- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen videókártyát?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
A VAXG az mit takar? Mert arra is lehet loadline calibrationt adni...
-
b0rZ
aktív tag
válasz
customer114 #12598 üzenetére
trolololo
-
Szinyák
őstag
válasz
#34576640 #12596 üzenetére
gart, jó választás lesz jó pár évig ütős lesz.
Kicsit konkrétabban írhattad volna , teszt alatt izz gondolok (IBT,Prime95, Linx) vagy játékok alatt ?
Illetve alapórajelen használod ha jól veszek ki , de remélem nem auto feszen, mert akkor túl sokat ad neki fölöslegesen és csak fűtőd.. Feszt manuálisan be kell neki állítani . -
b0rZ
aktív tag
-
m4rk.89
aktív tag
Átolvastam plusz néztem egy beállítást ehhez a kombóhoz ami Neked is van.
Ha jól vettem ki Spread spectrum off, llc level3, vcore cpu függő, memory xmp szerint és minden voltage érték az oldalt látható alap értékre kell állítani autoról és így elérhető 4.5 GHz. Ezt meg tudnád erősíteni?
-
Laraxior
titán
válasz
#Morcosmedve #12589 üzenetére
Az a helyzet, hogy 4770K-val sem volt gondom a játékokkal, nem hogy a minimum FPSekkel, meg eléggé valószínűnek tartom, hogy ezzel sem lesz.
32GB mikor fog kelleni? Még most is sok a 16GB is.
Annyira azért ne túlozzuk el a dolgokat.
A processzor is csak 4 magos ennyi erővelBIOS: SVID control-t nem nagyon találtam meg
-
keIdor
titán
válasz
Laraxior #12579 üzenetére
Egyébként én azt olvastam, hogy Kaby Lake-nél már nem is fog engedni Win10 alatt telepíteni, csak az fog felmenni. Ez lehet csak Z270 esetében van így nem tudom, és azt se, hogy alapcsere esetén mi a helyzet.
Látni, hogy futni-fut, de... én a helyedben azért egy másik SSD-re próbaképp raknék egy Win10-et csak hogy megnézd dobna-e az eredményeiden. -
m4rk.89
aktív tag
Tudnátok segíteni 6600k tuningolásában?
2500k-ról váltanék és az alapvető infók megvannak szerintem.
6600k-hoz egy z170 extreme 4-et vennék és CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 2666MHz CL16 KIT CMK16GX4M2A2666C16 RAM-ot.Ez a konfig szerintetek megfelel?
Az alaplap cpu pároshoz készült esetleg guide vagy ilyesmi? Hol kezdjem a "tanulást"?
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Laraxior #12575 üzenetére
BIOS: SVID control -> Disabled
Win: energiaséma -> teljesítménycentrikus + a speciálisban processzor haszn. min=max=100%
Win10-et nem úszod meg sajnos, egyébként most lesz majd a nagy update Q1-ben elvileg, akkor tedd majd fel azt tisztán, addig Win7 "vegeta"Számít mind a kettő, de egyelőre 16GB elég, 3000C14-15 alatt ma már nem szabad memóriát tenni DDR4-es platformba, mert a minFPS-t fogja, illetve a drop-ot elősegíti, valamint árban nincs akkora különbség.
Ha lenne 8-12GB-nál nagyobb dVGA-m vagy SLI/CF-em, akkor eleve 2x16GB-al indítottam volna. Neked is majd cserélni kell a szettet, mert utólag nehezen bővíthető. -
=HG=
addikt
Most akkor megállapíthatjuk, hogy a kaby ugyan úgy a szokásos 5-10 %-ot hozza az előző szériához képest mint az eddigiek...Hűtés ugyan úgy vacak, delid után van esély az 5 Ghz-et megugrani... Kivéve 1-2 golden chipet...
Miért nem lepődök meg, hogy a nagy meséknek megint csak nem lett happyend a vége..
.
Most örülök, hogy 2 hónappal ezelőtt 65 ropiért megvettem a 6700-at és simán megy 4,4 Ghz-en..Feljebb már melegedős, de lehet feszegetem majd ha ráérek a határokat.. -
cyberkind
félisten
Én amíg nem raktam fel és nem használtam azért féltem, hogy nem fog menni ez meg az mert a topikokban írtak pár játékot amiket nagyon szeretek, de olyan simán megy minden (valami még jobban is, az új játékok meg főleg jobban) mint annak a rendje, nekem ez a 7-nél is jobb rendszer.
-
Laraxior
titán
válasz
#Morcosmedve #12572 üzenetére
Kikapcsoltam az összes Eist, C-state dolgot, de így is visszaveszi az órajelet és a feszt is. Pedig fix feszt állítottam neki
Mi a baj a ramokkal? Értem azt, hogy alacsony órajelen járnak relatív magas időzítéssel, de az nem nagyon befolyásoló tényező a játékokban, nem úgy mint a mennyiségük. Teszek még bele még egy ilyen 2x8-as kitet.
Win10-et meg nem telepítek. Maradok a Win7-nél az bevált
(#12576) cyberkind : Miért muszáj?
-
válasz
Laraxior #12563 üzenetére
És az 5GHz ?
BATCH ?
A delid már azelőtt meg volt írva mielőtt megrendelted a procit.
#12569 sati :
Nem rossz. A 3570K procimra emlékeztet,az ment így.
Viszont az a 15 perces teszt ...Mivel már többen is kérdezték lehet-e otthon olyan pengét szerezni amit én használok,így bedobom ide is.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Laraxior #12564 üzenetére
Nem jó helyen nézelődsz fesz. ügyben, mert legalább, ha fix lenne a fesz., akkor többet mondana a BIOS shot, de így nem.
Értem en, hogy szeretned, ha levenné a feszt es az orajelet, de netto felesleges es sose lesz igazan stabil, pláne ilyen orajelen(eken) vagyis... lehet próbálkozni, több fesszel, nem ajánlatos, mivel 1,32-1,35V körül kezd el nagyon fűteni (plusz magas az órajel is). VID-el felesleges foglalkozni.
HWinfo64 adatmérés/kijelzes, IBT 15 kor very high + ROG RealBench latest benchmark 5x lefuttatni.
BTW. a memoriak szepen visszafogjak a geped, illetve kéne a Win10 szerintem is. -
ÁdiBá
veterán
válasz
darealkilla #12566 üzenetére
Mert az is, egyszerűen magasabb TDP, Túl feszelt cpu-ről van szó, Intel is átnevezés szindrómában látja a jövőt.
Ez semmilyen szinten nem mondható fejlődésnek, több kakót, több feszültséget adni egy központi egységnek aztán, jobbak mennek 5 Ghz-et, ha nem olvadnak ki az alaplapból.
Csalódás a 7700K a 6700K után. Semmivel többet nem tud. -
darealkilla
aktív tag
VID 1,31v: ez a 7700K egy jól megfeszelt 6700K-nak látszik, legalább is CPU részen
-
BMS
őstag
hali
mikortól lehet kapni a boltokban a 7. generációs procikat?
-
Raymond
titán
válasz
#85552128 #12558 üzenetére
Most igy a 7700K hireket es hsz-eket olvasva megneztem az enyem (i7-6700K) hogy viselkedik egy kis OC-val, de nem vagyok oda erte. Alapon egy Hyper 212-vel alig van hangja mert 650RPM a venti, de +0.05V-vel 4.4-4.5Ghz-en mar visit mert 1600RPM-en jar es a proci is a 90 fokot nyaldossa. Annyit nem er meg egyelore, maradok a csendes 4.0-4.2Ghz-en
-
Laraxior
titán
válasz
hackeeeee #12557 üzenetére
Most csinaltam egy olyat, hogy -0,1V feszültség a normal beallitas mellé (mindenképp ugy akarom h visszavegye idle a feszt es az orajelet is)
LinX 70°C
Vajon a regi Windows miatt nem mutatja normalisan a feszultseget? Mert ugye nem telepitettem ujra, es elotte Z97 volt....
4800MHz-en a 70°C már rendben van -
hackeeeee
Jómunkásember
Hero VIII-hoz jött egy béta bios, 3101-es.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Laraxior #12553 üzenetére
Ha tudod hűteni akkor 1.35V-ig simán elmehetsz szerintem, akár 1.4V-ig is. Bár, hogy így már felmászik 90 fokig, valszeg túú máccs lesz.
HWInfo mit ír a hőfokokra?
Én 1.4V felett is próbáltam IBT stabillá tenni 5GHz-n, szal, semmi pánik.
Valszeg az LLC miatt droppol, vagy valamelyik hikomat energiatakarékossági beállítás miatt.
Ha fentebb mész LLC-vel akkor már nagyon elszáll a fesz?
@balika55: 21 fokos szoba.. Köszi.
De tény, hogy az 5100 @1.3V szép eredmény.
Ennél a procinál szerintem az 5GHz körüli órajel lesz az, ami a 6700K-nál a 4700-4800 körüli volt, reális fesszel.
-
sakal83
addikt
Érdekes, hogy z270-es lapokkal miért ilyen brutál a hőmérséklet.
-
balika55
csendes tag
Egy ilyen példányt szívesen elfogadnék
-
Szinyák
őstag
válasz
Laraxior #12549 üzenetére
ily akkor maradok én a 6700k .-nál
brutálisan melegszik ez is . Jó én 4,4.-em használom IBT 20 kör very high
74-78 fok .. Milyen medence van rajta ? épített víz?Csinálnál egyet 4,5.-en is hogy ott mennyire melegszik .
Nekem a magok között 2-3°c max a különbség hőfokban ...
-
Laraxior
titán
Hát, azért vannak itt még anomáliák...
BIOSban 1.34-1.35V-ot ír a CPU fesznek.. Amit a CPU-Z csak 1.32-nek.
Loadline Calibration csak standard és high van. Jelenleg standardon van.
4.9-en lefutott az IBT, most 5GHz-en már megállt. Feljebb nem akarok feszültségben menni.Batch: L643G214
-
törölt tag
válasz
Laraxior #12549 üzenetére
Játékos terhelés gyors szimulálására használhatod valamelyik régebbi AVX-nélküli Prime-ot 26.6, nekem ez hozott hasonló eredményt (+/- pár fok) ahhoz mint amit játékok alatt elért (small fft teszt).
Mondjuk a legmelegebb és leghűvösebb mag alapján (89 vs 76) ez is ugyanolyan jól lett megtervezve mint az eddigiek...
Nekem a 4790k 4.5 GHz@1.14V-on játékok alatt 75°C-t is elérte, AVX-es tesztekben 95+ le is kapcsoltam gyorsan
Ennél is majdnem 10 °C különbség van a magok között. A proci jó lenne, de a hőelvezetés
-
Laraxior
titán
-
cyberkind
félisten
válasz
antihero0112 #12543 üzenetére
1.31-1.32, le is írta.
-
Laraxior
titán
válasz
antihero0112 #12541 üzenetére
Sanszos.
-
Laraxior
titán
válasz
HoReSz1975 #12537 üzenetére
Az aprón megtalálsz
-
válasz
MiklosSaS #12535 üzenetére
Szerintem a hetes az már tartalmazza az összes Asrcok lapnál az új mikrokódot.
Azért volt ekkora ugrás a kettes után. (7 gen cpu) -
MiklosSaS
nagyúr
Erdekes, de az ASRock Z170 OC Formula laphoz meg mindig nincs kaby lake BIOS....
-
Laraxior
titán
Elsőre felismerte az alaplap, semmi gond nincs.
1-2 win restart és egyenesben is vagyunk
Természetesen a CPU-t víz hűti -
-
-
Laraxior
titán
...és milyen igazuk van. A többől, az erősebből még mindig lehet lejjebb adni...
Nem bánnám, ha ideérne az a nyomorult posta. Pontosan a város másik végéből, 18km-ről jön a csomagom. Személyes átvétel nincs
El is dobom az agyam, ha ma nem dolgozok és basznak kihozni a processzort.
Még a végén szét kell füstölnöm ezt a Celeront, hogy elérhető sebességet kapjak vele, legalább az Age of Empires 2-vel tudjak játszani -
Laraxior
titán
válasz
#34576640 #12523 üzenetére
i7.
Ha esetleg valamelyik általad sokat játszott game nem favorizálná a HT-t, mert előfordul, hogy inkább hátrány mint előny, akkor még mindig ki tudod kapcsolni.
De egy i5-ön, hogy kapcsolod be a HT-t, ha szükség van rá.
Megint csak az van amit jóanyámék mondtak. "Fiam, a vantól nem kell félni" -
törölt tag
válasz
#85552128 #12521 üzenetére
Akkor meg van hogy miért... elsőre olyan volt, mintha nem kapna elég áramot a CPU, pedig csak ráhintettek n+1 task-ot.
(#12523) flyercreator:
Ha kopp grafikával akarsz játszani elő fog jönni hogy elfogy a HT-t is kiszolgáló mag tartaléka és várni kell a szálnak. Ha nagyobb felbontást használsz - jobban VGA limites a dolog - akkor ez kevésbé fog érződni I7-el, de ha alacsonyabb felbontás mellet maradsz jobban jársz a húzott I5-el.így van: I7 és megvan a lehetőséged hogy kikapcsold a HT-t, ha zavar.
-
b0rZ
aktív tag
válasz
darealkilla #12517 üzenetére
Köszi! Úgy látom a speckó alapján ez még a Thermal Grizzly termékeknél is jobb hővezető tulajdonságokkal bír.
-
xigris
őstag
Sziasztok! Kaby lake pentium és celeron elindult csak jó lenne ha lenne bolti ár is hozzá.
-
atis78
tag
válasz
sakal83 #12515 üzenetére
elvileg minden fent van rendesen.
En is szoftveres gondra gyanakszom de nincs igazan mar otletem.
Csak emiatt nem akarok diszkret VGA-t venniAzert is fura mert a gigabyte oldalan ezt talaltam:
1 x DVI-D port, supporting a maximum resolution of 1920x1200@60 Hz
2 x HDMI ports, supporting a maximum resolution of 4096x2160@24 Hz -
atis78
tag
Sziasztok,
egy apro problemaval kapcsolatban kernem a segitsegetek.
Adott egy gigabyte Z170 mini itx Wifi(GA-Z170-WIFI) alaplap es benne egy i3 6300, diszkret VGA nincs a gepben.Az a gondom hogy nem tudom a monitor felbontast full HD-nel magasabbra allitani pedig a monitor tamogatja a 2560*1440et (Dell U2711). Korabbi gepemben diszkret VGA-val ez nem volt problema.
Probaltam mar DVI es HDMI kabellel ist de semmi valtozas. Driverben es biosban sem talaltam eddig semmi lehetoseget.Talalkozott mar valaki hasonloval? Van esetleg megoldas vagy ennyire hulladek az intel integralt VGA-ja?
Koszi elöre is.
-
b0rZ
aktív tag
válasz
darealkilla #12510 üzenetére
És milyen pasztát tettél a gyári helyére?
-
Raymond
titán
válasz
xigris #12511 üzenetére
A specifikaciok szerint Pentium G4620 = Core i3-6100 otthoni felhasznalasra. Ami hianyzik az az AVX support ("csak" SSE4.1/4.2 van), ez talan valamikor elojohet otthon, video konvertalasnal eloszor, lehet majd jatekoknal is valamikor, de ott nem hiszem hogy ez lenyeges, meg SSE3-as CPU-kal is siman megy minden. A TSX-NI es a VT-D hianya nemigen jon elo otthon sehol.
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék az új pentium felől g4620 ez alapján tudja a Ht-t,akkor teljesítményben hova lehetne betenni?
Esetleg Sky i3?
Árról nem lehet valamit tudni, vagy mikor jelenik meg? -
darealkilla
aktív tag
Én is sima borotvapengét használtam, a ragasztáshoz meg fekete műszempillaragasztót, mert az akril alapú és nem ecetsavas FSB ragasztó, mint amivel a procit először delid-elő kolléga csinálta. Elvileg nem jó az ecetsavas cucc, ez a műszempilla ragasztó meg pont olyan fekete lesz mint a gyári.
Azért kellett újra delid-elnem, mert 20-25 fok volt a magok között (70-95) most 60-68 között van mind a 4, így sikerült annak aki csinálta, ez benne van a pakliban, szerintem túl sok ragasztót rakott a visszaragasztáshoz.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
jones965 #12507 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz...
Egyfelől kerültek is be régi Maximus lapok Strix név alá, amik továbbra is tartják a szintet, de már más néven (Strix Gene, Strix Impact), másfelől újak is kerültek be, de már mint butított "Gamer" lapok, így átláthatóbbnak gondolják a korábbi Hero alatti kategóriákat. Most hogy itt a Strix E-F-H jelölés minek felel meg, leginkább három fele osztották a korábbi Pro Gaming és Ranger lapot.
Illetve kakukktojás a Z270-A, lehet sokat vettek a Z170-A-ból, ezért megtartották a nevet és raktak rá "vonzó" "Gamer" csillámpóni kinézetet.Hero felnőtt, mint lap a Z170-el, így bent maradt önállóan Maximusban, ahogy kell. Formula és a Code lapokat nem értem, mi a lényeges/valós különbség, azok is vannak, illetve maradt rendesen az Extreme, ahogy eddig és bejőtt az "LN2 only" lap, Apex néven.
-
Szinyák
őstag
7700k forróbb fejű mint a 6700k? jobban igényli a delidet .
Egy 4,5 -4,6 .-et le lehet hűteni értelmesen egy jó 240.-es kompakttal . -
válasz
Laraxior #12491 üzenetére
Delid-hez mindegy milyen vékony a lapka.
Ha belevágsz akkor belevágsz a vastag lapkába is.Ezeken a procikon már könnyebb megcsinálni nincs 1-2 smd sor a die körül.
Én is kíváncsian várom mit dob majd nálad a nem tesztre kiadott reklám cpu,mert azok elég jól mennek.
Milyen lapba is teszed ?
#12504 krekk :
Szig szalag ?
Még nem láttad az én videóimat.Azzal a pengével én tuti nem csinálnám egyébként.
-
krekk
tag
Én a delidet a local boltban beszerzett 5db-os 240ft-ér fogható borotva pengével oldottam meg. Der8uer vidójában is azzal csinálja, csak türelem kell meg egy kis szigszalag a penge másik felére
-
Szinyák
őstag
Sziasztok, itthon mikor lehet majd kapni 7700k.-t és kb mennyi lesz a nyitó ára ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fujifilm X
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Filmvilág
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- LG 42C4 - 42" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- BESZÁMÍTÁS! 380GB Intel Optane 905P NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest