- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Apple MacBook
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- Megjött a Razer DeathAdder egerek legfrissebb nemzedéke
- Majdnem mindenki a TSMC 2 nm-es node-jára vágyik, de van egy nagy probléma vele
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Hővezető paszták
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok,
nem tudom mennyire ismert probléma, már két gépen is találkoztam vele, hogy nem ment a turbo maximum órajelen. Nem sok infót találtam róla a neten. Leírom a tapasztalataim, hátha valakinek hasznos lehet még.
Gigabyte UD4 és Gaming 5 lapokon legújabb BIOS-szal, 1650 v3, 1660 v4, ha jól emlékszem az 5820-as sem ment maxon. Teljesen mindegy mit állítottam be, coreonként, TDP, Amper maxokat, semmi.
Végül a megoldás az lett hogy BIOS-ban ki kell kapcsolni teljesen a turbo-t.
Mint kiderült, akkoriban éppen egy nagy átállás volt turbóban a legacy és normál mód között. És a régebbi X99 lapok még a legacyt tolják.
Az első Win10 verziókhoz még turbo driver is készült az Inteltől - franc se emlékezett erre. Ennek a telepítésére persze már semmi szükség, az újabb OS-ek tartalmazzák.
Mindenesetre a BIOS féle turbót ki kellett kapcsolnom teljesen, hogy beröffenjen az aktuális driverrel.
Nyilván azoknak érdekes akik nem élnek az allcoreturbohack-el , de szeretnék a maxot kihozni
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Apple MacBook
- Fűnyíró topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest