- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Everest / AIDA64 topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali fotós kérdések órája
-
PROHARDVER!
Amit a Skylake&Kaby Lake-ről tudni érdemes!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Egyébként ilyen 3600MHz-es DDR4-et nem tervez senki? Mert úgy láttam könnyen visz ilyen frekvenciákat is a platform, csak a memória tudja... 1,35V mellett.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
bombibmw #690 üzenetére
Nekem ilyenem van. Siman megyen 3000+ MHz-en 1.27-1.28 V-on CL17-ben.
-
MiklosSaS
nagyúr
Pucer skylake:
-
keIdor
titán
Elfelejted, hogy az 5820K-ban nincs 40 PCI-E sáv, csak 28, a maradék le van tiltva. Az 5930K-ban ott van a 40 szál, de az meg 170k.
Ha ugyanannyiba akarod kihozni az X99-et, mint a Z170-es konfigot, akkor csak a 6c/12t az egyetlen előnyöd, na meg a Quad Channel, de azt asztali környezetben nem igazán lehet kihasználni.
-
MiklosSaS
nagyúr
Rajtam es @Akoson kivul van meg skylake tulajdonos itt ?
-
MPowerPH
félisten
válasz
akoska07 #665 üzenetére
Igen, mindegyik annyi. Csak nem tudom, kepes e x8/x8/x8 mukodesre, vagy auton az elso karya megkapja a x16-ot, a masodik meg a x8-at, es kifujt.
Vapo Lighstpeed -ed van, es nem hasznalad?Gyaaaaaaaaaaa. 4790K nalam 5.4GHz-n ment volna 24/7.
Locutus: Minel erosebbet/gyorsabbat. Uj szeriasok a jok, a 3200,3400-asok, mert azok Samsung IC-sek.
-
Locutus
veterán
Most akkor melyik típusú ramot kell venni Z170-be? DDR4-2133, vagy melyik? (2x8-as kitből nem túl széles a kínálat, most Fury-t néztem CL14-eset)
-
bombibmw
veterán
válasz
akoska07 #671 üzenetére
Most rápörögtem eléggé a témára, de a ram csere nálam húzós lesz, mivel csak sima zöldnyákos CL11-eseim vannak, azt meg eladni aprón, jó áron...
Mindegy, addig gyűjtögetek, mert a félretettből nem költök gépre, ez nálam aranyszabály.
El is kezdtem nézegetni a lapokat/procikat.
Ha delid kell majd, én attól sem riadok majd vissza.
Eddig Sandy óta, ahány procim volt, mindegyik delidelve volt.
Kicsit fosok azért, hogy valami xar darabot fogok majd ki, de próba cseresznye. -
válasz
bombibmw #670 üzenetére
Nem sok Skylake proci tulaj van még itt,de más fórumokon sem harcolnak a delid-ért.
Sztem ez a széria tényleg jobb let ilyen szempontból.
Nem azt mondom,hogy jobb lett a pasztázás,szinte biztosan nem.
Intel talált ki vmit amitől magasabb feszen járó procik jöttek és hűthetők.
Nem tudom tesztekben hol szerepel a Nepton 120XL.
Az tény,hogy lehűti (tesztjeim láthatók a topicban),talán nem véletlenül adták ajándékba a lap mellé,40ojrós gyári hűtő helyett.
Itt nem kell majd a procihoz nyúlnod pengével sztem.
Nekem is kellene venni egy 6600K-t tesztelésre,de ez a vga hülyeség nálam most megint kezelhetetlen.
-
-
válasz
bombibmw #668 üzenetére
Ez tény,te sem ülsz sokáig a sggden.
Én a helyedben,ismerve a szgépes előéletedet és a cserélgetési kényszeredet.
Keresnék egy olyan alaplapot ami elég lehet tuningra is és nem túl drága.
Mellé simán behúznám a 6600K-t,ha jelenleg nem kell a HT.
Skylake-t senki nem fogja megbánni ez biztos.
Pláne ez a delid mentes élet nagy bizalmat szavazhat a Skylake-nek.Én ezt javaslom neked.
-
bombibmw
veterán
válasz
akoska07 #667 üzenetére
Na, ez az, hogy meg kell zavarni az állóvizet, igaz, hogy nálam is állandóan cserélődnek az alkatrészek.
A HT kellene majd, de nem nagyon szükséges, inkább az újdonság az, ami vonz.
Most viszik majd a procimat és vele együtt vinnék a lapomat is, így nincs más választásom, csak a Z170.
Viszont, ha csak a procit tolom el, vehetek egy 4790k-t és olcsóbban kijövök, amolyan kecske-káposzta effektus.
Lehet, hogy később megbánnám, de lehet, hogy a 4790k elég nekem és nem ugrálok.
Vagy eladom a lapomat is és ATX-re váltok, házzal együtt.
Nem tudom.
Azért kérdeztem be ide, hogy segítsetek dönteni, mert én nem tudok! -
válasz
bombibmw #664 üzenetére
Mindig az a kérdés mire használod a gépet.
Mire elég a jelenlegi cuccod,és mire elég a kiszemelt.Amikor azt írtam,hogy esetleg visszalépek 4790K-ra azt azért írtam,mert nem biztos,hogy lesz hangulatom előrendelni egy olyan alaplapot amin van 3-4 way sli. És könnyebb veni egy XPower-t illetve egy 4790K-t hozzá. Azért ezt rárakhatták volna a Z170 lapokra,hogy tudjanak 3-4 way sli-t.
Most nem kellene gondolkodnom.
Aztán lehet,hogy a másik kettő vga közül kiválasztom a jobbat,vagy addig keresgélek amíg nem találok méltó párt (1580) a most meg lévő vga mellé,és akkor nem kellene konfigot váltanom a 3-4 way sli miatt. Amit természetesen nem kell(ene) leváltanom,csak az én hülyeségeim bekavarnak.Az új mindig csalogató és gyorsabb is.
Másképp minek adnák ki,ha nem lenne gyorsabb.
Nálam meglepően gyorsultak a játékok.
A DDR4 ram árak is normalizálódtak,hasonló árban mennek,mint a DDR3 ramok amik kb ugyanazt a teljesítményt hozzák.
Így már arra sem lehet hivatkozni,hogy drága a DDR4.
Én nem rég vettem a ramokat és azóta kb 4K-val olcsóbban árulja őket.Amúgy meg neked nem lehet 4790K procit adni a kezedbe,mert akkor forróvonal lesz elekhez.
Kell a HT ?
Ki akarsz 113K-t kiadni a a 6700K-ért ?
Nem kell a HT és elég lesz egy 6600K ?
Ami kb egy árban van egy használt 4790K-val.Túl sok a kérdés.
Nem lehet egyérelműen választ adni az összetett kérdésre.Egyébként nálam most az van,hogy durván meg kell zavarni az állóvizet.
Kell a változás,a többi nem számít.
Túl régóta volt csend a konfigom körül,túl régóta haználtam a 4790K-t. -
h1mpi
félisten
szerintem kellene csinálni egy Z170-es lapos topicot is márkafüggetlenül
-
bombibmw
veterán
válasz
akoska07 #653 üzenetére
Na, akkor, most, hogy meghallgattuk a véleményedet, írd már le nekem légy szíves, hogy érdemes-e Z170-6600k-ra váltanom, vagy inkább vegyek egy 4790k-t,azt csókolom?
Csak az újdonság varázsa kapott el, viszont eszetlenül nem költekeznék feleslegesen.(#666) h1mpi:
Nem ártana. -
MPowerPH
félisten
válasz
akoska07 #661 üzenetére
24 pci-e lane van benne. Igazabol olvastam rola, hogy azon ertekeztek, tud e a proci 8-8-8 -as cimzest hasznalni 3db VGA-nal. Azt hiszem lapfuggo a dolog, mert x16/x8/x4-es moboban nem tudja a 3 kartyat kezelni, ellenben olyan lapban, ami x8/x8/x8, abban OK.
Igazabol az 5930K-k kozul nagyon keves olyat lattam, ami akar atlagon feluli is lett volna, lehet pont e miatt. A 8 magosok jol mennek, kb. az 5820K szorasat hozzak.El is felejtettem, hogy van kompresszorod. Mikor volt utoljara munkaban? Melyik tipus? Nekem azt a vizes rendszerrel bonyolult lenne osszefuznom.
-
Ennyi
Lehet hamarosan (1-2nap) az aprón köt ki a skylake konfigom.
Ha nem itt akkor máshol.#660 BMW001 :
Volt sima boot 5GHz-en.
Cseréljünk.Tud a procid 3-way sli-hez elegendő pci-e sávszélt ?
Vedd meg hozzá a kompimat is és 6GHz-en használhatod 24/7.2x annyiba kerül egy olyan lap ami tud 3-4 way -sli-t,így simán benne van,hogy kevesebb "ráfizetéssel" visszalépek 4790K-ra.
Látod elhiszed már ?
Csak az én hülyeségeim.
Amihez éppen kedvem van,mert úgy érzem jól magam.
Amúgy is 3 monitor mellé 3 vga is jár. -
válasz
MiklosSaS #657 üzenetére
Visszalövöm magam hirtelen Z97re,behúzok egy 4790K-t használtan,veszek egy XPower-t,és mehet bele a vga áradat.
Kis buktával még mindig jó vagyok,és kedvemre szórakozhatok.Ahogy már észrevehettétek,engem nem igazán zavar más felhasználók mit vesznek és miért. Mindenki azt vesz amit szeretne meg amit tud. Én meg mindig a hülyeségeimmel szórakozok,mert én így érzem jól magam. Mindenki azt mondja nem éri meg 4790K to 6700K,engem ez sem zavar. Én eldöntöttem,hogy megveszem és ennyi.
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Gondolkodok most a Skylake-re váltáson.
Mivel nincs 1151-es lap topic, így gondoltam, megkérdezem itt, hogy milyen lapot ajánlanátok 50-55k-ig?
Tudom, hogy nincs még sok tapasztalat, meg választék, de talán tudtok segíteni.
Köszi! -
Hááát...
Lehet hogy alaplapot kell cseréljek sajna. -
MPowerPH
félisten
válasz
MiklosSaS #643 üzenetére
En meg vagy veszek egy kitesztelt 8 magost, vagy 1:1-ben cserelek Skylake-re. Meg igy is jol jarnek, olcson jutottam hozza a mostanihoz. Azert nezem argus szemekkel a teszteket, amiket csinaltok. Furcsa, hogy nem sikerul stabilan 4.8GHz fole loni a procit, es mar azon az orajelen is mintha nem is gyorsulna a 4.7GHz-hez kepest.
-
válasz
MiklosSaS #637 üzenetére
Szerintem semmi sem lesz. Lathatoan az intel kifulladt a 4790k/6700k szintjen 4 magosban, ez utobbi is inkabb csak erolkodesnek tunik nekem. A jatekok pedig meg ezeket sem hasznaljak ki igazan. Azt gondolom batran lehet venni ezekbol a processzorokbol, az elkovetkezendo evekre biztosan elegendoek lesznek. Aki nagyon konvertal, az pedig ugy is 6-8 magosra epit, ezeket nem ismerem.
-
Fandango
veterán
Csak lesz elorelepes DX12 miatt IGP+dVGA teren.
-
Chiller
őstag
válasz
MiklosSaS #633 üzenetére
Hát igen, ha ebben bízik az ember, akkor ez is egy jó ok, hogy a Skylaket válassza.
De várj csak, akkor meg már ott a Broadwell, ami legalább tényleg ott van IGP-ben, szóval ez se jó így.
@BMW001:
Persze, biztosra sosem lehet tudni, elvégre vadonatúj széria. Csak találgatunk, tippelgetünk, illetve tapasztalat alapján ajánlgatunk. Mindenkinek magának kell eldönteni, mit választ. Főleg ennyi pénzért. Én a 6600k és az 5820k között gondolkodnék csak, más meg lehet sose venne HEDT platformot.Lehet holnap kijön valami durva IPC-bug a skylake-ben, aztán kiderül, hogy kuka az egész.
(#637) miklosss2012
Noigen. Én mondjuk még nem terveznék az IGP erejével, mire lesz olyan játék ami ténylegesen kihasználja (és nem csak + 5% mondjuk), addigra remélhetőleg kijönnek a HBM-es APU-k (vagy valami hasonló komoly cucc), és az remélhetőleg tényleg érezhetően dobni fog rajta. Na meg ugye intel IGP, még max két évig lesz támogatott -
MPowerPH
félisten
Kicsit dragabb azert az X99, ha ugyan olyan kategorias alaplappal es memoriaval nezzuk. X99-nel nem jo sporolni az alaplapon.
En nem tudom eldonteni, hogy melyik lenne a jo dontes. Nekem elobb megvolt az X99-em, minthogy megjelent a Skylake, szoval nem volt mas valasztasom.miklosss2012: "Elfelejtettel egy jovore nezo nagyon fontos dolgot. Az IGP-et mint co-processzort."
Amiota a cpu tartalmaz IGP-t, azota e mellett kardoskodik mindket gyarto. Hany eve is? Azota sincs semmi belole.
-
Chiller
őstag
Nem az a lényeg, hogy játékra jobb-e, vagy sem, egyben nézd a platformot.
Ha 6700K-t veszel, akkor ahhoz nyilván nem egy fapados Z170-et veszel - tehát árban kb. ugyanott leszel, mint az 5820K-val. Ez utóbbi viszont jobban fogja tartani az árát, előremutatóbb, ott a sok PCIE sáv, plusz még abba majd elvileg fog majd menni a skylake-e is. Vagy akár "csak" a 8magos 5960X. Szóval tudod bővíteni, míg a 6700K-nál később majd mindent kötelezően le kell cserélned.
6 mag meg azért csak hat mag, bármikor jól jöhet a plusz szál.
Na meg ismétlem, kb. ugyanannyiért én biztos hogy az s2011 mellett tenném le a voksomat, még ha lassabb is 1-2 százalékkal (4szálon).
-
#Morcosmedve
veterán
Teljesen ugyan olyan, legalabb is a teszteken, alap vs alap orajel, de pl 3Dmark, stb nel mar hoz. Ilyen erovel a 6700k se jatekra valo, akar csak a 4790k, 4770k. i5-eleg jatszani, sot. Altalaban magasabb frekin tudod hajtani. De szerintem nem csak a szalak az erdekesek, hanem maga az arhitektura es a quad channel.
Tobb kartyashoz meg eleve nincs alternativad HEDT alatt, ami a savszelt illeti.
Jatek onlyra tovabbra se ajanlott semmilyen i7.
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve #626 üzenetére
Egy jó 6700K biztos, hogy játékra jobb, hisz a 2011-3 se játék processzor család.
-
Chiller
őstag
válasz
Dragon27 #620 üzenetére
Én is ezen rágódom már vagy két hete.
Szerintem írd össze, mit vennél 4690K konfigként (lap+cpu+ram) és hasonlítsd össze a 6600K konfiggal.
CPU teljesítményben kb 5-8%.
Alaplapok tulajdonságait is hasonlítsd össze, kell-e Neked a (gyorsabb) msata, +PCIE sávok, USB3, stb.És persze nézd meg az árkülönbséget, és döntsd el, megér-e neked ennyit az újabb generáció.
A 4790k illetve 6700k-t én passzolnám, akkor már annyi pénzből s2011-3 lapot és 5820k-t vennék.
-
Dragon27
senior tag
most 5-6 évre tervezek alapot, procit és ramot.
Skylake vagy Haswell pontosan ezeken gondolkozomi5-4690K vs. i5-6600K
i7-4790K vs. i7-6700KJáték gép építés kártya Sapphire NITRO R9 380 4G később esetleg csere. monitor Full HD
Mindig csak előre, és marad Skylake? vagy bőven elegendő 4690KItt már jártam [link]
-
Dragon27
senior tag
i5-6600K,6700K mit RAM 2 csatornás vagy 4
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
gainwardgs #607 üzenetére
Nem, ugyanaz lesz mintha 4 modult hasznalnal. Ajanlotabb a 2 modul mert nem terheli le annyira a vezerlot.
A quad channel-nel kell a 4 modul.
-
gainwardgs
veterán
Kineztem egy 8gb-os 2666-os ddr4 kitet, ez ugye 2db 4gb-os modul.
Ha csak ezeket használom ugye akkor csak 2 ramhelyet használok a lapban, így kevesebb lesz a savszel mintha 16 gb-ot hasznalnek?
Csak full 16gb rammal tudom kihasznalni a maximum savszelt? ? -
h1mpi
félisten
Jó persze igazad van, de hidd el, hogy a "tényleges" kereset merőben eltér attól, amit a statisztikai hivatal közöl. Sorolhatnám a szakmákat, hogy hol mivel lehet okoskodni, de nem teszem elég, ha annyit mondok, hogy a hivatalos fizetés 2-3X-át viszik haza. Na, de OFF OFF
-
4264adam
veterán
válasz
akoska07 #599 üzenetére
Valóban az van. Itthon úgyműködünk, hogy kinek mi a hobbija, van aki kocsmázik, van aki autót épít(e30 e28), van aki Pc-t fejleszt tuningol és megosztja másokkal az eredményeket. Persze lehetne jobb is itthon. De aki akar küzd, esetleg többet tanul annak is jut sok mindenre. De Ez nagyon OFF
-
MPowerPH
félisten
válasz
akoska07 #599 üzenetére
Ez igaz... De a tobbseg akkor is probal sporolni. Persze, en is tudok otthon kivetelt mondani, de ritka.(pedig gazdag kornyeken elek...)
Nem akarom ragozni. De egy heti fizetes siman betakarja a cpu-t az emberek nagyobb reszenel. Otthon jobban porog a hasznalt piac.A lenyeg az akart lenni, hogy igy nezve eleg jelentos kulonbseg van a ket platform kozott, ami majd talan fel, egy ev mulva fog normalizalodni. Es biztosan van ember, akinek ez is szamit. £200 -bol ami megmarad, mar a VGA-t is le lehet cserelni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen autót vegyek?
- Vicces képek
- Linux kezdőknek
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest