus, olyan nehéz megérteni, h nem csak mostanra gondoltam, hanem igyekszem kicsit tovább is?! Ezért már hülyézni kell...!
Az meg, h később jó lesz-e vagy se, vagy mennyire lesz elavult (az egy dolog, h kinek mi az) azt se te se én nem tudom, de törekedni csak szabad!
Megköszöntem a linket és a tanácsodat az alaplappal kapcsolatban és értettem, h mit mondtál, bármily meglepő! De ha most 8800 megy bele, feltételezem, akkor ha majd teszek másikat is, akkor az is ilyen lesz, de hangsúlyozom, ezt mint ahogy te sem, én se tudhatom biztosan, azt viszont tudom, h ha gépet rakok össze, akkor nem akarok majd hozzá nyúlni 1 évig tuti, max csak aprósággal! De még az se tuti, h többkártyás legyen a rendszer...Szóval a tanácsaidat szivesen látom, és meg is köszönöm, de hülyézni nem kell, csak mert nem egyforma teljesen az ízlésünk vagy meglátásunk! Köszi!
[Szerkesztve] -
Gyuro!
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1205 üzenetére
Van benne valami!
Mondjuk mivel csak ati megy bele így felejtős, de azért köszi! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1203 üzenetére
Értem!
Mondjuk nem terveztem még, h tegyek bele másikat is, később talán...!
De ha teszek, akkor ebbe két GF nem megy..csak Ati (amd), nem?! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1188 üzenetére
Thx!
De nem gond, h 8800-as geforce menne rá, mivel láttam, h integrált video kari van rajta, meg crossfire, asszem?! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #1180 üzenetére
Bocs, VaníliásRönknek megy: Nem ismerem, tudsz adni róla linket?!
Sli-t a jövőre nézve gondoltam, de nem lényeges!
[Szerkesztve] -
Gyuro!
aktív tag
válasz
VaniliásRönk #1174 üzenetére
Én Asus M2N-SLI Deluxe -t vagy Abit KN9 Ultra-t vagy MSI K9N SLI-2F-t (MSI K9N Ultra NF) -t néztem!
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #1170 üzenetére
Szarok az Asusok?
Mármint a felfogatásuk?
[Szerkesztve] -
Gyuro!
aktív tag
Ez lassan logout-os téma lesz
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #1159 üzenetére
Nem kis szempont!
Hát akkor én is lehet hülye vagyok! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
Silenzio #1156 üzenetére
De épp ez az, h a játékoknál az amd jobb, igaz az überbrutál c2d-ket nem verik, de egy közepes szintig, vagy annál feljebb még az amd játékban jobb, multitaskongban pedig az intel jobb vmivel...!
Hangsúlyozom, nem a legfelső szinten, hanem a közepes illetve magas szinten még, 6000+ fölött csak már intel van, így ezért azokkal ne is hasonlítgassuk! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
Flagstaff2 #1149 üzenetére
Ebben van valami...!
-
Gyuro!
aktív tag
válasz
szkorhetz #1146 üzenetére
De az emberek nagyrésze, akkor majd újakat vesz, nem pedig tuningol, csak a kis hányada fogja ezt megtenni, amit te mondassz!
De akkor tényleg jól jöhet, igaz, addigra már újabb technológiák lesznek, szal felesleges lesz húzni, az csak ideig-óráig lesz jobb...sztem!
[Szerkesztve] -
Gyuro!
aktív tag
válasz
szkorhetz #1139 üzenetére
Tuti 6000+ veri simán az E6420-t, nézz meg pár tesztet és látod majd!
Pedig először én is intelben gondolkoztam, de hajlok már erősen az amd felé! Fogyasztásban meg a 65nm-es amd alázza az intelt!
Tuning meg más kérdés, sztem is kevesen tuningolnak, mármint arányaiban, akik gépet vesznek! Tuningoláshoz jobb az intel, nade kevesen tuningolnak, aki meg nem , az meg inkább vesz egy olcsóbb amd-t, ami tudja ugyan azt a teljesítményt, mint a c2d.
A 6000+ inkább az E6600 ellenfele, de a kettő közt sincs túl nagy különbség, vmivel jobb az intel, de nem annyival drágább.
Bár elgondolkodtató, h már csökkentette az árait az amd, az intel meg tán júli 22-én fog, így már talán versenyképesebb lesz az amd-vel szemben az ára! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
robyeger #1120 üzenetére
Thx!
''Athlon 64-esek, melyek ráadásul már sokkal kevésbé versenyképesek a Core 2 Duóval (azonos órajelet feltételezve) szemben''!
Sztem itt a lényeg: AZONOS ÓRAJELET FELTÉTELEZVE!!!! Namost tértünk vissza a tom's hardver-es tesztre, ahol az azonos órajelűek azonos szinten voltak nagyjából, azaz az 5600+ -os amd verte (ha nem is mindenben, de játékban meg árban tuti) a 6400-as c2d-t! Nem tudom pontosan, h mennyin mehet az 5600+ , de gondolom 1 kategória lenne...
Skorhetz megelőzött
[Szerkesztve] -
Gyuro!
aktív tag
Az a legjobb, h már ti se nagyon értetek egyet!
Pedig ebben reménykedne az eltévejedett, hozzá annyira nem értő, aki ide jönne segítségért!
Roby, ha sok olyan tesztet tudsz, ahol simán elveri a c2d az amd-t, kérlek linkelj párat (ne 1-t)!
Köszi! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
robyeger #1108 üzenetére
Köszi!
Gondoltam, h neked mind1, azért is köszönöm a véleményed, ezért vagyok itt, h össze vessem a többi véleménnyel és tesztekkel!
Bár azért amd-nél a jobbak 2 (2*1)Megás gyorsító tárral rendelkeznek, ha jól láttam...?!
Azért reméltem, h a PH addiktok valamennyire egyet értenek... De Vaníliáskarika is mondott egy okosságot, sztem, ami kicsit az amd felé billenti a mérleg nyelvét ebben az esetben!
[Szerkesztve] -
Gyuro!
aktív tag
válasz
robyeger #1104 üzenetére
A 65nm-est se?
Vagy szted felejtsem el teljesen az amd-t?
Olyan egyértelműen írod a dolgokat, csak a tesztek miért nem ilyen egyértelműek, mármint olyan teszt nincs, ami valós körülmények közt tesztel?
Bocs, ha szkeptikusnak tűnök, de én nem értek ennyire hozzá, és át kell rágnom a hozzászólásokat, h melyiknek milyen valóságalapja lehet egymással szemben! -
Gyuro!
aktív tag
Roby, Tom, kössz a segítséget, remélem nem ugrasztottalak benneteket össze!
Akkor majd a pénztárcám eldönti, h melyik is legyen...! -
Gyuro!
aktív tag
Én is nagykeres árral szerzem be, de akkor is meg van a több ezer forintos különbség, teljesítményben, meg ha nézzük, egy 6000+ -os majd 30%-al több, mint az E6600, vagyis, ha nem is veri a 6600-ast, alig marad el tőle, és ez több ezer forintra nézve jó alternaítva, ha nem jobb, mint az intel... bár az tény, h az intelben több a tuningtartalék, de én nem szoktam tuningolni, ami nem jelenti, h később nem fogok, de ha meg is teszem, nem agyon fogom...az tuti!
-
Gyuro!
aktív tag
Na akkor most te is ellent mondtál pár tesztnek... meg véleménynek, ezért nehéz döntenem nekem is most, mert nem tudom, h ilyenkor csak az egyéni vélemény szól belőletek, vagy pedig valami nagyobb tapasztalatból mondjátok az okosságokat, mert ezek a tesztek is hol meggyőzőek, hol meg ellentmondásosak, mármint egymásnak mondanak ellent ezek a tesztek, mint itt a vélemények... sajnos kipróbálni nem tudom őket, csak ha már megvettem, és hát elhamarkodni sem szeretném, mivel egy jó darabig nem akarok hozzá nyúlni! De kíváncsi vagyok a véleményekre, akár ilyen, akár olyan, de ajánlom neked is, h nézd meg a teszteket, amiket korábban linkeltem, sztem érdekesek, főleg, h a TOM'S HARDVER-eshez lehet is tán bízni! De köszönöm neked is a véleményed!
http://www23.tomshardware.com/cpu.html?modelx=33&model1=696&model2=432&chart=169
Nézd meg a többit is, sztem nem veri ezek alapján az amd-t az intel!
[Szerkesztve] -
Gyuro!
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #1087 üzenetére
Köszi!
Akkor gondolom marad az Abit KN9 Ultra vagy MSI K9N SLI-2F vagy MSI K9N Ultra
Asus valamivel drágább, mint az MSI K9N Ultra...(Ha amd lesz...)! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #1083 üzenetére
Köszi a szájba rágást
!
Ha meg lesz a cucc, akkor val.színűleg utána nézek ezeknek a dolgoknak is idővel!
Én is ezt a lapot néztem az amd-hez, meg az Asus M2N sli-s lapot...!
Akkor úgy tűnik, h az amd-t jobban javaljátok (nekem), mint az intelt...?! Ahogy nekem tűnik, egyformák majdcsak, apróbb különbségek vannak (amd játékban jobb, multitaskingban meg az intel, ha jól értelmeztem)! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #1076 üzenetére
Egy 8800 GTS 320 -ra gondoltam, ezt kihajtaná az 5600+ vagy egy 6000+?
Olyasmi felbontásra gondoltam én is, mint amilyenben te használod a tiédet, hasonló beállításokkal, ami csak bele fér, de a felbontást nem növelném nagyon...!
mi az a szoft tuning, meg hogy windows-os? Nem ismerem ezeket, meg, h mi kell ezekhez?! -
Gyuro!
aktív tag
válasz
TomBoy1986 #1074 üzenetére
Köszi a segítséget és a megértést
!
Persze, h nem véletlenül nem tudok dönteni, de eddig core-ost képzeltem el magamnak, de hajlok egyre jobban az amd felé...
Meg ne csak a procit nézd hogy olcsóbb, hanem hozzá egy normális alaplap is olcsóbb...
Meg ahogy látom, az 5600+ több helyen jobb volt játékra, mint a 6000+ (gondolom mert a 6000+ 750 MHz-es csak) vagy a 6400-as!!!
De azért a 6600 kicsit ezek fölött van, de ha az árát nézem nem annyival!
[Szerkesztve] -
Gyuro!
aktív tag
válasz
kicsitomi88 #1069 üzenetére
Köszi!
És ez olyasmi szinten van, mint a 6420, mármint az 5600+? -
Gyuro!
aktív tag
Sziasztok!
Segítség kéne, gép vásárlása előtt állok és szedem össze, h miből álljon!
Abban kérném a segítséget, h melyik lenne jobb választás:
amd 5600+ vagy E6420 ????
Játékra lenne első sorban (8800GTS-t terveztem hozzá, remélem ezek ki tudják hajtani a kártyát)! Tuningolni nem tervezem, vagy ha mégis, nem nagy mértékben!
Előre is köszi a segítséget!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest