- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
i7-6700 / i7-6700k
Erre a kettő szükitettem végül a választásom.
A jövőben szeretnék mini-itxre váltani, a procit közepes mértékben fogom csak húzni ha majd beszerzem a megfelelő léghütést hozzá.
Fogyasztás tekintetében a 6700-as lenne a választásom, viszont a tuning potenciál nagyobb a 6700k-ba, viszont a 6700-ast is fogom tudni valamennyire húzni (z170-es asrock lapom van).
Érdekelne a véleményetek! -
ÁdiBá
veterán
válasz
hackeeeee #12498 üzenetére
Biztosan nem LinX illetve Prime95 és IBT tesztelték őket, hanem beállítottak egy 5 Ghz viszonylag normális feszültségek közé, és funkcionált a rendszer, ennyi.
Biztos vagyok benne hogy a fent felsorolt programokhoz, delidelni kell azt is.
Az más kérdés, hogy lehet 7/24 is stabil maradna a rendszer, vagy csak ideig óráig bírja.(#12500) flyercreator 6700K egyértelműen, 1,285V könnyedén viszi nálam a 4,5 GHz és úgy még nem is forr fel.
-
hackeeeee
Jómunkásember
Noh, kint a PH-s teszt is a 270-es lapokról 7700k_val. 1.4V @5GHz. Végülis, nem rossz.
Nekem 1.35V felett már elkezd forrni a Skylake. Persze még elviselhető, de ha olyan környezetben van, ami eszi a cpu-t akkor azért az SA alatt is elkúszik ~90 fokig.
Ehhez képest ~1,27V-n ~70-72 fok körül megáll IBT közben.
Jah látom ákoska is bedobta már.
Hát, innentől majd az itthoni árazás lesz a mérvadó. Meglátjuk majd.
-
Laraxior
titán
válasz
#35434496 #12495 üzenetére
Azt tudom, hogy ki az arc, csak a bizbaszát nem találtam.
De 40-50EUR-t nem adok egy ilyen motyóért.
Mondjuk egyelőre nem gondolkodom rajta. 3 év garis, dobozos 7700K-m lesz/van. (Most nézem, már 27-et eladott a csávó, de most dobott rá pár EUR-t pluszba...megy a bolt rendesen..) -
Laraxior
titán
válasz
akoska07 #12490 üzenetére
Ha ez a lapka is olyan vékony mint a 6700K akkor nem hiszem, hogy neki fogok állni delidelni. A 4770K-t még megcsináltam, de itt azért nagyobb a rizikó faktor.
Mondjuk pengés megoldásnál nem sok hiba léphet fel.
F*szkivan, most értem haza melóból, már nincs is kedvem aludni se, pedig olyan 10ig akartam...
annyira várom az új CPUt -
válasz
cyberkind #12484 üzenetére
A 2600K óta keresek 5.0-5.2GHz 24/7 procit.
Úgy érzem most meg lesz.
Ahogy mondod is,nagy fejlődések nincsenek és nem is nagyon lesznek óriás lépések a köv generációkkal sem.
Így egy jó fajta 7700K nagyon sokáig elég lesz.
2. gépnek nekem tökéletes lesz a Rift alá.MSI Gaming 7-ről nem látni semmit még ...Z270 Gaming M7 and Z270 Tomahwak
#12487 Laraxior :
Olyat már sokat láttam.
5.2GHz kell. -
törölt tag
Srácok, kompromisszumot mindenfelekeppen kell kotnom ha ebbol a videobol indulok ki.[link]
I7-6700k + gtx 1080.Inkabb akkor ugy allok a dolgokhoz, h megis mekkora komromisszum kulonbseg van egy i5-6600, egy i5-6600k (4.4ghz oc), illetve egy i7-6700 kozott.
Ár/teljesitmeny aranyban melyik eri meg jobban?
I5-6600(box) - 55k
I5-6600k (huto nelkul, 2 ev garival) - 60k
I7-6700 (oem, 1 ev gari) - 76kOke azt mondjatok, h i7 erosebb es nem lesz gond meg par evig.. a valosag meg az h mar most vannak korlatok (amit hallkan megjegyzek nem zavar), nem vagyok sznob csak tudni akarom, hogy kepes vagyok-e az i5-6600al 60fpst kipreselni stabilan drop nelkul a gta5bol. Mert a tesztekben mindig very higg meg ultra beallitasokat mutatnak.
Hozzateszem, higy az i3ambol sehogy sem tudtam kipreselni a STABIL 60at, legallabbis elvezheto beallitasok mellet.. ugyanis amikor a varosban autoztam es kergettek a zsaruk mindig beesett 40-50fps koze. -
Zsohi
őstag
A tesztek olvasása közepette belefutottam egy ilyenbe: [link]
Kérdéses mi igaz belőle... Ha nem is igaz, még akkor is érdekesebb mint a Kaby Lake
-
cyberkind
félisten
válasz
akoska07 #12480 üzenetére
Csak úgy kavarja, gyakorlatilag akinek 3770K-ja annak annyira nincs értelme váltani, hogy az hihetetlen, én is nézem a teszteket és alig jobb mint a 4790K, tiszta innováció évről évre, csak meg ne szakadjanak.
De majd talán 18-tól ha jönnek a 6 magosok vagy valami jobb mert tényleg olyan jó az Amd.
-
ASUS STRIX Z270F GAMING LGA1151 Motherboard Review
Gigabyte AORUS Z270X-Gaming 9 LGA1151 Motherboard Review
Gigabyte AORUS Z270X-Gaming 7 LGA1151 Motherboard Review
MSI Z270 GAMING PRO CARBON LGA1151 Motherboard Review
ASUS Maximus IX Hero LGA1151 Motherboard Review
Gigabyte Z270X-Ultra Gaming LGA1151 Motherboard Review
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Modst3R #12474 üzenetére
6-8 BIOS aztán kiderül
Egyébként Keldor teljesen jól összefoglalta a lényeget, azaz telj. mindegy mit veszel kb. minőségben, szolgáltatásban ált. 50k körül van vége az értelmesen elkölthető összegnek. Utána apróbb finomságok, amik a max Hero-val véget is érnek. Felette az értelmetlen extrák, optikai elemeket fizeted, még föntebb az LN2-t. -
keIdor
titán
válasz
Modst3R #12474 üzenetére
Ahogy nézem a Ranger helyett van a két Strix, különbség az, hogy az egyik WiFi-s és USB3.1-et kapott a 24 pin alá, Gene helyett is Strix van. Utána jönnek a Maximusok: Hero, majd Code, Formula ezek teljesen megegyeznek csak más a világítás, illetve az IO shield. Majd Extreme és Apex. Meg a sok sima Asus.
Fun Fact: ugyanaz a CPU 5.1GHz stresstest stabil volt 1.375V-on, ram 4000MHz, uncore 4200MHz.
77-78°C load temp mellett.
Code vitte, Formula vitte, két Strix vitte, Gigabyte Gaming 7 vitte, MSI whatever féle verzió is vitte, meg se tudom már jegyezni ezt a sok nevet. (Forrás: OC3D YouTube)
Szóval ugyanazt tudja az összes, ha 24/7 a cél. Kinézet alapján válassz, meg ár alapján. (Drága mind)Szerk.: ja meg elég komoly bios bugok vannak még.
-
Modst3R
senior tag
válasz
#Morcosmedve #12472 üzenetére
És Hero lesz a best buy ismét?
-
Laraxior
titán
válasz
keIdor #12470 üzenetére
Z170-nél azért mondjuk nekem szükséges volt a kinézet mellé a két M2-es slot megléte is az alaplapon, a Kraiton ugye nem volt,a színe miatt szerettem volna, de a Z270-esen már van.
De ha összedobjuk az összes gyártó alaplapjait 1151-es foglalattal, hát szerintem 100 felett vagyunk.
Ennyi azért tényleg túlzás.
Lényegi változás nem nagyon van, oké kaptunk pluszba 4 PCI-E sávot. Minek is? Slihez kevés... máshoz meg elég az eddigi is -
keIdor
titán
Van még két Strix lap is, TUF lap is, meg a simák, abból vagy 10 féle és persze az 5-6 féle Maximus IX.
Nekem az volna a kérdésem, hogy tényleg kell-e ennyi féle. Már a Z170-nél is kinézet alapján választottam lapot, ugyanazt tudja mindegyik. Most még több jött és ez csak egy gyártó...
-
Laraxior
titán
válasz
#Morcosmedve #12467 üzenetére
Hát... 24/7-re felesleges. De azert jol neznek ki
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #12457 üzenetére
Jókérdés.
Nekem tetszik a Hero IX is.
Az apex tényleg a profiknak született.. Bár kíváncsi lennék, hogy ezek után mivel lesz több ténylegesen, mint a Hero, mert muszáj többnek lennie. Ugye a Hero-ban is volt már Ln2 mód, gondolom ezeknél ez már default lesz.
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #12458 üzenetére
Inkább 2db DDR4 lesz az, a harmadik az valami más. Rossz minőségű a kép, mintha DIMM2 lenne odaírva a harmadikhoz, de nem tudom mit takar, de az nem DDR4 foglalat.
Szerintem ez egy benchmark lap, láttunk már ilyet. Max LN2 órajelekre van kitalálva, meg a 4db PCI-E slot is szerintem azért van ismét jelen az Extreme-en. 3DMark még használ 4GPU-t Pascalnál, más már nem.
jones965: Jól gondoltam, benchmark lap.
(#12457) #Morcosmedve: Meg is lett válaszolva, az LN2 réteg a célcsoport.
-
jones965
Modder
válasz
Laraxior #12458 üzenetére
2 slot DDR4, a 3. pedig DDR3, ami a speciális BIOS és túlhajtás miatt került rá. A leírás szerint bizonyos esetekben a memória túlhajtásból eredő problémák miatti újraindítást szolgálja bios szintig.
+ 5 Ghz memória órajel és + 7300Mhz cpu.
#12457) #Morcosmedve: most komolyan, ez még kérdés a mai világban?
-
lavorka
aktív tag
-
válasz
lavorka #12446 üzenetére
"Compared to its immediate predecessor, however, it's safe to conclude that it is a disappointment. The chip isn't noticeable faster than the Core i7-6700K in any of our tests, which are focused on actual game performance - not complex CPU calculations."
Talán kap egy esélyt most az AMD.
-
keIdor
titán
válasz
#Morcosmedve #12451 üzenetére
Ez így van, én is csak a kinézet miatt vettem M8F-et.
-
=HG=
addikt
válasz
#Morcosmedve #12449 üzenetére
Ez érdekes...Pedig nálam aztán nem sok köze volt egymáshoz a két platformnak..
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Laraxior #12448 üzenetére
Nem nagyon tartják az NDA-t az utóbbi időben. Gyak. nincs különbség (iGPU az maximum hordozható eszközökben érdekes), illetve a lusta emberek OC-ja rajta van...de az a baj, hogy ettől még szétfeszeli, sőt biztosan sok kezdő felhasználónak nem megy huzamosabb ideig 4,5-öt.
(#12450) Keldor papa: Határeset
de maradjon. Témába: rókabőr és szolgáltatások feleslegesen sokba kerülése jellemzi a lapot. M6F-ig volt értelme.
(#12452) =HG=: Ez van...
(#12453) Keldor papa: Igen, de ugye ezért lehet részben eladni, meet rátesznek egy cover-t, közben pl. én a Hero8-ról le is szedtem, szebb is és jobban átjárja a levegő.
-
keIdor
titán
Ez is kicsit ide tartozik:
-
#Morcosmedve
veterán
-
Laraxior
titán
Nem 7-én oldják fel az NDA-t?
csak mert jól megugrottak a tesztek...
Holnap jövök én is -
keIdor
titán
-
lavorka
aktív tag
-
Raymond
titán
Intel Core i7-7700K Kaby Lake review
"The Intel Core i7-7700K is what happens when a chip company stops trying. The i7-7700K is the first desktop Intel chip in brave new post-"tick-tock" world—which means that instead of major improvements to architecture, process, and instructions per clock (IPC), we get slightly higher clock speeds and a way to decode DRM-laden 4K streaming video. Huzzah."
Hat, van benne valami...
-
=HG=
addikt
válasz
#Morcosmedve #12439 üzenetére
Mert nem win 10-et használtok... Én AMD FX gépből tettem át i5 mellé ssd-n a rendszert.. Az első indításnál egy kicsit eljátszott magában, utána simán felállt a rendszer...
-
Laraxior
titán
válasz
#Morcosmedve #12439 üzenetére
Jelenleg elindult, feltelepítettem mindent, de egy Win reinstall majd muszáj lesz úgyis, tekintve nem csak CPU csere volt, hanem egész chipset.
Borzasztóan csalódott vagyok
Alpári leszek, de ez mi a faszom? A VGA az fehéren világít. Meg elvileg az alaplap is. Annak ez a fehér, ami látszódik az a zöldes takony.
Az a jó, hogyha a szoftverben ilyen színt állítok, akkor is csak egy árnyalattal változik
65ezerért ilyet? -
#Morcosmedve
veterán
válasz
-FLY-> #12434 üzenetére
"Plusz meg tudod csinálni a telepítéseket, stb, hogy ha megérkezik csak bele kelljen dobni, azt rakettó"
Ez így nem biztos, hogy működni fog. Sajnos nem egyszer fordult elő, hogy proci csere után nem ismerte fel a Win, illetve szerintem nem is egészséges ilyen fő komponens csere mellett régi telepítést erőltetni.
-
törölt tag
válasz
customer114 #12427 üzenetére
Várnék én... azaz nem! mert nincs mivel
Most adtam el az i3-asomat.
-
Laraxior
titán
válasz
-FLY-> #12434 üzenetére
Szerintem se, ezert beindultunk a Celeronnal
Sikerült pengével ugy kibontani, hogy vissza lehet zárni anélkül h nyoma maradna
Szerk.: F8 bios. (2016.08.26)(#12433) Szinyák: Szep is lenne 4770K-rol update egy Celeronra
7700K. Csak a bios frissites miatt vettem bele a Celeront.
-
Laraxior
titán
válasz
-FLY-> #12431 üzenetére
Gondolkodtam is, hogy a kis Celeron processzor ott legyen-e a foton
De hozzá tartozik a sztorihoz.
Végeztem a beszerelessel, kivéve a CPU.
Most azon agyalok, h kibonsam-e a CPUt vagy se.
Ugyanis az alaplap rev1.0, tehát nem is az 1.1 aminek talán lett volna esélye felismerni a 7700K-t.
Tehát valószínűleg beleteszem a Celeront es megejtem a Bios updatet.
Lehet, hogy éppen meg is tartom. Tartaleknak jo lesz, vagy kulcstartónak -
-
Tomdriver
őstag
válasz
customer114 #12427 üzenetére
A megjelenését követően nem kell azért várni nagy áresést, lásd a 4790K is 110K körül mozog mostanság, én 80K-ért vettem fénykorában.
Mondjuk akkor hogy állt az exchange rate az passz..
-
törölt tag
válasz
antihero0112 #12423 üzenetére
Hát igen...
Akkor az alábbi termékek közül ár/teljesitmény szempontbol melyik érné meg?I5-6400 40k-ért
3.4ghzre felhúzvaI5-6600k 60k-ért
I7-6700 70k-ert
-
antihero0112
tag
válasz
#34576640 #12419 üzenetére
Ha fentebb jól olvastam akkor Z-s lapod van , ráadásul Asrock, amivel megy a BLCK tuning elméletben, tehát tudod valameddig húzni a 6700-at is, 6700 véleményem szerint bőven elég mindenhova. Inkább az a kérdés hogy kell-e a 8 szál. Bár én már ma nem vennék i5-öt, a GTA miatt pl. De 3 hete beüzemeltem egy 2500K-t, és csak Battlefrontoztam vele, 6700K-m még nem volt felhúzva,de kb. fele FPS-t hozott az i5 , mint az i7.
-
válasz
#34576640 #12419 üzenetére
Sok játékban gyorsabb a 6600k húzva, viszont a sima 6700-as is húzható sok lapban! Nagyon nehéz térdre kényszeríteni a 6600k-t, kevés játék képes rá jelenleg; csak ha a te kedvenc játékod mondjuk éppen ilyen, akkor inkább veszel 6700-at.
Én a jövendő Star Citizen szempontjából nézem a dolgot leginkább, és oda kelleni fog a 8 szál.
-
törölt tag
A deoppolasra visszaterve.
Az i3 kegyetlenul droppolt. Boxos hutovel meg nem igazan rangattam +nem is nagyon ertek hozza XD. -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #12416 üzenetére
Akkor lehet h boxos 6700as lesz.
Árban ugyanott van a box 6700 mint egy premium hutos 6600k.A kovetkezo lenne a kerdesem.
Van barminemu hatranya az i7nek az 5tel szemben?
Konkretan a 6700nak a 6600kval szemben?Hogy értsétek, hogy mért kérdezem:
http://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i7-6700-vs-Intel-Core-i5-6600K/3515vs3503Most oke lehet azert rosszabb gamingre az i7 mert nincs huzva..
-
válasz
Szinyák #12415 üzenetére
Nagyon függ az adott játéktól! Az i5-ökkel ráadásul sokkal jobban be tud zuhanni az fps, mint az i7-ekkel, utóbbiak sokkal stabilabban tartják a fps-t szinten, illetve sokkal magasabb minimum fps-eket produkálnak, pl.:
Másik topikból, igaz, csak egy i5 3570k:
De itt egy elfogyó 6600k is:Szóval nagyon játéktól függ, hogy elég -e egy i5.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#34576640 #12409 üzenetére
Igen, aztán megfelelő Z170-es lapban még tuningolható is.
Itt a fórum berkeiből is nem egy emberke váltott 6600k-ról 6700-ra, aztán non-K OC-val használja, persze, már nem a BOX hűtővel, de alapon még azzal is elvan, manuál beállított/kitesztelt feszültséggel, mert gyárilag nagyon túlfeszelnek az alaplapok mindent. -
Gtaati
őstag
válasz
#34576640 #12411 üzenetére
Helló!
Itt aprón többen árultak új dobozos OEM 6700-at 70 körül vagy még olcsóbban is. Nekem is ilyen van és Z170-es lapban simán húzható mint egy 6700K. Én fix 4Ghz-en használom mert kb mindenre elég, de szépen viszi a 4500Mhz-t is 1,3v-al. Szóval én is a 6700-at ajánlanám!
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#34576640 #12411 üzenetére
6600K nagy eséllyel tudod húzni, akkor ugyan ott lesz mint az alap 6700 (HT ON) Cpu, viszont a játékok túlnyomó része inkább a magas órajelet részesíti előnyben mint a HT, ez miatt mérlegelned kell.
Online játékokban előfordulhat hogy a HT hozni fog pár százalékot, de ugyan ott leszel egy húzott 6600K procival is, viszont ott előfordul, hogy lesznek olyan programok amik többre értékelik a magasabb órajelet.Amit fontos még tudni, a tuning nem garancia, az is lehet hogy 4200 megy csak a cpu és ennyi, akkor meg jobban jártál volna egy 6700 al.
Én személy szerint a 6700 javaslom.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #12408 üzenetére
Árban nincs túl sok különbség egy minőségi hűtös 6600k es egy boxos 6700 között
-
törölt tag
Illetve még azon gondolkodtam, hogy egy sima i5-6600ast veszek szintén minöségi hűtővel.
Rendesen kb 4ghz-ig felhúzva tartom.I5-6600 OC to 4.0ghz / i7-6700 (box)
Jelenleg egy i3-6100as cpum volt de azt nem is húztam.
-
törölt tag
Egyszeruen nem tudok donteni.
I5-6600(box) / i5-6600k (+15k minőségi hűtő) / i7-6700 (box)
Videokarim: GTX 980 strixMennyire használják ki a játékok a Hypertreadinget?
Egy jól felhúzott 6600k vagy egy alapórajelű 6700-as droppol kevesebbet?A minimális fogyasztásbeli különbség nem érdekel...
Amikkel szoktam jatszani
- GTA 5
- Rust
- Forest
- Fifa 17
- Tom Clancy Rainbow six
- far cry primalAmikke szeretnek
- osiris new dawn
- astronaut
- resident evil 7
- outlast 2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Proxmox VE
- Kikapcsolhatja az AirDropot az Apple az EU-ban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Thinkpad P16s notebookot vennék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest