Új hozzászólás Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
#19617792 #8540 üzenetére
Tessék!!
Én beállítottam az őszi órajelet a CPU-nak /3.3MHz / és tesztelgettem egy keveset. Az IBT 10 kört futott le hiba nélkül maxon, de a GRiD egyszer hibával kidobott! Az OCCT-n direkt a RAM-okra hajtva nagy fájlokat kezelve, high-on 20-30 perc után hibát jelzett.
Bejött a szokásos, már a VGA-nál ismert móka: az adott feszültséhhez tartozó max. CPU órajelnél nem biztos, hogy alkalmazható a korábban gond nélkül használt memória órajel az adott mem. feszültségen.
Jelen esetben a proci feszültségét emeltem annyira, hogy stabilan vigye a 3.3GHz-et, 10MHz-el sem többet, a RAM-t hagytam az előző stabil beállításban. Na, itt volt a hiba, mert bizony tévesztett. " 5MHz"-et visszavéve a RAM órajeléből, az OCCT nem hibázott 2 óra tesztelés alatt sem.
Tessék okulni belőle mindenkinek, azért írtam ilyen hosszan, hogy felhívjam a figyelmet erre a nem elhanyagolható tényre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk dokkolókat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest