Hirdetés
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Bluetooth hangszórók
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blu79
addikt
Nemsoká érkezik a ddr4 leváltója. Ólcsobbak lesznek a ddr4 memók
-
törölt tag
Új G.Skill ramok a Skylake procikhoz? [link]
"Trident Z
Building on the strong success of G.SKILL Trident series, Trident Z series represents one of the world’s highest performance DDR4 memory designed for the latest 6th generation Intel® Core™ processor on the Z170 series chipset. " -
Szinyák
őstag
Sziasztok,
Szerintetek ez a RAM.-ok jók lesznek a Asus Z170 A lapohoz. ????
Meg néztem az alaplap QVL listáját szerepel benne akkor elvileg jónak kellene lenni ....
igaz ezek a ramok X99 platformhoz vannak optimalizálva 1.35V
Amit eredetileg ki néztem ramokra nagyon sokat kellene várni ezért ez tudják adni cserébe ...
ez már pedig Z170.-re van optimalizálva ...
-
dantambt
tag
Sziasztok Elgondolkodtam, hogy leváltom a 4790k-t egy 6700k- ra. Ezt a lapot néztem ki, mellé milyen ramokat ajánlotok??? Játékra lenne valahol az időzítés is fontos lenne HyperX-ek és G.skill közt gondolkodom 16Gb elég lenne.
-
Használja valaki az IGP-t játékra?
Esetleg tuning eredmények vannak vele?
(az érdekelne mennyire lehet odalépni neki 24/7-re) -
MPowerPH
félisten
válasz
akoska07 #1085 üzenetére
"Van "némi" tapasztalatom az elődökkel is."
Azt elhiszem.
Ellenben talan busy vagy mostansag? Mert nem postols eredmenyeket. Vagy oregszel, es egy jo kis 3DMark, vagy SPI32M mar nem tuzel fel?
A kompira meg mindig vevo vagyok.
Bar a Skylake-et pont erdemes lenne alatolni, szepen megiramodna. Meg a szigeteles is megoldhato atjegesedes ellen. Gondolom van futoszal hozza a foglalat tuloldalara?! Csak a paralecsapodas lenne gond a pineknel, de ha van benne eleg arany, akkor nem kellene problemat okozzon.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
akoska07 #1081 üzenetére
Azt nem irta senki, SB mar tenyleg nem mai darab. De az OC kepessegek tudataban Haswell-rol nem erdemes a valtas. Alaporajelen, ha a Haswell-en be van kapcsolva a 4 magos turbo opcio, akkor ugyan ott vagy. A Vietnami cpu-k kozul pedig lassan mindegyik tudja a 4.8GHz-t 24/7.(nekem mindket Malay tudta)
-
GTA5-öt tesztelgettem eddig.
Mindent maxra toltam, FHD, 2xAA, 80-100-140 fps
Mostmár lazán tudok vsync-el játszani, mert a 60-at még csak meg se közelíti soha. Ellenben a proci csak 45-50 fok közbenPont mint a predator amiről fut...
-
subaruwrc
félisten
válasz
MPowerPH #1075 üzenetére
én csak arra tudok hagyatkozni amit nekem Achi mesél. 5ghz stable léggel,vízzel kb az esélytelen szint.
majd hónapok múlva ha még csiszolódik a technológia vagy jön egy szerencsésebb batch,akkor,talán,de inkább a 4,6-4,8. lehet ez bizonyos embereknek rossz éjszakákat okoz majd,de nem egyszer megbeszéltük már hogy valójában csak fogyasztás növelésre jó. ahova nem elég alapon oda 5ghz-en se nagyon lesz az. -
MPowerPH
félisten
válasz
subaruwrc #1074 üzenetére
En tudom.
Kell neki a hideg, lehetoleg minel hidegebb, ami normal, asztali korulmenyek kozott nem megvalosithato. Azert probalom lehuteni a kedelyeket azzal kapcsolatban, hogy az 5GHz meglesz a tobbsegnel 24/7 easily... Akoska irt valamit, eredmenyeket viszont nem lattunk, pedig erdekelt volna az 5GHz stable.
Akos: Azt irtad, ha jol emlekszem, hogy megvalosithato. De lehet keverlek am egy angol sraccal.
-
Crytek
nagyúr
Szerintetek melyiket és miért?
ASRock Z170 Pro4S
Asus Z170P (DDR4)
Gigabyte GA-Z170-HD3 -
Crytek
nagyúr
Valaki tudna linkelni Skylakehez DDR3L memóriát? 2x4GB érdekelne ,de sok oldalon nem látom feltüntetve hogy L-es lenne és nem igen akarok napokig böngészni
-
Teszteltem egy kis Cities: Skylinest. Nekem ez izzasztotta rendesen a régi gépem.
360k pop city, 25 rész feloldva, és majdnem teljesen beépítve.2500k+8g ram:
first personban sűrű városrészben 15 fps körül... kizoomolva max 35 fps körül. A 8gigát megtöltötte 2-3 óra után.6700l+16g ram:
Ugyanezek a szituk, ugyanabbna a mentésben: 30+, és 60+. Baromi simán fut a régihez képestA CPU pedig sosem megy 55°C fölé, minden csendes.
-
MPowerPH
félisten
Ezek szerint nem nezted meg a kepet a cikknel. Itt figyel a pot a cpu folott is. Skylake eleg jo alany nitro ala, leven nincs coldbugja, mehet -192-on.
5GHz-3D eredmeny biztos lesz, ha maskor nem, akkor a nagy hidegekben. De az 5.2GHz-t ketlem, hogy atlepnek. Maximum egy kiveteles darabbal. Akoska egyebkent mar jaratta 5GHz-n, igaz kepet nem linkelt, de megemlitette. -
MPowerPH
félisten
Igen, de ez LN2 alatt szuletett. Nem is fogsz latni itt ilyen, vagy ehhez kozeli eredmenyeket, meg hideg vizes rendszerrel sem. Ahhoz nezz at az extreme tuning topikba.
-
blu79
addikt
Ennél a tesztnél figyeljétek csak mennyin megy a 6700K, kíváncsi lennék mekkora feszt kapott
-
Szinyák
őstag
Beszéltem ram ügyben sajnos amit kiszemeltem ramok csak 2 hét múlva érkeznének meg.
De helyette ezt tudják hozni már hétfőre , bele mentem remélem nem lesz gond vele és menni fognap a lapba normálisan (meg néztem direkt a lap QVL.-jét is benne van ez ram ) csak csodálkozom, hogy ez X99 platformra van optimalizálva -
Na megy nekem is a gépsas.
max8gene+6700k+16gb corsair került be.BIOS frissítést még nem csináltam, de azért vannak apróbb gondok. Egyszer pl az egér kurzor beakadt egy mezőben, utána meg pont mikor menteni akartam lefagyott a bios... de végül mindent be tudtam állítani. Jelenleg alapon, auton megy a gép.
Az U9S derekasan teszi a dolgát, de azért be kell vallani, hogy a 6700k-val már nem kényelmesen. Igaz, csak stresszteszt pörgeti a procit 80 fokra (package-re kb 10-zel kevesebbet mutat ennél), de végülis ott tartani tudja. Ha nem stressztesztelem, csak simán terhelve van játékkal, ilyesmivel, akkor 65 fok fölé nemigen megy. És mindez úgy, hogy 700rpm a venti rajta, és 70 fokra ér el 2000-ret. Kicsit erősebb ventiprofil is mehet neki még, mert igazából baromi halk.
Most a többi ventit is az gene-re kötöttem, szépen lehet biosból vezéreltetni őket. Egy gondom van csak, a cpu_opt, mivel ha a cpu-ra pwm-et állítok, akkor az opt is csak az lehet... nekem meg nem az, szal ezek most fullon pörögnek a proci mögött.
A Predatort bepattintottam az M.2-be, gond nélkül megy ott. Viszont azért melegebb pár fokkal, mint a riser cardon. Nem csoda, a 980 alatt van... de annak a hője úgy veszem észre nem nagyon hevíti tovább. Tettem egy F8 ventit mellé, de nemtom ér e valamit...
Win10 csont nélkül felment pendriveról, azóta is ismerkedek vele, állítgatom.
De ehhez is hozzá kell tenni, hogy az alaplapon sokmindent nem ismer fel alapból, még a lant se, szóval be kell készíteni a drivereket szépen pendrivera, hogy first start után neki lehessen esni installálni egyből.Aida64 azt irja, hogy 4217Mhz-re boostol, és 1.4v-ig megy el a fesz (full auton és alapon van minden).
-
Dragon27
senior tag
válasz
#Morcosmedve #1047 üzenetére
dqdb kétségbeesés helyett.. visszaviszem
vagy veszek másikat
köszi
-
Dragon27
senior tag
válasz
#Morcosmedve #1045 üzenetére
igen a többi marad. Ahol megrendeltem mondtam nekik hogy ez nem szerepel az alaplap ram listán.
Szerintük se lehet gond, de ha igen visszavihetemTudnátok valami jó RAM tesztet ... nehogy 1-2 hét után legyen valami RAM hiba ...
Mert lehet hogy felismeri az alaplap de a ram terhelve instabil lesz....... -
Dragon27
senior tag
válasz
#Morcosmedve #1041 üzenetére
Mert a mostani gépemet szétszedem akkor semmi használható nem marad
Ha meglenne a RAM akkor már összedobtam volnacsak hétfőn érkezik Kingston 16GB KIT HX426C15FBK2/16 remélem az alaplap szeretni fogja
akoska07 köszi
-
Dragon27
senior tag
Alaplap RAM lista
ASUS Z170 PRO GAMING RAM listán ez nem szerepel szerintetek lehet evvel gond: Kingston 16GB KIT HX426C15FBK2/16 ??
-
h1mpi
félisten
Csináltam egy ilyen topikot, ahol a Skylake alaplapos kérdéseket lehet megbeszélni. ALL in ONE
-
alfiboy
aktív tag
Sziasztok!
6600K-hoz melyik lapot mondanátok jobb választásnak?
Asus Z170 Pro Gamer vs. Asus Z170-A
Már meglévő H110 hűtené, ramoknak
G.Skill RipjawsV F4-2666C15D-8GVR
néztem.Köszi.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Mahrenburg #1022 üzenetére
A processzor startbol 5 GHz-en bootol be, a ramok meg 3000-en fognak hasitani. A TDP meg 25 W-al csokken, az IGP pedig eleri a GTX 960 szintet.
I
Komolyra forditva semmi, minde rendben lesz.
-
Mahrenburg
őstag
Hello!
Milyen problémákkal szembesülhetünk, ha 1151-es foglalat köré épülő konfigra Windows 7-et szeretnénk telepíteni?
Előre is köszönöm!
-
snecy20
nagyúr
válasz
akoska07 #1017 üzenetére
Win7-ről az már egy értelmes és időszerű váltás lenne.
BMW001
Nem az anyagiak korlátoznak, de én annyira nem vagyok azért megszállott, alaplapra én nem szoktam vagyonokat költeni.
Amúgy nem is az OC a gond az említett két másik Giga lappal ami járt nálam, hanem hogy össze-vissza működik bennük minden, hektikus nagyon a BIOS-uk, ha bármit csak egy minimálisan elállítok default-ról hol működik, hol nem... RAM-okkal totál szopás mind a kettő, csak a legócskább 2133-as alap memóriákkal érzik jól magukat, és sokszor már akkor boot fail van ha bármilyen irányba állítok az időzítéseken, az ennél gyorsabb memóriákkal meg totál agyhalál. XMP profilt ha beállítom ON-ra - mert rendeltem 3Ghz-es memókat, de minek?! - , konkrétan le is fagyasztotta az UD4 bios-át, a Gaming meg csak úgy bootol be velük, ha visszaveteti velem a frekijüket 2133-ra...szóval a punci tele van ezekkel az olcsóbb Giga lapokkal, majd karácsonyra nézek ASUS-t vagy MSI-t, de akár AsRock-ot is...
-
Szinyák
őstag
válasz
CsonkaImo #1018 üzenetére
én a jelenlegi Asrock z68 extreme3 gen3 lapommal meg voltam elégedve ... Igaz pont gari idő után az egyik foglalatom (DIMM1) össze fosta magát, nem is tudták javítani
, de egyébként oc terén le a kalappal .Minden vga stb ment benne hibátlanul...
A 2év gari miatt nem vennék Asrock lapot. Azért már az ember ki ad egy jobb lapért 50-60 körül akkor legyen már 3év gari szerintem .... Ezért lett Asus z170 most -
Szinyák
őstag
válasz
akoska07 #1005 üzenetére
:XD fóliát mindenféle képen gázperzselővel illik kell eltávolítani előtte
a dobozokat meg kasza pengével jó igényesen
várom már én is a holnapot akkor jön meg a deszka + proci. A romokra még várni kell elvileg hétfőn jön külföldről (rambazár) ... Képeket majd dobok fel. Ha minden itt lesz akkor meg szerintem lex unbókszink videjó is
(#1003) Locutus szép is jó is, csak a win10 rontja a összképet
-
válasz
CsonkaImo #1006 üzenetére
Bennem még a régi asrock lapok maradtak meg,és azóta sem veszek a gyártótól. Igaz az már inkább asus ,mint asrock. Viszont kicsivel drágábban inkább veszek valamelyik kedvenc gyártómtól.
Ahogy mondtam is,ettől függetlenül sok asrock felhasználó van akik elégedettek a cuccal.
Hamarabb vennék egy Giga lapot,de inkább MSI vagy Asus.
Ez csak az én véleményem.Ha kiadják akkor lehet kipróbálok egy MSI XPower Titanium lapot.
Továbbra sem tetszik,de erő az van benne. -
CsonkaImo
addikt
válasz
akoska07 #986 üzenetére
Köszi neked is a választ!
Miért nem vennél Asrock-ot? Szerintem az utóbbi pár évben elég jó lapokat dobnak ki. Az én fapados Pro3-M lapom is teljes mértékben kiszolgál már több mint 3 éve, pedig a CPU addig ment alapon amíg felment az első Windows. Persze érdekel a véleményed, mi a probléma velük?
-
-
válasz
J.J. András #1000 üzenetére
#1001 Milo629 :
Ha csak annyi a különbség akkor én mindenképp Skylake-t venném.Ha egy 100ft-os sniccerrel vágtam volna fel az jobb lett volna ?
Elfogadok tanácsokat mivel bontsak ki legközelebb.
Amúgy nehogy azt gondold,hogy az a kés olcsó volt,asszem 15gbp-ért vettem,azt az egy darabot. -
Milo629
aktív tag
Üdv. azt elnézve, hogy van aki még az i5 2500K-val is vígan elvan a mai napig, szeretnék váltani K-s i5-re, első nekifutásra kinéztem a 1150-es platformot, de ha már mindenképp cserélek lapot + procit akkor válthatnék 1151-re is, proci nem sokkal drágább lapok általában egy 10essel, plusz még ott a ram, így kb. +30k lenne a 1150-hez képest, megér ennyit az új platform, vagy ha hosszútávra szeretném akkor mindenképp a frissebbet érdemes ha már cserélek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AliExpress tapasztalatok
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest