Hirdetés
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
PAtr0n
addikt
válasz BerGeri #22431 üzenetére
Az enyém nem káosz, de nem is szép.
Más:
Leteszteltem fogyimérővel az egész hóbelevancot. Furmark, Prime minden futott, most atomstabil a cucc:Hűtő persze azért kell másik, de így már elégedett vagyok. Ma hozok haza egy HD7950-et, haveré lesz, csak előtte letesztelem, hogy "kihajcsa e" a Xeon, persze nem fogja, de kíváncsi vagyok mennyire tud egy ilyen karit 3.4Ghz-en működtetni. Elvileg a táppal nem lesz gond, de ha valaki mégis kételkedne benne, hogy az FSP350-PNR tápom elég lesz e, az csekkolja ezt itt: FSP overload
Jövő héten meg megkapom havertól az R9 270-et, azzal is csinálok valamiféle tesztet. Tudnátok a tesztelésben tanácsot adni? Mit futtassak alatta, mivel mérjek stb? Lehet logout cikk is születne belőle, elég hasznos lehetne sokak számára akik még nem hajlanak a platformcserére.
[ Szerkesztve ]
"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
PAtr0n
addikt
válasz BerGeri #22372 üzenetére
Ha kicsit visszaolvasol, látni fogod, hogy nálam az EP35-DS3 maximuma valahol pont a 450-es FSB-nél van, de nekem még az sem igazán stabil. Az Aida Stress tesztet még kibírja, de a Prime 95 a teszt vége felé eldobta az egyik magot hibával. Ez nem tudom mennyire számít majd játékok alatt, lehet nem lesz semmi baj, csak a tudat, hogy nem stabil. Persze Pprocifüggő is, de ha neked Quad van, az még szerintem ennyit se fog menni. Persze kipróbálni ki lehet, nekem most a cél a 440-es FSB-t stabilizálni, és meg kell elégednem ennyivel. Hiába, 4 magosok alá illene egy P45 csipszet. Talán a Q6600 az egyetlen 4 magos amit a P35 jól ki tud húzni.
Persze, jó hűtéssel (leginkább vízzel), ki lehetne csikarni akár a 4 Ghz-t is, de szerintem a fő probléma nem a hőfok, hanem a gyenge MCH, és közepes CPU tápellátás. Ez a lap, bár jó tuningra, de nem arra született, hanem atomstabil de húzható deszkának. És azt hiszem az akkori új áráért, ezt maximálisan teljesítette.[ Szerkesztve ]
-
Roba
tag
válasz BerGeri #22299 üzenetére
A hét minden napján, napi 24 órában, tehát állandóan.
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
őstag
válasz BerGeri #22289 üzenetére
1. A házad annyira nem szar, csak 12-14 centiméteres ventilátorral szerelt táp legyen benne+hátul egy 92mm-es venti 2000-2800RPM-es maximális fordulattal, ne valami "gagyi" eco 1200-as, az aztán semmi levegőt nem visz. Előre is tehetnél bele egy 12centis-et, de azt val'szeg moddolni kéne, elférne, csak nem akkora a gyári hely a vinyóknál. Na meg a pci slotoknál lévő takarókat is kivenném, ha neked esetleg benne vannak.
2. Hyper 212-vel 4GHz-en, azaz 471-es FSB-n is hajtottam Q9550-et, illetve 3570nem-k procit is 4GHz-en és mindkettőt vidáman, használható hőfokokkkal vitte (bár utóbbit még egy gyári hűtő is vitt volna 80fokon)[ Szerkesztve ]
Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
PAtr0n
addikt
válasz BerGeri #22275 üzenetére
Érdemes akkor egy jobb hűtőre, ill. pasztára is beruháznod. Tudom melyik Zalman van neked, volt abból olyan verzió is ahol többnyire aluminium bordák voltak, csak egy része volt réz. Erre gondolok: Zalman Nem rossz hűtők azok sem, de nem is a legjobbak, főleg nem a Quad-hoz.
Igen ugyanaz a lapunk, csak nekem EP35-DS3. Tudod ebben fejlesztett energiagazdálkodás is van, Dynamic Energy Saver Eddig csak az E6750-t látta a lap (2.66Ghz, Conroe 65nm, G0 stepping), azt stabilan 3.4Ghz-en tudtam hajtani, 3.6 már necces volt vele, de nem mertem sokkal több feszt adni neki, szerintem még ment volna feljebb pedig. Ha belegondolunk majdnem +1Ghz-t simán vitt.
De, 771-es a Xeon, de sokkal olcsóbb és jobb alternatíva a Quad helyett, és simán beépíthető 775-be.Szóval én úgy gondolom egy kis kísérletezéssel (meg jobb hűtéssel), megy majd az a Quad neked jobban is.
-
PAtr0n
addikt
válasz BerGeri #22273 üzenetére
Még meg kellene próbálnod azt, hogy picivel több feszt adsz a CPU-nak, kis lépesekben, tehát századonként. Az a baj, hogy hiába adsz neki 1.206-ot, mivel a fogyasztás miatt mindig kevesebb marad neki ezért mér az Aida kevesebbet. Az lenne az ideális, ha a 1.206-ot terhelés mellett is kapná.
Hőpaszta: Ezt vettem múltkor: Titan Nano Grease Olvastam róla előtte tesztet, igen ajánlottnak írták, és még csak nem is annyira drága. Újra kellett pasztáznom már a rendszert (CPU, VGA), előbbin bő 15 fokot, míg a VGA-n kb 10 fokot nyertem mínuszban. Persze valószínűleg már az is közrejátszott, hogy 2-3 éve nem volt pasztázva.
Ha még két hét múlva is kínlódsz, majd össze tudjuk hasonlítani az enyémmel, addigra otthon leszek, ugyanolyan deszkám van mint neked. Valószínűleg lesz addigra egy Xeon-om, és lesz mivel tesztelni.
-
argo001
csendes tag
válasz BerGeri #22213 üzenetére
HD6850. Tisztában vagyok a VGA képességeivel, mégis furcsállom azt, hogy ilyen szánalmasan teljesít ezen játékok alatt, miközben a F1 alatt jelentős gyorsulást tapasztaltam.
Az a baj, hogy akárhova állítom a grafikai értékeket (főleg az Assassin's Creed 3 esetében), akad. Még minimumon is 15-20 fps-t tud a játék, azt meg enyhén túlzásnak érzem. -
PAtr0n
addikt
válasz BerGeri #22203 üzenetére
Persze nem lehet pontos eredményeket várni egy 2500Ft-os fogyasztás mérőtől, de szerintem azért be lehet vele saccolni mennyit is zabál a rendszer.
Lehet bele is vágok a dologba jövő hónapban, már csak egy jóárasított Q9550-et kellene szereznem. Az 270x-et még nem nagyon lehet jó áron beszerezni, de hosszú távra tervezek vele, szóval legalább annyira meg fogja most érni, mint anno a HD4870, még mindig nagyon jó kártyának tartom, de be kell látni az új csodákhoz (BF3, BF4, Crysis 3, Farcry3, Metro 2033 stb...), már kevés. Az én esetemben viszont érdekes lesz a dolog, mert jelenleg nem játszom full HD-ban, a monitorom 1600x900-at tud, és azon a felbontáson még erősen dolgozik a CPU is. Minden esetre majd kiderül. Így azért messze nem vágom magam annyi költségbe, mint egy új rendszerrel. Ha meg mégsem elég, a Quad-ot még mindig jó áron el lehet sózni."Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
őstag
-
PAtr0n
addikt
válasz BerGeri #22201 üzenetére
Ha jól emlékszem, a teljes rendszer fogyasztása jelenleg maximum 180-200W játék közben. C2D E6750 húzva 3.2Ghz-re, a HD4870 pedig nem a jó fogyasztásáról híres, ráadásul ez Msi OC verzió. Találtam itt a PH-n tesztet, HD4870 egy QX9650 társítva 264W-t evett. Persze az nem volt húzva, de jó kiindulási alap, hogy elég lesz e a táp. Én úgy gondolom igen.
Vagy ott van a másik teszt az R270x-ről, egy i7-3770k hajtotta 4.3Ghz-re húzva, a teljes rendszer evett 201W-t, bár ott nem tudom maga a 3770k mennyit eszik, gondolom nem annyit mint a Quad.
Szóval a táp is a csúcsa közelében menne szerintem, de elbírná. Anno a fogyasztást úgy mértem (konektorba dugható fogyimérővel), hogy húzva volt az E6750 3.2Ghz-re, a 4870 alapon (de mivel OC, így fölösleges is húzni), futott a Furmark Extreme burning mode-ban plusz az Orthos is. ÍGy jött ki a közel 200W, amibe ha belevesszük a táp veszteségét (nagyjából 20%), akkor az jelenti, hogy 160W-ot evett a rendszer.
Minden esetre ha kevés lenne a táp, azt a plusz pénz még rászánom egy minőségi 450-500W körülire.Ja amúgy 270x a cél igen, csak eddig a teljes konfig cserén agyaltam, de lehet még kihozom belőle a maximumot mielőtt cserélek.
Az AMD proci viszont nem értem hogy jött ide, hisz ahhoz is konfigot kell cserélni"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
őstag
-
Roba
tag
válasz BerGeri #22193 üzenetére
A proci és a vga egész jó párosítás. A Q9450-et meddig húztad?
Zsoltárok Könyve 82/6: "Én mondottam : Istenek vagytok ti és a Felségesnek fiai ti mindnyájan:" "És formálta vala az Úr Isten az embert a földnek porából, és lehellett vala az ő orrába életnek lehelletét"- A halhatatlan lelkének egy darabját neked adta, csak a fizikai test mulandó, a szellemed örök.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz BerGeri #22177 üzenetére
a 2 giga ramhoz meg egy komolyabb kartya; egy 7850-es keves hozza. Több tesztben kimutattak, hogy ahova kellene a nagyobb ram, oda igazabol keves a kartya teljesitmenye. Min 7870, 660Ti (persze az erösebb), vagy felette. Hasznaltan ki lehet jo aron fogni akar 7950-et is, megrangatod es kiralysag van.
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
Bibi67
tag
válasz BerGeri #22177 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Full hd -ban szerettem volna,most játszottam végig aBF4-t sp-ben 1280x1024-ben ennyi a mostani monitorom max. felbontása,arra gondoltam fullhd-ban is kiprobálom,és elég csak egy fullhd monitort vennem,de akkor kell egy jobb VGA is.hát akkor még gyüjtögetek .Üdv:Zoli
BenQ GW2320 ips full hd monitor, Asus P8B75-M,i5-3470,2x4GB DDR3 1600Mhz,FSP 350-60hhn/85/,750GB Samsung HDD
-
RetepNyaraB
veterán
válasz BerGeri #22154 üzenetére
es együtt futnak? Tuninghoz en kivennem
a Kingstont,valamelyiket a ket fajta közül, mert bekavarhat. Kesöbb eleg lesz szopni, ha esetleg nelküle megy a dolog...[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
RetepNyaraB
veterán
válasz BerGeri #22152 üzenetére
Öreg szar, de nem hinnem, hogy nem birja. Inkabb kifullad a tapellatasa hamar.
Adj kicsit MCH-ra, CPU fsb-re (egyszerre par erteket, ha birja akkor lehet visszabb venni).
SPD-ben nincs latch allitasi lehetöseg? Ha van, akkor a 333Mhz-hez tartozo erteket keresd, megfelelö sebessegen (ram).[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz BerGeri #22135 üzenetére
Kíváncsi vagyok, hogy ha mondjuk 1,25V-ot állítasz a prockónak a biosban, akkor wint betöltve mennyit mutat a cpu-z, illetve ha még meg is küldöd LinX-szel, vagy Prime-mal, akkor további hány mV-ot esik a feszültség.
Ha időd engedi, nézd meg nekem ezt kérlek!Nyugodj békében, drága Maffia cicám. :(
-
tag
válasz BerGeri #22131 üzenetére
Valamivel nézd meg, hogy stabil-e így a rendszer. Aida64 beépített stressztesztje vagy prime95 és figyeld közben a hőfokokat ha ez is rendben akkor nyugodtan így hagyhatod, nem lesz vele gond. Melegedés szerintem nem lesz sokkal több, mint alapon, mert az az 1.168V az szinte semmi neki
Geza60
-
tag
válasz BerGeri #22127 üzenetére
Még azt próbáld meg, hogy biosban is adsz annyi feszültséget, mint a képen amit mutattál feljebb. Ha jól látom alapból 1.15V-ot ad neki (- ugye a drop). Állíts be nyugodtan ilyen 1,2-1,25V között az kb olyan lesz, mint a képeden. Lehet az eddigi auto álláson tolta feljebb magától, így manualon meg nem ad neki annyit sem, mint 375-nél.
Loadline calibration be van kapcsolva? Érdemes azt is bekapcsolniGeza60
-
tag
válasz BerGeri #22123 üzenetére
A második képen:
Robust graphic booster: Fast
CPU host freqency: 400
System memory multipiler: addig állítgasd még oldalt az lesz, hogy 800... most is 900-on mennek a memóriáid.
Performance enhance: Standard
System voltage control: Manual
Ez alatt pedig az összes feszültséget normalra, a cpu-t is.Vader nagyúr megelőztél
[ Szerkesztve ]
Geza60
-
RetepNyaraB
veterán
válasz BerGeri #22117 üzenetére
Nem a proci vacakolt elég valószínűen, hanem a lap. Írtam is kettővel feljebb. Ha küldesz Bios fotót az oc menüről, biztosan meg tudjuk adni azt az egy-két értéket, amit feljebb kell pöckölni és menni fog.
Bocsi, ha evidenciát kérdezek: PCIe frek 100-on áll?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- Garanciális Intel Core i5-10400F
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest