Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsohi
őstag
válasz
#Morcosmedve #10997 üzenetére
Jesszusom, bár ne láttam volna ezt a táblázatot, alulról a top 10-be férne a procim.
-
#Morcosmedve
veterán
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #10997 üzenetére
Egyszer ennek már neki kéne "menni", de nem visz rá a lélek.
-
pergabb
senior tag
Van vkinek ötlete miért megy a turbo boost folyamatosan i6700 esetén?
Alapon 4ghz folyamatosan, elindítok vmit ami használ több magot akkor esik csak le.
Normál helyzetben 3.4-en kellene ketyegnie és akkor felmászni, ha történik is vmi.
Semmit sem állítottam el.. -
sakal83
addikt
H110-es lap mennyire lenne gáz hozzá?
-
sakal83
addikt
válasz
Vincsó #10986 üzenetére
köszönöm mindenkinek
végül 6700 lesz/lett
egy kollega pont 6600k-ról váltott, és a tuningolt 6600-hoz képest egy két játékban van csak nagyon kicsi lemaradása, a többiben alapon veri az OC 6600k-t.
Valószínű megveszem a létező legolcsóbb lapot hozzá, mert eléggé smucig vagyok
. 3 évnél meg lapcsere, de legkésőbb foglalatkivonásnál tartalékba
nehogy úgy járjak mint most a 2500k-val, ami még vagy 3 évig kiszolgálna, ha lenne hozzá lap
-FLY->
(fanatikus tag)jogos, de ha tuninggal annyiét érek el, mintha ugyanannyiért van olyan, ami alapon is hozza akkor egyértelmű. De a vga tuningról nem mondok le, az vétek
-
Vincsó
aktív tag
Visszatérve sakal83 eredeti kérdésére amiben a hőt is ill. a zajszintet is említi mint tényezőt az nem épp a tuning felségterülete, jó nyilván lehet hűvösen, tartani a cuccokat de a zajszint mindenképp emelkedik, mennyit fogyaszt egy 6600K 4,5 Ghz-en? 120-130 watt vagy több? Ezt nemigen lehet zajtalanul lehűteni, főleg, hogy passzív/félpasszív megoldást is említette, de nyilván bármelyikkel jól jár
De amúgy lehet, hogy egy nagy hűtő a 6700-at simán elviszi passzívan gondolok itt 1kg+ hűtőkre
-
Trailblazer
veterán
+1 amellett, hogy bármilyen is legyen a cpu, akkor is ajánlottabb a Z-s lap. Ha meggondolod magad és tuningolni akarsz, procit cserélsz és máris kezdheted.
-
-FLY->
őstag
válasz
Vincsó #10981 üzenetére
Önmagában egy Z lap nem stabilabb. Ez úgy igaz, hogy Z lapon landol a fejlesztések legjava, amitől stabilabb, ha nem az alsó polcról nézelődünk. Meg kell nézni, amit veszel, sokszor egy chipset cserével megoldják a kérdést, a körülötte lévő konstrukció meg marad a "butább".
-
-FLY->
őstag
válasz
sakal83 #10976 üzenetére
"de ez az i7 6700, ha kb hozná a 6600k OC-s teljesítményét és erre irányult a kérdésem, akkor nem kellene bíbelődni a tuninggal."
Máshogy közelítem meg.
Szerintem az OC hobbi, mindig is az volt. Mikor ez csak egy eszköz és amúgy is bíbelődés, akkor el van rontva. Horgászni csak azért, mert szeretsz halat enni. -
jeni
félisten
Amit jelöltél az mind K-s proci és teszt.
Ebben az esetben ha csak játék akkor a 6600K. Mint írta utólag a K-s procit jobban eladhatóak,mivel most egy árban vannak de mégis eladásnál többet jelenthet.
6700 előnye a 4+4 szál és a kevesebb fogyasztás.
Viszont ahhoz,hogy maradéktalanul lehessen élvezni a 6600K előnyét ahhoz kell a Z170 laposka!!!Amúgy a procitól függetlenül KIZÁRÓLAG Z170 lapot vennék!!
A jobb felszereltség és a stabilabb működés. A tuning részét még nem is adtam hozzá. 35000Ft áron már vannak jó Z170 lapok.
-
Vincsó
aktív tag
válasz
sakal83 #10976 üzenetére
Én is ezen agyaltam sokáig, végül i7 6700 mellett döntöttem ehhez jött még egy Asus b150 pro gaming/aura alaplap meg 16 giga ram.
A teljesítményről annyit, hogy pl. Rise of the Tomb Raiderben full Hd Very high-on minden, nincs 30 % fölött a proci teljesítmény így 33 fokos(jó most mondjuk hűvös van) mind a 4 mag szépen jár 3992 Mhz-en, ami szerintem elegendő sok mindenre, gondolom egy GTX 1080-at is kihajt bőven.
Mással nem néztem, de nyomok pár tesztet ha kell.Mondjuk azt nem néztem, hogy játékra kell e, de ha arra, akkor oly mindegy, hogy 6600K@ 4,5 Ghz vagy 6700 3,9 Ghz, FPS különbség nem sok lenne, ha lenne egyáltalán, ha meg valami szarul megy akkor az nem az i7 miatt lesz. Az inkább VGA.
-
sakal83
addikt
hát igen, de az eladási ár sem mindegy. Egy k-s procit jobban visznek mint egy nem k-st+ a 2500k-t nem is cserélném le, mert durván jó cpu.
egy 6500 és egy 6600k között 6-8k van a hardveraprón, ami gyakorlatilag semmi, eladásnál nagyobb lehet a különbözet. ez a dilemmám+1,5- 2 év múlva lapcserénél veszek egy z-t és húzok rajta 1 ghz-et, ami szintén elég lehet.
de ez az i7 6700, ha kb hozná a 6600k OC-s teljesítményét és erre irányult a kérdésem, akkor nem kellene bíbelődni a tuninggal.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Trailblazer #10972 üzenetére
-
jeni
félisten
egyetértek a hozzászólással,hogy ha B150 lesz a foglalat kivonásig akkor ne vegyél K-s procit sehogy sem.
akkor a 6700 vagy olcsóbban a 6500. van aki írta,hogy a 6600 nem hoz akkora előnyt amennyivel drágább a kisebbhez képest.
a 6700 előnye a 8 szálas működés.legkisebb bukó a B150 lap+6500 proci. Vagy ennél kisebb 4 magos valamelyike. 2 magosat hosszabb távon már nem érdemes venni.
ja a memória meg mivel nem tuning lap ezért elég a 2133Mhz valamelyike,pl.:2x8GB -
sakal83
addikt
és alapon mennyivel jobb a 6700?
A terv b150m-es lap a foglalat kivonásáig, ott egy tuninglap, ha 6600k-t veszek
B terb b150m-es lap 6700 4-5 évig (a foglalat kivonásakor lapcsere egy újra)Igazság szerint a legkisebb bukót szeretném elérni
Most egy tuning lapom volt 2400-el, (3.6on, majd 2500k). Megmondom az őszintét 5k-mba került 2011 óta (ha elviszik 50-be z77 és 2500k-t)
-
sakal83
addikt
Egy gyors kérdésem lenne
6700-at vagy 6600k-t vennétek a helyemben. az ár ugyanannyi.
A 6600k 4,5ghz-en jobb-e, ha igen mennyivel a 6700-nál?
Csak és kizárólag játék érdekel, 4-5 évre venném
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #10961 üzenetére
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #10961 üzenetére
Ha nem terhelem, nincs gond.
Sőt, talán 1 szálas terhelés még megy is.. A többi már kérdéses.
-
pergabb
senior tag
Vki tudna nekem segíteni abban, hogy a proci miért megy 4ghz-en folyamatosan? Kifejtve a dolgot, a laptopban akkor kapcsol be a turbo boost, ha érzi igény van rá. Most tettem össze egy pc-t, alaplap msi b150m mortar, proci i7 6700. Alapból folyamatosan csúcson megy, amikor érzékeli, hogy egy alkalmazás használna több magok is, akkor esik le az órajel, de nem olyan mint a régi gépem ahol pl szövegszerkesztés közben 800mhz-en ment. Mivel terhelés alatt nincs, így nem fogyaszt többet, csak nem logikus a dolog. Biost néztem, semmi sem állítottam el, azóta frissítettem is, változatlan maradt a dolog ugyan az, 1 mag megy 4ghz-en, pontosabban 3,95 és akkor esik csak le, ha használok vmi programot ami kezeli a több magot. Lightroom alatt lemegy 3,7-re ahol még mind a 4 magot használja a rendszer, Photoshopnál már csak 3.8-ra ahol 3 mag megy. 3,9-en már csak 2 tudtommal és 4-nél 1. Vki tud erre vmi okosat mondani? Az energiahazdálkodási beállításoknál hiába adok meg minimális proci használatnak bármit, nem megy le
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #10959 üzenetére
Így Nekem is betölt a Win a 6700K-val.
-
Archttila
veterán
-
keIdor
titán
válasz
sakal83 #10956 üzenetére
Talán ez segít eldönteni.
[link]
Érdemes végig nézned.
Egyébként igen, a Kaby Lake jön nem sokára. i5-7500, i5-7600 is alternatíva lehet."4. Kb. mikor vonják ki a s1151-es lapokat a piacról?"
2018 közepe, a Coffeelake/Cannonlake kap csak új foglalatot."5. Van esetleg 5év garis lap?"
Talán az EVGA-kon van ennyi."6. Mennyire hűvösebb a 6500 a feszemelt 2500k-hoz képest?"
Kb. hasonló, de mivel úgysem fogod tudni húzni, gyári hűtővel is el lesz 70 fok körül. Nem kell vele foglalkozni."7. Csökkenthető lenne a zajszint? Félpasszív hűtővel idle hűthető?"
Nem kísérleteznék vele. Alacsony fordulaton egy toronyhűtővel elvan. -
sakal83
addikt
Objektív tanácsra lenne szükségem. 2500k óta hál isten nem kellett foglalkoznom proci kérdéssel, most sem a teljesítménye miatt.
Jelenleg egy 2500k-t hajtok 4.2ghzen. Nekem mindenre elég, azonban a lapról a gari lejáróban van, és félek, ha kihal, akkor az sokba fájna+macera+nem kapok lapot már.
1. Megérné +12k-ért lecserélni egy i5 6500-ra egy olcsóbb lappal?
2. Teljesítményben ugyanott lennék?
3. Valami új várható 3-4 hónapon belül, amire érdemes is lehet várni? (kb ennyit vagyok érte hajlandó kifizetni, mint most 70k-t lappal)4. Kb. mikor vonják ki a s1151-es lapokat a piacról?
5. Van esetleg 5év garis lap?6. Mennyire hűvösebb a 6500 a feszemelt 2500k-hoz képest?
7. Csökkenthető lenne a zajszint? Félpasszív hűtővel idle hűthető? -
#Morcosmedve
veterán
válasz
Trailblazer #10954 üzenetére
Nekem van egy natív 3.1-es eszközöm, de egyszerűen nem tudja az sem fölé lőni a 3.0-at, pedig igazán gyors pendrive, kellene eszköz, hogy érdekesebb legyen a 3.1. De legalább már natív lesz talán mindenhol, mire ez eljön, újításnak nuku.
-
Trailblazer
veterán
Hát ha így lesz, nem érdemes cserélni. Kit érdekel az USB 3.1?
-
dergander
addikt
A Z170 és Z270 közt lesz egyátalán érdemleges különbség? Vagy csak annyi hogy ha már új CPU akkor dukál egy 100al nagyobb lapkakészleti szám?
-
aok1
tag
Gond volt az MSI bios frissítésével.
-
Pehi
senior tag
Amúgy 6500 vagy 6600? Ahogy néztem szinte semmi különbség.
-
Pehi
senior tag
Köszi mindenkinek!
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Annyi lenne a kérdésem,hogy megéri-e a felárat egy i5 6600 egy i5 6500 -al szembe? Érdemes valamelyik alá Z-s alaplapot tenni,vagy jó az olcsóbb is? Köszi!
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #10934 üzenetére
Kösz, akkor ez kimarad
-
Alt4Ir
tag
Sziasztok,
Egy 6600K alá milyen chipsetes lapot kell venni , hogy tuningolni lehessen. Én még az 1155-nél leragadtam
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#41133696 #10933 üzenetére
Én úgy tudom, hogy az engedélyezésen kívül, az iGPU kimeneten is kell lennie a video out-nak, ámbár neten lehet találni erre megoldásokat. Ha tudod, inkább AMD támogatott kodekkel dolgozzál, aztán nincs gond. Mondjuk vs. kódolás is érdekelne... anno én próbálkoztam, de nem igazán akart menni a Quicksync vagy nem gyorsított annyit, amennyit várnék.
Szerintem felvenni nem tudsz így vele, csak ami lejátsza eszköz azon, pl. Raptr AMD-re.
-
törölt tag
válasz
Szinyák #7660 üzenetére
Helló, Intel i5 6600K-nál a Quick Sync-hez be kell lennie kapcsolva ugye a IGPU-nak?
Ha bekapcsolom, az nem jelent gondot, hogy van egy AMD Radeon R7 370 2 GB-os VGA is a gépben?
Ennek a bekapcsolásnak egyébként lenne értelme? Mert nekem igazából arra kellene, hogy olyan játékoknál ahol a play.tv nem tud rögzíteni (pl Wolfeinstein The New Order (OpenGL), ott használnám ezt.
-
Tomdriver
őstag
válasz
Darth_Revan #10930 üzenetére
..és már lassan nem lesz gari rajt...
-
edari
őstag
válasz
Darth_Revan #10928 üzenetére
" Laptopban levő 6700K kupakja "
Ez milyen laptop? -
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
Van itt olyan ügyeskezű, akinek van kéznél CLU és gyakorlott a delid-elésben+visszaragasztásban(esetleg eszköze is van a pontos visszaaragasztáshoz)? Laptopban levő 6700K kupakja alatt kellene a pasztát cserélni.
Cink_Elek kollega elvileg szombaton meg tudná csinálni, de szombat húzós nekem, mert lehet közbejön más is.
Ha viszont valaki már holnap ki tudna ebben segíteni, akkor az megkímélne sok lehetséges gondtól.Nem csak szavakban köszönném meg.
-
válasz
Erdei88 #10925 üzenetére
Köszi! Idlenek is adtam most azt meglátjuk mi történik ... az a bajom csak ,hogy ezt nem lehet ki tesztelni.. teljesen váratlanul van restart... mint anno a p4 korszakba xp nél ha a winyo hibás volt vagy a ram...
akkor voltak ilyen idle újra indulások... de az ssd 100%os ramot az ibt- is teszteli szvl nem vágom...
-
sas55
aktív tag
Érdeklődöm találkozott-e valaki hasonlóval. Megy simán a szorzók emelése z170-es lapba stabil Ibt ,újraindítható tehát stabil.
De ha áll 3-4 órát a bekapcsolás 10 perc és hibás oc-t ír és hogy nyomjak F1,F2... Olyan mintha elfelejtené a beállításokat. -
ötlet kéne miért indul random újra a gép 3-4 naponta mikor idle és senki nem ül előtte
Ibt very high stabil ,quantum break 5 óra játék stabil, doom 2 óra stabil...
ezeket használtam..
Viszont idle valamiért újra indul néha... win napló file csak annyit ír ,hogy a gép érdekében újra indítja a rendszert... se előzmény se semmi...
egyedül hiba a napló file ba a hang karit írja atkex_cmd.exe ,hogy hibát okoz...azt lelőttem azt az exe-t tegnap.
Az a baj, hogy Idlet még ötletem sincs ,hogy teszteljem... főleg úgy ,hogy úgy indul újra hogy ott sem vagyok....
-
Gerr'y
senior tag
Asrock alaplapokhoz is kijott az uj BIOS amivel mar tamogatjak a Kaby Lake procikat.
-
Gtaati
őstag
válasz
Erdei88 #10917 üzenetére
Helló!
Nagyon szépen köszönöm ismét a válaszodat!
Msi lapon nonK biost használsz és reset után megvan a nonK Oc lehetőség és az összes funkció? Neten keresgetve találtam olyan oldalt ahol laponként közzéteszik a nonK BIOS-t, ebből gondolom, hogy ha pl te lefrissíted a lapodat a legújabb BIOS-ra akkor a nonK Oc megmarad vagy elveszik?
Köszi!
-
Gtaati
őstag
-
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni és segítséget szeretnék. Szeretném a közeljövőben a jelenlegi lapomat egy Z170-esre lecserélni, de egyenlőre maradna az i7 6700 és a 4x4 giga DDR4 2133mhz. Ebből kifolyólag szeretném kérdezni, hogy itt van-e valakinek tapasztalata a nonK procik húzásában? Mely gyártó lapjával valósítható meg legjobban a nonk OC? Illetve valóban problémát jelent-e OC esetén h 4db memória modulom van? Mennyire lehetséges és van-e értelme húzni a síma DDR4 2133mhz-es ramokat?
Nagyon szépen köszönöm!
-
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#41133696 #10908 üzenetére
Persze, csak mint vírusírtók vs., ezen a rendszeren/sebességgel demonstrálva, hozzá tartozik, hogy mit is vizsgál.
Igen, természetesen (M.2 PCIe-t nem is említve), Sata-n az SSD-k elég más dimenzióban vannak intel konfig alatt, ráadásul Skylake eléggé kimaxolta a DDR4-el karöltve, úgyhogy megértem, jó volt egy ilyet is látni.
Lassan az 512-1024 GB-osak is le fognak menni arra a szintre, hogy megérje, ~500-asokból most is találni jókat, bizt. mentésre, pedig mehet egy jobb USB3-as HDD. -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #10907 üzenetére
No igen, ha minden tárhelyem SSD lenne a 4,5+ TB-ból drasztikusan javulna az eredmény
Mondjuk így is elégedett vagyok vele, mert a korábbi konfigomnál, akkor amikor a CPU itt is keményen dolgozott - sok ilyen pillanat volt, amikor a HDD-ről végzett egy-egy nagyobb feldolgozandó állománnyal - ott azért a Phenom II-X 4 945-re ráver sokat, pl az SSD-s rész is ilyen
-
törölt tag
Megnéztem 3 biztonsági programmal, mennyi idő alatt végeznek a konfigon
1. Windows Defender 4.10.14393.0 Full Scan - Intel i5 6600K Config. - Youtube
2. Kaspersky Internet Security 17.0.0.611(b) - Windows 10 Pro - Teljes keresés - Youtube
3. Malwarebytes Anti-Malware Home (Premium) Full Scan - i5 6600K Config. - Youtube
-
törölt tag
válasz
csabika0001 #10903 üzenetére
Thx
Akkor egyenlőre matad az rx460 jövőre meg kap egy 1050-et ha lesz belőle 4 gigás -
Pehi
senior tag
Szevasztok! Szeretném megkérdezni,hogy elég lesz e egy i5 6600 egy GTX 1060 6GB kártyához? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Azonnali informatikai kérdések órája
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- ArchiCAD és Artlantis topik
- Autószerelők, autószerelés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 7600 - Új, 2 év garancia - Eladó!
- Intel Core Ultra 9 285k /// Teljesen ÚJ // Üzletből, számlával és 2 ÉV Garanciával
- AMD Ryzen 7 3700X 8-Core 3.6GHz (32M cache, up to 4.4GHz) AM4 Processszor!
- AMD Ryzen 9 3900X 12-Core 3.8GHz (64M Cache, Up to 4.6GHz) AM4 Box Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Asus Rog Strix G16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest