Hirdetés

2012. május 28., hétfő

(#3501) NixonHUN válasza Chaser (#3500) üzenetére

NixonHUN
(kvázi-tag)

Na, ez a 3.6 Ghz már joban tetszene:) Durva hogy mit mennek (az árukhoz képest persze) ezek a jószágok. Még melózok, de este meglépem. Köszi a tippet!

(#3502) Chaser válasza NixonHUN (#3501) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Az enyém ennyit tudott prime stabilan 1.35-ön...kis mocsok:D

New world...old thinking...IBM T60;)

(#3503) Viktor77 válasza Chaser (#3502) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Ez jó? :)

Valszeg az enyém is megy ennyit, de én nem szeretnék ennyi feszt adni neki.

Bazinga!

(#3504) Chaser válasza Viktor77 (#3503) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Talán szódával elmegy...mutass valamit, ne csak valszegozz :P Na itt már nem volt prime stabil ;]

(#3505) Viktor77 válasza Chaser (#3504) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

(Na, ezt most hogy írjam le.)

Mivel árulom a procimat, szeretném ha a következő tulajnál is sokáig szolgálna egészségben, így megkímélem az ilyen fesztől.

Bazinga!

(#3506) Chaser válasza Viktor77 (#3505) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

1.35V?:) Ne viccelj már, az simán vállalható..na jó, 20 év helyett csak 19 évig fog működni úgy a cpu:D Ahogy néztem a hsz-eidet te közelében nem voltál 1.35@4440mhz prime stabil értéknek :N

(#3507) Viktor77 válasza Chaser (#3506) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Akkor azt is láthattad, hogy az 1.35-től is elég messze vagyok. Gyakorlatilag alapfesznél vagyok.

Bazinga!

(#3508) Chaser válasza Viktor77 (#3507) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Én ennyit láttam:
"Egyrészt a 4 gigát már 1.3500-ös bios fesszel sem akarja, kék halál windows töltés közben."
Alapfeszen - illetve kicsit alatta - nekem 4G-t ment a kicsi.

(#3509) Viktor77 válasza Chaser (#3508) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Olvasd már végig, könyörgöm. Láthatod, hogy semmihez nem nyúltam, csak a feszhez.

Ha mutatok egy egy 4010MHz-es 1 órás Prime-ot (az én alapfeszemen természetesen), beraksz legelőre?

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#3510) NixonHUN válasza Chaser (#3502) üzenetére

NixonHUN
(kvázi-tag)

:Y Az korrekt. Ha minimális feszemeléssel összejönne egy 3.8-3.9 prime stabil, frankón nem cserélném le (csak később az egész masinát egyszerre).

(#3511) Viktor77 válasza NixonHUN (#3510) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Szerintem nálad csak valami beállítás nem stimmel. Láthatod feljebb, a 3750 még alapfesz alatt is meg van, egy sima aprós procinál is.

Elolvastad, amit Lipi írt?

Bazinga!

(#3512) Chaser válasza Viktor77 (#3509) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Ha 1.2V-os vid-ed van még le is vágatlak:D

NixonHUN: Voltak példányok amik 1.35-ön "csak" 3.5-3.6-ot tudtak vagy kevesebbet, ki kell fogni kategória, teszteld ki:)

(#3513) NixonHUN válasza Chaser (#3512) üzenetére

NixonHUN
(kvázi-tag)

:) Rajta leszek, az tuti. Rászánom az estét, az a screen amit linkeltél eléggé motivál.. :K

[ Szerkesztve ]

(#3514) NixonHUN válasza Viktor77 (#3511) üzenetére

NixonHUN
(kvázi-tag)

Igen, átolvastam. Meg régebben is nézegettem ezt a topicot. Tényleg nem tudom mit nézhetek be, pedig nem vagyok annyira láma a dologhoz. :s (vagy mégis..? :B )

[ Szerkesztve ]

(#3515) Viktor77 válasza Chaser (#3512) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Nincs 1.23-am, csak 1.28-am. 1.23-as VID-es 4 gigát nem fogok tudni mutatni, ezért kérdeztem, hogy az én VID-emen.

Ha alapfeszen megy neki 3.3-at, akkor nincs az az isten, hogy 1.35-ön ne tudjon csak 3.5-öt. 200MHz-hez nem kell 0.7V.

Bár nem tudom, mit számít, hogy 3.6 vagy 3.8. Az enyém most is 3.3-on jár a VID-je alatt.

Sajna, még így is gyenge, ezért keresek nagyobb cache-ű procit.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#3516) Chaser válasza NixonHUN (#3513) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Sejtem:)

Viktor77: Az hogy mennyi a cpu VID az csak egy dolog, ha alacsony VID-es attól lehet tré, ha magas attól is és fordítva, mind2 esetre láttam/láttunk példákat. De tolj egy saját VID-es tesztet. 1.2V alatt 4G-nek igen sokan örültek volna anno ilyen procitól..de még most is, szóval ne vágd be ide hogy a tied is tudna annyit..mert nem tudna :P WR listán ha neveztem volna fej-fej mellett tán a 10. hely lett volna meg vele egy másik taggal ugyanilyen lappal. Lipihez került aztán az enyém, az ő felszerelésével azért a VID-es rész megugrott 250mhz-cel..de hát vagy 3x annyiba kerülő lapja, ramjai meg hűtője volt:)

(#3517) Viktor77 válasza Chaser (#3516) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Ezt mondom ám én is, nem tudom feltűnt-e.

Nem tudok 1.2-es VID alatti 4 gigát mutatni, mert én eleve 1.28-ról indulok. Majdnem 0.1V-ot kéne csökkentenem, amit biztos nem tud a proci.

Viszont a fenti táblázatban az első oszlophoz csak VID van írva, érték nem. Így ha 1.2875-ön mutatok 4010MHz-et, akkor én leszek az első.
De ha az 1.35-ös fesz alapján van a lista (nem tudom, mert mindehol vannak nagyobb értékek a tiednél, talán csak itt nem, gondolom ezért vagy elöl) akkor ezzel próbálkozok.

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#3518) Chaser válasza Viktor77 (#3517) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mutass!:)

szerk: Ha kicsit jobban megnézed az összes kategóriában nálam vannak a legjobb eredmények :P Csak lipinek az utolsó eredményei jobbak..nem csoda, az volt az én procim. Első helyen azért én vagyok mert az összes kategóriában enyém volt az 1. hely és lipit azért nem rakták be elém mert lowcost cuccokkal értem el és enyém volt eredetileg a proci...ennyi:)

[ Szerkesztve ]

(#3519) Viktor77 válasza Chaser (#3518) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Ok, adj egy 1.23-as procit. Ez ilyen egyszerű. Mindenki azt hiszi, hogy a tuning akkora tudomány, pedig közel sem. Belenyúlás kérdése az egész.

Ha adsz egy bármilyen 1.23-as procit, mutatok neked 4 gigát, addig nem tudok.

Felnézel apróra, veszel egy ilyen procit, hopp 3.8 giga (válogatni sem kell), egy 3K-s lapban, egy már-már noname táppal, egy 1K-s hűtővel. Nincs ebben semmi tudományos.
Ha jobb cuccokat veszel, tovább jutsz (más kérdés, hogy egy 5K-s procihoz megéri-e).

[ Szerkesztve ]

Bazinga!

(#3520) Chaser válasza Viktor77 (#3519) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azért nem ilyen egyszerű:) Elég sok pretested procit árultam anno és fogytak is szépen..egy alomból is voltak akkora eltérések hogy öröm volt nézni. Az enyémnek volt egy ikre, az szüzen másik taghoz ment, ráadásul az én lapomat vette meg..közelébe nem ért az enyémnek, pedig VID-ük is megegyezett. Tegyem hozzá full random választottam azt a kettőt 8-10 darabból, nekem mindig azért jött be a tuning mert rohadtul nem érdekelt:D nem költöttem drága cuccokra, sz@rból várat építeni a művészet :)) Tuning után úgyis mind ment vissza alapórajelre alulfeszelve.
Mutass a cpu-d VID-én egy max értéket, ennyi:)

(#3521) Viktor77 válasza Chaser (#3520) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Hol legyen valid VID? Biosban vagy CPU-Z-ben? Ugye ha biosban 1.2875-öt állítok be, az terhelésre már közel sem annyi, ez látszik nálad is.

Bazinga!

(#3522) Chaser válasza Viktor77 (#3521) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Cpuz. Minden tesztnél azt vettük alapul, mert kb minden lap másként droppolt.

(#3523) Viktor77 válasza Chaser (#3522) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Ok. Max jövőhétre megnézem, mert így, hogy mindenki itthon van ünnepek miatt, bajosan jutok megint ahhoz a géphez. :)

Bazinga!

(#3524) Chaser válasza Viktor77 (#3523) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Cheater!:D Most nem tudok aludni :DD
Kár hogy kinőttem a tuningot...húznék a boltba venni egy jó lap+cpu párost:)

(#3525) Chaser válasza Viktor77 (#3523) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Hol vannak már az eredmények? :P

(#3526) NixonHUN válasza Chaser (#3525) üzenetére

NixonHUN
(kvázi-tag)

:D Aljas vagy.. Közben nekifogtam a bios alaposabb turkálásának, és jelenleg 300X11-en megy a proci. Fontolgattam a fesz. emelést, amit javasoltál, de nem vitt rá a lélek.. :B Jó ez így ahogy van, főleg hogy inkább kerestem egy utódot egy e6750 képében. Ezt meg legalább nyugodt lelkiismerettel rakhatom fel a hardveraprora hogy húzva volt, de feszelve nem. Köszi még egyszer a tanácsokat! :R

(#3527) Viktor77 válasza Chaser (#3525) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Itt vagyok.

Hát, 3.9-ig jutottam alapfeszen. A max. frekis tesztet inkább nem csináltam meg, részint lelombozott a "csak" 3.9, másrészt csak nem vitt rá a lélek hogy annyi feszt adjak neki amennyit kéne.

Bazinga!

(#3528) atesss válasza Chaser (#3500) üzenetére

atesss
(őstag)

Üdv !
Több helyre is gondolkozok Core 2-es konfig összeállításán (apámnak; illetve esetleg egy videómegfigyelő + vezérlő rendszernek egy barátom projektjéhez - csak ide kicsit drágállják a Core 2 alapú gépet), van egy E6300-am is most, meg a jó öreg E3400 is.

De alaplapban hiányt szenvedek, kéne valami olcsó, keveset fogyasztó darab.
Gigabyte lapoknál régen beszéltünk róla, hogy jó pár tud olyat, amivel Windows alól lehet állítani FSB-t, feszültséget , stb. --> vagyis pár alapabb tuning beállítást.
És mindezt úgy hogy "Real-Time", vagyis hogy nem kell újraindítani a gépet, rögtön átáll Windows alatt.
Pontosan hogy hívják ezt, és melyik alaplapok tudják ?

A videómegfigyelő rendszernél még nincs letisztulva hogy pontosan mire is kell, de előfordulhat hogy 3 vagy 4 monitort kell kezelni.
Így olyan alaplap kéne, amin két darab PCI-E foglalat van, amibe VGA tehető.
Ugyan nem játékra kellene, de azért az 1x-es PCI-E-nél többre gondoltam, második 16x híján egy 4x-re.
Ami emellett még mATX méretű is legyen + lehetőleg Gigabyte, így összesen két szóba jöhető maradt:
GA-G33M-S2 [link]
GA-G33M-DS2R [link]
Van ezekről tapasztalata itt valakinek ?
Illetve azt sem tudom, hogy ezek tudják-e azt a fent említett Windows alóli tuningot ?

(#3529) atesss válasza atesss (#3528) üzenetére

atesss
(őstag)

Közben gondolkodom g31m-es2l -n is, ami neked volt annó.
Mivel ezt lehet is kapni aprón, a G33-asok nem nagyon vannak.
Neked pontosan melyik HW revízió volt belőle, amivel ezeket a nem gyenge tuningeredményeket elérted ?

(#3530) Chaser válasza atesss (#3528) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

EasyTune6 a sw neve, amelyik lapnál van a leírásban GB oldalán mindig feltüntetik. Szinte minden GB lapon van, g31m-es2l lapon is.
Nem tudom mennyi ram kell, talán érdemesebb a ddr3-as változatát venni, típusnevet hirtelen nem tudok de úgyis megtalálod. Ugyanaz a chip meg kb minden csak ddr3 dimmekkel.
2 pciex_x lapokkal nincs tapasztalatom, nekem anno a GB amd lapban ment az igp meg ment külső nv vagy ati vga is egyszerre...hogy hogy azt nem tudom de mentek. Meg esetleg megoldás lehet olyan monitor is, ami tud egyszerre több kimenetet kezelni. Persze ha nem állandóan akarjátok nézni az adott kimenetek képét. Nekem 3 forrást tud kezelni a VS monitorom, gombnyomásra vált a kimenetek közt. Csak egy 5let:)
Igazából nagyon idejétmúlt a dolog, ha van elfekvőben valami c2d procig akkor megérheti. S1155 lapok nagyon olcsók, cerka g530 is és az nagyon erős, kb e8200 szint..fogyasztása meg minimális. De apróban G840/850-ek is szoktak lenni 10-12k-ért, azok meg verik az E8400-et is, utóbbi biztos.

(#3531) atesss válasza Chaser (#3530) üzenetére

atesss
(őstag)

A g31m-es2l nem tudod milyen HW revizió volt neked ?
Mert aprón árulnak egyet 7500-ért (bár már alkudozok...), és rákérdeznék neki milyen is van.
Csak nem tudom pontosan milyen különbséget is jelent ez, miben mások a Reviziók.
Megnézem a GB oldalán, de hátha neked is van tapasztalatod.

A g31m-es2l -nél [link] már az Overview -nél is írják, a Spec-nél pedig a "Unique Features" alatt:
7.Support for EasyTune
A G33M-DS2R -nél csak a Spec-nél írják:
4. Supports EasyTune5

A manualt megnézve a G33M-DS2R-nál EasyTune 5-öt mutatnak be, a G31M-ES2L-nél pedig a 6-ost.
De előfordulhat, hogy a G33M-DS2R is tudja kezelni az újabb EasyTune-t ?

G31-ből és G33-ból nincs olyan a Gigabyte-nál, ami DDR3-as lenne.
Alapvetően nem nagyon lesz használva olyanra, ahol 2GB-nál több kellene.
Úgy meg azt a kb. +3e-t még ki lehet bírni.
Na meg van egy Asus P5KC-n, abba DDR3 (is) megy.

Kivétel lehet a VT-d támogatás esetén, oda már kellhetne a 4GB (ha a host és a guest is Windows) : [link], de ezek a GB lapok úgysem tudják ezt.
De körbenézek majd, hogy esetleg nincs-e olyan Gigabyte lap, ami tudja (Q35, X38, X48, Q45 chipsettel lehetséges csak) , mert abban valoszeg lehetne tuningolni is, míg az Intel lapoknál ez kizárt...
Ehhez sajnos egy E8xxx-et kell vennem (pontosabban E8300-tól felfele, mert az E8200 nem tudja).
Nem kicsit drága, kb. 16e-től megy aprón.
De lehet csak kipróbálom a dolgot, aztán eladom.
De azok az i7-ek meg amik utána tudják a VT-d-t, úgy még egy nagyságrenddel drágábbak...
+ Lap is kell hozzá, és az sem olcsó mulatság.

ha van elfekvőben valami c2d procig akkor megérheti.
Van egy E3400-am, amire annó azt mondtátok, hogy nem rossz darab: [link] [link]
Azóta nem próbálkoztam vele komolyabban, alapon futott nagyrészt a P5KC-ben.
De most apámnak kellene összeraknom egy gépet, és van egy felesleges E6300-am.
Bár arra akár jó lehetne az Intel DQ35MP is, ha már kipróbáltam vele ezt a VT-d-t (és eladtam az E8400-at).

nekem anno a GB amd lapban ment az igp meg ment külső nv vagy ati vga is egyszerre...
Sajnos most olyat olvastam a G33-ről vagy G31-ról, hogy ha van a PCI-E 16x-ben VGA, akkor automatikusan letiltja az integráltat. :O

Meg esetleg megoldás lehet olyan monitor is, ami tud egyszerre több kimenetet kezelni.
Persze, az ötlet jó, de valószínűleg kelleni fog egyszerre nézni.

[ Szerkesztve ]

(#3532) Viktor77 válasza atesss (#3531) üzenetére

Viktor77
(MODERÁTOR)

Bármelyik ET-t ráteheted bármelyik lapra, max. pár funkciója nem lesz használható. Vagy a progi vagy a lap miatt.
Én is rápróbáltam vagy 3-4-t az ES2L-emre, nekem az ET 5 Pro vált be.

A G31 nem tud DDR3-at, ez G33-tól érhető el, viszont az ilyen lapok nagyon ritkák. A G41 viszont elég populáris, újonnan például nem is kapható más 775-ös lap.

Bazinga!

(#3533) Chaser válasza atesss (#3531) üzenetére

Chaser
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Azt már nem tudom, rég volt:)
Jah g41-ből van ddr3, sógornak volt is, de azt nem nyüstöltem. Viszont én már mindenképp azt vennék ha c2d lap kellene a ram miatt.

Viktor77: Most látom nyomtad a tuningot...na csak nem értél utol :P

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.