Új hozzászólás Aktív témák
-
MCMIX
csendes tag
-
-
bakosgabor57
őstag
válasz
zoo8800 #4645 üzenetére
Othosolok,kb ugyan az,ha 10 percig bírja 9-es prioron,akkor sztem ok.A minap(kivételesen nem volt otthon este a srác) elért 3800-hoz már elég sokat kellett variálni a fesszel,memoval stb,és marha nagy ugrást mutat a fesz a stabilitáshoz.A lap dropja 0,04-0,05V,tehát 1,370V bios kellett hozzá.Ha 1,35V valósig lehet menni,akkor még kb bios 1,40V-on próbálkozhatok(majd) max,ugyi?
-
Speed®
titán
válasz
zoo8800 #4605 üzenetére
Közel ugyanannyi neked is mint amennyi nekem volt..1.3-1.248=0.052. 5 század vagy 6-7 század drop már ugyanmindegy..tizedes dropoknál van csak ciki
#4604 vzsryl
1.248 v. 1.264..szinte elhanyagolható a különbség, szóval ja, hasonló.
Igazából mindegyik más, VID alapján lehet nagyjából belőni mit mennek. Általában azonos VIDdel hasonló a viselkedés. Nekem 1.175 a VID, 3500@1.248, 3750@1.352, 4000@1.432, 4175@1.468.
A VIDed nem 1.35, gondolom ebből egyértelmű. A VID az, amit alap beállításokon kap, általában. Coretemppel láthatod olyankor, vagy ha nem macera, Spec szám (proci tetején van, illetve a dobozán is, jó esetben) alapján is megtudhatod.#4609 [U]-=Lord Tom=-
A fizika ilyen szinten azért nem teljesen következetes már
Az órajelkapuzás és egyéb hasonló takarékossági fjúcsörök miatt nem lehet kijelenteni, hogy 50% OC alapfeszen 50% kakaófelvétel-növekménnyel jár. Konkrétan egy alapfeszen 2.2GHzről 3GHzre tuningolt E2200nál 16.5%al nőtt a fogyasztás. Ez a teljesítménynövekménynek kevesebb mint fele ugye.
Egyéb adatokat is szemezgethetsz innen. -
vzsryl
nagyúr
válasz
zoo8800 #4610 üzenetére
Értem, tehát 3500Mhz fölött már sokkal drasztikusabb mértékben kellene ugrálnom a fesszel, hogy stabil legyen. 1,45V-ot még egyszeri alkalommal lehet bevállalnám. De csak akkor, ha az égből rám pottyan egy HD4870X2 vagy a későbbiekben még egy annál is komolyabb kártya.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
zoo8800 #4600 üzenetére
Rendben, akkor úgy hagyom. Cpu terhelést meg minden everest mutat elméletileg, csak te eddig sose figyelted.
Speed(R): Neked az az 1,25V Biosban van adva vagy ennyit ír ki a Cpu-z? (Sajnos nem mindig vagyok vele tisztában, hogy melyik fesz értéket szoktátok közölni. Ezért is írom mindig, hogy én Biosban adom a feszt, és linkelem a Cpu-z képet.
)
-
vzsryl
nagyúr
válasz
zoo8800 #4598 üzenetére
Tiéd alapba kevesebb fesszel indul, és te se vettél vissza sokkal többet 0,025V-nál. Most azon a pár századon már akarok izélni.
És még egy kérdés: Az Advanced Timig Control-ban nálam minden auto. Fixáljam azokra az értékekre, amiket alapba megadott? Vagy hagyhatom azt auton?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
zoo8800 #4513 üzenetére
Tehát 3500 mhz-en ne is erőltessem? Most 333x10,5.
CTRL+F1-et eddig is használtam. E1400-as procimnál is 5-5-5-18-ról 5-5-5-15-re raktam és everestben a memória olvasás/írás/másolás/késleltetés lassabb lett úgy.kicsigeri: Én azt hülységből írtam, te meg gúnyolódva. De látom nem azért, mert haragszol rám. Amúgy meg nem vagyok az a tipikus kockafej, csak itt falun azt se tudják mi az a számítógép.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
zoo8800 #4504 üzenetére
Kiprobáltam 340-en, és elindult faszán, tehát úgy tűnik bírja. 350-en, már csak másodszorra röffent be, és az FSB-t disabledre rakta.
A ramom (1x2GB) most 833-on megy 2,5-ös szorzóval. A követkető a 3-as szorzó. Mit állítsak be, hogy bírja azt az 1000 Mhz-et? Pontosan a menüpont neve érdekelne és hogy ott mennyire állítsam (gondolom a feszt neki). -
kicsigeri
senior tag
-
vzsryl
nagyúr
válasz
zoo8800 #4481 üzenetére
Úgy tűnik Biosban adott 1,325V elégséges lesz.
kép: [link]Ram 833-on megy, 2,5-ös szorzóval és +0,2V-al. Néztem egy memória olvasást meg cpu queen-t everestbe, és egész jó lett. Főleg a cpu queen. Memóriára nem merek 3-as szorzót adni, mert az a következő fokozat.
Ha minden jól megy, akkor 2-3 hónap múlva egy HD4850-essel kibővítem a gépem. De arra lennék kiváncsi, hogy esetleg keményebb karit is meghajt ez a 3,5 Ghz-es kis wolfdale?
Szerk.: Large FFT-vel tolom a prime-ot, de csak 20 megát eszik a memóriából. A Blend meg 1200 megát evett, és az elég nagy különbség. Tehát kérdés: Ez a Large FFT-s is elég?
-
vzsryl
nagyúr
válasz
zoo8800 #4468 üzenetére
Most ram 2.50-ös szorzón van, így 700-on megy bios szerint.
Proci 12x280@3,36 Ghz. Cpu fesz maradt Biosban 1.3000V. Cpu-z szerint terhelve 1,232-1,248V (még ő se tudja néha).
57fokos volt így max. 25 perc prime után.Most megprobálom 3,5 Ghz-hez mi kell. És utána húzom a ramot.
Szerk: Kép: [link]
-
vzsryl
nagyúr
válasz
zoo8800 #4462 üzenetére
Ramnál csak 2.00, 2.40, 2.50, 3.00 és 4.00+ van, nincs 2.66. 2.50-re raktam és most azt írja, hogy 625-ön megy.
Most 1.3V-t adtam neki és 12x266@3,2 Ghz.
Biosban remélem jót állítottam be a max hőfokra: 90fok volt és 70-re raktam. Utolsó előtti menüpont utolsó tagja volt asszem.Nem vok nagy angolos.
darál0w: Ezzel az a baj, hogy van egy 8 centis alap asus hűtő a ház hátulján, ami szépen kifejezve is kib@szott hangos, ezért leoperálom mindenképp. És akkor félek még jobban felkúszik a hő.
12 perc prime után a helyzet (25fokos lakásban,a mi nyáron lesz 30 is): [link]
Szerk: Most amugy elsőre beröffent. És még hozzáfűzném, hogy ez pont 28% OC, amennyit maxon bírt az amd sempron 2200+-om is 1,612V-on.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
zoo8800 #4460 üzenetére
Merjem megprobálni a 12x266-ot? Mert az előbb úgy kétszer indult el. Monitornak nem volt képe. Majd kikapcsoltan a gépet, monitor csatlakozást ellenőriztem, és jól van csatlakoztatva. Majd megint elindítottam a gépet, kb 1 perc után, és terhelve is csak 2400 mhz-en ment.
Lehet kellett volna feszt emelni?szerk: fél órája megy a prime és max 51 fok volt eddig. Sztem ez nem elég hűvös, ha feszt is akarok emelni.
Hűtő: Hyper Tx2 1900-on pörög.
-
Speed®
titán
válasz
zoo8800 #4395 üzenetére
Kérdés megéri-e rászánni a cserére minimális időt is..pár MHzért vagy tized Vért.
tzsolesz
Akkor passz..lehet tényleg ilyet fogtál ki. A pontos VIDet FPO alapján ki tudod keresni vagy ha tök alapon hagyod a cuccot, elvileg CoreTemp is jól mutatja.
Mindenesetre szerintem felesleges agonizálni, ha ~3.5 körül megy normál fesszel.
Nem hogy a 4670hez, de még egy 4890hez is simán jó annyin, persze 1680+ban. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
zoo8800 #4385 üzenetére
Mi lett itt? Most dobálják kifelé a gyárakból a jobb szériákat??
Agyam eldobom!
Enyémnek 1.225V a VID-je.
De nem is valami nagy tuningpéldány.
Na álljunk csak meg. Most újra megnéztem az everestben, és most valami 1.15V-ot ír, de váltakozik.
1.225 és 1.15V volt között.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
zoo8800 #4328 üzenetére
Elég hát. Így is 10-es szorzón használom. De azért megnézném mit tudnék kihozni 13.5-es szorzóval, azonos szteppinggel.
mokus1 nyugi.
Csak volt már egy user akinek nem akarta a tuningot. Cseppet sem biztos, hogy a tiéd nem egy jó példány lesz. Egyébként is úgy emlékszem, hogy már megjelent a következő steppinges változata is. Vagy rosszul tudom ALL?
-
Auratech
őstag
válasz
zoo8800 #4243 üzenetére
Korábban valahol van kép is a topicban, amikor bekapcsolódtam. Az 4ghz-ről szólt. (3996) Mivel a ramjaim minősége miatt nem tudok profitálni belőle, a tartós használatra 3.84Ghz lett a stabil eredmény 1.365v-on, 37 fokos idle hővel. Most 3.6-on megy igy az 1066-os ramjaim 2V-al 555-20 késleltetéssel 1000-el mennek. Többet nem bír, csak 6-tal, ami visszalépés. Ez van. De ez bőven elég. és Eist is fékez, ha nyugi van.
-
promisz
aktív tag
válasz
zoo8800 #4203 üzenetére
Gyári hűtő. Nem tudom a fajtáját. Miért? na jó egy kicsit hangos...
Ha vennék akkor olyan hűtő elég lenne rá amin nincs ventillátor?
Egyik ismerős ezt írta:
"Megjegyzem ezeknek a prociknak a 60-70 fokos hő teljesen normális működési hő. Persze minél kevesebb annál jobb, de leginkább a húzáskor számít ez, ott tényleg csak annyi a lényeg, hogy a felturbózott órajellel járő hőt a hűtő le tudja-e még kezelni vagy nem. Manapság nincs értelme a húzásnak, úgyis nehéz egy procit kihasználni. Aki tuningolni akar vegyen több ramot meg másik alaplapot. kb ennyi."Tehát akkor ha húzom a procit akkor nem ér semmit ha csak netezésre használom a gépet?
-
kicsigeri
senior tag
válasz
zoo8800 #4167 üzenetére
Semmi bajom, csak lemaradt a smájli.
Amúgy meg a kérdése:kicsigeri: próbáljam meg VID emelés nélkül hátha viszi a 3,33-at vagy esélytelen?
És a válaszom rá:
Nem sok esély van rá, de megpróbálhatod. ha nem megy a fentebb leírt szerint pl. 3 asával vedd lefele az FSB-t amíg nem jó.
-
promisz
aktív tag
válasz
zoo8800 #4156 üzenetére
Tehát akkor ha a VID-et húzom, akkor még nem lesz semmi baja a procinak vagy az alaplapnak?
A procim akkor 3,33-ra húzzam max? (jelzem: gyári hűtő van rajta)
Nem szeretném, hogy a procim elsüljön vagy hogy hamarabb tönkre menjen mintha nem húztam volna.
Tehát akkor mit állítsak mennyire?
- CPU CLock Ratio = 10X
- Fine CPU Clock Ratio = +0.0
- CPU Host Freqvency(mhz) = 300
- PCI Express freqvency(mhz) = 100
- System memory multiplier = 2.40
(Memory freqvency(mhz) = 720)
(légyszíves írjátok át a fentebbi adatokat arra amerre állítsam [mert én csak így értem]. Köszi!)
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #4129 üzenetére
igen-igen. megtaláltam. nekem hasonloak a hőfokok és tuti, h az NB borda miatt. azt meg nem tom lehűteni
de legalább tanultam belőle.
lehet, h már írtam, de legközelebb olyan lapot kell venni, amine van fasza hűtés, vagy fekvő prochűtő venni.
nem ,mintha magasak lennének ezek a hőfokok, mert simán beleférnek.
de lehetne alacosnyabb is... -
darál0w
Jómunkásember
válasz
zoo8800 #4088 üzenetére
2*1 volt. de tök mind1
promisz a windows és még yo pár program , csak a legmagasabb szorzot látja és azzal szorozza meg az fsbt. ezért a különbség, de egyértelmű, h nem annyin megy
feszeket lentebb tudod állítani. auton semmi képpen ne hagyd. mennyit kap most?
VID mennyi?előző 2 kérdésemre megvan a válasz
kisebb fesszel nem megy ennyit? vagy ez az auto?
-
CséZé
őstag
-
kicsigeri
senior tag
válasz
zoo8800 #3996 üzenetére
Na nem frankó a giga gyári hűtése?
Én is úgy vettem észre, mostanába, valami nem koser vele. 40 fok körül van, pedig nem kap se fesz, se emelést, 1200 a lap FSB-je a kutya fitty ennek, és mégis. Vagy csak lehet hogy melegszik a külső hőmérséklet?
Most nézem 42 fok.Nézd már ez az 1000. szakmai hozzászólásom
mi minden volt már ez alatt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- Milyen légkondit a lakásba?
- Könyvajánló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest