Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#4001) BeerBier válasza sgergi (#4000) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Akkor gondolom a hatásfoka se lehet számottevően jobb..
Köszönöm mindenesetre,marad akkor a régi a gépben

A dohányosok korábban halnak,késöbb rájának vagy polipnak öltöznek farsangkor..."Olyan vagyok mint egy hal.Fejem is van,de a farkam irányít"

(#4002) Cris99

Cris99
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok, van aki 2ventivel pörgeti a TX3-at? változott valamit?

|Watercool project: ordering parts!|PC-STYLE.HU|ASUS P8P67|Core I5 2500K 4,5ghz|8GB Corsair Vengeance|MSI HD 6950 2GB|Samsung 830 SSD|Xperia Arc|

(#4003) BeerBier válasza Cris99 (#4002) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Én már kipróbáltam 2 ventivel,de a 2 celsius eltérés amit kaptam a módszertől nem érte meg

A dohányosok korábban halnak,késöbb rájának vagy polipnak öltöznek farsangkor..."Olyan vagyok mint egy hal.Fejem is van,de a farkam irányít"

(#4004) sgergi válasza Cris99 (#4002) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Pontosan úgy van, ahogy előttem is írták: Nem éri meg a 2 venti, csak hangosabb lesz a gép, mert a borda már nem nagyon tud több hőt leadni. Ehhez egy nagyobb borda is kellne már.

(#4005) Cris99 válasza sgergi (#4004) üzenetére

Cris99
(senior tag)
LOGOUT blog

persze énse vártam tőle sokat
viszont kis érdekességként megemlíteném hogy mikor még mentek a moddolásom munkálatai akkor nemvolt venti a kis TX3-on és passzívan elvitte a procit neteztem meg zenéthallgattam így 50fok alatt tartotta, persze a borda forró volt :))

|Watercool project: ordering parts!|PC-STYLE.HU|ASUS P8P67|Core I5 2500K 4,5ghz|8GB Corsair Vengeance|MSI HD 6950 2GB|Samsung 830 SSD|Xperia Arc|

(#4006) sgergi válasza Cris99 (#4005) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

A 2500K-t? Az elég jó eredmény, mondjuk a proci nem eszik sokat üresjáratban.

(#4007) Cris99 válasza sgergi (#4006) üzenetére

Cris99
(senior tag)
LOGOUT blog

:K

viszont csak úgy indult a gép hogy addig rádugtam valamit a cpu-fan csatlakozóra mert visított a lap hogy nincs venti :DDD

[ Szerkesztve ]

(#4008) sgergi válasza Cris99 (#4007) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Ahelyett, hogy biosban kikapcsoltad volna a figyelését. :D

(#4009) Cris99 válasza sgergi (#4008) üzenetére

Cris99
(senior tag)
LOGOUT blog

hát ez épp nemjutott eszembe, siettem :DDD

(#4010) ProEvoFan

ProEvoFan
(őstag)
LOGOUT blog

COOLERMASTER Hyper TX3 EVO Ezt néztem ki i5 2500k hűtésére.Tuning max 4.2Ghz-ig lesz.
Szerintetek elég lesz?Tapasztalat?

EVIL IS BACK!

(#4011) Cris99 válasza ProEvoFan (#4010) üzenetére

Cris99
(senior tag)
LOGOUT blog

ha nekem a sima elbír vele 4,5 ghz-en akkor simán :)

(#4012) icon

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok!

A sima TX3-at szeretném használni egy E8400@3.6GHz meghűtésére. Elég lesz hozzá?

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#4013) sgergi válasza icon (#4012) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Igen, elég lesz hozzá.

(#4014) r3dsnake

r3dsnake
(senior tag)

Sziasztok!

EZ a hűtő mennyire elég egy 955 BE procihoz? Túlhúzás nincs tervben, az lenne a lényeg hogy játék közben is viszonylag csendes legyen. Legalábbis a gyárihoz képest jóval csendesebb.

Előre is köszi!

(#4015) BeerBier válasza r3dsnake (#4014) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Szerintem elbír vele,a hangja meg tudtommal nem vészes.
Legalábbis a sima TX3 gyári ventije nem vészes,gondolom az EVO még csendesebb lett

(#4016) ryger

ryger
(kvázi-tag)

Hi,

TX3 Evo-hoz probalt mar valaki tarsitani hovedos RAM-ot, hogy elfer-e vagy csak a normal rakhato melle? Nekem ugy tunik(meg nincs beszerelve), hogy siman elfer barmilyen modul tole.

(#4017) Pavti válasza ryger (#4016) üzenetére

Pavti
(senior tag)

Éppen hogy elfér. Az első slotba kicsit feszül már a memoria, de be lehet tuszkolni. :K

• Powered by: Tanker` •

(#4018) ryger válasza Pavti (#4017) üzenetére

ryger
(kvázi-tag)

Be lehet tuszkolni :DDD azert az nem gyenge :) . Koszi a valaszt!

Szerk: milyen RAMmal probaltad?

[ Szerkesztve ]

(#4019) Pavti válasza ryger (#4018) üzenetére

Pavti
(senior tag)

Corsair Vengeance. Nem is tettem a páratlan slotokba, inkább használtam a másik kettőt.

[ Szerkesztve ]

(#4020) ryger válasza Pavti (#4019) üzenetére

ryger
(kvázi-tag)

Ezt neztem ki en is de oriasi a taraja azert kerdezem meg elobb nehogy rafazzak a dologra :)

Koszke!

(#4021) Pavti válasza ryger (#4020) üzenetére

Pavti
(senior tag)

Van Low Profile változata is (mondjuk nem olyan színben amit linkeltél), én inkább azt venném. Nekem már nem okoz gondot a mérete mert vízzel hűtöm a procit. :)

[ Szerkesztve ]

(#4022) ryger válasza Pavti (#4021) üzenetére

ryger
(kvázi-tag)

Ja kerem ugy konnyu :)) akkor meg alszom ra egyet.

(#4023) Pavti válasza ryger (#4022) üzenetére

Pavti
(senior tag)

Megoldhatod úgy, hogy 90°-al elforgatva teszed be a hűtőt, úgy a venti nem kavar be egyáltalán és elférnek a memóriák. De akkor rosszabb lesz a hűtés valamivel.

(#4024) ryger válasza Pavti (#4023) üzenetére

ryger
(kvázi-tag)

Azt hittem csak Intelre lehet feltenni mind a negy iranyba mert a Brockenem is olyan, hogy az AMD-n csak le vagy fel nezhet a venti. Akkor ez igy csodas lenne. Egyebkent mi a hatekonyabb, szivni a bordarol a levegot vagy atfujni rajta?

(#4025) BeerBier válasza ryger (#4024) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Elvileg az átfúvás a jobb hatásfokú.
Persze ha van mellé mégegy venti ami közben szív,az úgy mégjobb

(#4026) ryger válasza BeerBier (#4025) üzenetére

ryger
(kvázi-tag)

:R

(#4027) icon

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem ilyenekkel vannak megpakolva a ramjaim... a jelenlegi AC Freezer Pro-m éppen koppanóra fér el.

Nem lesz ebből gond, ha a TX3-at bepakolom a gépbe?

(#4028) Gabor1092

Gabor1092
(lelkes újonc)

Hali!

Vettem egy Coolermaster Hyper TX3 EVO-t és az lenne a kérdésem, hogy a másik oldalára is akarok egy ventit, hogy milyet ajánlotok oda? Keresgéltem, de nem találtam Coolermastertől 9,2 -es ventillátort, lenne értelme egy másik típust felrakni mellé?

Válaszokat előre is köszi

(#4029) BeerBier válasza Gabor1092 (#4028) üzenetére

BeerBier
(fanatikus tag)

Semmi értelme a másik oldalára is ventit tenned,nem lesz sokkal jobb a teljesítménye a hűtőnek tőle.
2-3 celsiust ha nyersz esetleg vele,de cserébe a zajszint erősen megnő

(#4030) icon válasza Gabor1092 (#4028) üzenetére

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Max egy csendesebb PWM-es ventit tehetsz a kapott hűtő helyére, de ha ilyet találsz, akkor szólj nekem is :)

(#4031) Sky94

Sky94
(kvázi-tag)

Sziasztok!
Van egy TX3 hűtőm. Eddig 775 ös foglalaton volt. Most váltok 1155 re, arra is fel lehet rakni? Mert a dobozára az van írva hogy igen, viszont a leírásban nem találom hogyan kell összeszerelni hozzà.

Intel Celeron G530|ASRock H61M-HVS|4Gb Kingmax|VTX3D 5670 512MB|FSP Hexa 400W

(#4032) sgergi válasza Sky94 (#4031) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Igen, felszerelhető rá.
Egyébként megtalálható a manualban a felszerelés: Az inteles lefogatón 2 furat van, és nem a külső, hanem a belsőbe kell becsavarni a csavart, így rögzíteni a felfogatókat, amivel a kicsit nagyobb lyuktávolság elérhető.
Az 1156-os leírás való az 1155-höz is, valószínűleg téged ez zavart meg (a manual még régebben készült és nem egészítették ki)

[ Szerkesztve ]

(#4033) Sky94 válasza sgergi (#4032) üzenetére

Sky94
(kvázi-tag)

Értem. Kössz a segítséget

Intel Celeron G530|ASRock H61M-HVS|4Gb Kingmax|VTX3D 5670 512MB|FSP Hexa 400W

(#4034) Krike

Krike
(tag)

Sziasztok, adott egy 955 BE proci, és egy Artic Cooling Freezer 64 Pro, mennyire érdemes ezt lecserélni a TX3-ra?

Előre is köszi a válszt

Krike

A lélek Isten üzlete, enyém az Ember

(#4035) vcsabika

vcsabika
(kvázi-tag)

Hello! vettem egy tx3-mat de a legelső ami feltűnt ,hogy a gyárihoz képest sokkal hangosabb ez miért van azt hittem még annál is halkabb lesz. Esetleg egy ventit cserélejk rajta mennyit javul a helyzet valami noctua nf-p12 gondoltam mondjuk az nem kifejezett proci hűtő de legalább halk!

(#4036) sgergi válasza vcsabika (#4035) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Maximális fordulaton tényleg hangos, biosban állítsd lejjebb a fordulatszámot olyan 1500 környékére, ott még elég levegőt szállít és legalább halk lesz.

(#4037) sgergi válasza Krike (#4034) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Hasonló a 2 hűtő, tx3-ra nem érdemes váltani, ha nem elég a hűtő, akkor inkább valami erősebbet vegyél.

(#4038) Krike válasza sgergi (#4037) üzenetére

Krike
(tag)

Köszönöm a választ, Én is utánanéztem közben, és hasonló következtetésre jutottam, valószínűleg egy Xigmatek Gaia lesz az áldozat.

A lélek Isten üzlete, enyém az Ember

(#4039) Tyrel

Tyrel
(kvázi-tag)

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem, sajnos nem találok rá egyértelmű választ:

Gépújítás előtt állok, LGA 1155-ös cucc lenne az új, viszont amin lehet azért spórolnék...
Jelenleg egy CoolerMaster Hyper TX3 van a gépemben (LGA 775-ös maga a gép), és elégedett vagyok vele, ezért megtartanám.

Viszont ezt a hűtőt még az előtt vettem, hogy az LGA 1155-ös foglalat létezett volna. A jelenleg újonnan kapható TX3-akra rá van írva hogy LGA 1155 kompatibilis, de nem tudom, hogy azért kompatibilis mert kiadtak belőle egy új verziót új felfogatókkal, vagy azért mert az LGA1155 foglalat hűtés felfogatása ugyan olyan mint valamelyik korábbi foglalaté?

Kérdés tehát hogy a 2-3 éve vásárolt Hyper TX3 rámegy-e egy LGA 1155-ös foglalatra, vannak-e hozzá megfelelő felfogatók? A dobozán ez áll: "Universal version, LGA 775 / 1156".

Az 1156-ös foglalata ugyan olyan mint az 1155-é, hűtő szempontjából?

Válaszokat előre is köszönöm :R

[ Szerkesztve ]

(#4040) sgergi válasza Tyrel (#4039) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Az 1155-nek és 1156-nak ugyanolyan a lyukkiosztása, ezért manual szerint szereld össze 1156-re és az jó lesz.

(#4041) Tyrel válasza sgergi (#4040) üzenetére

Tyrel
(kvázi-tag)

Köszi! :)

(#4042) milszab

milszab
(kvázi-tag)

Tx2-es rámegy az 1155-ös alaplapokra? Mer ha igen, akkor nem vennék másikat.

(#4043) sgergi válasza milszab (#4042) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Gyárilag nincs rá megoldás. Ha szeretsz barkácsolni, akkor meg lehet oldani néhány vékony csavarral.

(#4044) milszab válasza sgergi (#4043) üzenetére

milszab
(kvázi-tag)

Ez szerint meg elvileg jó!

[link]

(#4045) sgergi válasza milszab (#4044) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Pedig nem jó, mert csak 775-ös foglalatot adtak hozzá, és nem jött ki átalakító. De, ha nem hiszed, akkor próbáld ki, vagy várd meg valaki másnak is a válaszát.

[ Szerkesztve ]

(#4046) szumo válasza milszab (#4044) üzenetére

szumo
(senior tag)
LOGOUT blog

Hiába, a 775 és az 115x keretek között van 2-2,5mm különbség, és így a tx2 műanyag bepattintói nem függőlegesen állnának. Az eredmény, hogy feszíti az alaplatot, és vagy kitörik a műanyag prücök, vagy pedig tönkreteszi a lapot.

A négyes képen jól látható a méretek különbsége!

Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!

(#4047) sgergi válasza szumo (#4046) üzenetére

sgergi
(PH! kedvence)

Pontosan. Ezért írtam viszont, hogy 4 vékony csavarral feltehető, mert az pont behozza ezt a kis különbséget.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.