- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- OLED TV topic
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
LLKobe
veterán
válasz
zoo8800 #8641 üzenetére
Azért, mert az a tapasztalatom a tesztelgetések után, hogy gyorsabb a gép összességében ha a proci "csak" 3,5 Ghz-en megy, viszont nagyobb az FSB. Márcsak ugye a ramok miatt is jobb.
bolcsodal: Jah, ezt nem tudtam
De azért kiváncsi lennék mit bír a procim egy rendes lapban... Habár asszem elégedett lehetek ezzel a teljesítménnyel is. Mikor megvettem ezt az E5200-at, úgy voltam vele hogy ha a 350*10-et viszi akkor már boldog leszek
diagram: Nemhinném hogy a lapod lenne hunyó.... Sztem csak egy kis feszt kéne adni a procinak... De a 3,5 alapfeszen télleg szép eredmény.
-
LLKobe
veterán
-
törölt tag
válasz
zoo8800 #8538 üzenetére
Nálam már előfordult, hogy minden stabilitásteszt progi (IBT, LinX, Everest) jónak mondta a gépet 3,6-on (alapfesszel), játékok is remekül mentek órákig, de a COD4 egyszer kidobott pár perc után...
fagy53: Tudnál linket adni a progihoz (OCCTP 3.0.2), mert nem találom guglival.
-
atesss
addikt
válasz
zoo8800 #8519 üzenetére
Igen...
Elég nagy kavarás van itt az Intelnél.
Megtaláltam közben, amiről szó lenne (asztali E3xxx széria):
[link]
[link]
Itt pl. 11380 Ft: [link]
Ami nagyon jó ár !
Mindjárt megnézem miben is különbözik ez az E5300 sorozattól.De miért nem lehet minden sorozatot egy egyedi "számsorozattal" elnevezni.
Nem érdekel, hogy melyik Celeron, melyik Pentium, melyik Core 2 Duo az Intel (marketingeseinek) fantáziája szerinti elnevezésben. Csak annyit akarok, hogy egyértelmű legyen az elnevezés.
Ha nem elég ehhez a 9 számjegy, akkor legyen pl. E31xx meg E32xx mint külön sorozat.
Egy sorozatból úgysem fognak 99-nél több procit csinálni... -
gooool
őstag
válasz
zoo8800 #8487 üzenetére
Rendben,akkor félreértettelek.
Ellenőrizném,ha az enyém lenne,de sajnos egy tőlem távol élő haveromé.Apró off:Az E3200 mennyire bírja a tuningot?Mert 12K-ba láttam Iponon és nagyon megtetszett.VT-t is tud,szal Win 7 alá jó lenne teljesen.Megéri az E2200-at erre cserélni?
Közben láttam,hogy Gyuri27-nek volt ilyen procija és 4GHz-et ért el vele,az nem rossz szerintem.Vélemény?
-
gooool
őstag
válasz
zoo8800 #8485 üzenetére
Ezzel arra akarsz célozni,hogy ha majd 4magosra váltok azt vegyek?
Ja és közben kaptam egy képet,de szerintem itt valami nem stimmel.
Itt a link:E5200
Én úgy tudom,hogy ha fut az IBT,akkor a procinak 12,5×-es szorzóval kéne mennie,ez viszont 6×-os energiatakarékos módban van.Ez normális? -
1269
tag
válasz
zoo8800 #8467 üzenetére
Az egyértelmű, hogy nem ugyanaz.
De szerintem 20 fok elég sok eltérés.
Ráadásul Terhelés nélkül bármilyen szobahőmérsékleten 38 fokot jelez a magoknak a core temp, terheled IBT-vel felmegy lassan 55 fokra, majd, ha befejezi az IBT a tesztet 2 másodperc múlva megint 38 fokot mutat.
Ennek csak akkor van értelme, ha valami nem jól mér.(szerintem) -
Chaser
legenda
válasz
zoo8800 #8307 üzenetére
Magát az opciót bukja, de az órajelet akkor is visszaveszi az EIST, C'E nem működik, de ez igazából lényegtelen, 3GHZ-re belőve a procit manual fesszel -kb 1.1V környéke- C1E 99% eséllyel nagyobb feszt adna neki 6x200-hoz. Az órajel visszavétel se jelent 1ébként túl sok megtakarítást mondjuk 12.5x200-6x200 viszonylatban, kimértem, pár W-t. Nagy hatásfokú táppal többre megy aki a villanyszámlán akar spórolni.
-
glutamin
őstag
válasz
zoo8800 #8307 üzenetére
Igen, a másik dolog a feszültség. Ha ahhoz hozzányúlsz az is kilövi sajnos a EIST-t.
Nekem napi 6-80órát biztosan megy a gépem, de nem ritka, hogy éjszakára is bekapcsolva hagyom a letöltögetések miatt. Szóval emiatt én csak az FSB-vel variálgatok. Nem mindegy a fogyasztás
-
-
bakosgabor57
őstag
válasz
zoo8800 #8058 üzenetére
1.52 CPU-Z már a validban is kiírja a CPU feszt
-
CHIPman
nagyúr
válasz
zoo8800 #7876 üzenetére
Mert annál már jelentős teljesítménynövekedés várható. Ennél meg, ha megveszem, nyerek rajta maximum 500MHz-et alapfeszen. Ritkán konvertálok videót is, és bizony elég bosszantó, amikor még 3.4GHz-en is fél óra egy avi>mpeg konvertálás.
Chaser: Mondtad a fogyasztást. Amennyivel az kevesebbet fogyaszt azonos órajelen, annyival nem olcsóbb, mintha hagynám ezt az i5-ig, ugyebár. Na meg a lapomban nem is lehet VID alá menni, így 1.275V körül járnék, a 2160 VID-je pedig 1.325V. Ez nem több annyival, hogy +500MHz-ért kiadjak 17k-t. Az i5 jó esetben megy alapfeszen 4GHz-et(remélem, ha nem, akkor Wolfi E0...), akkor pedig 3GHz vs. 4GHz már elég szép.
mod: lehet, hogy én vagyok tudatlan, de az 1 M-mel írt "coment" mit jelent? -
Chaser
legenda
válasz
zoo8800 #7776 üzenetére
Naazé'
#7777 Stirbi : Megigazítottad a ventit?
#7779 Gyuri27 : Ahol nincs raktáron ott tényleg necces
Enyémet gyorsan elvitték, jó proci az nagyon, ráver majdnem 1ghz-et a nagy elődre és 45nm-es, azt meg ki nem xarja le, hogy az elsőt c2d-nek hívták, a sokkal erősebb meg kisebb fogyasztású utódot meg dual-core-nak? Már rendelés is jött rá, de nyár van, eladom a megmaradt ötketteseket, aztán talán ősszel folytatom a biznict'...fenének van kedve itt ülni állandóan -
Stirbi
addikt
válasz
zoo8800 #7773 üzenetére
dehát én nem passzivban nyomom, hanem 1500rpm en forog az f7 pro ventije
Chaser- igen ez idle érték
Bulitt- fehér paszta szépen elkenve
esetleg még megprobálom ugy h leszedem az f7 prot vmi alkohollal át takaritom az alját azt
n meglátjukvid:1,2625
Esetleg még mvi hozászolás
? ötlet?
-
fagy53
nagyúr
válasz
zoo8800 #7569 üzenetére
Végre valaki kimondta!
Egy dologban, az alulfesz. tuningban valószínű az alacsony VID-es procik jobbak. A névleges órajelet ők viszik a legalacsonyabb feszültségen, de ezzel a problémával kevesen foglalkoznak így ez nem igazolt, bár a VID meghatározásából ez következik.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
zoo8800 #7537 üzenetére
Múltkor egy elég csekély feszültségről volt szó amikor számolgattunk. De Chaser amit múltkor mért, akkor asszem 2,5k jött ki különbségül az alulfesz és az 1,35V között. Pontosan nem emlékszem a feszekre. Most kb. annak a fesznek a feléről lehet szó, tehát a 2,5k-t is meg lehet felezni, és akkor kijön az 1-1,5k.
-
LLKobe
veterán
válasz
zoo8800 #7399 üzenetére
Kössz
Viszont azt nem tudod mit tehetnék hogy rendesen mérje a proci hőmérsékletét a lap?
Folyamatosan Idle-ben 53 fokot ír, 2500Mhz-en és 1,27V-on is, és ugyanúgy 3500Mhz-en 1,35V-on is. Azért ezt nem hiszem el, tuti hogy hülyeség.Most is, everest szerint:
CPU 33 °C (91 °F)
1. CPU / 1. mag 53 °C (127 °F)
1. CPU / 2. mag 53 °C (127 °F)Minden progi ugyanazt mutatja....
-
LLKobe
veterán
válasz
zoo8800 #7371 üzenetére
Áá, a 400-as fsb már nem megy ezen a feszen. Ha feltolom 1,35V köré akkor megy, viszont valamilyen okból ott már lassabb a memó az everest mérésben mint most 390-es fsb-n
Nem is firtatom, ez már most sokkal több mint amit reméltem
De azért jó volt látni egy teszt erejéig az everestben: FSB:400Mhz Overlock:100% -
--Disztroj--
senior tag
válasz
zoo8800 #7275 üzenetére
Akkor mi vagyunk a szerencsések ezek szerint =)
megnézem majd ha kiderítem a lapnak mi kell a magas fsb-hez, mert a lapom nagyon érzékeny bármilyen beállításra (főleg ha magas fsb-ről van szó), de amint sikerült kitapasztalni a dolgait szívesen megosztom az eredményeket
-
kriszbon
őstag
válasz
zoo8800 #7194 üzenetére
Valahogy így van, viszont ha emelve van a PCI-e freki akkor azt néhány kártyatípus nem szereti, és instabil lehet tőle, akár el is halálozhat. Persze egyenlőre inkább csak az instabilitásra vannak példák, mert hogy attól halt e meg egy kártya, azt még nem bizonyították
-
raptor666
csendes tag
válasz
zoo8800 #7117 üzenetére
visszavettem a ram szorzót 3.33-ra és így 240mz-es fsb-vel és 12.5 cpu szorzóval még működöképes a gép.ha felemelem az fsb-t 250-re és a proci szorzóját 12-re rakom ugy már nem megy.biztos nem a memória miatt van mert az 920mhz-en is ment már,
az összes többi bios beállítást alapon hagytam.
valakinek vmi ötlete hogy miért csak ennyire bírja az oc-t a gép?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Proxmox VE
- Építő/felújító topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- BestBuy ruhás topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Tőzsde és gazdaság
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest