- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #7208 üzenetére
Igen, arról láttam teszteket, hogyha régi procikra felkerül a patch, akkor bizony lassulás a vége, és azt javasolták, hogy érdemesebb lehet kikapcsolni.
Nálam igaz nincs sok-sok mag (6C12T), de ahogy látom egyenletesen pakolgatja, hogyha csak netezek. Ez 10th gen, szóval már patchelt.Persze, értem, feláldozol pár magot ahol nem annyira a több szálúság hanem a magasabb magórajel kell (pl játékok). Szerintem már 8 magnál is érdemes lehet kikapcsolni a HT-t mivel a legtöbb játék (hála a régi sok éven át tartó még az I7-be is 4C8T maximumot pakoló rendszernek) jó ha 8 szálat kihasznál, de páréves játékoknál (amiket még érdemes Haswell alapon játszani) ott szerintem 8+ mag/szál felett nemigazán hoz már.
2003 márciusa elején már volt szerencsém élőben HT-s rendszert próbálgatni (3.06GHZ-es P4 HT-val az első desktop CPU), az első saját HT-s rendszerig 2004 végéig kellett várnom (akkor egy Northwood prociban kapcsoltam be átalakítóval nem hivatalosan utólag a HT-t a CPU eredetileg nem támogatta). HT-s rendszerem pedig folyamatosan van 2014 januárja óta
A HT kicsit olyasmi (ahogy mondod inkább fél mag) mint annak idején a Bulldozeres AMD prociknak a moduljai voltak, hogy a modul olyan 1,4 magot ért, de a "magok" egyedül semmiképp sem voltak teljesértékűek, inkább csak kettő együtt, az úgy még többet is ért, ahogy írtam. Akkoriban sokan felültek a 4-5GHZ-es "4-6-8 magos" rendszerek ígéretének, aztán gyakorlatban 2-3-4 magos rendszereket kaptak brutál fogyasztással és nagyon gyenge IPC-vel.
Amúgy nekem az az érdekesség, hogy a mostani rendszeremben már többször is megpróbáltam kíváncsiságból kikapcsolni a HT-t de olyan mintha nem engedné a rendszer. Ki tudom kapcsolni Biosban, majd save and exit után visszadob a biosba boot helyett. És addig nem enged el, amíg a HT-t vissza nem kapcsolom.
Turbot engedi kikapcsolni, procimagok lekapcsolását még nem próbáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós! Ryzen 3 3200G processzor
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7700 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest