Új hozzászólás Aktív témák
-
carl18
addikt
válasz
s.bala31 #2093 üzenetére
Persze igen sejteni lehetett hogy valami van a tarsolyukba, annyit tudok biztosan a Sapphire Rapids lesz egy nagy dúr fejlesztés és 7 nanométeren dobják piacra. Ez lehet Véget Vett a Core i7 szériának és új elnevezést is kapunk. Ha az ice Lake ennyit lépne erről IPC-ban az elég brutális volna, De hiába dobják ezt piacra mainstream fronton még a Comet lake, utána Rocket Lake 2020/21 eddigi tervek alapján. És ezek után jöhet a 10 nanométer ice lake.
Bár ilyen IPC mellet elég volna csak 4 ghz-en járatni a magokat és már is piacvezetők lennének, a következő években megint elég volna csak órajelet emelgetni mint a Skylake esetében.
Mindig 200 mhz és így kihúzzák 2-3-4 évig is.
-
carl18
addikt
válasz
s.bala31 #1993 üzenetére
Mint ha alaptalan lenne az állításom, bírom mikor érveket és valós dolgokat hozok fel és még én vagyok a hülye.
Jövőre is 14 nanométer ++++ de ha annyira biztos vagy az állításodba fogadhatunk is pénzbe
Én csak leírtam hogy látom a dolgot, és kétlem hogy ennyi év fejlesztés után 2 évet használnák a 10 nanométert. Bár ez attól is függ mekkora lesz a verseny, minden megtörténhet.
Nyilván ha te is dolgozol valamin 5-6 évet akkor nem 2 évig szeretnéd forgalomba helyezni.
Meg kell térülnie a beruházásnak különben értelmetlen volt kifejleszteni, így működik a világ. És ezt nem csak én látom így hanem az intel is. Csak mert az intel Roadmap azt írja nem kell ezt szent írásnak venni csak mert a cég jósolta. -
arn
félisten
válasz
s.bala31 #1940 üzenetére
Nem felesleges, csak ha a jatek a prioritas, ez nem latszik, max szelsoseges helyzetben. Akinek pl van egy hatmagos procija, alkalmazasokban kapna vmit, jatekokban semmit - csak akkor megfelmerul a kerdes, hogy miert erte meg neki valtani? Nagyon vissza kell menni arban, hogy tenylegesen a proci legyen a limitalo tenyezo.
Ha meg nem jatekrol beszelunk, van eleg sok alternativa. De mindenki eldonti mit akar. Ha vkinek az a fontos, hogy a leggyorsabb jatekosprocit akarja, minden mas masodlagos, ugyis megveszi.
-
carl18
addikt
válasz
s.bala31 #1937 üzenetére
Aki egy 9900K-ra beruház nyilván nem 2 évre tervez vele az emberke, már ha van egy kis sütni valója.
Még van olyan emberke aki a 2011-ban megvásárolt I7-2600/2600K használja mai napig. Még ezeket se muszáj cserélni feltétlen. Mai napig szépen teljesítenek, ha egy ilyen régi processzor mai napig ennyire jól teljesít. Akkor egy 9700K/9900K is jó sok évig fog szolgálatba lenni, főleg ha kap tunningot is. -
Crytek
nagyúr
válasz
s.bala31 #1930 üzenetére
Részben igaz...de aki meg only 4kban gondolkodik annak nem kell 220ezres cput venni... Sok teszt előtt le a kalappal de komolyan..i5 6600k-t és is i5 7600-ast is beletettek sokba és 4K-ban elég röhejes a kép
Amiről mindig is beszéltem...de örülök ,hogy 345ezre teszt megerősített + máig nem értem amit tény ott van 675 ezer oldal lehozza hogy nem fogják fel az emberek
-
carl18
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OpenWRT topic
- Milyen autót vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- SSD kibeszélő
- Meghúzza a nadrágszíjat a gyártóüzemeiben az Intel
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- DUNE médialejátszók topicja
- Sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Intel Core I5 14600K Processzor!
- Intel Core Ultra 7 265 /// Bontatlan, Teljesen Új // Üzletből, Számlával és Garanciával
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 5700X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest