Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
nem tudom mennyire ismert probléma, már két gépen is találkoztam vele, hogy nem ment a turbo maximum órajelen. Nem sok infót találtam róla a neten. Leírom a tapasztalataim, hátha valakinek hasznos lehet még.
Gigabyte UD4 és Gaming 5 lapokon legújabb BIOS-szal, 1650 v3, 1660 v4, ha jól emlékszem az 5820-as sem ment maxon. Teljesen mindegy mit állítottam be, coreonként, TDP, Amper maxokat, semmi.
Végül a megoldás az lett hogy BIOS-ban ki kell kapcsolni teljesen a turbo-t.
Mint kiderült, akkoriban éppen egy nagy átállás volt turbóban a legacy és normál mód között. És a régebbi X99 lapok még a legacyt tolják.
Az első Win10 verziókhoz még turbo driver is készült az Inteltől - franc se emlékezett erre. Ennek a telepítésére persze már semmi szükség, az újabb OS-ek tartalmazzák.
Mindenesetre a BIOS féle turbót ki kellett kapcsolnom teljesen, hogy beröffenjen az aktuális driverrel.
Nyilván azoknak érdekes akik nem élnek az allcoreturbohack-el , de szeretnék a maxot kihozni
Új hozzászólás Aktív témák
- Notebook hibák
- Autós topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Nincs kill switch az NVIDIA chipekben
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- További aktív témák...
- Apple MacBook Air 13 2017 A1466 512Gb SSD / i7 / 8GB RAM / 12 hó jótállás
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest